2007 Üzerine Hamilton: "Alonso'yu Yendim"

yazar:

kategori:

2007 sezonunda Renault’tan McLaren’e geçen Fernando Alonso, Lewis Hamilton’un Formula 1’deki ilk takım arkadaşıydı.

O seneki pist üzeri performansını unutamayan 2008 dünya şampiyonu, bu sene tekrar şampiyonluk mücadelesine girişmek istiyor.

Alonso’nun Ferrari’de Massa’ya; 2009 dünya şampiyonu Jenson Button’un da McLaren’de Lewis Hamilton’a katılması ile 2010 sezonu beklenene göre bir klasik olacak.

McLaren takım sponsoru Johnnie Walker ile söyleşi yapan Hamilton: “Kaçırdığım o sene için kesinlikle kendimi suçlamıyorum. Formula 1’deki ilk sezonum, çifte dünya şampiyonluğu bulunan pilotun yanındaydı ve onu yendim”

“Bir dünya şampiyonunu yenmek şöyle dursun, kimse daha ilk senesinde gelip de önlerde olmadı.”

2008 sezonu son yarışına, son virajına kadar süren mücadele ile şampiyonluğa ulaşan Hamilton, MAcaristan2daki galibiyetine kadar 2009 sezonuna kötübri başlangıç yapmıştı.

İlk senesi ile ilgili yine Hamilton: “Senenin büyük çoğunluğunda Dünya Şampiyonası’na liderlik yapma tecrübesine sahip olduğum için çok gurur duyuyorum ve şüphesiz (şampiyonluğu) son bir kaç yarışta kaybetmek mide bulandırıcı”


Yorumlar

  1. Kanımca ben… bi-taraf değilim ve yekdüze tarafım.Sanırım ondan olacakki diğer sitede taraftar olduğum takım kısmında artık 'Mercedes GP ' dir. Bana hitap etmeyen şeylerin peşinden koşmayı bıraktığımdan seneler geçmişken McLaren taraftarlığına dewam etmek saçmalık olurdu.10-15 sene önce F1 e tarafdar olmak ve izlemek çok zor olduğundandır sanki acısını çıkarırcasına izliyordum.
    20 li senelerden bahsetmemin pek çok sebebi olamakla birlikte bu sebepler arasında insanlara üstünlük göstergesinde bulunmak gibi bir haleti ruhiyem olmadı.Çok başarılı olduğumuz zamanlarda da çook başarısız olduğumuz zamanlarda da hep tarafdar oldum.Bana taraftarlığı anlatmaya çalışan 20 li yaşlardaki insanlara anlatmak için bunu kullanmışımdır (doğal hakkım olsa gerek).Bu sırada… bu habere son noktayı (kendi açımdan) koyacağım.McLaren,Alonso yu yedikden sonra sen onu yenmişsin kaç yazar…

  2. AArank seni takip etmiyorumda insan sürekli etrafında 21 yıllik mclarenci olan ve bunu hemen hemen her defasında yazan,niteleyen bir mclarenci göremiyor,tabi uzun yıllar mclarenci olupda şimdi alonsoyu destekleyenlerde var,yada hem mclarenci olup hem alonsoyu destekleyenlerde var diyeyim diğer siteden sende bilirsin.ama bu arkadaşlarımız benim yorumlarını bildiklerim olarak söylüyorum 5-6 kişiyi geçmez.Sennaalonso,alonso- nickli bir arkadaş ki bunları diğer siteden tanıyorum ve sayarımda severimde.

    Yaptığın yorumlar bana göre her iki pilot içinde eşit değil.2008 senesindede alonsoya "ne işin var senin bu konulara giriyorsun" gibi bir sitemde bulunmuş olsaydın sorun yoktu.hamilton demec verince sopa göster alonso verince sırtını sıvazla…belki bende öyle yapıyorumdur bazı zamanlarda sonuçta herkes bir taraf..

  3. espoir , alonso formula 1 de ilk senesinde 2 pole bir yarış galibiyeti almadı 1 sene yarış pilotu 1 senede test piotluğu yapıp piştikden sonra 2003 yılında aldı o başarıları.2 yıllık bir tecrübesi vardı f1 de.tabi o seneki reno çok iyi değildi diyebilirsin ama malezyada sıralamalarda 1-2 yapmışlardı aynı şekilde macaristanda en önde başlamıştı alonso.jarno trulide podyuma çıkmışt 1 kere.sıralamalarda 1 veya 2 yarış dışında her zaman ilk 10 içerisinde 5-6-7. sıraları alıyorlardı yani araç çok çok kötü değildi.zaten reno o sezonu 4. bitirmiş.. geriye doğru bakacak olursan hemen hemen bir çok sezon 4. Olan takımlarında yarış kazanabildiğini görürsün.çok kötü bir araçla zaten yarış kazanılmaz.hamiltonun gp2 de ilk senesinde neler yaptığını yazmama gerek yok zaten..2006 yılı bencede mücadele sonunda birbirine eşit 2 araç arasında bir şampiyonluk aldı fakat 2008 senesindeki yada 2007 senesindeki mücadele çok az olmuştur f1 de sanırım..

  4. Kirve; beni bu kadar ii izlemene hayret ettim.Buraya hiç yorum yazmıyordum ama dayanamadım sanırım.Yazdığım farklı tarihlerdeki yorumlarımda pek fazla deişim olduğunu sanmıyorum.Çizgimin düz olmasından mütevellit McLaren den kendimi dışarı attım.Sabit kişilik olduğumu nikimden anlamışsındır sanırım (yaklaşık 20 senedir kullandığım bir nikdir)…Hamilton ile kazanılan yarışlardan zevk almamaya başladığım bir gerçekdir.Senelerin McLaren aşkına şampiyonluğa sevineyim dedimde… içden galarak bunuda yapamadım.Başka bir şekilde anlatabilmeye gerek varmı?….

  5. @Ahmet Rank sen yanılmıyorsam diğer bir sitede aarank nicki ile yorumlar yapıyordun.bak bakalım ne kadar objektifsin..

    Haber Başlığı;

    2007 Üzerine Hamilton: "Alonso'yu Yendim" 08.01.2010 11:23:00

    ( Hamilton Alonso yu yenmeden önce yemişdir… Şimdi bu hadiselere girip sürekli açıklama yapması nedendir? Sanki; Alonso Ferrari de çok başarılı olup herkesi yenecekmiş gibi birden bu telaşa açıklamalara ne gerek var.Herkes kendi atını koşturacak fakat Hamilton a Ron un vasiyeti olan Alonso ile yarışıyoruz lafı vasiyet kalmışki açıklamalara dewam ediyor )

    Ahmet Rank Tarih: 10.01.2010 02:08:22

    Haber Başlığı;

    Alonso Massa'ya yardım sözü verdi. 13.Ekim.2008, Pazartesi

    ( Alonso nun illada çarpmasına gerek varmı? Massa 2. olsa Alonso araya girip 3. olsa Hamilton a 4. lük kalsa kaç puan eder. Alonso nun aracını kolayca harcayan tavırlarını kaç kez gördünüz.Bir McLaren taraftarı olarak ben hiç rastlamadım ve ondan sinir olurken onu bu kadar sevmeme sebep de budur. Yarışdaki deliliğe baksan Raikonen hayranı olurdum. Çarpmaya bakarsan Alonso nun fazla uğraşmasına gerek yok Hamilton bunu zaten yapıyor. İnanmıyorsanız geçtiğimiz yarışlara bakın görürsünüz :)). )

    yorum, AARank | diğer yorumları 13.Ekim.2008, Pazartesi 15:01:07

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Fuad yazarken kopyala yapıştır yap durmadan veya önce başka bir yerde yaz sonra buraya yapıştır.Bir çok kez benim de başıma geldiği için akıllandım. Tavsiye ederim;)
    Kirve yanlış yazmışsın diye İtalya Gp'den sonra spor olmaktan çıktı demedi demişsin ona dedim.
    Alonso'nun anlaşma gereği araçla geç buluşması geç buluşmuş olması hamiltona karşı bir dezavantajdır. Ki nitekim zaten geldiğinde herkesin dediğide şuydu ki takıma yeni gelen hamilton değil Alonso. Yani bir nevi takımın çaylağı oydu. Ancak çok geçmeden hem araca, hem de takıma alışabilmiştir. zaten tersi olması beklenemez bir durum. Alonso son yarışta önündekilerden motor gücü olarak dezavantajlıydı malesef,bu yüzden iki ferrariye de ayak uyrudamadı. ama sezon boyunca bu avantaj ve avantajsızlık herkes için oldu. Bilmiyorun motor değiştirme şansı var mıydı? veya son yarışlarda motor stratejisini nasıl yaptı? araştırmak lazım. Ama safkan hız olarak hızlı olmasada strateji yönünden hamiltona ayrıcalık sağlandığını düşünüyorum. Ama artık olan oldu,değiştiremeyiz.

    Renault ile ayrılık dönemi yaşadıklarını yazmıştım, tekrar bahsetmeye gerek yok herhalde. bir kez daha okumanızı tavsiye ederim!

  7. m-sc efsane avatarı

    haber kaynağını tam olarak hatırlamıyorum ama alonso hamiltonun aracının kendi aracından daha güçlü olduğunu söylemişti.. doğrumu değilmi orasını bilemem.. alonso çin yarışında kendimi yalnız hissettim diyorsa bu nankörlükten başka bişey olmaz.. çünkü fisi schumi alonsoyu geçmesin diye her şeyi yaptı.. fisi alonso schumiye geçilmesin diye o kadar uğraştı ki yanılmıyorsam schumi ikisini aynı anda geçmişti.. ama fisi yine yaranamadı alonsoya

  8. aarank iyikide bırakmışsın zaten senın gibilere ihtıyac yok,senın gibi olan bir kaç kişi daha var onlarıda al yanına.yazdıklarının hepsi bir çocuğun yazacağı şeyler,senin yazılarını görduğumden beri istakrırlı olarak yazdığın şey bilmem kaç senedir mclaren taraftarıyım diyip öylece ortada dolanman.alonsonun ayarlarıyla yarışmış mış la ne çok biliyosunuz be :))

  9. 2007 3. yarışın sonuçalarına bir bakında ondan sonra Alonso yu eleştirin.Çok hızlı ve atak yarış çıkaracak bir aracın üzerine gece aydınlatma platformu düştükden sonra nasıl bu kadar yavaşladı. Aracını hazırlattırdığı ve ayarlarını verdiği kişinin yeterince ukalalaşması Alonso tepesini attırmışdır da siz olsaydınız tepeniz atmayacakmıydı. 2. yarışda 4. olarak başlayan Hamilton u 2.liğe kadar çıkaracak kadar Massa nın hızını kesip oraya yükseltmesi Alonso nun kalitesizliğimiydi? 2. yarışda Alonso nun yaptığı bu atağın eleştirilerinden hırslanan Massa işde o bahsettiğiniz yarışda adeta Alonso yu kapı dışarı etmişdir.Tecrübe ve kalitesi ile aracını toparlayıp yarışa dönebilmişdir.Hamilton un çaylaklığıyla övünenler onun McLaren in mükemmel simülatöründe geçirdiği zamandan haberleri olmamakla birlikte Hamilton a arada testler yaptırıldığınıda unutmuşlardır.Reno gibi bir araçla iki dünya şampiyonluğu almış araç konusunda kaliteli ve tecrübeli kişiye 4 yarış boyunca ayarlarıda yaptırılmışdır.Sonra da adına çaylak denmişdir.Vettel e ve Kubica ya bakın da nasıl olan araçlarla ne yapmışlarda isimleri hemen F1 de geçmeye başlamış.
    Hamilton un kazandığı yarışlardan sonra yine bumu kazandı demeye başlamışken;senelerdir hasret olduğum şampiyonluğun geldiği anda dahi sevinememişken;bu takımın taraftarı olarak kalmalımıyım diye sorgulayabiliyorsunuz.Bu takımın asıl taraftarlarının Hamilton u destekleyenler haline gelmesiyle birlikte 21 senelik taraftarlığımdan azad oldum. Patatesin zor yetiştiği bir memleketin dünyaya hakim olacak kadar güçlü olması, onların ne kadar politik olduklarının açık göstergesi olmakla birlikte dürüstlük savunması ancak duygusal seramoniden kaynaklanır.
    Brezilya-2007 de Alonso nun Hamilton u sıkıştırdığından bahsedenlere tavsiyem,start gösterimlerini bir daha izlemeleri gerektiğidir.Kural gereği; yeni ve 13(aklımda öyle kalmış) beygir güncellenmiş yeni motorla yarışa başlayan Hamilton du.Son yarışda öndeki dörtlüden eski motor sahibi olan kişi sadece Alonso idi.Yarış başladığı anda 2. yarışda Alonso nun yaptığını Massa Hamilton a yaptı.İmesini kaybeden Hamilton un şaşırmasıyla birlikte Alonso da arkadan gelip geçmişdi.Virajlarda atak yapmaya çalışan Hamilton un tek sorunu vardı:Yarış çizgisinde olamayıp harış hızını yakalamak isteyen araçların pist dışına ziyareti zorunludur.Alonso nun adının günah keçisi olmasıyla birlikte şampiyonluğa sebep olan kişi olmasıda eklenmek istenmişdir.
    Macaristan-2007 sıralama turları sonrasında Dennis in Alonso nun menejerimiydi (tam hatırlayamadım) nasıl tepe tepe garaja götürdüğünü görenlerin Alonso ya takımda neler yapılabileceğini kestirmemiş olmalarını gözlerini kapatmak olarakda belirtebiliriz.
    Bu hadiseler yüzünden 21 senelik takımımdan soğudum ve şimdi taraftarlığını bıraktım.Ben McLaren taraftarıydım (Alonso taraftarı değildim).Takımımın saçmalıkları (belkide yapmak zorunda kaldıkları) beni Alonso hayranı etmişdir.
    Ferrari son senelere damgasını vururken McLaren kadar yenilenememiş ve gelişememişdir (şirket profili olarak).Bizim takım yolda kaldığı günlerde bile koşan atlardan çok mesafe kaydederken nasıl başarmışdı bunu…(?).

  10. yok yanlış yazmadım o senın dediğinden bir hafta sonra yapılan çin yarışından sonra alonso Renault'nun amacı, yarışı (Çin GP) iki-üç bitirmekti, çünkü benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar.Bazıları çok mutlu oldu. Çünkü Ferrari'yi markalar klasmanında geçtik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar demişti.

    bir kaç gün sonrada bunları söylemişti;

    Kendimi yalnız hissettim. Birinci sıradaydım. Takım arkadaşımsa ikinci sırada. Bana yaklaştı ve sollayarak geçti. Ben tekrar eski hızıma ulaştığımda zaten aradaki mesafe oldukça açılmıştı,Tour de France'daymışsınız gibi. Dağlarda tırmanıyorsunuz ve lastiğiniz patlıyor. Takımınız, rakibiniz de hiç durmadan tepeye doğru hızla gidiyor. Anlaşılması biraz güç bir durum..

  11. espoir, uzunca yazdım..ama nasıl olduysa ,yazmaya devam ediyorken sayfa yenilendi kendiliğinden..silindi yazdıklarım.üşeniyorum yeniden yazmaya..kısmet olursa sabah cevaplandıracam sorularını..iyi geceler

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kirve 2006 İtalya Gp'sinden sonra Alonso F1 spor olmaktan çıkmıştır dedi. sanırım yanlış yazdın.
    Alonso, "Bu sporu seviyorum. Buraya, birçoğu İspanya'dan gelen, taraftarları seviyorum. Fakat artık F1'i bir spor olarak düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. bu da kendi ifadesidir.

    Ayrıca o dönemde Renault ile olan ilşkisi ile Mclaren ile olan ilişkisi bir değil bunu herkes biliyor. Ayrıca suçlu olan Takım'da değil Briatore,Symonds ve Piquet. Takım iki ismi uzaklaştırmasına rağmen çok saçma bir ceza aldı. Ömür boyu men,ama 2011'e kadar bi daha yaparsa tarzında. Zaten Alonso'nun haberi olması beklenemez zaten amaç onu takımda tutmak. adamlar gidip seni takımda tutmak için şöyle şöyle plan yaptık demezler herhalde:)
    Bu hortum kopma olayı malesef ferrari pit ekibinin suçu. tabi ki bu kaza olmasa massa ile kimi arka arkaya gelmeyecek ve pit ekibi bu kadar aceleci davranmayacaktı. Nitekim konuşması gereken Massa'da özellikle bu senenin sonuna doğru açtı ağzını yumdu gözünü. Konuşma hakkı olan Flavio,Piquetler konuştu.Bi symonds konuşmadı. Şimdi bu skandalın içine niye girsin Alonso.. Kendi suçu yok. Kime ne desin mesela veya takımına ne desin? olay 3 kişinin kafasından çıktı diye takımı niye suçlasın?

  13. Reno takımının kendisini bir numara yapıp mclarene bu şekilde gitmesini istemediğini ve ona yardımcı olmadığını hissediyor,biliyorda alonso,kendisini birinci yapmak için uğraşan renonun yaptığı hileyi bilmiyor ve hissetmiyor.hadi bilmiyor ama öğrendikten sonrada bunun için iki kelime etmiyor..

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Tabirin her ne kadar kaba olsada senin tabirin gibi olmamıştır o olay. Öncelikle şunu anla ki F1 dinamik bir spor. 1 sene öncesiyle 1 sene sonrası koşulları her zaman değişken olur. Takım stratejisi,kişiler arası ilişkiler, diğer takımlarla ilişkiler vs.. yazdığım değişkenleri tekrar oku, belki önyargılarını kaldırırsan mantıklı gelebilir. eğer gelmiyorsa da niye gittiğini kendi mantığınla açıklar mısın? merak ettim gerçekten nasıl bi mantıkla bakıp benim mantığımı saçma bulduğunu. Soruyorum sana adam ne desin, zaten suçlular cezasını çekti. (malesef flo üzerine para bile aldı ama..)Çıkıp beni takımda tutmak için yaptığınız bu onursuz hareketinizden dolayı sizi kınıyorum mu deseydi? Bu seferde derdiniz ki sizin tabirinizle: yediği kaba …. bak bak adama demediğini bırakmadı falan. boşuna kanıt istemeyin çünkü bu adam ağzıyla kuş tutsa size yaranamayacak. e o zaman niye yoruyorsunuz kendinizi. Ki olayın ayrıntıları hala tam olarak bilinmiyor. Her ne kadar olayın flo'dan intikam için verilen ağır ceza olsada ve bundan kurtulsada bir ceza alması gerek. Piquet bu olayın neresinde.Tartıda batan tarafta ve bence onunda ceza alması gerekiyor ama… bunu tam olarak bilemiyoruz hala. malesef kirli çamaşırlar hiç bir zaman dökülmüyor f1'de! Ne demesini bekliyorsunuz bu adamın bi söyler misin?
    "Neyi yereyim,yenmedi mi? sen beni merak etme, biz derelerde kağıt gemiler yapıp oynamayı bırakalı çok oldu. Okyanuslarda yüzüyoruz biz. Umarım sizde o derelerden denizlere, o denizlerden de okyanuslar ulaşırsınız bir gün! Biz böyle insanlara dobra konuşuyor diyoruz,siz sızlanıyor diyorsunuz.. Tabi bu sizin kendi ahlaki tartınızdır yorum yapmam doğru olmaz" demişsin ama zaten yorum yapmışsın bunu demekle—> burada yorum yapmam doğru olmaz dediğim ahlaki tartınız,tarzınız değil! dikkat ederseniz ondan sonraki cümlelerimde kendi bakış açımı anlattım!

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Tabirin her ne kadar kaba olsada senin tabirin gibi olmamıştır o olay. Öncelikle şunu anla ki F1 dinamik bir spor. 1 sene öncesiyle 1 sene sonrası koşulları her zaman değişken olur. Takım stratejisi,kişiler arası ilişkiler, diğer takımlarla ilişkiler vs.. yazdığım değişkenleri tekrar oku, belki önyargılarını kaldırırsan mantıklı gelebilir. eğer gelmiyorsa da niye gittiğini kendi mantığınla açıklar mısın? merak ettim gerçekten nasıl bi mantıkla bakıp benim mantığımı saçma bulduğunu. Soruyorum sana adam ne desin, zaten suçlular cezasını çekti. (malesef flo üzerine para bile aldı ama..)Çıkıp beni takımda tutmak için yaptığınız bu onursuz hareketinizden dolayı sizi kınıyorum mu deseydi? Bu seferde derdiniz ki sizin tabirinizle: yediği kaba …. bak bak adama demediğini bırakmadı falan. boşuna kanıt istemeyin çünkü bu adam ağzıyla kuş tutsa size yaranamayacak. e o zaman niye yoruyorsunuz kendinizi. Ki olayın ayrıntıları hala tam olarak bilinmiyor. Her ne kadar olayın flo'dan intikam için verilen ağır ceza olsada ve bundan kurtulsada bir ceza alması gerek. Piquet bu olayın neresinde.Tartıda batan tarafta ve bence onunda ceza alması gerekiyor ama… bunu tam olarak bilemiyoruz hala. malesef kirli çamaşırlar hiç bir zaman dökülmüyor f1'de! Ne demesini bekliyorsunuz bu adamın bi söyler misin?
    "Neyi yereyim,yenmedi mi? sen beni merak etme, biz derelerde kağıt gemiler yapıp oynamayı bırakalı çok oldu. Okyanuslarda yüzüyoruz biz. Umarım sizde o derelerden denizlere, o denizlerden de okyanuslar ulaşırsınız bir gün! Biz böyle insanlara dobra konuşuyor diyoruz,siz sızlanıyor diyorsunuz.. Tabi bu sizin kendi ahlaki tartınızdır yorum yapmam doğru olmaz" demişsin ama zaten yorum yapmışsın bunu demekle—> burada yorum yapmam doğru olmaz dediğim ahlaki tartınız,tarzınız değil! dikkat ederseniz ondan sonraki cümlelerimde kendi bakış açımı anlattım!

  16. yani bende fuad arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum.hani o mert delikanlı alonso neden f1'in spor olmaktan çıktığını söylemedi.özür dilemesi demiyelimde olayın yanlışlığını belirtmesi anlamında.o yarışda pitte yakıt hortumu kopan massa değilde alonso olsaydı bu olayda ortaya çıktığında hem ferrariyi hem fiayi yerden yere vururdu ama kendi takımı için hiç bir açıklama yapmadı.kaldıkı reno suçu üstlendi yani kimse onu kınamazdı,mclarenden henüz ayrılmadan takımını yerden yere vuran alonso renoya sesini çıkartmadı.

  17. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar evet..ama doğruyu söyleyen alonso ise, bunu derdetmesine gerek yok..bir yolunu bulur yeniden uğrar o kovulduğu köylere : ) belki sırf bu sebeple, çok rahat..içinden geçen her şeyi söylüyor..olabilir mi : )))-nerden kovuldu diye sormayın,mecazi bu..renoya geri dönmesi..fia ile eşitlediği ferrariye geçmesi-

  18. "Neyi yereyim,yenmedi mi? sen beni merak etme, biz derelerde kağıt gemiler yapıp oynamayı bırakalı çok oldu. Okyanuslarda yüzüyoruz biz. Umarım sizde o derelerden denizlere, o denizlerden de okyanuslar ulaşırsınız bir gün! Biz böyle insanlara dobra konuşuyor diyoruz,siz sızlanıyor diyorsunuz.. Tabi bu sizin kendi ahlaki tartınızdır yorum yapmam doğru olmaz" demişsin ama zaten yorum yapmışsın bunu demekle : ) singapur ile ilgili özür dilemese de olurdu alonso..ama, "dobra, açık sözlü, mert" olarak nitelendirilen biri, eğer önceki senelerde fia ya da f1 de haksızlığa yol açacak diğer bir kurumla ilgili ağzını açıp yorum yapmış ise, aynı kişiden, kendisine artı puan olarak yansıyan singapur olayı ile ilgili de benzer şeyler sönlenmesi de beklenirdi.ayrıca,alonsonun 2006 dan sonra renoya geri dönmesine dair yazdıkların tatmin edici değil..mantıklı da değil..benim bildiğim dobra bi adam tükürdüğünü yalamaz..afedersiniz..z.ç.ğı kaba yeniden dönüp nbakmaz..zaten, tükürüğünü yalayan herkes buna sebep olarak bir şeyler söyleyebilir..ama ,dillendirdiği hiç bir sebep onu " tükürdüğünü yalayan" olmaktan çıkarmaz.
    Hamilton un yalan skandalından dem vurmuşsun..dostum, o olayda hamiltonu kınadım..mclareni de..sorun şu ki, sen Alonsoyu yaptığı yanlışlardan dolayı,ya da yapmadıklarından dolayı kınamak yerine, onun yanlışlarını mantığa bürümeye çalışıyorsun.

  19. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bende memnun oldum sedat.açıkçası o kazasına üzüldüm çünkü güzel bir şansı kaçırdı. eğer önündeki aracı geçme ihtimali olsaydı, ki tur zamanlarına baktığımızda anca son turda yakalama İHTİMALİ vardı, geçmesi çok çok düşük bir ihtimaldi(çünkü o sırada rakibi son turlarını garantilemiş gidiyordu,son turlarda genelde süre farklarının kapanması bu yüzden oluyor). bu ihtimal için o yarışta değer miydi? bence değmezdi. böyle sıkıntılı bir sezonda bir 3.lük çok tatlı olurdu. Ha önündekiyle şampiyonluk mücadelesine girişse ve son yarış olsa o yaptığı kaza anasının ak sütü gibi helaldi ona,sanmıyorum ki ne ben ne bi başkası niye diye sormazdı? Ama bence gereksiz zorladı. (ki yaptığı kaza zorlamadan öte hatasından kaynaklanıyordu,yükseltilen italya kerblerine derinden bir dalış yapınca bir teker havalanıp aracın arkasını attırmasına sebep oldu)

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Senin üzerine haktır ki, her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu demek doğru değildir." çok güzel bir söz kirve ancak zaten insalar doğruyu söylemeye söylemeye, doğru zamanı bekleye bekleye bu hale geldi. Artık öyle bir durum oldu ki yalanlar cirit atarken doğrular kenarda bekler oldu. Can acıtsada gerçekler ve doğrular söylenmeli bence. Tam vaktinde söylenmeli hemde. Yani kalbindekiyle aklındaki bir, bu birliğide dilinde olmalı. Erken söylenirse gerçek olmaz tahmin olur,geç söylenirse iş işten geçtiği için hayrı kalmaz. O yüzden tam yeri tam zamanında söylemek lazım. Alonso'yu sevmemin sebeplerinden biri de budur. Bazen çok konuşur bazen bir çok lafı aynı anda söyler ama içinden ne geçiyorsa onu söyler. saklama yok yani ne varsa dilinde. bu yizden çok dert gelir başına dilinden. ama demişler ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar! istediği kadar kovulsun bir köy bulamasada 10. bizim kalbimizde koca bir dünyası var onun. Şimdi böyle yazıyorum diye adama tapıyorum falan sanmayın. takılmadığım yönleri yok değil. veya gözüm sadece onu görüyorda değil. sadece diğerlerinden daha iyi seçiyor onu diyelim biz:D

  21. bende Sedat memnun oldum.hamiltonun monzada son turda zorlayarak yarış dışı kaldığı anda düşüncen neydi merak ettim.aceba ne gerek var zaten podyuma çıkacaktımı dedin yoksa kaybedecek zaten bir şampiyonluk yok spor içinde olağan bir kazamı dedin..?

  22. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Adım Ümit kirve daha öncede burada umityasar nickini kullanarak yazmıştım ama uzun zaman önceydi.

    Şöyle ki Fuad: Mclaren'den sorunlu ayrılan Alonso için gidebileceği en mantıklı seçenek Renault idi. Zaten Alonso Mclaren'le yarışmaya başladıktan kısa bir süre sonra Briatore durmadan orada pişman olacak, burası onun yeri tarzında alt yapı çalışmalarına başladı. Takımıyla sorunlar iyice gün yüzüne çıkınca Briatore her zaman takımda yerinin olduğunu ve Renault'un evi olduğunu söyledi. E Alonso da ayrıldığı sene Ferrari'ye gidemeyeciğine göre mantıken'de o dönemin koşullarına göre bir sıralama yaptığında Mclaren Merc-Ferrari-Renault görülüyor. En basit mantığı kurduğunda dahi Renault'ya gideceğini kestirebilirsin herhalde. Ayrıca 2006 senesinde Alonso giden statüsündeydi, ancak Renault'un lider statüsünde bir pilota ihtiyacı vardı, Alonso'nun da rekabetçi bir takıma. Bu yüzden eski sözler bu yalan dünyası içinde bir yere savruldu ve Renault ile 2. dönemi başladı. bilmem yeterli geldi mi açıklama veya gelmediyse senin düşüncen nedir merak ediyorum?

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Neyi yereyim,yenmedi mi? sen beni merak etme, biz derelerde kağıt gemiler yapıp oynamayı bırakalı çok oldu. Okyanuslarda yüzüyoruz biz. Umarım sizde o derelerden denizlere, o denizlerden de okyanuslar ulaşırsınız bir gün! Biz böyle insanlara dobra konuşuyor diyoruz,siz sızlanıyor diyorsunuz.. Tabi bu sizin kendi ahlaki tartınızdır yorum yapmam doğru olmaz. Bize büyüklerimiz ne olursa olsun doğru söylemeyi öğretti, o yüzden doğru söylemeyide seveni de severiz.
    Bir de şu singapur'a dönüp duruyorsunuz ya pikap gibi…Yahu adam kendi mi işledi suçu. Kendi işlemediği bir suç için niye özür dilesin?? Nasıl bir mantıktır bu? Nasıl bir açıklama bekliyorsunuz? Şey mi desin mesela: silin benim ismimi 1.likten, çünkü takımımdaki adamların beni takımda tutmak için ayarladığı bir düzen sayesinde birinci oldum. Yarış olsaydı kesin massa birinci olurdu. Onun olsun birincilik,şampiyonda o olsun mu deseydi?
    Ha eğer yalan söyleseydi göstere göstere,sonra kendi söylediği yalandan dolayı bir sürücü diskalifiye olsaydı yarıştan,bu sayede podyum kazansaydı,sonra komiserler olayı araştırdığında çağırsaydı tekrar yanına,yine yalan söyleseydi,sonra bu adamın yalan söylediğini kanıtlasalardı sonra ve bu ortaya çıksaydı,sonra bu adam özür dileseydi; ben helal olsun yalan söyledi ama özür diledi demezdim; derdim ki YALAN söyledi, eğer araştırılmasa o YALAN ile hiçbir şey olmamış gibi devam edecekti, bu yüzden dilediğin özürün hiçbir anlamı yok. Zaten yapacağını yapmışsın. Ortaya çıkmasa çıkıp ben böyle böyle yaptım diye özür diliyecek miydin hayır. Ama bu adam özür dilediği için suçsuz oldu, Alonso hiçbir iddia ettiğiniz suçu olmamasına rağmen hep suçlu oldu. Bu adam daha F1'in içindeyken şampiyonluğa giderken F1 spor değil dedi sızlanıyor oldu, Kimi F1'den çıktıktan sonra bunu söyleme CESARETİni buldu haklı oldu. Bilmiyorum bu nasıl bir ahlaki yargılama biçimidir. Kimi'yi geçti kimiciler düşman oldu, Schumi'yi geçti Schumiciler düşman oldu, Hamilton'la dişediş bir mücadele yaptılar Hamiltoncular düşman oldu. Bu adamın sevmeyininin bu kadar çok olmasının sebebi yaptıkları ettikleri değil,geçmişi.. Ama benim tarzımda insanların herhangi bir pilota kin kustuğunu görmedim nedense. Hani Avrupa'da Türklere Türkiye değil de Osmanlı diye bakarlar ya hah işte aynı mesele bu da!

  24. espoir senin isim nedir?daha önce başka nickle yazıyormuydun burada merak ettim ?

  25. merak ettiğim bir şey var, 2006 yılı sonunda " takımım benim şampiyonluğumu engellemek istiyor,1 numarayı başka takıma götürmeme izin verilmiyor..takım arkadaşım bana yardımcı olömuyor..bik bik bik" diyen alonso, 2008 ve 2009 sezonlarında 2006 yılı konusunda hafıza kaybı mı yaşadı? yoksa, 2006 yılında takımı ile ilgili sarfettiği o cümlelere kendisi de inanmadığı için mi gönül rahatlığıyla gidip renoda yeniden yarıştı? malum..evvelce onun şampiyonluğunu engellemeye çalışan briatore ve reno takımı 2008 nve 2009 yılında da aynısını yapabilirdi..şimdi, pilotajını başarılarını anlatmadan hangi alonso fanı çıkıp bu duruma mantık kuralları çerçevesinde bir açıklama getirebilecek?

  26. Senin üzerine haktır ki, her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu demek doğru değildir. Zira senin gibi niyeti hâlis olmayan bir adam, nasihati Bazen damara dokundurur, aksülâmel yapar…..

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ayrıca atladığın bir şey var. 2003 te Alonso'nun kaybedecek birşeyi yoktu ama çok şey kazanabilirdi. Bu yüzden risk olması onun için her zaman + puan olacaktı. (ki aynı durum 2007'de hamilton içinde geçerliydi)Ama kimi ve takımı almaları gereken her riskten önce iyi bir analiz yapmalıydılar. Yapmadılar kaybettiler,olay bu kadar basit. O kadar hızlı araçla 2005 takımlar şampiyonluğunu alamamaları bence çok üzüntü verici bir durum. Ayrıca Renault ikilisi özellikle Alonso bu adamları sadece sorun yaşadıklarında geçmediler, bir çok başarılı taktikleri de oldu. bu yüzden uzun döneme yaptıkları sermayenin karını toplamayı da bildiler.

  28. bir de, alonsonun trulliyi yendim demesini yereceğine, mazur göstermek için bin dereden su getirmişsin..iyi de dostum..hamilton un alonsoyu yendim demesi için de bir bir kaç dereye uğrayabilirdin..binlercesini dolaşıp yorulmana gerek yoktu bir kaç derenin suyu yeterdi :))

  29. Hamilton Alonso yu yenmeden önce yemişdir… Şimdi bu hadiselere girip sürekli açıklama yapması nedendir? Sanki; Alonso Ferrari de çok başarılı olup herkesi yenecekmiş gibi birden bu telaşa açıklamalara ne gerek var.Herkes kendi atını koşturacak fakat Hamilton a Ron un vasiyeti olan Alonso ile yarışıyoruz lafı vasiyet kalmışki açıklamalara dewam ediyor.

  30. rai ile alonsonun benzer açıklamalarının farklı tepkiler alması çok doğal..1, rai alonso kadar konuşmuyor, alonso gibi..işine gelmeyen her şey hakkında şikayet edip sızlanmıyor..doğrusu hatta, ağlamıyor.misal,2006 da f1 için bu bir spor değil diyen alonso, sportmence elde etmediği singapur gp si zaferini hakkı olana teslim etmemişti..hep kendine müslüman olanın sözleri onu herhaliyle kabullenenler hariç kimsenin umurunda olmaz.

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu lastik kendi kendine aşınmadı herhalde! bak orada Ron Dennis ne diyor. "Lastiğin aracın süspansiyonuna zarar verdiği konusunda yeterli kanıt yoktu." yani benim dediğim aynı şey. Yani pite girsede düzeltilebilecek bir sorun yok. O yüzden devam et demişler adama. Adamda yıpranmış lastik hoplayan süspansiyonla (ki dediğim gibi bunlar kendiliğinden olmadı) devam etti 1.lik için. orada 1.likten başka şeye razı olmadılar sonunda puanlardan oldular. Var mı daha ötesi. gerekirse 10 saniye yavaşlıyacaktı ama uslu uslu gidip paşa paşa alacaktı puanını!
    Alonso'nun gereksiz açıklamalarıda olmuştur muhakkak, ancak bunlar gereksiz açıklama değil! Ayrıca Allah değil ki tövbe haşa bu adam. Elbette yanlışlarıda olacak yanlış söylediği zamanlarda olacak. Ama eğer doğruyu söylüyorsa sus mu diyeceğiz. Mesela bu adam 2 sene sonra çıkıpta durduk yere Mclaren bana karşı cephe almasaydı şampiyon olurdum kesin,Hamiltonu ben yendim, takım Bahreyn'de bence bile bile aracıma ışık düşürdü falan dese yok artık deriz bizde. Ama doğruyu söylediği zamanda sus demeyiz hiç kimseye!

  32. Alonso'nun Mclaren hakkında söylediklerine gelirsek; eminim 5ten daha fazlasını söylersin. Bence iyiki de söylemiş ve bu konuda dediklerine her zaman katıldım,katılmaya da devam ederim.

    bumudur yani?? ben senın onun her söylediğine katıldığını ve katılacağını idrak edebiliyorum.burda senin söylemeni beklediğim şey bu demeçler gerçek olabilir senin açından ama bunların gereksizce alonso tarafından konuşulduğunu nitelemen. hayırlı geceler arkadaşım 🙂

  33. Herneyse ile olmuyor ama 🙂

    29.Mayıs.2005, Pazar

    Ron Dennis, Raikkonen'in bitime bir tur kala yarış dışı kalmasına rağmen verdiği kararın doğru olduğunu söyledi. Raikkonen yarışı birinci götürdüğü sırada aşınan sağ lastiğin aracın süspansiyonuna zarar vermesine rağmen liderliği kaybetmemek pahasına pit stop yapmamıştı.

    Takım emirleri gereği yarışa devam eden Fin sürücü, bitime bir tur kala süspansiyonu kırılınca finiş göremedi. Dennis, "hayat risklerle doludur. Kararımda yüzde 100 haklıyım. Bana göre doğruyu yaptık. Lastiğin aracın süspansiyonuna zarar verdiği konusunda yeterli kanıt yoktu. Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaptık" sözleriyle kararını savundu.

    Raikkonen ise neler hissettiği sorulduğunda çok net bir yanıt verdi: "B.k gibiyim"
    Fin sürücü, "baştan sona önde götürüp son turda yarış dışı kalmak sinir bozucu. Çok değerli 10 puan kaybettik. Yine de elimizden geleni yapıp şampiyon olmaya çalışacağız" dedi.Finlandiyalı Kimi, Avrupa Gp'sinde son turda yarış dışı kalmasını yorumlarken, "Tamamen hayal kırıklığı oldu, fakat ne yapabilirdik ki?, araç bir tur daha dayanamadı, fakat bu tür hatalar bir daha olmayacak."

    bak bakalım raikkönen takımını yerden yere vuruyormu.

    Williams teknik yöneticisi Sam Michael, Avrupa GP'de Kimi Raikkönen'in lastiğindeki probleme rağmen McLaren'ın ısrarla aracı zorlamasını savundu.Sam Michael, "Eğer bir galibiyet hedefleniyorsa, her şeyi bırakıp çekilmek güç bir durum. McLaren'ın başından geçenleri tamamen anlıyoruz. Biz de aynısını yapardık" dedi.

  34. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yine daha öncede söylediğim gibi Alonso'nun tek sevmediğim yanı çok konuşmasıdır. Ha sevdiğim bir yanı dobra konuşmasıdır. Mesela 2006 İtalya'da bu bir spor değil demiştide herkes adamı linç etmişti. sonra Rai bahsetti bu durumdan birden adam daha da ilahlaştı başkalarının gözünde ayrı mesele. Bugün sitenin paylaştığı videoda da aynı şeyler var.Hemde patronlar bahsediyor bu durumdan.
    Ama görüyorum ki bizim oğlan uslanmış ne zamandır sesi soluğu çıkmıyor. İnşallah çıkıpta çamlar devirmez,böyle devam eder:D

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yarışı anımsamıyorum hatırlıyorum kirve.Herneyse yapılan ve alınan yanlış bir karar var,ayrıca sorun süspansiyon sorunu haline gelmişti ki zaten pite gelse bile birşey farketmez. ya yarıştan çekilecek ya devam edecek. o devam etmeyi seçti veya takım diyelim farketmez. Ama sanmıyorum ki takım bile bile olum koparsanda yavaşlama dememiştir! Böyle birşey olsa derim ki takım bu çocuğun şampiyon olmasını istemiyor!

    Vallahi sezon bittiğinde kürsüde 3.olmasına rağmen gülümseyen bir Alonso hatırlıyorum ben 😀 Malesef şampiyon belli olduktan sonra bi yere çıkartıp al çocum altın, al sana gümüş, sana da bronz tarzı bir olay yok diye biliyorum 🙂 daha önce de dedim ya zaten. Hamilton'un 2 dünya şampiyonu birisiyle aynı puanı alması, hele çaylak senesinde bunu yapması çok büyük bir başarı.

    Ama açık teker serisinde hiç yarışmamış bir pilotun F1'e gelir gelmez gösterdiği başarı, veya kazanacak kadar güçlü ve dominant aracı olmamasına malezyada pol alan,macaristan da birinci olan bir yeni yetmenin başarıları daha DEĞERLİ geliyor bana. istatistiklerde yazanlar işin kağıt kısmı,ruh kısmı değil ki! Mesela 2005'te Alonso Kimi ile mücadele etti galip çıktı. 2006'da Schumi ile mücadele etti galip çıktı. Hangisi daha değerli dersen bana 2006 derim. niye, çünkü 7 şampiyonluğu olan birine karşı alınmış bir şampiyonluk,hem de güçler dengedeyken! kağıt üstünde 2side şampiyonluk ancak özde öyle değil bence.

    Trulli açıklamasını da sene başında yapmıştı Alonso, (Alonso Trulliyi veya Fisiyi yenemedi dersen,yok artık derim ama aradaki farklar çok açıktı.)Hamilton'a aşırı ilgi gösteren medyanın sorusuna, ben hızlı pilotlara alışığım tarzında bir cevaptı. Ha ne oldu, Hamilton sandığından,sandığımızdan,tüm dünyanın düşündüğünden daha çetin ceviz çıktı. Ama burada bir art niyet veya küstahlık göremiyorum ben.

    Alonso'nun Mclaren hakkında söylediklerine gelirsek; eminim 5ten daha fazlasını söylersin. Bence iyiki de söylemiş ve bu konuda dediklerine her zaman katıldım,katılmaya da devam ederim.

    Alonso asla azla yetinmeyen bir adam, her zaman daha iyisini istiyor. Ben bu adamın tam olarak memnun olduğunu görmedim. Mesela haftasonunu çok iyi geçirsede adam diyordu ki çalışmamız lazım,eksiğimiz var. Şu konuda gerideyiz,Çalışmamız lazım,çalışmamız lazım. Bu yüzden bugün ferrarinin tercihi oldu. veya bu yüzden bu adam lider ruhlu diyoruz. Bunu Mclaren döneminde de yaptı, Mclaren-Merc yöneticileri de dile getirdi.

    Renault'ya tepkisine gelirsek zaten 2005te aldığı Mclaren'e geçme kararı sonrasında takımla aralarında bir gerginlik vardı. (özellikle flo ile) zaten sezon biter bitmez flo yere göğe sığdıramadığı Alonsoyu dibe sokmaya başlamıştı. Perde arkasında ne var ne yok bilemiyorum,bilemiyoruz. herhalde hiç kimse durduk yere bunlar şöyle,bunlar böyle demez. DÜşünsene herşey güllük gülistanlık gözüküyor,sonrada adam çıkıp diyor ki tek umurlarında olan kendi şampiyonlukları,1 numarayı oraya götürmemi istemiyorlar. bu yüzden destek alamıyorum. Şimdi adam bunu durduk yerde niye söylesin, amacı ne olabilir ki?

  36. Ben 2007 senesi sonucu hakkında yazarken nerden aklına geldi fisinin 2. Olduğu yarış 🙂 onun orda 2. Olması kaybedenlerin birinci olması demek olmuyormu? Hadi senin gibi düşünelim.tamam ikinci kaybedenlerin birincisi olmasın.O zaman Hamiltonun ikinciliği Alonsonun karşısında ilk senede almasını bu sefer yüceltmemiz gerekıyor.Hamilton açısından muhteşem ama takım için tabiki öyle değil.Dolayısıyla hamilton alonsoyu geride bıraktığı için doymasını bilmiştirde diyebiliriz.Benim dediğim gibi düşünmüyor olabilirsin ben senin gibi düşününce yine aynı noktaya varıyorum.Aynı puanı almaları birşey ifade etmiyor,her yarış pilotların üstüne çıktığı o kazananlar kürsüsü varya onu hayal et ve Hamiltonun bu kürsüdeki yerinin neresi olduğuna iyi bak,istediğin kadar puanları aynı de kürsüde hamilton alonsonun önünde.Alonso hiç bir zaman bize eşit araçlar vermediler diye bir şey söylemedi sanırım,öyle olsaydı fia olaya el koyardı sonuçta polis bile muhbirlerini kollar.

    Evet alonso o sene yıne suçu motora atmış eğer motorumuz iyi olsaydı bir iki yarış daha kazanabilirdik gibi bir demeci var.senın bahsettiğin alonsonun hunharca motoru kullanmasını 2005 yılındada kimi zorunlu olarak yapıyordu.yanlış anımsamıyorsam motor değişikliği nedenıyle fransa,ingiltere ve monzada yarıştan önce motor değiştirdiği için 10 sıra geriden başlama cezası verildi.yani testlerde ve sıralamalarda bile dayanıksız bir motor vardı.daha öncede burada belirtmiştim benim anımsadığım kiminin gereksiz yere motoru zorladığı yarış en son turda en hızlı turu kaydettiği 11. Başlayıp 3. Bitirdiği ingiltere gp dir.yani senın alonsonun 2003 senesınde zorlamak zorunda olduğuna inandığın alonsonun yaptığından daha fazlasını yapmaya ihtiyacı vardı çünkü şampiyonluk avuçlarının arasından gidiyordu ve bir şey yapamıyordu kimi kendi açıklamasıyla.

    Senın o basma gaza dediğin yarışta dediğin şekilde gaza basmadan gitmesi demek alonsoya zaten geçilmesi demek ki devam etme ve pite girmeme kararını alan mclaren pit duvarı,yarıştan sonra bu kararlarını savunan bir demeçleride vardı.Takım patronun bu kararına katılanlar oldu katılmayanlar oldu padockda.Devam etme kararı kiminin değildi ama emınım o da hem fikirdi.O yarışı yanlış anımsıyorsun sen.

    Benim senden cevaplamını beklediğim sorulara cevap vermemişsin,sınav zamanında kafanı bunlarla yormak istemem o yüzden o soruları geçelim. : ) Alonsonun mclarenden ayrıldıktan sonra mclaren alehine verdiği en az 5 açıklama hemen bulabilirim..Ama sana tek bir sorum var.
    Hatırlarsan heiki kovailenın yarış kazandığı tek bir yarış var o da 2008 macaristan.sence hamilton o yarıştan sonra çıkıp heiki çok şanslıydı massa yolda kalmasaydı yarışı kazanamazdı deseydi senin ona o gun yorumun bugun hamiltonun yorumuna yaptığın gibi gereksiz yere açıklama yapmış buna ne gerek var olurmuydu,olmazmıydı.bunu sormamın nedeni bu tarz açıklamalar her zaman yapılıyor.alonsoda truliyi yendim dediğinde kimsenın onun bu demecine yorum yapmamış olması trulinin taraftar grubunun olmayışındandır.

  37. Yavuz Balcı avatarı

    espoir bende zaten gereksiz bir açıklama olduğunu ilk yorumumda söylemiştim.açıkcası tuttuğum takım ve pilotlarını eleştirim.bu konuda emin olabilirsin.

  38. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.youtube.com/watch?v=7aoaf2nApIQ
    dayanamadım göz ucuyla bakıverdim
    Italy Gp 2003 (onboard da kaza daha iyi gözüküyor ama bulamadım malesef,aslında buldumda çok uzun videolarda var,sadece o görüntü yok:D)

  39. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bugüne kadar çok şükür birbirimizi cevapsız bırakmadık, bırakmayızda:) ama 2. birinci kaybedendir lafına pek katılmıyorum. yüzeysel olarak öyledir ama aslen değil bence. özellikle bu tarz dinamik sporlarda bazen 2.lik 1.likten daha önemli olabiliyor. En basit örnek olarak Fisichella 2009 spa. 2. oldu ama aldığı ikincilik o ve takımı için öyle bir dönemde inanılmaz bir başarıdır. Tabi ki 1. olsalardı daha büyük bir başarı olacaktı ancak bazen doymayı bilmek,onunla yetinmek gerekir. Alonso için 2007 senesi aldığı üçüncülük takımına karşı giriştiği mücadelede desteklenen isim olmamasına rağmen çok büyük bir başarıydı. Hamilton için daha ilk senesinde desteklense bile (ki daha öncede söyledim kendi düzenleri içinde desteklenmesi mantıklı) 2 dünya şampiyonluğu olan biriyle aynı puanı aldı bu da büyük bir başarıydı. Kimi için 17 puan geriden gelip yıllardır erişemediği şampiyonluğu son yarışta kucaklamak da çok büyük bir yarıştı. Sayısal açıdan o sene bir kişi kazandı. Ama perde arkasında kazanan isim sayısı daha çoktu.

    Alonso'nun yarış dışı kalmalarına da gelirsek bir araştırdım iki dakka. Alonso 2003 senesinde 5 kez yarış dışı kalmış. 1'i Vites kutusundan, diğer 4'ü motordan. Motor sebebiyle yarışdışı kaldığı yarışlardan biri de dediğin gibi Trulli'nin de motor sebebiyle 2 tur sonra yarış dışı kaldığı 2003 Fransa Gp (43-45 turlarda). 1 yarışta daha 9.turda diğer 2 yarışta yaklaşık 40 ile 45.turlar arasında yarış dışı kalmış. O sene içerisinde Alonso motor konusunda gelişmeleri gerektiğini söylemiş, eğer daha sağlam motora sahip olurlarsa daha iyi yerlerde olacaklarından bahsetmişti. Dediğim gibi yarışların bir çoğunu hatırlayamıyorum bile (şu anda 2007'yi bile tam hatırlayamıyorum kafada milyon tilki dönünce:D) ancak motor hep yarışın son 3te 1 lik kısmında sorun yaşamışlar. yani belli bir sürenden sonra motor dayanmamış. özellikle son yarışlarda yarış dışı kalmış Alonso. Sanırım takım 2004'te(2005te olabilir) yeni bir motor tasarımı ile uğraşıyordu. İyice koyvermişler herhalde:D Ancak orada dikkat ettiğimiz konu şu ki Alonso aracı Trulli'den daha hunharca kullanıyor bu bir gerçek. Çünkü o zaman Alonso'nun kendini kanıtlaması gerek. Daha agresif daha girişken olması gerek. Tutucu olduğu seneler değil yani daha o yıllar.
    Kimi'ye bu kadar yüklenmemin (diğerleri adına konuşmam yanlış olur) sebebi aracı yersiz yere zorlamasıdır. F1'in resmi sitesinde de resmi sonuçlara bakarsanız aslında her yarış sorun yaşamadığına görürsünüz. Ancak Kimi'nin hatası şu. Sen şampiyonluğa yarışıyorsun. önünde 2 tur kalmış, aracının tekeri hop hop hopluyor. basma güzel kardeşim çek ayağını biraz gazdan 2. ol, 3. ol hatta 8. ol ama yarışı bitir. Veya yarışın son turlarına girilmiş zorlamanı gerektirecek bir durum da yok ortada git uslu uslu yolunda. Arkandakiyle 15 saniye varsa kalan turda 15 olsa dahi çek biraz ayağını gazdan. arkandaki 0.7 , 0.8 kapatsın yine geçemez seni. Ama ille gazı en hızlı turu yapacak, ille aradaki farkı açacak… Bu yüzden hep demişimdir. Kimi bence Alonso kadar iyi bir pilottur, ancak bu adamın yarış zekası yok bence.yanlış anlamayın amacım hakaret değil. Ama adam aracın içinde bi trafik canavarı, mantık şartelini kapatıp sürüyor. Hatta demişti ya 2007'nin ilk yarışında; son turlarda açık ara önde olmasına rağmen en hızlı turu atmıştı. Niye böyle bişey yaptığı sorulduğunda adam sıkıldım dedi:D şimdi bu riski almanın ne gereği var. Ha dersin ilk yarış, yarış dışı kalsamda toparlarım ilerki yarışlarda, ama güzel kardeşim bu kimide ilk yarıi son yarış kavramı yok işin sakat tarafı o. İnanıyorum ben bu adam sezonun son yarışında son turunda 1 puan farkla 1. sırada gitse, son turda yine hızlı turu yapamaya kasar 😀 (bilmiyorum 2007de son tur yaptığı zaman turunu ama heralde ilk şampiyonluğu olduğundan kendini tutmuştur, ikinci aynı fırsatta kesinlikle aynı hareketi beklemiyorum kendisinden:D)

  40. ya tabiki cevap vermek zorunda değilsin ama senın veredeceğin cevaplar zaten beni tatmin etmıyecektır tıpkı benım sorularımın cevapı sende olduğu gibi benımde senın cevaplarına verecek cevapim vardır,sohbet ediyoruz sadece:)) o ayrıntıyı senmi vermiştin,kusura bakma aşağıya inip bakmadım kımın yazdığını sadece kiminin benzer kazasına bakarken onada bakayım dedım yoksa senın yanlışını bulayım dıye uğraş içinde değilim .ama sen bile anımsayamıyorsun hangi sene olduğunu.sana hamiltonun yaptıklarını anımsarmısın desem pozisyon pozisyon hatırlarsın daha yakın oldugu ıcın:)) dediğin gibi herkes hata yapabilir…her hangi bir mücadelede 2. olan kaybedenlerin birincisidir derler bunuda belirteyim.

  41. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kirve yazdıklarına cevap vermeyeceğim çünkü o zaman aramızda tartışma çıkıyor ve huzurum bozuluyor. Hepsine,hem de HEPSİNE verecek cevabım var merak etme, ama şu anda böyle bir tartışma içine girmek istemiyorum. Sadece verdiğim bir bilgiye atıf yapıp tahmin yürütmüşsün, bilgide yanlış olmasın diye bilgiyi daha ayrıntılı veriyorum. sene olarak ya 2003 ya da 2004 pisti tam hatırlamıyorum dediğim gibi. Ancak Alonso yine çok hızlı kalkıyor sola doğru diğer araçlar daha yavaş kaldığı için karambolde kalıyor(ki son sıralara yakın bir yerden kalkıyordu o yarışta)kaçacak yer bulamayıp frende dokunmadan devam edince önündeki araca arkadan öpücüğü yapıştırıyor, Alonsonun aracı şahlanıp yere çarpıyor ve ön kanadı kırılıyor, sonrasında tın tın garaja gidiyor kanadı değiştirmek için. Pisti araştırıp bulabilirim ama şu anda sınavlarla uğraştığım için çok yoğunum. ama bulduğumda muhakkak hangi haber olursa olsun altına yazıcam sadece bilgilendirmek amacıyla:D

  42. şimdi eski yarış sonuçlarına baktım ama alonsonun 2003 de kaza yaparak yarış dışı kaldığı bir yarış görmedım aceba 2001 yılı içinmı söylendi alonsonun kalkışta yaptığı kaza.ayrıca bır ayrıntıya daha gözüme takıld alonso 4 kez motor sorunu nedenıyle yarış dısı kalmış truli sadece 1 kere motor arızası nedenıyle yarış dışı kalmış 2003 yılında..kimi raikkönen motor patlatıyor diyenlere duyrulur..

  43. djarum benım söylemek istediğim her kesin çaylaklık dönemınde PİLOTAJ hatası yapabileceğiydi.yani alonsoyu hatırlamıyorum 2001 de ne kadar hata yaptı ama hamiltonun yaptıklarını sen dahil herkes bir bir sayabilir çünkü o bahsetiğin sponsorların ve taraftarların baskısı vardı üzerinde.bir arkadaşın anımsadığı 2003 deki bir yarışta alonsonun 2 önundeki aracın üzerine çıktığı benzeri bir kazayı kimi raikkönende 2003 ispanyada yapmıştı..

  44. alorai  || viva la vida avatarı
    alorai || viva la vida

    hamiciğim buna yendim değil de başabaş mücadele ettim de barii da:):)ama iyi pilotsun ona laf yok amma Alonso senden daha iyi en azından şimdilik hala öyle…

  45. alonso ben truliyi yendim hamilton onun kadar hızlı değil demişti 2007 de.Truli ??yendim dediği adam truli,bir adam alonsoyu yendiyse (yada berabere diyeyim kabul etmıyorsunuz çünkü) bununla övünür tıpkı alonso gibi.

  46. ayrıca gelmiş geçmiş en iyi çaylak olduğu zaten tartışılmıyor ilk 9 yarısında 9 podyum ile.yani dünyanın bildiği bir şey bu.siz alonso severlere sanki hamilton pis pis gülüp pişkin bir şekilde kendini övüyor gibi geliyor ama ben öyle görmüyorum,alonso schumayerı ve kimiyi yendiğini hiç söylemedimi ??

  47. espoir ben buraya alonsoya yakışmayacak o kadar çok şey yazarımki,bunu sende biliyorsun:))alonsonun ne işi vardıda şampiyonluk yarışında massaya yardım edicem dedi,buna gerek varmıydı.sen yardım et ama dillendirme.yada takımın 2008 singapurdaki yarış skandalı ile ilgili günah çıkardımı.onun haberi yoktu dense bile o yarışı o takımın aracı ile kazandı.hamilton bir yalan söyledi makaraya aldılar ama o çıkıp özür diledi.yani hamiltonu ron dennisin bulması şansıda alonsoda birileri tarafından keşfedilmedimi..hamiltonun alonsonun yürüdüü merdivenleri onun gibi yürümesine gerek yokmuşda diyebilirim,yada diğer çaylaklar birer birer çıkarken o tepeden başlamış buda onun kalitesindendir dersem sen bana kalitesiz diyebilirmisin.

  48. peki hamilton değilde her hangi bir çaylakda olsa yine bu mclarende hamilton kadar kuvvetli,başarılı olabilirmiydı.sanki ona getırıyorsunuz ama pistin en iyi 2 pilotundan biriyle takım arkadaşı oldu ve onu yendi.sizin gibi ama hamilton en iyi araçda yarıştı diyecek olursak o zaman bir çok çaylakda bu en ıyı araçta en ıyı dereceleri alıp aynı şekilde alonsoyu yenebilirlerdide diyebilirmiyiz?heiki olsaydı bu kadar başarılı olurmuydu??heiki 2. senesinde hamiltonun ilk senesinde yaptıklarını yapamadı..yada vettel olsaydı yapabilirmiydi hamiltonun yaptıklarını??????

  49. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Söylediklerine katılıyorum yavuz. Tabi ki böyle büyük bir takım bir çaylağa yer veriyorsa bu onun çok yetenekli olduğunun kanıtıdır bunu tartışmaya gerek yok zaten. Sadece bahsedilen bu şansı günümüzde ki hiç bir pilot yakalayamamıştır. Ne Alonso, ne Kimi, ne Massa ne de diğerleri… Hamilton'un şansı küçük yaştayken Ron Dennis tarafından keşfedilmesi ve desteklemesidir. Bu sayede bugünlere kadar gelip bu başarıyı hak etmiştir. Buraya kadar sanmıyorum ki kimse farklı düşünüyor. Sadece burada BENCE yanlış olan şey gelmiş geçmiş en iyi çaylak olarak KENDİSİNİN KENDİSİNİ söylemesidir. O bilmiyor mu sonuçta bugüne kadar gelen bir çok çaylağın nerelerde yarıştığını veya basamakları ne kadar farklı yollardan çıktığını! Paketiyle birlikte en iyi çaylaklık dönemini yaşayan kişi kendisidir ama bunu bir tek kendine mal etmek bence HERHANGİ bir pilota yakışmayan bi davranış biçimi. Ben bu yüzden yakıştıramadım ve beğenmedim açıkçası…

  50. Yavuz Balcı avatarı

    şunuda gözardı etmeyelim.demekki lewis McLarende başlayacak kadar hızlı,hırslı,yetenekli bir pilot.en azından bu özelliğiyle diğer çaylaklardan ayrılabilir.bu ışık görülmese McLaren gibi bir takım onu takıma katmazdı.en basit örneği yine aynı takımın yetiştirdiği pilotlardan verilebilir.neden bir paffet veya diresta başlayamadı.bence de Lewis in çaylaklığı hiç bir pilotun çaylaklığıyla kıyaslanamaz.herkes şans diyebilir.saygı duyarım.sevmeyebilir saygı duyarım.ama en azından yiğidi öldürüp hakkınıda verme taraftarıyım.

  51. Hadi Sauber ile Minardi'nin imkanlarının eşit olduğu fikrine sahip birini gördük. Kimi ile Alonso'nun çaylaklık sezonları karşılaştırılıyordu. Ama McLaren ile yarışan bir çaylak ile Minardi'de yarışan bir çaylağın ilk sezonlarını karşılaştırma fikrini ilk defa duyuyorum. Acaba McLaren ile Minardi'nin imkanları eşit mi? Acaba Minardi'de çaylaklık yaşayan diğer pilotlar şu an ne yapıyor? Bunlara bakabilirmiyiz…

    Renault'da Alonso'nun 2. bir çaylaklık dönemi yaşadığı söylenmiş. Evet bir açıdan doğru bir önerme. Ama 2003 yılındaki Renault ile 2007 yılındaki McLaren da 'eşit olanaklara' sahip değildi.

    M1CHAEL . son yorumunun altına imzamı atarım. Zaten diğer arkadaşlarım da söylenecek şeyleri söylemişler.

    Not: 2003'ten beri Alonso'yu destekliyorum orası da ayrı konu. Ne demişler 'her genelleme yanlıştır.'

  52. Bence ne Hamilton nede Alonso diğerini yendi, sadece Mclaren kaybetti. Mclaren bunun tecrübesini malesef ki yaşadı ve ciddi bir tecrübe oldu bu onlara.
    Bence belkide şunu demiş olabilirler kendi aralarında 2'liğe olana oynasaydık acaba sonraki senelerde daha farklı mı olurduk.

  53. m-sc efsane avatarı

    pist üzerindeki mücadeleye bakacak olursak hamilton alonsoyu yendi. bu çok net.. alonso hamiltonun aracının kendi aracından daha güçlü olduğunu söylüyordu.. bu alonsonun iddiası(alonso kötü performans sergilediğinde ya takım arkadaşını yada takımını suçlayan bir piot olduğunu unutmamak gerekir.renaulttayken bile schumi 25 puanlık farkı kapatınca fisinin kendisine yardım etmediğini ve takımının kendisine komplo kurduğunu açokça söyledi..briatorenin ona böyle bişey yapmayıcığında kendisi bile emin olmasına rağmen)alonsonun bu dediği doğruysa hamiltonmu iyi alonsomu iyi tartışmasını yapmakla kimsenin bir yere varmayacağını düşünüyorum..ama alonso mclarende bir sene daha kalsaydı ve takım ikisine eşit davransaydı alonsonun hamiltona karşı hiçbir şansı olmazdı. çünkü çaylak olduğu sene alonsoyla başa baş gittiğine göre bir sonraki sene onu yeneceğini düşünüyorum

  54. Müşterim vardı yazım hatalarından dolayı özür:))

  55. kirve 12,alonso nun çaylaklık dönemi ile hailton Çaylaklık dönemi karşılaştırması,üniversitelerde ders olarak okutulacak bir olaydır bence,
    Hamilton her türlü destekle sınırsız imkanlarla mc laren tarafında desteklenen ve koltuğu garanti olarak pilotken alonso ise kendi imkanlarıyla hiç bir sponsor ve markanın desteği olmadan hakkıyla zirveye çıkmış ve şampiyon olmuş bir pilottur.

  56. mert merter avatarı

    kIMMI—–110
    LEWiS—–109
    alonso—-109

    FIA resmi listesi beni gerisi ilgilendirmiyor

    ilk sezonunda bir caylak iki dünya sampiyonunu E Z D i Kardesim FIA buile bunu belgelemis siz alonso taraftarlari haricden ezmedi desenizde bu bir gercek ve F1 tarihi hep bunu yazacak :))

  57. kimi 2007 de ikisinide yendı ona bakarsan 😀 hemde 25 puan gerıden gelıp.hamıltonda cok hızlı pılot ve hırslı ama bıraz cırkeflık yanı olmasa.

  58. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2003'ten beri Alonso taraftarıyım. ilk kalkışlarıyla ve mücadeleci yapısıyla dikkatimi çekmişti. Hataları olmadı mı tabi ki oldu. Hele bir start kazası var ki akıllara zarar. Hangi pist olduğunu hatırlamıyorum ama yine müthiş bir kalkış yapıyor ve önündeki daha yavaş kalkan aracın arka tekerliğine çıkarak aracını şahlandırıyordu adeta. doğrusu hatırladığım en salak kazası ve hatası bu. Onun dışında orta sınıf bir takımda pekte hata yaptığını hatırlamıyorum. Alonso'nun aldığı şampiyonluklarda da en büyük pay az hatayla yarışmasıdır. bu sayede en iyi (özellikle hız açısından) araç olmamasına rağmen altında şampiyon olmayı başardı. (2006'ta bir dönem renault 2. dönem ferrari daha avantajlıydı.)

    Nasıl ki Hamilton ilk seneki iyi paketiyle bu kadar taraftar kazandıysa Kimi'de,Alonso'da bu sayede taraftar sayısını artırmıştır. Bunun hem iyi hem kötü yanları var. Ancak f1'de hep zirvedekiler odak noktası olduğundan olayı pek yadırgayamıyorum da.. Sonuçta 2001'de Alonso'nun adına dikkat bile etmiyordum (Mika vardı o zaman gözümüzde). çok uzattım yine,sonuç olarak şunu söylemek istiyorum; Hatasız kul olmaz:D

  59. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    o iyi bu iyi tartışması umurumda değil hiç de,şu ''aman efendim son yarısta alonso neler yaptı da lewis,yalan oldu'' felan cümleleri yok mu,işte bazı arkadaşları alonsocu yapan şey de bu düşünce,hepsi değil tabii,oversteer diye bir arkadaş var mesela,hakkaten hem alonso fanı olup hem de bu kadar normal olanı görmek gercekten beni şaşırtıyor,kızmasın kimse bunları yazıdıgım için,bi onun yazdıklarına bir de kendi yazıklarına baksınlar farkı görecekler..
    hayır bir de orda alonso önündeki 2 ferrari pilotundan birine bişi olsa şampiyon olacak,allah için ben alonso nun o yıl şampiyon olmasını daha çok istiyordum takımın geleceği açısından..ama alonso nun şampiyonluğu 1 puanla kaçırmasının hiç önemi yok değil mi,tabii ya,önemli olan lewisin o yarısta belasını bulmasıydı!!

  60. bunun önyargıyla alakası yok. (ikisi yanyana geldi, temas yaşandı, alonso pist dışına çıktı)dır önyargısız yaklaşım. önyargıdan örnek verirken, hamilton'un çok muhtemel bir kazayı önlemek adına eau rouge'da ayağını gazdan çekmesini, alonso'nun pisti dar etmesi şeklinde algılarken de düşünebilirdin bence.

  61. Alonso o virajda hatalı bir girişimde bulundu ve massa tarafından uçuruldu diyorum, çünkü hatırladığım kadarıyla bir temas vardı, o temas yüzünden uçtu, aracın kontrolünü kendi durup dururken kaybetmedi… dediğim gibi istediğin gibi algıla, ben zaten bu olayda Alonso'nun hatasının olduğunu kabul etmişim, sen hala boşu boşuna konuşuyorsun… uçurma kelimesini ne anlamda kullandığımı yanlış yorumlamışsın, anlatıyorum, sana suçlamıyorum adamı diyorm hala sen beni massayı bu olay için suçlamakla suçluyorsun

    o yüzden ön yargılarını evde bırak öyle gel… o olay ufacık bile umrumda değil, sizde öyle bir önyargı oluşmuş ki ne denilse kötü algılanıyor

  62. hamiltonf1 benım aklıma gelenı yazmışsın.alonso 2001 ve 2003 senelerınde çaylaklık dönemi yaşamıştı diyelim yani o dönemde alonsoyu izleyen dikkat eden burda kaç kişi var bılemıyorum.varsa desinki hep hatasız yarıştı,hiç hata yapmadı.göz önünde olmadığından dikkatde etmedim.ama hamilton zaten alonsonun takım arkadaşı olmayı kabul ederek cesaretini gösterdi ve mclaren göz önünde olduğu için herkes onun hatasını görüyor çaylak olduğunu unutuyor.bu alonsoyu aynı araçlarda yada farklı araçlarda geçebilecek bir pilot yokmu onu merak ediyorumi bu kadarda olmaz ya:)

  63. alonso massa tarafından pist dışına uçuruldu diyorsun ve ortada suçlama yok diyorsun! sırf bir sonraki paragrafta yazdığın gibi (hamilton'a eau rouge'u dar etti) şeklinde, massa'ya ispanya'nın ilk virajını dar etti diyemediğin için faturayı massa'ya çıkarmaya çalışıyorsun. ortada bir uçma var, uçurma yok. uçmaya niyetlenmişse alonso, bu kendi tercihidir. madem risk aldı, ama beceremedi, sonucuna da katlanır ve "uçmuş" olur.

  64. kelimelere istediğin kadar takıl arkadaşım…
    Alonso pist dışına uçtu mu? uçtu
    Massa yüzünden uçtu mu? uçtu
    Alonso massa tarafından pist dışına mı uçuruldu? Evet aynen öyle oldu

    bunun üzerine şöyle bir soru sormak lazım ki tartışmalı olan nokta o;
    Alonso illegal bir şekilde Massa tarafından pist dışına uçuruldu mu? bilemiyorum tartışmalı, yarış olayıydı olur böyle şeyler, bence…

    zaten bu olayı Alonso'nun hatalarıyla birlikte telaffuz etmiş bulunmaktayım, kelimelere takılıyorsunuz tamamda, önce önyargılarınızı geride bırakın öyle gelin lütfen… bir şeyi savunuyorsun saygı duyarım, ama ortada bir suçlama yokken neyi savunuyorsun, işte ben orda kalmış bulunmaktayım…

  65. elif çivici avatarı

    Hamilton çok yetenekli ve çok hızlı ama bir o kadar da şanslı bir giriş yaptı.Evet Alonso yu çok zorladı hatta çoğu zaman da yendi bunu kimse inkar etmemeli.Sonuçta ikisi Mclaren pilotuydu ve aynı araçlarda 109 puan çıkardılar.Ama Alonso'nun hakkı yenmemeli,iki pilotun da talihsiz anları oldu,yaşandı bitti.Ve esas yarış şimdi olacak.Aynı şeyleri tartışmaktan da bıktım.Bu sene umarım Alonso şampiyonluğu alır,bunu gerçekten çok istiyorum.Ama en büyük rakibinin Hamilton ve Schumi olacagını düşünüyorum.Tabi takım içinde de ayrı bir rekabet olacak.Matadorumuz kırmızı rengiyle umarız yeni başarılara imza atacak.

  66. ispanya'da massa tarafından ilk virajda dışarı uçurulması…

    kelimelere takılmayayım diyorum ama, dayanamıyorum işte. bu konu çok tartışıldı zamanında ama madem açıldı yine yazacağım. alonso, dışardan gelip massa'yı geçmeye çalışırken, apexe geldiklerinde massa'yı çimlere sıkıştırmış, nasıl olsa ayağını gazdan çeker havasında takılırken, karşısında da gözü kara bir pilot olunca yaptığı plan başında patlamıştır. massa'yı kendisini savunduğu için suçlayacaksak hiç durmayalım. pısırık gibi davranıp alonso'nun oyununa gelmesinden daha iyidir. çok da temiz bir savunmaydı, ava giden avlandı.

  67. hamiltonf1, zaten durumların aynı olmadığını söyledim, sadece benzerlik var iki durum arasından 😉 Ayrıca o zamanlar araçlar o kadar dayanıklı değil, f1 simulasyonları ile pilotlar pistleri daha gitmeden öğrenmiyor, bu tip şeyleri de göz önünde bulundurmak lazım, aynı şartlar asla sağlanamayacağı için tartışmak yersiz, ama bence benzer durumdaydılar, villeneuve de kötü performans göstermemiş…

    Alonso sayesinde şampiyonluktan oldu, oh oldu gibilerinden yorumlara da katılmıyorum, adam şampiyonluğu çinde kum havuzunda kaybetti bence, brezilyada ki olayda en azından mücadele ediyordu, çinde ki olay çok daha fenaydı…

    2007'de Alonso sezonun ilk bölümünde gerek Renaulttan oldukça farklı bir işleyişe sahip olan mclaren'e, gerek kariyeri boyunca hiç yarışmadığı bridgestone lastiklere alışmakla uğraşırken, gp2 den gelen, takımı tanıyan, gp2 lastiklerine benzerlikler taşıyan bridgestonelara kolay uyum sağlayan hamilton tarafından geride bırakıldı zaman zaman… Ama asıl Alonso'nun hataları buna fırsat verdi, ispanya'da massa tarafından ilk virajda dışarı uçurulması, kanada ve abd gp'lerinde tüm haftasonu en hızlıyken (antrenmanlar, q1,q2) q3 te son turda yapılan hata ile pol'ü ve dolayısıyla yarışları Hamilton'a kaptırması, Japonya'da fujide yağmurda yarış dışı kalması aklıma gelen ilk sebepler… Alonso bu tip hatalar yaptı, bunun tek sorumlusu ise kendisi başkası değil, o yüzden zaten Alonso bir söyleşisinde şampiyonluğu ne macaristanda ki ceza ile ne de başka bir şey ile, sadece japonyada yaptığı kaza ile kaybettiğini belirtmişti…

    Bunlar insan hatalar yapacaklar, her pilot yapıyor, Alonso 2007'de hatalar yaptı, ama oldukça mücadeleci ve güzel yarışlarda çıkardı, Fransa'da araçta ki sorun yüzünden geriye düşmesinin ardından yukarılara tırmanmaya uğraşması, avrupa gp'sinde massaya yaptığı atak, eau rouge'u hamilton'a dar etmesi aklıma ilk gelenler… Eğer mclaren Alonso'ya gerekli değeri verseydi, belki 2007'de belki de daha sonraki senelerde hem Mclaren hem Alonso hem Hamilton kazanacaktı hem de biz f1 seyirciler, senna prost dönemindeki gibi bir mücadele olabilirdi, sert ve bizleri baştan çıkartan, ama ron kendi atına oynadı hep, sonuç olarak herşey kaybedildi, sadece iyi bir pilotu kaybetmedi mclaren, iyi de bir rakip kazanmış oldu… tabi Alonso'da 2 sene boyunca renault ile orta sıralarda dolaşarak cezasını çekti:D gelsin artık şu mart ayı 😀

  68. ecrin deniz avatarı

    bu çocuğu seviyorum da arkadan gelip kimiye vurduğu anı hiç unutamıyorum nedense:)kesinlikle hızlı bir pilot olduğunu düşünüyorum.

  69. 2007 brezilya startında alonso aslında hamilton a en büyük darbeyi vurdu..hamilton bir anda pistin dışına taştı niye acaba:)ne oldu sonuçta.. son gülen iyi güldü..

  70. el_fano _Alonso pardon arkadaşım hata yapmamış dememişsin bu kadar yapmamış demişsin

  71. şimdi oturdum hesapladım villenueve de 4 yarış kazandı demişsiniz ama sezon en iyi çaylak en çok yarış kazanana göre belirlenmiyor istikrar da önemli mesela ortalama grid pozisyonlarına göre;
    "lewis 2,5 vil 3,0"
    yarış sonuçlarına göre;
    "lewis 2,8 vil 4,4"
    ayrıca
    "lewis 6 pol 4 birincilik vil 3 pol 4 birincilik"
    *ki o sene williams tartışmasız en iyi araç ve 3 kişilik podyuma için sadece 2 kişi var ancak 2007 de 3 podyum için 4 kişi vardı buna rağmen lewis ilk senesinde villenueveden iyi imiş demekki tarihin belki de en iyi çaylağı

    son olarak değinmek istediğim şey ise bir arkadaş lewis çok hata yaptı alonso hiç yapmadı demiş bende diyorum ki alonsonun ilk senesinde tek derdi sonuncu olmamaktı ve takımda yenmesi gereken de bir çifte şampiyon değildi sıradan bir minardi pilotuydu size göre bu iki koşul birbirinin aynısı mı? ben olsam sonuncu sırada gitmeyi hatalar yapma riskine rağmen şampiyonluk için yarışmaya tercih etmezdim ki sonuçta hiç bir alonsocu onu minardiden beri desteklemiyor belki de bir çoğunuz onu ilk şampiyonluk mücadelesi verdiği 2005ten beri destekliyorsunuz bu yüzden onun çaylaklığında yaptığı hatalar varsa(ben ona hiç dikkat etmedim) hatırlamamanız normal

  72. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    tartışılması bile gerekmez bu konunun herşey yeterince ortada Hamilton Alonso'yu yendi ,geçti ve ondan daha iyi
    Hamilton'da neden bunu dile getirmek istemiş anlamadım inşallah Button'dan megalomanlık bulaşmaz

  73. adam söylediklerinin hepsinde haklı =) ama önemli olan söylediği zaman… Biraz yersiz, gereksiz olmuş

  74. adam söylediklerinin hepsinde haklı =) ama önemli olan söylediği zaman… Biraz yersiz, gereksiz olmuş

  75. bu adam durup durup saçmalıyor. en iyisi yeni sezonda no yapacaklar göreceğiz.

  76. Onur kardeşim, yazdıklarına tamamen katılıyorum. somut örneklerle açıklanan ve sonuçların sebeplerinin de belirtildiği bu tarz yazılar çok hoşuma gidiyor. teşekkür ederim.

  77. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Daha pek çok doğru var. Mesela,

    Usta gibi F1 e başlayan Hamilton, Çin de saçma bir hata ile kuma gömülüyor.

    aynı Usta Hamilton, son iki yarışta saçma hatalarla, süper avantajını değerlendiremiyor.

    Aynı USTA hamilton, 2008 de yine bir ilke imza atıyor ve pit alanında Kimi ye arkadan çarpıp yarış dışı kalıyor.

    Aynı USTA hamilton, 2008 de son yarışta yine büyük avantajla giderken, son turlarda, yağmurun da etkisiyle, neredeyse büyük avantajı ikinci kez kaybediyor, Glock sayesinde şamp. oluyor. 2008 de Hamilton un koltuğunda Alonso olsaydı, üç yarış önceden şampiyonluğu ilan ederdi.

    Bu adamlar robot değil, tabii ki hatalar yapacaklar. Ama Şu da bir gerçekki, az hata yapan şampiyonluğa ulaşır.

    Alonso bu kadar hata yapmış mıdır? hayır.
    Alonso hiç büyük avantajla giderken hata yapıp kaybetmiş midir? hayır.
    Alonso 2005 2006 larda herkes KİMİ ve Şumi nin şampiyon olacağından eminken, hata yapıp işi son yarışa bırakmış mıdır? Hayır.

    Alonso hiç bitime üç tur kala, hemde şampiyonluk kovalamazken, yarış dışı kalmış mıdır? Hayır.

    Briatore, Alonso nun baskı anlarında, Şumi den daha başarılı olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam 2006 da. Tam olarak doğrudur-abartıdır ayrı. Ama en az hata yapan pilotlardan olduğu tartışılmaz bile. Bir şampiyonada hem en hızlı, hem en az hata yapan pilot aynı pilotsa şampiyon bellidir, fazla söze gerek yok. Pilotlar tarafından, aktif pilotların hepsine büyük fark atarak ilk on a giriyorsa en iyi dir. Kimi gibi pilot gönderilerek, yerine getiriliyorsa o en iyidir. Diğerleri eğlenirken o günde 200 km bisiklet sürerek sezona hazırlanıyorsa o en iyidir. FAZLA SÖZE GEREK YOK.

  78. aşağıdaki yorumları okumadım. direk habere yorum yapıcam. lewis o yıl şampiyon olamadı. bu yolda ona son darbeyide alonso vurdu. brezilya startından bahsediyorum tabi. hani motor yüzünden daha yavaş olan aracıyla üstelikte gridin kirli tarafından kalkıp lewis ı geçti, bide onu hataya zorladı ya ha işte o an son darbeydi. hala bunun acısını yaşıyo olmalı içinde. üstelik hani o çok korktuğu alonso varya artık ferrari de. suskun kalmayacağı bi yerde.bu yüzden lewis piskolojik savaşını devam ettirme peşinde. bravo çok olgunca ve çok sportmence

  79. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Onur Aybars arkadaşımın aşağıya yazdığı yarış sonuçları doğru.

    Hamilton, en iyi bir kaç çaylak çıkışından birini yapmış. Bu da doğru. Onun yerinde kovalainen olsa bunu yapamazdı aracı ne kadar çok hızlı olsada, buda doğru. Klasmanda Alonso nun önünde bu da doğru.

    Hamilton, ne kadar başta Alonso nun performansı düşük kalsada, bir çaylaktan ziyade, usta gibi başladı F1 e, bu da doğru.

    Alonso nun, Şampiyonluklar aldığı Michelin lastiklerden sonra Bridgestone lastiklere alışmada zorluk çektiği için Hamiltonun gerisinde kaldığı da doğru. Eğer gerçekten Alonso Hamiltondan daha yavaş bir pilotsa, neden bridgestone lastiklere alıştıktan sonra, son dokuz yarışta sadece iki yarışta Hamiltonun gerisinde kaldı?

    Sonuçlar aşağıda, son 9 yarıştan sadece ikisinde Hamilton, Alonso nun önünde yarışı tamamlamış. O iki yarıştada, birinde Alonso haketmeden 5 sıra cezası almış(macaristan), diğerinde(japonya) kaza yapıp yarış dışı kalmış.

    Bi zahmet Hamilton, ceza alan ve yarış dışı kalan Alonso yu da geçsin değil mi? Bu ise büyük başarı, helal olsun ne diyelim.

  80. http://www.johnniewalker.com/global/lewishamilton/

    yaptığı konuşmanın orjinal ses kaydını buradan dinleyebilirsiniz.

  81. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu habere son yorumumu yapıyorum lewis cok ii bir pilot 2010da şampıyonluk savaşında olcaktır. 2007 olayları gecti ben artık kesinlike 2007 ilgili bi habere yorum yapmıcm okumcmda f1den soğuyorm yaw :((

  82. şimdi ferrari istedi diye mi Hamilton 2 yarışta 2 puan daha fazla alamadı… bu nasıl bir mantıktır? Tamam ferrari fia ilişkileri çok temiz demiyorum, kuşkular hep vardı hala var, ama kaybedilen şampiyonluğu hemde o noktadayken fia ve ferrarinin üzerine yıkmak doğru mu? yoksa ben mi aşağıda ki yazıdan tamamen farklı bir şey anladım ki bahsettiğim yazı şu
    " Siz zannediyor musunuz ki araçta kullanıldığı kanıtlanmayan Ferrari bilgilerinin diyeti yalnızca 100 milyon dolardı? "

    2003'te sezon ortası değişen lastik, 2006'da ise birden bire değişen kütle amortisörü kuralı gibi tartışmalı bir kural falan değişikliği de olmadı, tartışmalı bir ceza vs. de olmadı, sadece mclaren pit ekibi, çinde hamiltonu geç çağırdı hata yaptı, hamilton'da pite giremedi kum havuzuna çakıldı, brezilyada startta sıra kaybetti, ardından vites kutusu sorunu yaşadı… Bunlarda Ferrarinin parmağı varsa, helal olsun adamlara, f1'i onlar idare ediyo demekki(!)

  83. Sir Jack B.  avatarı

    Dün İrvine Hamilton Button’u öldürecek diye bir açıklama yapmıştı. Button bunları önemsemezken Hamilton çıkıp ben çaylak sezonumda Alonsoyu yendim diyor. İki senedir kendisini tehdit eden bir arkadaşı yoktu hatta takım arkadaşıda yoktu. Üzerinde ki ilgi Button’a kayınca rahatsız oldu? Ona bir mesaj mı mesaj gönderiyor? “Sanada gününü gösterecem” anlamında mı bu açıklama. Yada neden böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydu?
    Birde nası yenmiş? neye göre yenmiş? Puana mı zafer sayısına göre mi yada podyuma mı saf performansa mı? Sonuçlara bakıyoruz her şey eşit uğraşsan bu kadar olmaz. Hani burada taraftarlar 5.lik sayısı fazla diye tartışıyordu ama Hamilton da böyle söyleyince komik duruma düştü.
    Hamiltonun çok iyi bir çaylak sezonu geçirmesi bir başarıdır. Şampiyon da olabilirdi. Ancak başarı sabit değildir. Alonso o kadar puanı da toplamayabilirdi? Bu onu küçültürmüydü? Hayır. Gelecek sene o olsa şu olsa bu olsa Button Hamilton’dan daha fazla puan alsa bu bir övünç kaynağı olurmu. 2001’de David Mika’yı yendi mi ? Bunları böylemi görmeliyiz. Ben öyle görmüyorum.
    Hamilton’un ortada gerçek bir galibiyet yokken çıkıp böyle bir açıklama yapması hiç hoş değil. Eğer övüneceksen şampiyon olabilirdim diye övün. Bir de benim gibisi yok diyor. Ama var J.Villeneuve. Oda ilk senesinde şampiyonluk mücadelesi vermiş ikinci senesinde şampiyon olmuştu. Oda tam senin gibiydi. Ayakları yerden kesilince yere çakılıverdi. Dikkat etde sende çakılma biyere (bknz:Kanada 2008).

  84. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadaşlar bilmem kaç zamandır bu sitedesiniz,en azından 2007 den beri buralardasınız ve yorum yapıyorsunuz,en ufak bir kıvılcım da alev yapıyorsunuz şu konuda;1500. kez aynı şeyleri yazmaktan bıkmadınız mmı usanmadınız mı,kimin fikri değişti ya da kim haklı çıktı?
    hee arada birkaç objektif arkadaş var,isim vermeme gerek yok,onları okumaktan keyif alırım,bu konudan bahsetseler bile güzel karsılastırmalar felan yapıp bakış açısı felan saglıyorlar insana,ama diğerleri hep aynı zırvalar..

  85. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Öncelikle şunu söylemek gerekir: herhangi bir taraftar derse ki Hamilton kötü pilottur; höh deyip geçmek lazım. dediğiniz gibi ve bildiğimiz gibi Hamilton bu dönemin en yetenekli pilotlarından biridir. Ancak kimse Mclaren hızlı araç üretti diye takımı suçlamıyor ki; suçluyorsa da çok garip bir sav bu! adamlar tabi ki hızlı araç yapacak; ancak bu hızlı aracın da katkısıyla ilk senesinde adını altın harflerle yazdırıp sonra hiç bir çaylak bunu yapamadı diye övünmek afedersiniz ama bana biraz saçma geliyor. Çünkü daha çaylak senesinde kazanabilecek araca gelen bir pilot hatırlamıyorum ben,en azından yaklaşık son 10 yıldır falan. Hamilton'un yeteneği bence Alonso'ya karşı göstermiş olduğu başarılı mücadelede ortaya çıkmıştır,hatta bazı yarışlarda Alonso'dan daha iyi yarışmıştır. Ancak şu da bir gerçek ki daha ilk yarışlarda bu kadar büyük başarılar sağlaması ve alınan müthiş destek(medya,takım,popülarite -siyahi ingiliz bir çaylak vs-)ile takım ibreyi ona çevirdi. Daha önce de yazdım bence takım duygusal bir karar verdi ve kendilerince haklılar. Ama şimdi bunları görmezden gelip sanki tek başına Alonsoyla AYNI PUANI almış gibi ben ALONSO'yu yendim demesi saçma. diyorum aralarında bir tık fark sadece o kadar. Ama Alonso'dan iyi değil. Hani diyorlar ya bazı arkadaşlar ilk yılında aynı çifte dünya şampiyonuyla aynı puanı almak bile bi zaferdir, biz de diyoruz ki bu kadar yetenekli bir gence karşı takıma takıma karşı yarışıp geçilmemekte bir zaferdir.takımdaki ibrenin değişmesininde hızla falan alakası yok birbirimizi kandırmayalım. Ama umarım iki takımda birbirine yakın araç üretirde biz de güzel bir rekabet izleriz. Sıralama hakkında son söylemek istediklerimde şunlar: Kimi,Alonso,Lewis,Massa–> Barichello'dan daha mı kötü?? ve o 17 puan fark zort diye kapanmadı. Japonya'da Alonso,Çin'de Hamilton yarış dışı kaldı. Kafadan 10 puanlar çöpe. Tabi ki kiminin de talihsizlikleri oldu ancak SON İKİ YARIŞTA 17 PUAN KAPATTI deyipte çok abartmaya gerek yok. Yıllardın gülmeyen talih bu sefer göz kırptı diyelim:D

  86. neyse yarın haberin yorum kısmının silinmediğini görmek dileği ile herkese hayırlı akşamlar.

  87. Onur Aybars a sonuna kadar katılıyorum gerçekler ortada ***** üstün kimse hayrına 109 109 puan topladı diyee birini 2 ci sıraya birini üçüncü sıraya bırakmaz birinin 2 ciliği vardır diğerinin 3 lüğü hepsi lewis üstün hepsii bu

  88. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Neyse BU Sözlerden Sonra Umarim Alonso&Lewis De Hirslanir Ve Tipki 2008'deki Gibi Heyecanli Bir Sezon İzleriz

  89. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gürcan hezer gec bunları senin bi alonso haberinde normal habern varmı hep aşağılayısı hep eleştirici yorumalrn var. gelip bana burda örnek gösterme.

  90. Yarış______|| Grid____|| Sonuç

    Avustarlya_|| 2 – 4 __|| 3 – 2
    Malezya____|| 2 – 4 __|| 2 – 1
    Bahreyn____|| 4 – 2 __|| 2 – 5
    İspanya____|| 2 – 4 __|| 2 – 3
    Monako_____|| 1 – 2 __|| 2 – 1
    Kanada_____|| 2 – 1 __|| 1 – 7
    ABD________|| 2 – 1 __|| 1 – 2
    Fransa_____|| 10 – 2 _|| 3 – 7
    İngiltere__|| 3 – 1 __|| 3 – 2
    Avrupa_____|| 2 – 10 _|| 9 – 1
    Macaristan_|| 6 – 1 __|| 1 – 4
    Turkiye____|| 4 – 2 __|| 5 – 3
    İtalya_____|| 1 – 2 __|| 2 – 1
    Belçika____|| 3 – 4 __|| 4 – 3
    Japonya____|| 2 – 1 __|| 1 – Y.d.
    Çin________|| 4 – 1 __|| Y.d. – 2
    Brezilya___|| 4 – 2 __|| 7 – 3

    Y.d.; yarış dışı

    Yukarıda, 2007'nin yarışlara göre sıralama ve sonuçları verdim. Simdi size bir sorum var; "hiç bir kaynağa bakmadan" bana diyebilir misiniz, şu "çifte şampiyon Alonso" şu ise "çaylak Lewis"in performansıdır diye?

    Sevgili dostlar; ayıramadığınız bir yer var, bir tarafta "26 yaşında" F1'de 7'nci yılını yaşayan bir "çifte şampiyon", diğer tarafta "22 yaşında" F1'e yeni adım atan bir "çaylak". Adam çaylak. Çaylak! Yani acemi, yani tecrübesiz! Siz hayatınızın hiç bir döneminde çaylaklığın getirmiş olduğu baskıyı hissetmediniz mi, yanlışlar yapmadınız mı? Okul hayatında, iş hayatında, stajda, askerde, evlilikte, ilk çocuğunuz doğduğunda… Evinize yeni bir televizyon veya kendinize yeni bir telefon aldığınızda alışma evresi bitene kadar hatalar yapmıyor musunuz? Kendinizin 22 yaşındaki halini düşünün.

    Daha önce yazmıştım, tekrar yazıyorum; 2007'de Alonso'nun Lewis'e "en az 20 puan" fark atması gerekiyordu. Eşit puanda bitirdiler. Bu bana göre Alonso'nun yenilmesidir.

    Lewis'in başarısı araçtan kaynaklanıyor. Kendisi bir şey yapmıyor. Bastımmı araç gidiyor. E o zaman rahmetli Sabancı dönemin en hızlı takımına para vereydi de bir pistte turt atsaydı. Pist rekoru olmasa bile ilk üçte kendine yer bulurdu. Suç McLaren'in! Neden hızlı araç yapıyorsun ve o araca bir çaylağı oturtuyorsun. Hey güzel Allah'ım.

    Puan farkına rağmen şampiyonluğu nasıl kaptırdı diyenlere de iki çift lafım var. Siz zannediyor musunuz ki araçta kullanıldığı kanıtlanmayan Ferrari bilgilerinin diyeti yalnızca 100 milyon dolardı? Siz Max'ın Ron'a olan kıskançlık mıdır, hırs mıdır, hazımsızlık mıdır artık ne haltsa… Neyse, bu cümlenin sonu iyi bitmeyecek. Bunu göremiyor musunuz? 2002'den itibaren oynanan oyunu göremiyor musunuz? Bunu göremiyorsanız Bay E'nin sarfettiği "Ferrari'yi satın aldık" sözünü unuttunuz mu? Sezon başı ortaya çıkan "her sezon ekstradan 80 milyon dolar, teknik veto ve diğer ekstra şeyler" açıklamasını hatırlamıyor musunuz? "İllegal araçlar" dahi dillendirilmedi mi? 2006'da Renault garajında görülen "Ferrari International Assistance" yazısını ve o yazıyı gördükten sonra "Evet aynen öyle" dediğinizi neden unutuyorsunuz? Neden unutuyorsunuz ben size söyleyeyim; şu dakikadan sonra işinize gelmiyor da ondan!

    Yukarıdaki sorumun cevabını bekliyorum. Ancak dediğim gibi "hiç bir kaynağa bakmadan".

  91. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    fernando ulas isim Alonso'nun bssın sözcülüğünü ifa eden arkadaşım , Alonso'nun neden haberi var bi açıklar mısın? Şike skandakı olur haberi yok , Nelson itiraf eder haberi yok , Ferrariye geçeceğinden ( bu sene) haberri yok , Mclarendeyken takım aracı Hamiltona göre ayarlar haberi yok …..
    HABERİ YOK..acil durumlarda emniyet freni olmuş , olası bahaneler için , bu kadar ak kaşıkta neden hep yarış dışı gündemin en fazla tekrarlanan adamı…
    Şimdi düşman ifadesiyle yaftalıyorsun , 2006 da takımını suçlamadı mı , Fisicella'yı hedef göstermedi mi ? Mckaren'i suçlamadı mı ? körü körüne savunma yapmak mıdır taraftarlık yada adına her nedersen artık….

  92. niye bu kadar ileri geri konuşuluyor anlamıyorum 2007 F1 Şampiyona sonuç listesinde Lewis Hamilton Fernando Alonso'nun üzerinde görülmektedir buda LEwis'in Alonso'yu geçtiğini göstermektedir. Sezon boyunca zaten Lewis daha üstün olan taraftı sezon başından beri hiç bırakmadı nerdeyse liderliği son 2 yarışta olan inanılması güç şeyler sonucundada şampiyonluğu Kimi'ye kaptırmıştır her şeyin arkasında bir neden arıyorsanız Lewis sezonun her yarışında nerdeyse podyuma çıkan adam ne olduda 2 yarışta 4 puan kazanamadı bir çok teori üretebilirsiniz bu kafa yapısıyla düşünürseniz ve bu işin sonu gelmez. Ayrıca 2007 ve 2008 de en hızlı araç McLaren de değildi Ferrarideydi. Her şey iyi araçla olsaydı Badoer ve Fisichella son sıralarda sürünürken düz yolda aracı süremezken Kimi podyum savaşı veriyordu o kadar basit değil her şey. Lewis daha hayatında ilk defa bir formula 1 aracına binmişti 2007 de ve takım arkadaşıda son 2 senenin dünya şampiyonu ve formda pilotu Fernando Alonso gibi bir pilottu herkes biliyor Lewis'in nasıl büyük bir iş başardığını gözmemezlikten gelenlerde gerçeğin farkında eminim.

  93. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso'ya çok konuşuyor diyen arkadaşlar,çıkın ortayaaaaaa:D vallahi yorumlar hakkında hiçbir yorum yapmadan direkt haber hakkında olan yorumumu yapmak istiyorum:
    PUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!
    Hamilton hızlı çocuk ama bence bu tarz açıklamalar-nedense Alonso Ferrari'ye geçtikten sonra artan açıklamalar- sempati değil antipati kazandıracaktır. keşke bu açıklamalar yerine pistte çalışsa biraz. Bir de araya doğruları sıkıştırıp dese ki; Takım beni 2007'de inanılmaz destekledi,hatta Alonso kazandığında doğru düzgün sevinmiyorlar ben kazanınca havalar uçuyorlardı, hatta ve hatta ben yarış dışında kalınca kahroluyorlar Alonso kalnca bıyık altı gülüyorlar diye delikanlı gibi konuşsaydı. Umarım Yeni Sezon da iki takım birbirine denk araç üretirde…

  94. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gürcan hezer adlı alonso düşmanı arkdşm onu yapan teknisyenlerdi alonso deil. oki alonsoyla bi alakası yok.

  95. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonso şampiyon olduğunda Reneault takımı SCHUMİ KİM yazısını içeren bir pankart açmıştı hatırlarsanız , Hamiltonun açıklamaları iltifat kalır bunun yanında , Mclarende böyle bi şey göremezsiniz , Hamilton da bu anlayışa sahip bir pilottur yada göstermelik , yapay kelimelerle , kendini takıma yamamaya çalışmaz, tıpkı KİMİ gibi ,

  96. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kova bile acıkladı yeni parcalar lewise takıldı hep die sıralama turlarında hep ben ağır cıktım die. mcalren lewsi beslio ve buda böyle devm edecek

  97. barakay, o zaman ben yanlış anlamışım..afedersin

  98. iyide ben zaten onu alonso için demiştim:P destek görmeyen biri 109 puan alamaz demek istedim:P

  99. oversteer, evet..takım teknik olarak bir ayrıcalık sağlamasa bile, sezonun 2. yarısından itibaren hamiltonu destekledi..ama, aynı takım..aynı sezonun ilk yarısında da alonsoyu desteklemişti..takım durup dururken bu desteğini alonsodan çekip hamiltona kayırmadı..nihayetinde..her iki pilot da sezonun bir yarısında takımdan destek gördü

  100. ben psikolojik bir destekten bahsediyorum temelde… parça değil ama, ayarlar stratejiler ve bunun gibi şeylerin detaylarını bilmiyoruz, bunu o kurulda anlamayacaktır muhtemelen… tabi lewis'e farklı parça vermek gibi alalede bir şey yapılacak değil 🙂

  101. ayrıca..bildiğim kadarıyla bay mosley bu casusluk olayında alonsonun takımını gammazlaması sebebi ile mclarenin ona karşı negatif bir tutum sergilemesini, ona haksızlık yapmasını engellemek için bir ekip kurup bu durumu her yarış öncesi kontrol etti..yine , hatrladığım kadarıyla fia , mclarenin bu anlamda alonsoya negatif ayrımcılık uyguyladığına dair hiç bir delil bulamadı..ama siz rüyanızda görüp, "mclaren yeni parçaları hamiltonun arabasına taktı..şu bu " derseniz ona kimse bişi diyemez.

  102. Fuad Kaya haklı, durup dururken kimseyi mclaren koltuğuna oturtmazlar, demekki yetenekliydi güvendiler falan vs.

    öte yandan takım lewis'i destekledi bu da bir gerçek

  103. "ayrıca destek görmeyen biri nasıl olurda 109 puan alır ya aklı var mantık 40 puan olurda anlarım o zaman." aynı mantıkla düşün..kendi cümlende isimleri değiştir..destek görmeyen biri derken hamilton u değil alonso yu kasted..sonra..alonsonun da aynı puanı aldığını hatırla..ve..aonso mclarenden destek görmedi de bakayım ..komik..di mi? :)) ilk senesinde en hızlı araçla yarışma imkanı bulmak bir şas değil.kaşına gözüne bakmıyorlar büyük takımlar, hızlı araölarına oturtacakları pilotları seçerken..mclaren hamiltonu seçmiş ise, bunda hamiltonun f1 e gelmeden önceki başarıları..vadettikleri etkendir..siz de hamiltonun f1 e gelmeden önceki başarılarını performansını yakalayım..sizi de bulup kendi hızlı arabasına oturtacak bir büyük takım çıkar..tombala çekmiyorlar ki şans işi olsun

  104. http://www.formula1.com/results/driver/1996/

    jacques villeneuve-1996'da ilk sezonunda 4 yarış kazanmış, damon hill'in ardından şampiyonayı 2. sırada bitirmiş, 1997 yılında da şampiyon olmuş… ayrıca villeneuve gp2 lerde yarışıp, senelerce F1'e hazırlanmış özel bir projenin ürünü de değildi, f1 simulasyonları falan yoktu pistleri öğrenecek, tecrübe daha değerliydi günümüze göre… Belki de babasının genlerinin baskın olduğu kısımlarda başarılı oldu, sonradan annesininkiler baskın gelmişte olabilir, malum sonu belli 😀 uzun lafın kısası, hamiltonın başarısı gözardı edilemez, ama işte ben yaptım kimse benzerini yapamadı gibi laflar hoş değil… Alonso boş konuşur diyorlardı ya, evet hamilton boş konuşmakta Alonso'yu bile yendi 😀

  105. takımda hamilton ın kollandığı ona yeni parçaların kullandırıldığı gerçek.aynı şey alonso ya yapılsaydı alonso az farkla hamilton ı geçerdi.hamilton alonso yu yendi diyemeyiz.puanlarda eşit.ancak şu bir gerçek çaylak bir pilot şampiyonluğu kovalayacak kadar iyiyidi minimum hata yaptı.

  106. eleştirme yok. hamiltonun "kimse daha ilk senesinde gelip de önlerde olmadı"sözüne istinaden söylenmiş bir sözdür.

  107. brezilyada ki motor olayından dolayı Alonso'nun performans olarak geride kaldığı doğru, fakat bu böyle olmak zorundaydı, mclaren'in kasti yaptığı bir şey söz konusu değil, sezonun son yarışına gelindiğinde Ferrariler ve Lewis yeni motorla(son yarış olduğu için ekstra güçlendirilmiş) yarışacakken, Alonso mecburen henüz 2. yarışına çıkmamış olan bir önceki sürüm motorla yarıştı, o yüzden de hafta sonu boyunca fazla rekabetçi de olamadı… Aynı sebeplerden dolayı 2005 çin gp'sini Alonso kazanmıştı, Renault yeni motor getirmiş, ve sezonun 2. yarısı boyunca hızlı olan mclaren takımının önüne geçilmişti, böylece Alonso starttan finişe kadar mclarenlerin önünde yer almış, yarışı kazanarak takımına dünya şampiyonluğunu getirmiştir, bu işler böyleydi, artık kural değişti bu olaya izin verilmiyor 🙂

  108. arkadaşlar levisin alonsoyu alonsonun lewisi yenmesi çok doğal hemen hemen aynı kalitede pilotlar.şu bir gerçek hiç bir çaylak pilot böyle rekabetçi araçla yarışmadı vede hiç bir çaylak pilot böyle performans gösterip şampiyonluk kovalamadı.her ne kadar mc laren hamilton ve alonsoya ayrıcalık göstermiş olsa da bence de alonsoyu yenmiştir hatta alonso hamiltonu brezilyada dışarı atmasa 2007 şampiyonu olcaktı

  109. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Yendin ama ezerek değil.

    Alonso taraftarları onu ancak ezerek yenersen kabullenecekler.

    galiba o da bu sene olacak.

  110. o azaman hamiltonun minardi de yarışıp neler yapıp yapamadığını göremediysek yada göremeyeceksek daha ilk yılında gaza basıp giden bir araçta yarıştı diyede eleştirmenin hiç bir anlamı yok! gerçekten şampiyon olunabilecek bir araçta yarışıpta kötü bir sezon geçiren bi yetenek gösterebilirmisiniz? takım kurallarını buna katmazsak ama.

    ayrıca destek görmeyen biri nasıl olurda 109 puan alır ya aklı var mantık 40 puan olurda anlarım o zaman.

  111. o azaman hamiltonun minardi de yarışıp neler yapıp yapamadığını göremediysek yada göremeyeceksek daha ilk yılında gaza basıp giden bir araçta yarıştı diyede eleştirmenin hiç bir anlamı yok! gerçekten şampiyon olunabilecek bir araçta yarışıpta kötü bir sezon geçiren bi yetenek gösterebilirmisiniz? takım kurallarını buna katmazsak ama.

    ayrıca destek görmeyen biri nasıl olurda 109 puan alır ya aklı var mantık 40 puan olurda anlarım o zaman.

  112. fuad sapla samanı karıştırma.bak ne diyor lewis "daha ilk senesinde önlerde olan olmadı".yani alonso olayınıda bir kenara bırakmış.çaylak pilotlaradan bahsediyor.bana bir tane çaylak göster ilk senesinde en iyi araçta yarışan.demek istediğimiz bu ki zaten "doğru söylüyor belki ama" ibaresi ilede hamiltonu öldürüp hakkınıda verdik.

  113. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso koskoca mcalrenle yarışıyodu ona rağmen 1 puanla şampıyonluğu kaybetti eğer alonsoya destek verilseydi alonsonun 3. şampıyonluğu cepteydi. brasilyada alonsonun motoru değiştirlmediki ferrardn tur basına 0,4s yavas kalıyodu. lewisn motoru değiştirilde ve ferrariyle aynı hızda gidiyordu.biz olanlar bitenleri biliyoruz ama lewisn cıkıptı 5. yada6. olupta lonsyu yendm demesi garip ve mutlaka bu alonsonunkulağına gidecektrgazeteciler soracktır ki osaman ortalık karışır lewis eğer kaşınısa alonso onu cok rahat kasıcaktr 2010da aynı şekilde mclaren şampıyon olamıcktr

  114. Sana sunulan en iyi şartlarda alonsoyu yenemedin,bu açıklama,dünya f1 tarihine senin gibi son iki yarışa 18 puan farkla önde girip kazanamadığın şampiyonluğu hatılatmaktan başka bir işe yaramıyor,
    ve alonso taraftarları için daha da önemlisi bu ampiyonluğu bizzat alonsonun engellemesi (brezilya start)bizim için şampiyonluktan daha önemli.

  115. lewis ilk senesinde gaza basınca uçan bi araba sürüyordu da alonso kağnı arabası mı kullanıyordu o sene :))))

  116. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    lewisin yeteneğini laf etmiyoruz lewisc ok yetnekli biri ama o ilk senesnde lewisn bu akdar parlamasını sağlayan mclaren takımıdır ki onun yaptıkları yüsünden alonso mclarendn ayrıldı

  117. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    HAMILTON MCLARENE arkasına alıpta konsuması cok sacma lewisin mcalrendn baska gidebilecği bi takım söyleyin bana hangi takım lewisi alır gibime geliyoR. lewis gecmiş alonsyu yendm diyor bunu neden 3 senedr demedi de ırvinenin acıklamasndn sonra yaptı bunu.

  118. evet kimse daha ilk yılnda hamilton gibi gaza basınca giden araçta yarışmadı ama kimsede arkdan ittirilen bir araçlada şampiyon olmadı. büyük bir farkla şampiyon olmak yada olmamakla alonsoyu belki geçmedi ama gaza basıp giden bi araçta çifte dünya şampiyonuna 5.6.lık dereceleri çoğunluğuyla fark attı bu kesinlikle övünülecek durum.aynısı bende söylerdim sizde. gaza basıp giden bir araçta kimin egosu olmazki!?

  119. sedat haklısın aslında sanada iyi hafta sonları.

  120. Bu mevzuu 1966 İngiltere-Almanya dünya kupası finalindeki topun çizgiyi geçip geçmediği tartışmalarının halen sürdüğü gibi sürer durur.herkese iyi hafta sonları..

  121. 0versteer olaylara iki tarafından bakarak tarafsız yorumların için seni kutluyorum.Hamiltonda aynen senin anlattıklarını söylemiş.Evet kimse ilk senesinde onun kadar iyi çıkış yapamamıştı ama bunda Lewis in yeteneği kadar Mclarenin aracının da payı var 😉

  122. Yavuz Balcı,The full interview is over 20 minutes long and you can listen to it on the Johnnie Walker website.

  123. Lewis in Alonso yu geçemediği tek nokta buydu.

  124. Villeneuve de F1'e ilk girdiğinde dünya şampiyonu rakibini zorlamış, 2. senesinde de şampiyon olmuştu, aynı değil belki ama benzer 😉

    Eğer lewis hamilton yaptıkları hataları görmeden, işte şampiyonluğu kaçırdık ama olsun alonsoyu yendik gibilerinden cümleler kuruyorsa ben bunu garipserim.. puanlar birincilik sayıları podyum dereceleri herşey eşit, bilmem 5. lik 6. lık fazlasıyla ben geçtim onu diyorsa, adama şöyle bir şey sormazlar mı, son 2 yarışa inanılmaz bir liderlik farkıyla girdin, herkes şampiyonluğuna ve kesin galibiyetine inanmışken, o noktadan sonra nasıl şampiyon olamadın… Asıl üzerinde konuşulması gereken nokta, 17 puan farkla şampiyon olamaması ve şampiyonluğu resmen kiminin ellerine bırakması… "kazanamadım ama olsun Alonso'yu yendim" demeye getirmiş ama şunu unutmuş; " tabi yaptığımız amatörce hatalar ile ilk senemde açık ara şampiyon olmayı beceremedim, hemde bunu son 2 yarışta ki hatalarımla yaptım, 17 puan falan öndeyken"

    Sevinmesi ve Alonso ile başa çıkabilmesini vurgulamasına diyecek bir şeyim yok hakkı çünkü, ne kadar mclaren onu desteklemiş olsa bile, ama kaybettiklerini düşününce 2007 senesinde, bunu vurgulayarak basına falan açıklamalar yapmasını ben mantıklı bulmuyorum 🙂

    şey gibi olmuş, ikramiyeyi kaçırdım ama, olsun son iki rakamdan amorti tutturdum… pathetic 🙂

  125. Yavuz Balcı avatarı

    hangi soru sorulduda bu cevabı verdi bilemiyoruz.pilotların egolarının yüksek olduğuda aşikar.tam metni görürsek daha sağlıklı olur.bana göre gereksiz bir konuşma olmuş.
    yalnız şuda var lewis alonsoyla ronun desteğini alarak yarıştı demekte çok gereksiz.yaklaşık 3 senedir konuşulan şeylerinde kimsenin fikrini değiştirdiğini de görmedim.o yüzden bu ilk ve son yorumum olacak.

  126. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonso şampiyon olduğunda Reneault takımı SCHUMİ KİM yazısını içeren bir pankart açmıştı hatırlarsanız , Hamiltonun açıklamaları iltifat kalır bunun yanında , Mclarende böyle bi şey göremezsiniz , Hamilton da bu anlayışa sahip bir pilottur yada göstermelik , yapay kelimelerle , kendini takıma yamamaya çalışmaz, tıpkı KİMİ , yada Hakkinen gibi , gereksiz gösteriş ve ssülü kelmeler yerine yarışları ve yetenekleriyle hatırda kalırlar.
    Senna'yı , Micheal'i takımından şikayetçi yada koşulların bahanesiyle durumdan vazife çıkarır biçinmde gördünüz mü ? görülselerde bu günkü saygınlıkları olur muydu ? Alonso Her koşulda bunu kullandı , 2006 da kendisine ilk şampiyonluğunu veren , Reneault takımını bile destek olmuyorlar diye suçladı…
    Şimdi bütün bunları görmezden gel , hala Alonso çok iyi pilot , çekemiyor ,içinizde kaldı gibi , kahve ağzı/rakı masası kıvamında yazılar yaz …yani tabiki herkes layığını beğernir F1 bile olsa…

  127. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    f1 de henüz kısa süreli bir kariyeri olmasına rağmen istatistikler ortada. tartışmaya gerek yok sanırım. kabullenmek zor oluyo galba 😀

  128. Lewisin Açıklamasının neresi garipsenecek bir durum 2007'de yaşananları tekrar dile getirmemesi için sözleşmemi imzalaması gerek bunun olgunlukla ne alakası var buna anlam veremedım daha dogrusu neyse bende şunu söylemek istiyorum Alonso fanlarına alonso şampiyon oldugu 2005 ve 2006 yıllarında Schumi gibi 7 dünya şampiyonlugu bulunan pilotunun önünde bitirip şampiyonluga ulaştıgında şuanda buradaki bazı alonso fanları her defasında Schumıyı ezdık, gectık,biçtik bu tip ihtamlarda bulunuyo degılmı?? Peki Lewis daha ilk yılında çaylak sezonunda alonso gibi zorlu bir rakibi geride bırakmanın ne demek oldugunu ve ne kadar hoşuna gittiğini söylemesinin ne gibi bir sakıncası var??

  129. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    mc laren sana verdiği değeri ALONSO'ya verseydi ALONSO yine şampiyondu. Birde çıkmış yendim diye çocuk gibi seviniyo üç defa şampiyon olda o zaman yendim diye sevin. 2010 da Alonsonun tozuna karışır gidersiniz…

  130. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    mc laren sana verdiği değeri ALONSO'ya verseydi ALONSO yine şampiyondu. Birde çıkmış yendim diye çocuk gibi seviniyo üç defa şampiyon olda o zaman yendim diye sevin. 2010 da Alonsonun tozuna karışır gidersiniz…

  131. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonso'nun saçıklamalarının(açıklama ile saçmalamanın karışımı) yanında , tez çalışması gibi kalır bu sözler, kaldı ki yanlış bi şey söylememiş , F1 TARİHİNDE ilk senesinde böyle yarışan 2. bir PİLOT YOKKK.

  132. R.SCHUMACHER  avatarı

    hamiltonun yaptığı tek şey araca binerek gazı köklemek – pilotaj 0 – yetenek hiç yok – kabiliyet monza 2009 tekrar izleyin 🙂 ehehe bir yarışcı zorlar die de yorumlar gelmişti bırak allah aşkına 🙂 yerin yurdun belli oldugu yarışta nereye kadar zorlıcaksın önnüdeki arac önnüde bile değilken 🙂 birde Alonso'yu geçmiş 109-109 geçmiş mclareni arkasına alarak bunu diyor pehh 🙂

  133. "Bir dünya şampiyonunu yenmek şöyle dursun, kimse daha ilk senesinde gelip de önlerde olmadı."doğru söyüyor belki ama kimsede ilk yılında bastığın zaman giden bir araca oturamadı henüz.

  134. R.SCHUMACHER  avatarı

    böyle si bir duygu ile yaşamak karaoğlana cesaret veriyor olmalı 🙂 ahahahhahahah Alonso'yu yenmiş ahahahah zıahah 🙂 mclarende yarışmak beyin hücrelerini zedelemiş olsa gerek 🙂

  135. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    acınız büyük sizi anlıyoruz alonsocular 🙂 birşey varki gerçeklerle yaşamasını öğrenmeniz lazım.

  136. mert merter avatarı

    FIA nin 2007 sampiyonluk listesi
    kimmi 110
    lewis 109
    alonso109

    FIA nin listesi bu resmi liste ve alonso yu yenmis .

    birde lewis in 2007 de F1 e katildigi yildan 2009 yilina kadar alaonso hic bir zamana puan olarak da lewisi gecemedi bilmem anlata bildimmi :)))

  137. hem arap olmuş olmamış ne önemi var ben onu anlamadım arap olmuş beyaz olmuş benim için bir önemi yok sen öyle düşündüğün için hemen ırkçılığa bağladın olayı

  138. mclaren didem saçma sapan konuşma yargılamak ne demek ya arap esmer demek hemen herşeyi ırkçılığa bağlayıp düşünme sanki da arap kelimesinde acaip bir şey var aç sözlüğü bilmezsen bak

  139. inci incili avatarı

    tabi 2007'de sizi taaa 5.lik ayırdı. bu yüzden fernando'yu yenmiş olursun, haklısın(?)

  140. Lewis Hamiltonun doğum gününü kutluyorum 7 ocak tarihi itibarı ile 25 yaşına gelmiş bir pilot artık o,35 yaşına gelene kadar tek eksiği tecrübe diye yazılıp duracak sanırım..

  141. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu acıklama lewise yakışmadı alonso onun hakkında hiç bi şekilde olmsuz laf sölemedi ama lewisn amacı eğer ortalığı germekse alonso bunun üstesinden gelir alonso inatcı bir yapısı var ve shuminin dönüşü onu daha cok motive etcektir.

  142. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    şundan kesinlikle eminim eğer ferrari alonsonun istediği aracı verirse kesnlikle alonsoyla başa cıkamıcksn ferrari takımında ron dennis yok arkana mcalren takımını aldın ve alonsoyla baş ettin. herkez olanalrı biliyor lewiscim. cok ii pilotsun ama alonso sendn cok daha ii kesnlikle 2010da alonsonun yanına yaklaşamıcksn ki buttonla uğrasacaksn

  143. ve birde şunu ekleyeyim muhtemelen bu haberin yorum kısmı bir süre sonra kapanacak.

  144. oy oy oy oy koşuuuun kavga var::)).imdi lewis çi arkadaşlara sormak lazım.hamiltonun yaptığı veya daha doğrusu sarf ettiği sözler olgun bir pilota yakışacak sözlermi.alonsodan hamilton hakkında hiç böyle bir şey duyulmuşmudur.(duyulmuşsada ben hatırlamıyor olabilirim).

  145. Dunku Irvine nin açiklamalarinin gazina gelmis,bunca zaman dur dur Irvine nin açiklamasindan bir gun sonra senin açiklaman gelsin,demekki daha olgunlasmamis Lewis

  146. mpalmer Lewis Arap değil Melez bidefa insanları ten rengiyle yargılamayı ve bunu marifetmiş gibi yorumlarınıza taşımayı bırakın artık.

  147. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    2007deki alons oyok cok daha güclü aynı şekilde 2007deki lewiste yok sanrım lewis alonsonun 2007deki performansında olduğunu düşünüyor ve bence yanılıyor bu arada alonsodan ses seda yok nerelerde bu adam yaw

  148. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ama cok iyi pilotsun o ayrı ama hala geçmişi kurcalamak ne kadar doğru bilmiyorum ama 2010 çetin bi savaşa gireceğiniz kesin

  149. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    2010 FS ALONSOYU YENDE GÖRELİM :)))

  150. ewt zaten takımın arap hami'yi desteklemesindeki sebep de alonso'yu 2. pilot koltuğuna yitmesidir.Yine de alonso'ya karşı bir takım haksızlıklar olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir