FIA, Briatore’nin Peşini Bırakmayacak

yazar:

kategori:

Guardian gazetesinin haberine göre Briatore ile sorunları olduğu bilinen Max Mosley yerine Jean Todt tarafından idare edilen FIA, eski Renault yöneticilerinin spora geri dönmemesine izin vermemekte kararlı.

FIA’nın açıklamasında, uluslararası alanda bu tarz hileli işlere karışanların gelecekte F1’de olmaması konusunda gerekli adımları atacağını söyleniyor.

Eski başkan Mosley de Times’a verdiği demeçte FIA’nın sportif düzenlemeleri değiştirerek  acilen gücünü göstermesi gerektiğini ve sportif kuralları ihlal edenlerin F1’de çalışmasını engellemesi gerektiğini söylüyor

Bu sakandalın yeniden alevlenmesi yeni başkan Jean Todt’un FIA’ya getirmeye çalıştığı yeni disiplin için iyi bir fırsat olabileceği düşünülüyor

Öte yandan Mosley’in skandal ile ilgili son yorumları, Todt’un başkan olmasına rağmen Mosley’in FIA içerisinde hala bir etkisinin olduğunu düşündürse de Mosley “Todt ile zaman zaman konuşuyorum ama sadace arkadaşça konularda ve bu Bernie ile de öyle. Artık emekli oldum ve bunun keyfini çıkarıyorum. Daha fazla dahil olmak istemiyorum bunlara.” diye konuşuyor.

Mosley, Piquet’leri mahkemeye vermeye hazırlanan Briatore ile ilgili olarak da  “Onun gözlerini sulandıracak bir karşı dava olmasını bekliyorum.” diyor.


Yorumlar

  1. Umarım hakettiği cezayı bir an önce alır..

  2. Sahtekarın yüzsüzün önde gideni bu adamı neden bu kadar savunuyorsunuz ki anlamıyorum :/

    Aysel Cildaş a kesinlikle katılıyorum.

  3. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    flavio briatoreyi fıa yıkamaz :)))

  4. orası kesin tabi ceza verilmeliydi ona katılıyorum

  5. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    mpalmer arkadasim ornegin Briatoreye 5 yil ceza veilseydide çok fazla birsey degismeyecekti çunku Briatore 5 yil sonra 65 yasinda olacak ve bu yasta takim patronu olarak çalismasi çok zor.Ron Dennis 63 yasinda Jean Todt 64 yasinda ve efsanevi bu iki insan artik takim patronlugu yapmiyorular Renaultun yeni patronu Boullier 36 yasinda,yani f1de yenilenme gençlesme yeni yuzler var,omur boyu ceza verilmesinin agirligi konusunda sana katilabilirim ama bu suçun kesinlikle cezasi olmali.

  6. fanatiklik değil kardeş te aldığı cezaya göre konuşuyorum ben.Eğer ömür boyu men cezası verilecekseydi briatore'ye değil piqe'ye verilmeliydi bu ceza.Sende diyorsun işte bir katil tutarsınız bütün suçu katil işler ama dutanda cezasız kalmaz fakat esas ceza suçu işleyen kişiye verilir.

  7. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    mpalmer arkadasim yorumun fanatikligin son safhasinda,isteyen degil yapan alir bu cezayi demissin,nasil bir isteme bu anlamadim,ayrica burda sadece bir isteme yok,bunu orneklersek sen bir isten çikar saglamak için kiralik katil tutuyorsun ona silahi veriyorsun,suçu isleyecegi yeri ve zamani seçiyorsun,bu suçu nasil isleyecegini soyluyorsun ve bu kiralik suçu isledigi zaman tum suç onda oluyor oylemi senin hiç suçun olmuyor,lutfen duygularin mantiginin onune geçmesin arkadasim.

  8. bu olayda suçlu olan piqe'dir briatore deil.İsteyen değil olayı yapan alır cezayı

  9. izin vermeyin o yüzsüz adamın yeniden dönmesine.

  10. Todt başarır bu işi inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir