Basın, Briatore Kararı İçin İkiye Ayrıldı

yazar:

kategori:

La Gazetta dello Sport: “FIA’nın yönetim mekanizması, fiilen askıya alındı ve Mosley’in intikam stratejisi onaylandı”

Tuttosport ise Briatore’nin yasağının kalkması yönündeki kararın, Mosley’in intikam istediğini kanıtladığını yazdı.

Tuttusport: “(Briatore) itibarını tekrar kazandı. Briatore artık, haksız bir suçlamanın sonucunda tahrip edici hükmün etkisinde değil.”

Corriere dello Sport ise 59 yaşındaki Briatore’nin “Singapur’da olay için sorumlu olduğu” kabul ediyor ama verilen hayat boyu ihraç cezasını “kabul edilemez” olarak görüyor.

Corriere dello Sport: “Herkes, ikinci bir şansı hak eder”

La Repubblica, Paris mahkemesinin kararının, Briatore’nin adil bir duruşmayı hak ettiğini gösterdiğini vurguladı.

Dünya basınında farklı görüşler mevcut.

Alman Bild gazetesi; Fransız mahkemesinin, “haydur Briatore”nin cezasını geri çevirme kararının sadece teknik olduğunu belirtti ve bunu, “adalet adına bir kaza” olarak niteledi.

Bild: “Umuyoruz kimse onu Formula 1’e geri getirmez”

Britanya’nın Independent gazetesi ise şunları sordu: “Eğer o masumsa, kim suçlu?” ve “Singapur GP’de meydana gelen, sporun küçük düşürücü hali hali kadar mide bulandırıcı bir bişeyin üzerine bir örtü çekilebiliyorsa, bunun sınırı ne?

Daily Telegraph da Paris mahkemesinin Briatore ile ilgili verdiği karardan rahatsız.

Tom Cary: “Sonuç bu… Spor tarihinin en kötü hile örneklerinden biri olarak görünen bir hareket için kimse ceza almadı.”

The Guardian ise, internet sitesinde bir anket açarak, Briatore’nin cezadan kurtulmasının adil olup olmadığını sordu. Oyların %69’dan fazlası “hayır” cevabına geldi.


Yorumlar

  1. Peki Mosley mi dedi Nelson a git duvara çarp diye? 🙂
    Flavio sütten çıkma ak kaşık zaten..

  2. mert merter avatarı

    Tek suclu var F1 bu hala getiren By Mos
    onu cezalandisinlar..

  3. Independent gazetesi ne güzel yazmış: "Eğer o masumsa, kim suçlu?" ve "Singapur GP'de meydana gelen, sporu küçük düşürücü hali kadar, mide bulandırıcı bişeyin üzerine bir örtü çekilebiliyorsa, bunun sınırı ne?

    😉

  4. Eren Dursun avatarı

    Biriatore'yi hiç sevmem ama F1 için nadir yöneticelerden birtanesi. F1'e çok şey kattığı açık. Ama verilen ceza değiştirilse bile kesinlikle yaptırımcı bir ceza olmasında yanayım. Çünkü bu tip şeyleri yapmaya niyetleneceklerin önünü açmasın.
    Kim olursa olsun nerde olursa olsun, bir cezanın kişiye göre değil sistemin işleyeişine göre verilmesi taraftarıyım. kişiler arasında ayrımcılık yapmaya kimsenin hakkı olamaz. Ama ceza bana göre çok ağır oldu. 3 sezonluk men cezası verilebilirdi. Eğer tekrarlanırsa o zaman ağırlaştırılırdı.

  5. aslında piqe kendi fişini kendisi çekti

  6. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bence bu olayin suçlularindan en buyuk cezayi takimdan gonderildigi için Briatoreden intikam almak için olaylari açiklayan Nelson Jr çekti,2010 gridinde bir takim bulmasi mumkunken henuz takim bulamadi ve bulacak gibide gozukmuyor,çok açik olmasada Briatorede ettigini bulanlar arasinda,çunki eger bu skandal ortaya çikmasaydi halen Renaultun basinda gorevine devam ediyor olurdu,simdiki tabloda en az 3-5 sene f1e donemeyecek gibi gozukuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir