Pirelli Ferrari’nin Tek Pit Stop Stratejisini Suçluyor

yazar:

kategori: ,

Pirelli’nin motorsporları direktörü Paul Hembery lastiği patlayan Sebastian Vettel’in eleştirileri karşısında şirketinin lastiklerini savundu.

“Lastik aşınma ömrünün sonundaydı. Dünyadaki her lastik ömrünün sonuna geldiğinde bir sorun yaşarsınız.”

“Bu lastiklerle 28 tur attı, bizim düşündüğümüz ve çoğu kişinin yaptığı iki veya üç pit stop stratejisinden çok daha uzaktaydı. Gerçekten imkansızı istediler.”

“Lastiğin kullanım ömrü 40 tur kadar, ancak bu en iyi şartlardaki durum ve yarış şartları ve bazı diğer etkenler bunu ciddi oranda değiştirebilir. Diğer takımlar farklı stratejilere yöneldiler.”

Hembery Vettel’in yaşadığı sorunun Nico Rosberg’in ikinci antrenmanda yaşadığından tamamen farklı bir şey olduğunda ısrar ediyor.

“Rosberg’inki dıştan bir kesikti, bu tamamen normal aşınma sonucu. Vettel’in lastiğinde lastik karkasının hala tek parça olduğu görülebiliyordu. Eğer yarış bir tur daha kısa olsaydı podyumda olacaktı ve bunun dahice olduğunu düşünecektik. Bazen sınırlara çok yakın olursunuz.”

Vettel’in Pirelli’yi eleştiren yorumları sorulduğunda Hembery: “Ona kanıtsız bir şüphe fırsatı verdiniz. O bir pilot, iyi sonuç almaktan ise sadece bir tur uzaktaydı, bunun için kızgın durumda. Bu yüzden bunun için onu eleştirmeyeceğim.”


Yorumlar

“Pirelli Ferrari’nin Tek Pit Stop Stratejisini Suçluyor” için 17 yanıt

  1. Fernando Alonso, 2010 Monaco GP 3. antremanlardaki kazası nedeniyle sıralama turlarına katılamamış,yarışa 24. sırada başlamak zorunda kalmıştı. Yarışa yumuşak lastiklerle başlayan Alonso, ilk turdaki kazanın ardından Güvenlik Aracı girince hemen pite dalıp sert lastiğe geçmiş ve bu lastikleri Monaco gibi yüksek downforce gerektiren bir pistte tam 77(yazıyla yetmiş yedi) tur kullanarak 6. olmayı başarmıştı.

    dolayısıyla “omo bo lostokloron omro bo kodordo” diye saçmalamanın alemi yok. Dayanıklı lastkler üretemiyorsanız gidin güzel kızlarla bol bol takvim çekimi yapın.

    1. Pirelli fanboyu falan değilim de biraz el insaf diyorum.

      Monaco zaten lastikleri çok zorlayan bir pist değildir ve genelde tek pit stop yapılır. Monaco’da o dönemki Bridgestone lastikleriyle 76 tur atmış. Bunun 6’sı güvenlik aracı arkasında geçmiş. Toplam 257 km yapıyor o lastiklerle.

      Dayanmaz dediğiniz Pirelli döneminde de hatırladığım bir kaç yarış vardı. Hemen buldum onları;

      2013 Hindistan Raikkonen – 52 tur – 262 km
      2013 Kanada Di Resta – 56 tur – 244 km
      2014 Rusya Rosberg – 52 tur – 304 km

      Bu rakamları yazarken kullanılan lastik türlerine falan bakmadım ama “Dayanıklı lastkler üretemiyorsanız gidin güzel kızlarla bol bol takvim çekimi yapın.” diye yazınca cevap yazmadan geçemedim.

      1. dayanmıyor Abdullah kardeşim dayanmıyor f1 e lastik üretmeyi beceremiyor bu firma. 2014 lastikleri bile bu senekilerden daha dayanıklıydı tüm pilotlar tüm takımlar daha kış testlerinde bunu dile getirmeye başladılar zaten. sen lastik üreticisisin takımların strateji uzmanı değil takımlara dayanıklı hızlı veya her nasıl olursa olsun sorunsuz kullanabilecekleri lastikleri sağlayacaksın. pirelliye ne Ferrari tek pit yapacakmış? tek pitle adamlar podyum alacaktı

  2. MyN1Fernando avatarı

    Yalnız tam lastiğin pert olduğu ana dikkat ettiyseniz Vettel’in lastiği patlamıyor,eriyip bitiyor.Yani lastiğin ömrü bitiyor.Bana kalırsa Pirelli’nin suçu yok.

  3. 40 tur diyosun 28 tur dayanıyor %30 daha az ki ciddi rakam hadi %10 da pilotaj vs sebeplerden daha az dayansin yanı sonuçta dandik lastik. Sizler arabaniza lastik alsaniz %30 daha az dayansa vaad edilenden sanırım soluğu tüketici mahkemesinde alırsınız. Bunun yanında lastik bir cisim vs. den dolayı patlamissa Pirelli nin bi suçu yok o zaman

  4. Ne yazık ki haklı gibiler. Lastik bitmişti birazda şanssızlık oldu

  5. saçmalamalı bir yorum yapmış pirelli. lastik ömrü 40 tur ama zorlamazsan öylemi? 1 depoya 2000 km yol yapıyor bizim aracımız diyen firmalar gibisiniz klima yok 60 km sabit hız şu yok bu yok.. 40 tur ama yarışmazsan gezinti yapıcaksan.. pirelli lanetini kim bulaştırdı lan formula 1 e

  6. Pirelli’yi savunmak gibi olmasın ama adam doğru sözler söylemiş. Rosberg’in lastiği dışarıdan gelen kesik sebebiyle patlamış, Vettel’inki aşınma-yıpranma sonucu patlamış. spa 7km ve uzun düzlüklerde 336 kmh hıza ulaşılabilen bir pist.
    https://www.youtube.com/watch?v=-47ZmM8D9VM

    Frenleme esnasında 2 pitstop yapan Kvyat’ın tekerlerinden kaç kez duman çıktı ama lastiği patlamadı. Yarış bitirmiş kabul edilen 17 kişiden yalnızca Vettel olmuş tek pitstop yapan.

  7. Palavraya bak ilk pitstopunu en geç yapan vettel sizin yol araçlarınızdaki lastikler kadar çürüğü yok

  8. ya yuru git pirelli yıllardır omrumuzu yedın yarısları mahvettın de belkıde alonsonun sampıyonlugun gitmesi bıle lastıkten dolayı bıle olabılır gectıgımız yıllarda

  9. Her zaman pirelliyi suçluyoruz ama bu defa haklılar. Yarıştan önce tek pit stop un münkün olmadıgını söylemişlerse stratejinizi ona göre yapacaktınız.

    1. Nasil haklilar? Ferrari yonetimi boyle birsey yk diyor

      1. Elbetteki kabul etmeyecek Ferrari yaptıkları stratejiyle podyuma çıkma şansları vardı ancak ortada da büyük bir Risk vardı.Bunu bile bile tek pitle yola devam ettiler. Lauda,Toto ve Hembery riskli oldugunu söylüyorsa bir düşünmek lazım.

        1. Tamam da zorlamasin mi yani takimlar limitleri?F1 de risk almassan nasil basaricaksin?hemen patlamasimi gerekiyor o zaman performance dussun nie patlio? eldeki veri ve pilotun hissiyatlari iyi iken neden pite girsin ??

  10. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Bridgestone lastikleri ile 2009 tek pıt stop yapılabiliyordu?

  11. bence pirelli’nin bu pist için seçtiği lastik kombinasyonu ve lastik dayanma süreleri gayet makuldü. bizler gibi b.sayarı ve internetinden başka hiç bir ekipmanı olmayan izleyiciler bile spa pistinin lastikleri harap eden yapısına rağmen tek pit stratejisinin uçukluk olduğunu yarış esnasında görmüşsek ve ferrari bunu onca donanıma rağmen çözememişse, bu onların sorunudur. olan vettel’e ve harika sürüşüne savunmasına vs. oldu. ferrari bu kez havadan ya da vettel’in kişisel becerisi sayesinde podyum alamadı, durup kendilerine gelmeleri adına bir ders olarak görmeiler diye düşünüyorum. pirelli sonuna kadar haklıdır. bir çok üründe olduğu gibi dayanma gücü, son kullanma tarihi, istihap haddi vs. gibi şeyler süs olsun diye belirlenmiyor. kafana göre risk alırsan sonucuna da katlanırsın.

  12. Acaba Rosberg’in lastiğine ne tür bir palavra sıktılar? Onun lastiği de ömrünü doldurmuş muydu acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir