Lauda: Sorun Pirelli Değil, Ferrari’nin Yanlış Stratejisi

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Pirelli’yi yoğun şekilde eleştiren Vettel’in haksız olduğunu düşünüyor.

Vettel 27 turluk lastikleriyle yarışın bitimine 2 tur kala lastik patlatmış ve yarışı tamamlayamamıştı.

Alman pilot yarışın ardından Pirelli’ye adeta ateş püskürdü ve güvenli lastik yapmamak ile suçladı.

Vettel hatta Hembery’e “Sizin lastikleriniz son derece tehlikeli” dedi.

Ancak Pirelli “Spa’da bugün ki koşullarda sert lastikler ile atılabilecek en fazla tur 22’ydi.”

“Sebastian’ın hayal kırıklığını anlıyoruz ama Ferrari bir risk aldı ve bu risk tutmadı” açıklamasını yaptı.

Ferrari patronu Arrivabene ise “Mühendisimiz var ve diğer takımlarda da Pirelli mühendisi var. Mühendisin ne yaptığını düşünüyorsunuz? Burada sakız çiğnemek için bulunmuyor.” diyerek kendilerini uyarmadığını söyledi.

Öte yandan Mercedes’ten Niki Lauda Pirelli’ye destek çıktı.

Lauda “Ferrari riskli bir strateji seçti ve bu patladı diye kimseyi suçlamamalı. Vettel’in Pirelli hakkında dedikleri doğru değil. Benim sürücülerimden birisi bunu söylese kabul etmezdim” dedi.

Eski F1 pilotu Christian Danner “Aslında Niki Lauda yüzde yüz haklı. Bu bir motor sporu ve sınırlarda gittiğiniz zaman işler bazen yanlış gidebilir” dedi.


Yorumlar

“Lauda: Sorun Pirelli Değil, Ferrari’nin Yanlış Stratejisi” için 9 yanıt

  1. Pirelli, marka imajını ve ticari gelirlerini korumak için saçma savunmalar yapsa da, normal lastik ömründen 5 tur daha uzun bir stint atıldığı için lastiğin patlaması motorsporları için kabul edilebilir bir şey değil, F1 için hiç değil. Lastik düzlükte değilde, Eau Rouge’u tırmanırken patlasaydı adam oracıkta ölebilirdi. Pirelli bu ihtimali de göz önünde bulundurmalı.

    1. Bizler için, tüm taraftarlar için her pilotun canı çok değerli ve kıymetli. Pirelli’de bu hassasiyet içerisine girmeli.

  2. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Ayrıca bir başka yazıda bir arkadaş tur derecelerini yazış, öyle devasa performans kaybı da yok, yani lastiğin ömrünün bittiğine dair bir done yok elde, üstüne birde Lauda kendi sürücüsünün demesine rağmen konuşuyor.Bunlar yeterince para kazanmadı mı sülalerine de mi bakmak zorunda takımlar.

  3. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Lastik uzun süre kullanıldı diye patlamamalı görende bu lastiklerle 10.000 km yol alındı sanacak yahu 40 turu çıkartamıyorsa ki bu da 300 km’yi bile bulmuyor düşünün. Lastik aşınırsa performans düşmeli aşındı patladı ne demek, senin görevin sporcu sağlığını da düşünmek. Yüksek hızla gidilen pistlerde bu patlamak ölümlü kazalara sebep olabilir Allah korusun. Lauda’yı şampiyonlukları dışında kaale almıyoruz maalesef,dediği tutmayan, tersi olan tutarsız birisi, yaşlandığı kabul etmeli bence ve çekilmeli artık. Diğerleri de öyle 66 yaşında bu hızı kaldıramazsın zaten.

  4. Bu adam bunamis ulan senin pilotundan diyor lastikler güvensiz düzeltilmelidir diye. Bkz. Rosberg

  5. Kaya gibi 40-50 tur çıkaran lastik biz de istemeyiz. Ama performans düşümü olabilir ona bir şey diyen yok fakat asla lastik patlamamalı. Tur başına 2 sn kaybetse bile o lastik patlamamalı. Sorun bu yani. Bridgestone gelsin diyen arkadaşlar var. Gelsin kimse geçmez o lastiğe emin olun. Formula 1’in Michelin veya Goodyear gibi yarış deneyimleri üst seviye olan firmalara ihtiyacı var.

  6. ferrari tek pit stop’la risk aldı kaybetti… ama lastiklerin iyi olmadığı da ortada her aşınan lastik patlamamalı !!

  7. Prellinin yeni avukati lauda sn yorm ypma kardesm sni ilgilendiren bisi yok kendi pilotlarini da muhBbete cekme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir