Vettel: Olaydan Ferrari Sorumlu Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Belçika’da podyuma mal olan lastik patlamasının ardından yine Pirelli’ye yüklendi.

Alman pilot üçüncü sırada gittiği sırada son turda lastiğinin patlaması sonucu yolda kalmıştı.

4 kez dünya şampiyonu pilot suçun Pirelli’den kaynaklandığını söylerken oldukça sinirli gözüktü.

Pirelli ve Ferrair bu konuda birbirlerini eleştirirken, Vettel birkez daha sessizliğini bozdu.

Vettel “Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak gerekiyor. Takımımı destekliyorum ve onlar da beni destekliyor. Bizi ekip yapan şey bu. Stratejimiz asla riskli değil. Bu olaydan takım suçlu değil” dedi.

Rosberg de Vettel’e destek veriyor.

Rosberg “Sebastian’dan önce yaşadığım için lastik patlamasının insanı nasıl öfkelendirdiğini biliyorum. Sürücülerin böyle duygular içerisinde olması gayet normal. Biz bir aile ve arkadaşık. En iyisini yapmak için sürekli baskı altındayız” dedi.

Flavio Briatore ise “Çok basit. Yarıştan önce kaç pit stop yapılması gerektiği söylenmeli. Ve takımlar buna uymalı”

“Lastikler bu sporun kritik bileşeni ev iki ya da üç pit stop yapılması gerektiğini söyledikleri zaman diğerlerinin buna uyması gerekir. Eğer tek pit yapmayı tercih edenler olursa o zaman lastik üreticisini suçlayamazsınız”

“Bütün bu yaygara F1 için iyi. En azından medya bunu konuşuyor.” dedi.

Bir diğer yorumu ise Hakkinen yaptı.

Hakkinen “Spa’da örneğin Eau Rouge’da downforce çok fazladır ve kerblerin üzerine çok fazla basarsınız. Tkaımlar lastikleri sürekli anlaiz etmeli ve çok sayıda risk almamalı” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Olaydan Ferrari Sorumlu Değil” için 13 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Yarış günü bir arkadaş tur zamanlarını verdi burada, hiç mi görmediniz veya görmek istemediniz anlamıyorum. Lastiklerde performans kaybı olmadı neredeyse, bu haliyle arkadaki adam yeni lastiklerle atak denedi ama yine geçemedi 0,2 saniyeye kadar düşen farkta bile geçilmedi. Yarışın sonuna kalmış 3-4 tur ne ara girecekti bu adam pite söyler misiniz? Hangi takım podyumu alacakken aaa dur şimdi pirelli bize 40 tur dediği lastikler 28 tur dayanır gidip lastik değiştireyim der?Aşınma olmamış neredeyse, performans kaybı da yok öyle bi adan 2-3 saniye arkadaki yaklaşsın, cadde pisti de değil öyle bitmiş lastikle -Monaco’da 2 şampiyonu arkasında tutmuştu- riske etsinler, geçişe gayet müsait ve hızlı bir pistte.

    Pirelli’yi suçlamayıp Ferrari’ye kabahat bulanların hiç bir tezi kabul edilebilir değil. suçlanacaksa bu %1 ancak olur, Pirelli’ye güven olmaz girelim pite diyerek. Yarıştan stratejiyi de çıkartın ayrıca, herkes 2 pit yapsın yarış başında kararlaştırılsın ne anladım o zaman yarışmaktan. 300 km ile giderken tekerinizin patladığını bi düşünün ne hissedersiniz.Rosberg’i görmediniz mi zar zor pistte kalıp durabildi,bi bariyere çarpsa şu an başka konuşuyor olacaktık, o hızda araçta sağ çıkmak pek muhtemel görünmüyor.

    Vettel’in olası bir şampiyonluğuna bile sebep olabilir bu durum, Ferrari’yi biraz gelişim sağlarsa, değişen start prosedürü ile şu an iyi ivme yaklamışlar gibi, kalkışları çok başarılı her iki pilotunda. Baskıyı kaldıramayan Mercedes garajı var eğer startta geçilirlerse.

  2. Arkadaşlar,eski yarışları hepimiz hatırlıyoruz. Pite girmeyen pilot yarış sonunda ciddi anlamda performans kaybı yaşar ve aradaki farka güvenerek yarışı tamamlamaya çalışırlardı. Çoğu zamanda pite girmeyen pilotlar yakalanır ve ciddi sıra kayıpları yaşarlardı. Bugün bakıyoruz Grosjean spa gibi pistte 7 tur avantajlı lastikle Vettel’i zar zor yakaladı ve geçemedi. Bu performansı gören Ferrari takımıda Vettel’i pite çağırmadı doğal olarak. Takım risk aldı veya almadı bu ayrı konu fakat bu lastik patlaması olayı senede 1 kez olur fakat sonucu çok ciddi olabilir. Kapalı kokpite geçmekten bahsederken bu konunun üstünde durulmaması bana şaşırtıcı geliyor.

  3. Burada stratejiyi eleştirip ferrariyi eleştirenleri aanlayamıyorum. Arkadaşlar lastik bitebilir performansı düşebilir ıvır olur zıvır olur bunlara ok ama lastik patlayamaz (herhangi bir cisim vs. yuzunden olmamışsa) zaten Ferrari de lastiklerin performansının iyi olduğunu görünce devam ettiler. Fakat lastiğin patlaması kabul edilemez. Sizler yıllardır araç kullanıyorsunuz yolda yüksek veya dusuk hızda kaç kere lastik patlattiniz acaba.?

  4. Vettel küçük enişte sendromu yaşıyor…Biraz kendi haline bırakın (yani tutmayın küçük enişteyi) kendine gelir…

  5. Ferrari’nin suçu var ve tabi Pirelli’nin de.

    Vettel yarışın 30.turunda telsizden takıma ‘sanırım extra 1 pit stop yapmamız gerekecek’ diye bildirimde bulunuyor. Buradan Vettel’in tek pitstop stratejisinin yarıştan önce planlandığını anlıyoruz. bu sırada lastikleri 14 turu tamamlamış durumda ve Grosjean’la fark 3,5 sn.
    33. tur sonunda Ferrari Vettel’e ‘Lastiklerin gayet iyi durumda, yarışın sonuna kadar gidebiliriz. Pist sıcaklığı 4 derece düştü bu da lastik korumamıza yardımcı olacak’ diyor.
    Herşey çok açık…. Ferrari hata yapıyor.
    Ancak 28 turluk bir medium lastikten beklenti performans kaybı olacakken, lastiğin patlamış olması da affedilir gibi değil.
    Vettel’in harika performasına karşılık, yarıştan puansız ayrılması kötü oldu, tabi kendisinin de dediği gibi o lastik 200 metre önce patlasaydı şu an twitter’da #PrayForSeb TT olacaktı.

  6. Schumacher gibi olmaya çalışıyor Vettel suçu araca takıma atmıyor.Alonso öyle değildi mesela.Takımdan şikayetçiydi.

    1. Alonso net adamdi kim sucluysa o suclu derdi

  7. Muammer UYAR avatarı

    Prelli ye de fazla yüklenmeye gerek yok.Bir sezonda toplasan bu şekilde en fazla 3 olay olur. Motorsporları bu .Vettel sanki her yarış lastik patlatıyormuş ya da bu yüzden şampiyonluğu kaybetmiş gibi yükseldikçe yükseliyor

  8. Lastik aşınmasını anlarım, yol tutuşu azalır anlarım vs vs her şeyi anlarım da lastik patlamasını anlayamıyorum… F1 iyice robotlaştı ve idare etme sistemine girdi çok üzücü. Pilotlar lastik idare edecek diye saf hızlarından feragat etmek zorunda kalıyorlar, aynı şeyleri tekrarlamayalım gerçi ama günümüz F1 sıkıcı oldu iyice…

  9. Raikkonen fanı ve Ferrari tarafı olmama rağmen suçu Ferrari’de görüyorum.
    1 pit-stop’la risk aldılar, olur muydu? evet belki başarılı olup Vettel 3 görürdü ancak olmadı.
    Bana göre Durum Açık ve Net !

  10. Oldu birde pitstop lara müdahale edin bi o eksik kalmıştı. İyice robotlasti f1

    1. Kesinlikle haklısın.Sanane kardeşim ister 1 pitstop yaparım ister 10 sanane. Sen işini düzgün yap. Sağlam lastik yap.

  11. Vettele hak veriyorum.Belki kafasin da bazi planlari var ve maksimum da son tura kadar geldi lastik patladi.Sinir bozucu bir durum yalaka brator ve hakkinen de yorum yapmasalar sasardim her ferrari kizismalarin da salliolar bize ferrari ile medyada kalmayamo calisiolar anlamadim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir