Briatore’den Mercedes’e Red Bull Çağrısı

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, Mercedes’in Red Bull’a motor sağlaması gerektiğine inanıyor. Red Bull’un Renault anlaşmasını feshederek Mercedes motoruna geçeceği iddia ediliyordu.

Mercedes bu iddiaları yalanlamazken, Red Bull’un da bu anlaşmaya sıcak baktığı biliniyor.

Eski Renault takım patronu Flavio Briatore “Neden onlar (Mercedes) bunu yapsınlar? Tabi ki yarışmak için. Eğer Mercedes olsaydım Red Bull’a motor verirdim”

“Kazanmak için karşınızda rakibiniz olması gerekir. Ve günümüzün Formula 1’in de eksik olan şey bu. Mercedes gibi bir takımın ilk hedefi bu olmalı. İkincisi ise kazanmak” dedi.


Yorumlar

“Briatore’den Mercedes’e Red Bull Çağrısı” için 4 yanıt

  1. Aynı motoru verse bile optimum ayarları vermeyecek Mercedes. Redbull şaşi olarak daha iyi araç yapsa bile motor ayarlarına tam hakim olamadığından geri kalacaktır. Senaryo ortadayken bence Redbull 2016 da Renault ile devam edip 2017 kuralları beklemeli ve buna en iyi hazırlanan fabrika takımıyla motor konusunda anlaşma yapmalıdır. Bu şu anki motor üreticilerinden biri de olabilir yeni bir motor sağlayıcı da olur(Audi-BMW-Toyota-Ford). 2017 motor kurallarına göre yol haritası belirlemeli Redbull. Acele edip eldekinden olacaklar.

  2. Sen rakibinle sportif açıdan savaşacaksın ama motorunu (aracın kalbini) rakibiden alacaksın ve bunun adıda rekabet ve yarış olacak, bu ne saçma bir açıklamadır…

  3. Alonso.El.Ladrón avatarı
    Alonso.El.Ladrón

    Briatore hondanın başına gelmeli

  4. Gaz mi veriyor ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir