Ferrari Lastik Kumarı Oynadığı İddialarını Kabul Etmiyor

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel’in Belçika’da lastik kumarı oynamaları sonucunda yarış dışı kaldığı iddialarını kabul etmiyor.

Vettel, Eau Rouge sonrası lastiğinin patlaması nedeniyle podyum şansını kaçırmasının ardından Pirelli’ye ateş püskürmüş, lastiklerin güvenilir olmadığını söylemişti.

Pirelli ise takımlara tek pit yapmanın mümkün olmadığını belirttiği şeklinde cevap verdi.

Arrivabene “Stratejiyi yaptığımızda kesinlikle doğruydu ve tek pit stoptu. Buna açıklık getirmek istiyorum. Strateji yaparken verilere bakarız ve veriler stratejiye bağlıdır.”

“Damalı bayrağa 1.5 tur varsa ve 3. olabilecekseniz, bir anda bunu kaybettiğinizde tabi ki hayal kırıklığı yaşarsınız.”

“Ancak size normal bir şekilde söylüyorum; stratejimiz agresif olsa da elimizdeki verilere göre yaptık. Verileri çok iyi okumadan pilotunuzu riske atacak kadar aptal ya da çılgın değiliz.”

“Endişe yapmayın. Biz işimizi yaptık.” dedi.

Arrivabene, tek pit stop stratejisine yarış sabahı karar verdiklerini söyledi.

Arrivabene “A planımız buydu. Yarıştan önce ana planımız buydu ve sabah 11’de karar verdik. Ve normal olarak stratejiye, strateji toplantısında verilere bakarak karar verirsiniz.” dedi.

Arrivabene ayrıca Pirelli’nin tek pit stopun riskli olacağına dair herhangi bir şey söylemediğini söyledi.

Arrivabene “Hayır. Size bunu verilerle gösterebilirim.”

“Mühendisimiz var ve diğer takımlarda da Pirelli mühendisi var. Mühendisin ne yaptığını düşünüyorsunuz? Burada sakız çiğnemek için bulunmuyor.”

“Burada lastikleri kontrol etmek, yaptıklarımıza ve verilere bakmak için bulunuyor.”

“Bu konuda daha fazla ileri geri konuşmak istemiyorum. Maurizio Pirelli’ye şunu dedi, Pirelli onun için bunu dedi gibi şeyler olsun istemiyorum.”

“Yarış oldu ve Seb’in niçin hayal kırıklığı yaşadığını anlıyorum.”

“Hepsi bu. Bu konuyla ilgili savaş başlatmak istemiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari Lastik Kumarı Oynadığı İddialarını Kabul Etmiyor” için 21 yanıt

  1. Neyse Seb bu yarışta hayali bir yarış gerçekleştiriyordu lastik patlayınca gerçeğe dönmüş oldu. Madem tek pitle yarış bitebiliyor Kimi’ye de aynı stratejiyi uygulasalardı adam zaten geriden başlamış iki pit yapıp işini daha da zorlaştırmaya gerek yoktu değilmi. Patlamamalıydı demek çok doğru değil. Patlamak lastiğin doğasında var. Hadi yok deyin 🙂

  2. bekli yağmur geliceğini düşünüp risk almışlardır

  3. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Anlaşıldı bu böyle olmayacak… Vettel’in Medium lastikleriyle attığı tur zamanları aşağıda;

    1:56.128
    1:56.184
    1:56.008
    1:56.115
    1:56.348
    2:22.634 – VSC
    2:04.049 – VSC
    1:55.397
    1:55.386
    1:55.808
    1:55.765
    1:55.856
    1:55.551
    1:55.316
    1:55.523
    1:55.432
    1:55.443
    1:55.497
    1:55.761
    1:55.884
    1:55.711
    1:55.520
    1:55.696
    1:56.407
    1:55.949
    1:56.116

    Görüleceği üzere, Vettel’in son tur zamanları normal ortalamasının 3-4 sn altında değil. Bir başka ifadeyle, lastiklerin “alarm” verdiği ve tur zamanlarının anormal şekilde düştüğü bir durum yaşanmamış.

    Kaldı ki bir an için aksi kabul edilse dahi, bu kadar üst düzey bir organizasyonda ve pilotların hayatları söz konusuyken, bir lastiğin deforme olduğu için patlaması kabul edilemez bir durumdur.

    40 turun vaat edildiği bir lastik setinin, %30 daha evvelinden “infilak” etmesinden bahsediyoruz. Evet 40 tur vaadi şartlara göre değişkenlik gösterebilir. Lakin bu 12-13 tur evveli olamaz. Ayrıca 2 tur VSC periyodunda geçildiği ve havanın / pistin sıcak olmadığı da unutulmasın.

    Pirelli de bu hikayeleri bizim külahımıza anlatsın.

    1. Bu verileri paylastigin icin tesekkurler bura da prelliyi savunan kisilere gelsin.

      1. doğru diğer takımlarda ahmaktı değilmi
        onların hiç aklına gelmedi riske girip tek pit yaparak yarışı bitirmek
        kabul edin artık
        ferrarı zar attı fakat elinde patladı
        durum çok açık

  4. Nereye kadar okuyorsunuz haberi vilmiyorum. Adamlar strateji toplantısında ‘bunu yapacağız’ diye bir karar alamaz,değişken koşulllara göre planlar belirler ki kendisi bundan bahsetmiş A planı buydu yani ortada 2 veya 3 pitstoplu yağmur ihtimaline göre pitstop stratejilerine karar vermişlerdir. Pirelli muhendisi hakkında konuştuklarına hiç değinmemişsiniz bu iyi niyetli olmadığınızı gösterir. Pirelli’nin açıklamaları tam bir komedi iken bu demece yaptığınız yorumlar ilginç. Ferrari savaş açarsa bu savaşı kim kaybeder sizce?

  5. Yine yeni yeniden bir ferrari strateji fiyaskosu.Her yarışta Kimi’yi yiyen Ferrari bu yarışta seb’i de götüreyim dedim galiba.Tıplı 5yıl boyunca Fernando’yu yedikleri gibi.Kimi’ benim için değil tüm dünya için efsane oşabilirdi eğer ki şöyle deseydi:ben bu sezon sonu brakıyorum.şampiyonluğua yarışmadığım sürece 2.liğin bana getirdiği bir katkı yok(ki kendisi demişti bunu).Bunun içinde sezon sonu Ferrari beni istese bile ben onları istemiyor deseydi olay olurdu.Zamanında tekme yiyen Kimi,bugün tekme atmış olurdu.Haksızda sayılmazdı. Her yarışta Kimi bu adamlardan çekti,Ferrari Kimi’den değil. Sonra da çıkıp Kimi’yle olan opsiyonumuzu kullanarak 1 yıl daha anlaştık.umarız daha iyi sonuçlar alırız dedi arrivabene.Yahu bu adam kendini ne sanıyor,sen adamların altına sanki mercedes gibi bir araç verdin de bu pilotlar mı sana zarar verdi.böyleymiş gibi çek pampa der gibi milletle alay ediyor resmen. Ferrari’den iyice soğudum.Umarım sezon sonu seni postalarlar!!!

    1. para tatlı gelmiş demekki 🙂

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Plan yarış içinde tek pite döndü bu konuda doğruyu söylemiyor. Pit aralığı geldiğinde girsek mi girmesek mi diye düşünürken vakit geçti. Tur da uzun olduğu için arkadakilere zaman kaybetti karar verme aşamasında. Ve o tek içeri girme fırsatı kaçtı çünkü ardından pite girmesi durumunda tüm grubun arkasına düşecekti. Bunu istemediler zira Ferrari bugün düzlüklerde kötü gözüktü. Finişe kadar gidebiliriz ne olacak dediler ama olmadı.

    1. Nasil dogru soylemiyor ? Yaris oncesi gelismeler uzerine strateji yapiliyor durum gore yol ciziliyor.Bosuna demiyor toto wolf ferrarinn bugun tek sansi tek pistoptu podym icin.Rainin araci ariza yapiyor diye sizde amma salladiniz ferrariye yahu.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Arızayla konunun hiçbir ilgisi yok. Yarışı Sky’dan izledim ve yarışın koşulları (Rai-Massa-Peres ve diğerlerinin arkasına düşme olasılığı) ve sonlara doğru havanın iyice soğumasından dolayı lastiklerin daha uzun gitmesi sonucu tek pite karar verildi. Yarış öncesi böyle bir şey düşünmüş olabilirler ancak kesin değildi. Tamamen yarışın gidişatına göre verilmiş bir kararı “biz yarış öncesi kesinlikle tek pite karar kılmıştık” diye belirtmesi yanlış.

        Diğer takımlar aptal mı da hiçbiri tek piti düşünmedi. Ferrari pit duvarı tamam yetersiz ama yarıştan önce “tek pit kesin yav garanti” diyeceklerini sanmıyorum.

        1. Biz de diyoruz ki lastik ne kdr eskirse patlamasin am performans dusumu cok olsun pilot mecbur kalsin pite am veriler iyi iken ve grojana dayanabilioken pilot podyuma cikacak neden riske girmesin v?

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Benim bu konuda hiç şüphem yok. Eğer iki piti düşünüyor olsaydılar ilk piti ve o beklediğin ikinci piti rakiplerden önce yaparlardı. O geçen telsiz konuşmasında da Vettel muhtemelen acaba softa geçersek daha mı hızlı oluruz sorusunu sordu.

  7. Tek pitstopa sonradan donduler.Bir ara tekrar pite girmeyecegiz dediler telsizden.

  8. Konu dışı ama bu Ferrari nin ön kanatı çok basit duruyor bir mercedes ve red bull takımına göre ve günümüzde bu ön kanat takımların can damarı gibi birşey çoğu kişide buna parmak basıyor hani bu ön kanati Ferrari neden gelistiremiyor bu kullandigi pushrod sisteminden mi kaynaklanıyor. Bilen biri aciklarsa sevinirim

    1. Aynen ben de çok emin değlim ama yabancı forumlarda okuduğuma göre Ferrari’nin kullandığı sistem kısa burun ve daha uyumlu bir ön kanat için uygun değilmiş. Seneye de bu amaçlarını yapmak için pull rod sistemine geçecekler diye bir şey de yaziyordu. O yüzden yeni gelen Ferrari ekibinin asıl aracı önümüzdeki senenin aracı olacakmış.

      1. ferrari taraftarı avatarı
        ferrari taraftarı

        Ferrari bu yıl pull rod sistemini kullanıyor diye biliyorum ve bu sistemde araç ayarları çok kısıtlı oluyor gelecek sene galiba push roda geçecekler

    2. Çok güzel farketmişsiniz. Raikkonen 2 gün önce yeni bir ön kanat denediklerini ve bununda özellikle ön lastiklerde aşınmayı hızlandırdığını dile getirmişti. Aslında bu stratejik ve kritik açıklamayla “çarşambanın gelişi perşembeden belli olur” deyişiyle pazar günü olacakların sinyalini verdi. Son iki sezondur motor gücü anlamında rakibiyle kapışamayacağını iyi bilen Ferrari, “ayrıcalıklı sponsor ortaklarından” biri olan Pirelli’den aldığı verilerle, bu verilere uygun aerodinamik güncellemeler ve denemeler yapmakta ancak aracın bunlara vereceği cevabın minimum noktada olması sebebiyle dün olduğu gibi işleri sekteye uğratmaktadır. Sıkıntı maaelsef Sebastian’ın odağında olduğu Ferrari’den kaynaklanıyor. Ferrari’de ki push-pull rod kullanımını Erendost, günümüz F1 araçlarına aero güncellemelerinin neden yetersiz kaldığını Murat Aksoy nickli üyeler defalarca açıkladılar.
      Düzenleme: (Tam Türkçe karşılığı bilemediğim için özür dilerim.) Nickname’lerin izinsiz kullanımından ötürü doğabilecek cevap hakkı için yorumum silinebilir.

  9. Savaş başlatmak istemiyorsun Maurizio reyiz de Pirelli ile Ferrari’nin demeçleri birbirinin tam zıttı. Yanı ortada işini doğru yapmayan biri olduğu kesin ama o kim belli değil.

    1. Acik degil mi ? Bir gun once rosberg 27 turmu atti lastigi patlatmak icin prelinnin aciklamasi komik.Kanitlayamazlar bir cisimden oldugunu felan yemesinler kmseyi

  10. Diğer takımlar salak veya aptal o zmn? Onlar neden tek pit stop yapmadı? Tamamen Ferrari hatası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir