Briatore, Piquet'lere Dava Açmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Renault’un eski takım patronu, Singapur kaza skandalının ilk defa geçen sene Eylül ayında patlak verdiğinde Nelson Piquet JR ve babasına dava açacağını söylemişti ama sonrasında Renault’tan ayrılmış ve FIA’nın Dünya Motor Sporları Konseyi’nden, hayat boyu ihraç cezası almıştı.

Bu hüküm dün Paris mahkesinde usule aykırı olarak belirtişmi ama bunun yanında FIA’nın bu kararı temyize götürmesi bekleniyor.

İtalyan Gazetta dello Sport’un, Piquet’lere karşı da dava açmayı planlayıp planlamadığı sorulduğunda Briatore: “Büyük ihtimalle. Bana yapılan kötü bir şey, bir günde unutulmayacak.”

Briatore, kendisine verilen cezanın kaynağının kişisel intikam duyguları olduğunda ısrar ediyor.

Briatore: “Mosley’in intikamı ile ilgili bir şeydi. FIA’yı ve Dünya Konseyi’ni özel mülküymüş gibi idare etti.”

“Bana güvence verdi; bu konu ile ilgili yapacak bir şeyimin olmadığını anladıklarını söyledi. Ardından bu karar verildi. 18 yıllık F1 geçmişimden sonra bu aşağılık bir hareketti.”

“İlk olarak Mosley, şampiyonlukları kaybetmem için çalıştı: ilki Schumi ile sonra Alonso ile. Ardından da bu hikaye ile beni mahvetmeye çalıştı.”

Briatore, yeni başkan Jean Todt’lu FIA ile daha iyi bir ilişki kurmayı bekliyor.

Briatore: “Jean’ı yıllardır tanırım. Dürüstlüğüne bahse girerim. Bu, Mosley ile benim aramdaki bir mesele”

Renault’un eski patronu ayrıca, FIA’nın, dünkü karara itiraz edip edemeyeceğinden de şüphe ediyor.

Briatore: “Böylesine bir kararın ardından buna kalkışmazdım”

Dün Briatore, Formula 1’e dönüp dönmeyeceğine henüz karar vermediğini söylemişti ama FIA’nın yasağı nedeniyle etkilnen diğer aktivitesi pilot menajerliğine devam etme niyetinde.

Briatore: “Kovalainen ve di Grassi hariç diğer pilotlarla olan ilişkilerim hiç değişmedi.”

“Aslında şimdi , bizimle anlaşmaları iptal edenlere karşı yasal bir işlem yapıp yapmamamız gerektiğini görmek için avukatlarla durumu değerlendireceğiz”


Yorumlar

  1. ulan suratına tükersen yağmur yağıyor.elhamdülillah diyecek yüzsüz flavio f1 in yüz karası sen mahkemeye ver bakalım ne olacak mahkeme seni haksız bulup piquet ye sen tazminat ödede aklın başına gelsin flavio

  2. Neyin intikamı bu R 30 ??

    Sen ne yüzsüz bi adammışsın Flavio..
    Zaten sevmezdim iyice tiksindim ya..

  3. f1 in çirkin yüzü…masa başında da güçlü değilsen yaşama şansın yok. gerçek güçlülerin değil güçlü ülkelerin güçlü firmaların pilotları yarışacak ilerde…yıllardır 3 büyüklerin sadece kendi aralarında çekişip şampiyon olmalarının en önemli sebebi…satınalınamayacak çok az şey kaldı ahir zaman olan bu zamanda…

  4. sabreden derviş muradına ermiş şimdi intikam zamanı

  5. Briatore'nin içine oturdu tabii bu olay adamın kariyeri mahvoldu Piquet ler yüzünden ee herkez ektiğini biçer başta kendisi olmak üzere her kez uslu durmuş olsaydı bunlar olmazdı.

  6. "18 yıllık F1 geçmişimden sonra bu aşağılık bir hareketti."

    pişkinliğin yüzsüzlüğün bu kadarına pes doğrusu. övünerek anlattığın 18 sene sonunda yaptığın iğrenç komplo aşağılık değil, ısrarla yalan söyleyerek reddettiğin tezgahın açığa çıkmasından sonra verilen ceza "aşağılık"… esas senin gibi insanların tekrar f1'e dönmesi alçakça. çok merak ediyorum pike'lere hangi konuda dava açacak? (kurduğum tezgahı başıma yıkıp aşağılık bir insan olduğumu cümle aleme ispat ettiniz) diye mi dava açacak??

  7. Sanki yaptıgın skandal aşagılıkça bi davranış degılde sana verilen ceza aşağılıkça öylemi??

  8. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Yok deve artik,sen ne kadar yuzsuz bir adamsin Briatore ya,Alonso yarisi kazanip takimda kalsin diye(çunki yaris kazanamazsa takimdan ayrilabilir opsiyonu var sozlesmede)Nelsona duzmece bir senaryo içinde kaza yaptir,bu kazayi yaparsan seneye takimda kalirsin diye adami zor durumda birak strese sok,adamin hayatini tehlikeye at,olay ortaya çikinca Nelsonun jr in babasi Nelson Junior bir erkekle ayni evde yasiyor onlari ayirmam için benden yardim istedi diyerek mahrem aile sirlarini yedi duvele ilan et,ondan sonra bu naneleri sen yememissin gibi birde bu adami mahkemeye ver.Evet Nelsonda kesinlikle suçlu ama senin yaptiklarini gorunce inan bu genç adam gozume iyi gozukmeye basladi,tiksinilecek bir adamsin Flavio.

  9. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    flavio piquet ailesini yok etmeye kararlı. intikanmı hötü alcak bu adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir