Hamilton: "Kazalardan Ders Çıkarırsınız"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testte Valensiya’daki ağır kazası ile F1 kariyerine çarpıcı bir başlangıç yapan Hamilton, diğer ciddi kazasını Nurburgring’de Michael Schumacher virajında sıralamalarda lastik bariyerlere çarparak yapmıştı.

The Mirror’a konuşan Hamilton: “Sadece kendi adıma konuşabilirim ama bende yarışırken büyük bir adrenalin oluşuyor. Bir virajda ileri, geri, yana ne olursa olsun hepsi heyecan vericidir; duvara vurana kadar geçen zaman bile coşturucudur. Duvara vurmayı tercih etmesem bile -incitiyor-, bu harika bir tecrübedir ve çok ders çıkarırsınız”

Lewis ayrıca, yarış kariyerinde ilk yıllarındaki olumsuzlukları olumluya çevirmesini de anımsıyor.

Hamilton: “Okulda, yaklaşan önemli sınavlar olduğunda okulda bazı noktalar olurdu. Go-kartlardan tek koltuklulara geçiş yaptım. Mercedes-Benz tarafından, babamdan, kendimden ve okuldan çok baskı vardı.”

“Hiç de kolay olmayan bazı noktalara geldim. Araçta gerçekten sıkıntı yaşıyordum, rahat değildim ve kaza yapıyordum. Öyle bir noktaya geldim ki, evimde oturup ‘Bunu yapıp yapamayacağımı bilmiyorum, bu aracı sürüp süremeyeceğimi bilmiyorum’ demiştim”

“Bir süre sesiz kaldık ama her zaman ruhumu ayağa kaldırmış olan babam ‘hayır, bunu yapabilirsin. Sadece zamana ihtiyacın var. Düşmeye devam edebilirsin ama sonunda başaracaksın’ demişti. Ve başardım. 7 ay sonra Britanya GP’yi kazanmıştım”


Yorumlar

  1. Benetton F1 avatarı

    bu yıl hamilton'un 4. sezonu olacak.hamilton artık tecrübeye aç bir pilot değil ve tabii ki de zaman geçtikçe olgunlaşıyor.şu an F1 için genç ama ben Hamilton'ın yaklaşık on yıl sonra bir F1 entellektüeli olacağını düşünüyorum.bu adam tepeden tırnağa tam bir F1 sürücüsü.bugün ben dahil birçok insanın antipatisine sahip olabilir ama ileride herkesin saygısını uyandıracak bir pilot olacağına inanıyorum…

  2. Formula 1'de yaptığınız tüm hatalardan ders çıkarırsınız. Sadece kaza ile değil… Lewis Hamilton bunun farkında ve güzel bir özeleştiride bulunmuş.

  3. Herşeye rağmen lewis doğru konuşmuş…2009 monza'da yaptığı kaza öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını gösteren bir kazaydı

  4. Ne taraftarı olursan ol Lewis burda doğru konuşmuş.

  5. mert merter avatarı

    Herkesin Böyle Babasi Olsada desdeklese cocuklarini o konusma olmasa belki de Lewis su anda F1 de adi bile yoktu ama simdi Rekorlar icinde bogulan en popüler pilot …

  6. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    2009 monza senin hala bence nerelerde gelişmen gerektiğini gösterdi. nerede fazla zorlayıp zorlamayacağını öğrenmelisin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir