Renault ve Red Bull Arasındaki Anlaşmazlık Satın Alma Planları Geciktiriyor Olabilir

yazar:

kategori:

Red Bull ve Renault arasındaki anlaşmazlık, Fransız motor üreticisinin Lotus’u satın alma planlarını sekteye uğratıyor olabilir.

Renault’nun Lotus’u satın almak istediği biliniyor. Ancak Renault’nun Lotus’u satın alması halinde Red Bull ve Renault’nun yolları ayrılacak.

İddialara göre Renault, Red Bull’dan 2016 sözleşmesini feshetmek için 40 milyon euro istiyor ve görüşmeler bu yüzden uzamış olabilir.

Aynı zamanda Red Bull’un sponsorları İnfiniti ve Nissan, Renault’nun gidişiyle beraber takımın sponsorluğundan çekilebilir. Bu durumda Red Bull 80 milyon euroluk bir kayıp içerisine girecek.

Görüşmelerin devam ettiği ve tarafların kesin bir çözüm aradığı gelen bilgiler arasında.


Yorumlar

“Renault ve Red Bull Arasındaki Anlaşmazlık Satın Alma Planları Geciktiriyor Olabilir” için 15 yanıt

  1. Bunlar iyi günleri hem maddi olarak boşluğa düşecekler hemde teknik olarak bakalım bu sefer bahaneleri ne olacak.

  2. Şu an yusuflayan Red Bull gibi geliyor. İki takımla ortada kalabilirler. 2016’da da Renault ile devam ederler ama sonrası Honda gibi görünüyor.

    1. Yalnız Red Bull Renault’a yaptığı eleştirileri Honda’ya da yaparsa Hondanın sağı solu belli olmaz direk savaş başlatırlar.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Renault bu motoru kimseye satamaz Redbull bıraktığında

  4. Bakalım kim kime ceza kesecek,bir gerçek var ki bu saat ten sonra ilişkileri eskisi gibi olmayacak.Karşılıklı anlaşarak herkes kendi yolunda yürümeli,Renault tamamen F1den çekilme ihtimalide seçenekler arasında olduğu da unutulmamalı.

  5. resime dikkat ettimde Redbull Renaulta çifte atıyor gibi 🙂

  6. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Sen dört sene ekmeğini ye gecen sene dökülen aracı yarış kazanır hale getirsinler hala adamalra laf öyle onlarda
    haliyle yularları sıkıyo sezon öncesi testlerde bı sıkıntı cıkmısştı aralarında Renault bızım verdığımız ayarları

    kullanmıyorlar kendı kafalarına göre takılıyorlar demişlerdi ve Avustralyada olanlar olmuştu zaten

    Renaultun o zmandan bu yana bi hesabı var bence Renault bence bilerek güncelleme kullanmıyo

    1. bende çoktandır diyorum Renault, Redbulla çok büyük bir ceza veriyor. Redbulun dediğ gibi hep ben şampiyon oldum motorsuz. Hadi şimdi ol şampiyon

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        aynen

  7. Hem motorda 1 adım ileri atama, hem en pahalı motoru ver hemde anlaşma bozmak için 2 motor parası iste. Sağlam anlaşma yapmış Renault.
    Redbull bunu göze alamaz, alacak olsa zaten Horner amca bu kadar ağlamazdı. Zorlamaya çalışıyorlar ki motoru geliştirsinler diye. Ben 2017’de olacağını düşünüyorum bunların. Redbull seneye Renault’ta kalır.

    1. Allahtan motoru geliştirmiyorlar . spa yarışında ferrari motorundan önde görüldü Renault motoru. daha gelişim hakkını kullanmadı.
      Anthrax arkadaşımın birzamanlar dedeği gibi kullansa eksiye düşecek 🙂

      1. Reno motoru Ferrari’den ne anlamda önde?
        Dayanıklılık? Heralde anlatmama gerek yok.
        Hız? Redbull’un ürettiği downforce hala yüksek ve Spa pistinde 3 yıldır arka kanatla düzlük hızını yükseltiyorlar, aynı motoru Ferrari’ye tak o hıza çıkaramazsın veya Ferrari’nin arka kanadını o hale getirsen yolda tutamazsın.

        Ferrari geçen yıl Renault’dan gerideydi bariz şekilde, şu an önünde, elbette gelişim hakkı kullandılar, zaten bahsettiğim bu Renault gelişim haklarını kullanıp Redbull’a yarar sağlamıyor, bunu yaptıkları anda 2. takım olacakları kesin. Bu yüzden de haklarını kullanmayıp Redbull a yarar sağlamayan bir Renault’un bir sene sonraki sözleşmeyi fesh etmek için ortaya sürdüğü şartlar saçma. Horner muhtemelen ‘şu hakları bi kullanın motoru geliştirin bir görelim ki bizde artık karar verelim’ diyor. Renault’da haklarını kullanıp Redbull üzerinde Sochiden sonra test edip en iyi motoru daha sonra kendi takımında kullanmayı istiyor buna da Redbull yanaşmıyor ve madem gelişecek bizim bu senemizi yediniz, bir sonraki seneyi fesh edelim biz başka motor bulalım diyor.

  8. Bakalım Redbull 80 milyon euroluk kayıbı göze alacak mı.

  9. .Lotusu satin alip her yarista Red Bulldan (Reno motoru ile.Mercedes motoru olursa hepomizin hali harap)tur yemek islerine gelmiyor.
    Sanki cekilmeyi dusunuyorlar gibime geldi.

    1. Anthrax arkadaşım Renault Mercedes hiç hoş durmuyor.
      ama Mercedes Renault çok hoş duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir