"Button 2009'da Kazandıysa, Schumacher de 2010'da Kazanır"

yazar:

kategori:

3 senelik ayrılığın ardından spora geri dönen Michael Schumacher, F1’e dönüşlerde tarih yazmayı planlıyor.

Alman pilot, Bahreyn’de griddeki yerini aldığında karşısında genç pilotlar Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel gibi isimler karşısında olacak ve onlar kadar zinde olup olmaması Formula 1 çevresinde soru işareti.

Bazıları 2010 senesinde Schumacher’in, Hamilton, Alonso, Vettel ve Alonso tarafından geride bırakılacağına inanıyorken bazıları da aracı iyi olması durumunda şampiyonluk mücadelesine ortak olabileceğini öne sürüyor.

Bu tartışamaların ortasında Schumacher’in eski takım arkadaşı Irvine, Schumacher’in yeterli forma ulaşamayacağı düşüncelerini yersiz görüyor.

EPSN’ye konuşan Irvine: “Sıkıldığını düşünüyorum. Ferrari ile yarışlara gittiğinde de muhtemelen ‘burada ne yapıyorum ben?’ diye düşünüyordur. Onun, yarışlara bir danışman olarak gitmesinin anlamı yoktu. Çünkü işin o tarafı için yeterli bilgisi yoktu. Bu yüzden uygun bir işe sahip değildi ve sadece poster çocuğu haline geliyordu”

“(Massa’nın yerine) Ferrari ile geri dönecekti ama boynu ile kesinlikle büyük bir sorunu vardı. Milan’da onunla poker oynuyorduk. İnsanlarla konuşma amacıyla bakmak için omuzlarını sağa-sola çevirmek zorunda kalıyordu. Ama açıkçası en iyi fizyoterepistleri işe aldı ve zaman, soruna ilaç oldu”

“Zindelik bir sorun olmayacaktır. Nigel Mansell’e bakın. Koca şişko bir balondu ve 1992’de 39 yaşında dünya şampiyonu oldu. Michael, tekrar yarış kazanmak için yeteri kadar hızlı ve kabiliyet açısından Michael Schumacher ve Jenson Button arasında dağlar kadar fark var. Jenson geçen sene şampiyon oldu, bu yüzden Michael’de bu sene doğru araçla kazanabilir. Ve en iyi araca sahip olmasa bile Michael’in ümidinin kırılacağını düşünmüyorum. Yarışmaya bayılıyor ve o, çalışkan, sabırlı biri. İşler bir gecede olmasa bile ümitsizliğe kapılmaz”

“2009’da herşey Brawn’ı işine yaradı ama 2010, daha zor olacak. Ross enayi değil. Arkasında Mercedes’in olması ile işleri doğru yapacaklardır. Michale Ferrari’ye gittiğinde, 2009’daki Branw’dan çok ama çok daha kötü yerdeydiler ve işleri tersine çevirmeyi başardılar”

Aslında Schumacher, 7 dünya şampiyonluğunu biraz da Ross Brawn’ın da içinde bulunduğu çalışma grubuna borçlu.

Kariyeri boyunca takım arkadaşlarına üstünlük sağlayan Schumacher’in 2010’da yanında yarışacak olan Nico Rosberg için Irvine, hızlı olması durumunda lider pilot koltuğuna geçebileceğini ama bunuyn zayıf bir ihimal olduğunu düşünüyor.

Irvine: “Michael oraya gidip de Nico’ya karşı 1. pilot olmayacak. En hızlı adam 1 numara olacak ve Michael nerede olursa olsun durum hep böyleydi. Eğer Nico ondan daha hızlı olursa, takım liderliğine geçebilir ama bunun olacağını sanmıyorum”

“Michael ile Ferrari’deyken testlerin, lastik ve şasi çalışmalarının çoğunu ben yaptım ama Michael, araca biner binmez hızlı olabiliyordu. Benden daha hızlıydı, bu yüzden o 1 numaraydı. 1999’da şampiyonluğa yakın olduğumda Michael, kırık ayağından sonra geri geldi ve sadece en iyi 1 numara olduğunu değil, ayrıca yarışı kazanmam için bana yol verirken Malezya’da en iyi 2 numara olduğunu da kanıtlamıştı.”

“Michael’e karşı Lewis konusunda Lewis, bir milimetre vermeyecektir. Neler olacağını görmek ilginç olacak. Kesinlikle inanılmaz bir sezon olacak”


Yorumlar

  1. 2001 yılında Formula 1 izlemeye başladığımda Michael Schumacher fırtınası vardı ve ben bu adamla Formula 1'i sevdim.

    Şimdi ise bir Ferrari takım taraftarı olarak o bize karşı rakip oldu. Çok üzücü bir durum aslında. Schumacher bir demecinde "Ferrari'den başka bir takımda yarışmayı düşünmüyorum, adımın bundan sonra sadece Ferrari ile anılmasını istiyorum" demişti, ancak zaman bu sözünü haklı çıkartmadı, onun yarışma isteği takım sevgisinin de önüne geçti. Büyük ustaya saygılarımla (rakibimizde olsa). Rakip takımda bile olsa, takımım kazanamasa bile, ilk defa Mercedes'in kazanmasını isteyeceğim tek adam.

    Yolun açık olsun büyük usta.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İrnive nin aciklamasi gercekten guzel buldum schmacher hakkında mukemmel yorum yapmis bende katılıyorum yoruma inanın bu sezon cok super olacak 4 sampiyon 1 arada ve kalabalık sezon ile 10 senenin icindeki yapılan en iyi sezon olucak 4 dev isim kapisicak Button Alonso Schumi Ve tabiki Lewis Massa da Supriz yapabilir. Her sey super olucak sabirsizlikla yeni araclari bekliyoruz.

  3. Şu rakibi yoktu olayınada accayip oluyorum. Yahu bir sezonda 5 tane mi en iyi oluyor
    tabiki de 1 tane en iyi olacak. Rakip yoktu lafı diğerlerine hakarettir ne yani
    patates satıcısı mı onlar. Hadi doğru diyelim F1 'de hangi sezon rakipli oldu bu işler.
    Birisi her zaman tabiki öne geçecek bu öne geçenin başarısı olduğu gibi diğerlerinin
    başarısızlığıdır. Her sezon 1 puan farkla şampiyonluk beklemeyin F1 tarihinde bu çok az ve
    bir takımın gerçekten en iyi olup fark ortaya koyamadığı durumlarda ancak bu olur.
    Zaten öyle zamanlarda en iyi tabiri ya kullanılmaz yada çok tartışılır. Bunları Ferrari dönemi
    için söylemiyorum hadi vakit geçti unuttunuz o yıllarda olanlarıda bu seneki Brawn için
    denmese bari, görende tüm yarışları kafada domine ettiler sanacak. Senna, Prost dönemleri
    farklı sanki.

  4. brawn ın rakibi yoktuki pistte.aynen 2000-2001-2002-2004 te.schuminin rahat rakipsiz şampiyon olduğu gibi şampiyon oldu button.bu yıl schumi nin çok rakibi olacak ayrıca bu yıl tüm takımlar revizyon yaptı. irvene her zamanki gibi çok konuşuyorsun.

  5. ecrin deniz avatarı

    "Michael ile Ferrari'deyken testlerin, lastik ve şasi çalışmalarının çoğunu ben yaptım ama Michael, araca biner binmez hızlı olabiliyordu. " biz buna yetenek diyoruz ve bazı insanların doğuştan farklı ve üstün olduğunu düşünüyorum…

  6. Fanlar Haklı Schumi Farklı 😀

  7. "Michael ile Ferrari'deyken testlerin, lastik ve şasi çalışmalarının çoğunu ben yaptım ama Michael, araca biner binmez hızlı olabiliyordu."

    rubens de f1 racing'in bir sayısında buna benzer bir açıklama yapmıştı. özellikle lastik testlerini ben üstlenirdim demiş. ama michael araca bindiğinde özellikle çıkış turlarında, lastiğin ısısına bakmaksızın inanılmaz bir hıza ulaşabiliyordu demiş. ve diğer pilotlar lastiğin erkenden aşınmaması için ilk turlarda lastiği zorlamazken, michael yarışın başından itibaren gaza basar, 8-10 tur sonra lastikleri bitme noktasına gelir, buna hiç aldırmadan hızlı gitmeyi başarırdı ve ben bunu nasıl yaptığını anlayamıyordum demişti…

  8. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    doğru yönde, ama eksik mantık. Brawn önderliğinde Button, 2 sn hızlı araçla, neredeyse zar zor şamp. oldu. Şumi de 2 sn hızlı araçla sezona başlayacaksa, biz hiç 2010 sezonunu izlemeyelim zaten. Ama o, 20 yılda bir olur. Her sene değil.

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    “Michael'e karşı Lewis konusunda Lewis, bir milimetre vermeyecektir. Neler olacağını görmek ilginç olacak. Kesinlikle inanılmaz bir sezon olacak" Dogru Söze Ne Denir :))

  10. Eddie Irvine'ı en son Jaguar ile Monaco'da podyuma çıkmışken hatırlıyorum. 2001 yılıydı sanırım.

    Tespitleri güzel olmuş Irvine'ın. Her konuya değinmiş ama biraz fazla içten olmuş. Mesela Schumacher'e hakkını vermiş. ". En hızlı adam 1 numara olacak ve Michael nerede olursa olsun durum hep böyleydi." sözü çok önemli.

    Rakipleriniz sizin artılarınızı ve eksilerinizi çok iyi bilir ve sizi iyi tanır diye bir yorum yapmıştım. Villeneuve, Hill, Vettel, Rosberg ve Irvine'ın açıklamalarının ana fikirleri birbirine oldukça yakın.

  11. piyasa yokluyor 🙂

  12. bu heriftemi geri dönmeye çalışıyor ne.şu sıralar çok çıkmaya başladı vizyona:)

  13. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Eddie Irvine, pilotluğundan çok açık sözlülüğü ve kimlerine göre de yakışıklılığı ile tanınır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir