Takuma Sato

yazar:

kategori:
sato.png
yuzsato.jpg
ffsato.jpg kasksato.jpg
kisisel.jpg
Doğum Tarihi 28/01/1977
Medeni Hali Bekar
Doğum Yeri Tokyo
Boy 1.63
Ülke Japon
Kilo 60



stat.jpg
Yarış Zaferi 0
İlk Yarış 2002 Melbourne
Podyum 1
En İyi Derecesi 3
Pole Pozisyon 0
2006 Derecesi
En Hızlı Tur 0
2007 Derecesi 17
Katıldığı Yarış 90
Şampiyonluk 0
Topladığı Puan 44
Takım Super Aguri
Yarıştığı Takımlar 03-05 BAR 02 Jordan
gecmis.jpg

Japon pilotun Formula 1 kariyeri 1996’da, kendisine karting alacak parayı biriktirdiğinde başladı. Daha sonra Honda yarış okuluna alınan pilot bu takım tarafından desteklendi ve 1998’de Formula 3 Japonya Şampiyonasında yarışma teklifi geldi ancak o Avrupa’da yarışmayı tercih etti.

Formula Opel’de yarışmadan önce Formula Vauxhall’da bir çok yarışa katıldı. Bu dönemde hem Formula Opel hem de İngiltere F3 yarışlarına katıldı Japon pilot.

İngiltere’de F3’e devam eden Sato 2001 sezonunda 13 yarışın 12’si kazanarak prestijli bir şampiyonluk yaşadı. Yine aynı sene Zandvoort ve Macau yarışlarını kazandı.

2002 sezonunda Jordan ile Formula 1’e giriş yapan Japon pilot sezonu Suzuka’da aldığı 5.lik ile kapattı.

2003 sezonunda Honda tarafından desteklendi ve takımın test pilotluğuna getirildi. Sezonun sonunda takımdan ayrılan Jacques Villeneuve’nin yerine Suzuka’da yarışa çıkan Sato yarışı 6. sırada tamamlamayı başardı.

2004’te Honda ile tam sezon yarışlara geri dönen Sato yine hızlı olduğunu kanıtladı ancak dayanıklılık problemleri onu daha iyi sonuç almaktan engelliyordu. Bu sezon Jenson Button sürekli iyi yarışlar çıkarıyordu ancak şans Sato’nun yanında değildi. Sato sezonu 8. sırada tamamladı ve en iyi sonucu Amerika’da aldığı 3.lük oldu.

2005’te daha iyi sonuç alması için Honda’nın baskısı artmıştı ancak Sato bu sezon daha kötüydü. Honda’nın paketi çok iyi değildi ancak Jenson Button bu sezon 37 puan almayı başardı. Sato ise yalnızca 1 puan alabildi. Bu sezonki performansı sonucunda Honda, Rubens Barrichello’yu Sato’nun yerine takıma getirdi.

Ancak Sato hâlâ Honda’nın desteği altındaydı ve Japon pilot yeni takım Super Aguri ile yarışllara devam etti. Takım arkadaşlarına göre çok önde olan Japon pilot sezon ilerledikçe aracının gelişmesi ile biraz daha önlerde mücadele etmeye başladı ve bu sezon en iyi performans sezon finali Brezilya’da geldi.

2007’de Aguri ile devam eden Sato bazı inanılmaz performanslar gösterdi. Sato 2007’yi 6 puan ile kapattı ancak Kanada yarışında Mclaren pilotu Fernando Alonso’ya yaptığı geçiş hamlesi ile sevenlerini uzun zaman sonra sevindirmiş oldu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir