"Pedro de la Rosa, Sauber ile Anlaşmanın Eşiğinde"

yazar:

kategori:

Peter Sauber’e yakın olan İsviçreli gazete Blick, açıklamanın bu hafta yapılabileceğini yazarken Diario As, de la Rosa’nın Sauber ile anlaştığını, açıklamanın önümüzki bri kaç gün beya belki de saatler içinde olabileceğini belirtti.

İspanyol pilotun Sauber ile yaptığı anlaşmanın 2010’u ve opsiyonel olarak da 2011’i içerdiğine inanılıyor.

Geçen hafta Sauber, ikinci pilotun kim olacağını bildiğini ama açıklama yapacak bir konumda olmadığını kabul etmişti.

Giancarlo Fisichella, koltuk için bir başka güçlü adaydı, çünkü Sauber’in motoru Ferrari olacak.

Haberlere göre ayrıca takım, Universia ve Santander bankasının bir şubesi dahil olmak üzere iki sponsorluğu güvence altına aldı.


Yorumlar

  1. konu nereye gitmiş? kimi taraftarları ile dalga geçiliyor. adminler susuyor. kınıyorum.

  2. senin de dediğin gibi; etki-tepki.

    ektiklerini biçiyorlar. bu kadar uzun zaman boyunca küçümsemeye alışmış yorumların karşılığını almamaları garip olurdu zaten. 2008'in 2. yarısından sonra kimi taraftarlarına yapılan karşı yorumlardan çok, 2008'in ilk yarısı ve önceki yıllarda kimi taraftarları tarafından yapılan yorumların payı vardır bunda.

  3. gelen geçen şahsımı neden örnek gösteriyor anlamadım?

  4. bilemem. birkac ornek gosterebilirsen aydinlanabilirim. kimi taraftarlari cok atesli savunurlar onu, ama karsi atak icin diger pilotlari kotulerler mi bilemem. her kimi taraftarini takip edip yorumlarindan haberdar olamam, malum. olsa da etki – tepki sonucta. atiyorum sutil'i tutan adam, "sutil aslinda kimi'den cok iyi de altinda adamakilli arac yok iste." derse, kimi taraftari adam da "sutil halt etmis, adam mi o ya…" der mi? der elbette. (bu arada sutil'i cok severim, sadece ornek olarak verdim. sutil – raikkonen temaslari hakkindaki yorumlarim da bellidir.)

    ama 2008 sezonun 2. yarisindan itibaren, cok kaba tabirle kimi'nin ve taraftarlarinin, af buyrun "itin" bir tarafina sokuldugunu, fanlarin her turlu yorumunun, argumaninin resmen "ya birak iste. yapamiyor bisiiii!!!111" diye yorumlandigi; hem ondan hem de takim, strateji vb. ile ilgili sorunlardan da bir sekilde ona mal edilip, kotulendigini gormemek icin kor olmak gerek.

    uzaga gitmeye gerek yok. icinde raikkonen gecen son birkac haberde iyi ki "gitti de kurtulduk, wrc'de debelensin senelerce oyalanir." tandansli veya o anlama gelen bir suru yorum bulabilirsin. veya wrc'de basarili olmasini dileyen fanlarina da -ki baska seriye de gitse desteklemelerinden daha dogal bir sey olamaz elbet- "ruyanizda gorursunuz. cok zor. hala savunuyolar bak." anlamina gelen yorumlari da bulabilirsin.

    adim hidir, anlatacaklarim budur. daha ustune soz soylemeye gerek duymuyorum. isteyen istedigini dusunebilir.

  5. raikkonen taraftarlarına yapılan alaycı, küçümseyici davranış ve yorumlar mı!!!!!!

    emin misin?

    diğer pilot taraftarlarını küçümseme, alaycı yorumda bulunma konusunda ün yapmış grubun raikkonen taraftarları(nın büyük çoğunluğu) olduğunu söylesem????

  6. hem ben spam, flood vb. disinda ust uste mesaj gonderilmesinin laf yetistirme, kompleks sahibi olma vb. olarak algilamiyorum. simdi bak bu 3. yorumum olacak. o zaman tamam ben kompleksliyim. her neyse.

    benim sinirlendigim konu. burada kimi raikkonen (adam gitti f1'den hala kavgasi suruyor) taraftarlarina yapilan alayci, kucumseyici davranislar, yorumlar.

    son zamanlarda iyice cigrindan cikti. hatta f1'den gitmesi iyi oldu diyecegim. yaygarasi hala suruyor.

    birini f1'e isindirmaya calisirken bile.

    + sen kimi tutuyorsun?
    – kimi raikkonen…
    + haaa, yakisikliymis.

    boyle baslayip taraftarlari olanlar da var. kizlar ozellikle.

    ne yapayim yani, boyleleri var diye vaz mi geceyim? boyleleri var diye bana da mi hakaret etmenize, genellemenize maruz kalayim?

    kusura bakmayin, yok oyle yagma…

    muhabbet de la rosa'dan nereye geldi. te allam. hepsi didem'in sucu valla. (buna da kulp takmayin, parantez icindekini okuyun [SAKA])

  7. eee, sen de ust uste yorum gondermis oldun? 😀 gerci benimki 2×2 oldu 😛

  8. hah! ben anlayacagimi iyice anladim iste bu yorumundan merak etme 🙂 senin ignelemen de beni etkilemez merak etme 😉 umurumda olmaz yani.

    o yorum arama konusundaki ironiyi anlayamaman da gercekten hayal kirikligiydi benim icin. her neyse.

  9. cevabımı beklemeden ikinci kez yorum yapmışsın, bir tanesi kesmemiş seni. kim kompleks yapmış acaba =)

  10. ha bir de, "bir kimi raikkonen taraftarindan" lafina takildim.

    niye dersen; demek ki sana gore burada tum kimi raikkonen taraftarlari ayni. nasil bir onyargi olusmussa sen ve senin gibilerin kafasinda… kimi taraftarlari hep ayni seyi dusunur, hep sanssizdi derler, hep en iyisi odur derler. falan da filan. musab bera gibilerin de etkisi baya var bunda ama, tum bir kitlenin uyelerini tek tip ozellikte zannediyorsan, o senin sorunun.

    bir diyorsun ben ne goruyorsam ona yorum yapiyorum, tarafsizim falan. sonra da "bir kimi raikkonen tarafindan", vay be. diyecek laf bulamiyorum.

    bu onyargiyla, bu kucumseyici kafa yapisiyla; dunyanin en tarafsiz, en iyi yorumlarini yap, istedigin bilgiyi getir onume; massatheworst olmaya mahkumsun.

  11. kimi ile ilgili yorumlarimda da tarafsizim merak etme massathebest. hatta bircok kimi taraftari da burada benim ne bicim taraftar oldugumu sorguluyorlardi, ne kadar tarafsizim anla artik.

    ancak anlasilan o ki, sen schumi'nin test haberi ile ilgili yaptigim yorumda o kadar kompleks yapmissin ki, heralde yorumlarimi arattin, tek tek haberleri mi okuyup yorumlarimda bir acik yakalamaya calisiyosun pek anlamadim. bol sans diliyorum 🙂

    benim tutarsiz yorumumu bulamazsin burada. istersen 86 bin kusur yorumu tek tek okuyup bakarsin, sana kalmis 🙂

    tekrar soyluyorum, belki sinirlenirsin belki ama; istatistikler konusur, evet.

    vay efendim arac saglam olsaydi, hadi biz 3 sampiyonluk diye sayalim kimi'ninkini, massa'nin da 1 puan farkla hadi 1 sampiyonluk. hamilton da 2 olsun bakalim. paylassinlar sampiyonluklari… mi diyeyim? peki oyle olsun. ama hic demedim, ama demeyecegim.

    senin sinirlerin bozulmus 🙂

  12. bir kimi raikkonen taraftarından, "istatistikler konuşur" lafını duyacağımı hiç sanmıyordum. malum yıllarca 7 kez şampiyon olmuş schumi ile, çifte şampiyon alonso ile kıyaslandı. bir çoğuna göre raikkonen'in daha iyi bir pilot olduğu bile söylendi. ağızlarını her açışlarında patlayan motorlardan, kırılan süspansiyondan, kopan aynadan bahsedildi ama ne hikmetse kimse çıkıp da kardeşim bu adamın daha bir şampiyonluğu bile yok, istatistikler ortada demedi yıllar boyunca. şimdi iş hedifeld'e dönünce neden istatistik? merak ettiğim için soruyorum. bu güzel yorumunu kimi ile ilgili tartışmaların altında da görmek ne güzel olurdu!

  13. heidfeld hakkindaki goruslerim degismedi. kendisi bir sauber'de, bir toro rosso'da bilmemnede yarissin. iyi guzel.

    ama bir bmw'de, bir mercedes'te, sirf alman diye yarismasi -ki de la rosa da dediginiz gibi sponsor sayesinde yarisacak olursa- bana hem sacma geliyor hem de her daim benim gozumde iyi bir 2. pilot olarak kalacak.

    ayrica her seye ragmen de la rosa'yi heidfeld'e tercih ederim. cok yonlu bir pilot bana gore. potansiyeli olan (sampiyonluk icin falan degil tabii ki) bir pilot.

    yaris kazanma konusunda takintiliyim, evet. istedigi kadar ikincilik kazanabilir, tum sezonu ikinci olarak bitirip sampiyon bile olabilir, ancak hic galibiyet olmadan kazanilan sampiyonlugu neyleyeyim ben? bu benim gorusum tabi. keke rosberg var mesela tek yaris galibiyeti ile sampiyon olmus. bu ne ya? oglu da o kadar istikrarli idi bu sezon ancak bir podyum bile yok. iyi o zaman istikrarli olarak surekli 8. olup sadece 1 puan alana da basarili densin?

    ayrica, benim icin degeri yok falan galibiyetin dedigin turde olanlarin yani. demissin ancak. istatistikler konusur. heikki sansla da olsa bir galibiyet kazandi mi? kazandi. profilinde her daim olacak bu. onu en azindan yaris kazanmis bir f1 pilotu olarak taniyacak ilerde bilmeyenler.

    keza jacques villeneuve, kimi raikkonen; ilerde gencler onu en azindan bir kere dunya sampiyonlugu kazanmis pilotlar olacak taniyacaklar. son yillarinda surunen pilotlar olarak degil.

    formula1.com'da hall of fame kismina bakin bakalim. massa icin 1 puanla sampiyonlugu kacirdi diyor mu?

    haticeye degil neticeye bakalim.

    heidfeld icin kotu seyler de soylemedim boyle kukremissiniz. istikrarli ama bazilarinin yazdigi gibi vasat bir pilot. abartmaya luzum yok. garantici yarisiyor, risk almiyor. puan canavari, istikrar abidesi bazilarinin deyimiyle ama hepsi bu. ikinci bir pilot olur ancak.

    ben mercedes'e getirilmesini sadece anlayamazdim. nico ve nick… bilemiyorum. bir mercedes'te boyle bir pilot ikilisini, en azindan ben kucumserim. baskalarinin dusunceleri beni ilgilendirmez. takim kendisi isterse marc gene ile luca badoer'i secsin pilot dizilimi olarak, bir bildikleri vardir derim ama kendi yorumumu yaparim, o kadar.

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    daha öncede yazmıştım. de la Rosa'yı da Heidfeld'i de aynı derecede severim. Nötr'ün biraz üstü yani:D ama De la Rosa'nın alınmasında ki en geçerli sebep bence Kobayashi'den bir star yaratılmak istenmesidir. Her ne kadar Heidfeld şu an de la Rosa'dan hem daha hızlı hemde daha fazla yarış tecrübesine sahip olsa da hala şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan biri öğretmenden çok rakip olur. de la Rosa hem takımın gelişiminde yardımcı olacak, hem Kobayashi'nin pişme sürecini hızlandıracaktır. Heidfeld takım için daha mantıklı olsada, gelecek açısından de la Rosa çok daha mantıklı bir yatırım bence.

  15. katafalk senin burada heidfeld hakkinda olumlu yorumlarini hatirliyor gibiyim, bu u donusun sebebi ne ola ki? hani bu arada yaris falan da olmadi ki!

    bu yaris kazanma mevzusuna cok takiliniyor, tam bir sacmalik bence. bu adam yaris kazanmamista takim arkadaslari ayni aracla kac yaris kazanmis? sadece 1 ( yaziyla bir), o da kanada 2008, onu da arkadas aciklamis zaten, tamamen sans eseri bir yaris iste, onu kazansaydi super pilot mu diyecektiniz sanki, sansa kazanilmis yaris geciniz diyecektiniz, demiyor musunuz demiyorlar mı? f1.09 gibi r29 gibi aracla 1060 kere yarissan yine yaris kazanamazsin, onundeki herkese birsey olur ancak oyle kazanirsin, onunda benim icin hic bir manasi yok ama cok deger verenler var tabi!

    haberde de gectigi gibi sponsorlarin yuzu suyu hurmetine de la rosa sauberde kendine yer buldu. petronas gitmese adi gecer miydi acaba, hic sanmiyorum. sauber icin oncelik takimin devam etmesi su an.

    heidfeldin renault ile gorusmeleride en fazla gelecek haftaya belli olur herhalde. yeni takimlari dusunmedigini aciklamisti zaten. yeni takimlar bir cizgiye gelene kadar emeklilik yasi gelir adamin.

  16. De La Rosa'ya 2006 yılında yarış pilotluğu verildiğinde yarış başına 2.375 puan almış. Sezonun ilk 10 yarışında ise Montoya'nın 2.6 ortalama puanı bulunmakta.

    Heidfeld'e gelince. Kendisine büyük sempati duyduğumu söylemiştim daha önceki yorumlarımda. Ama en büyük sorununun kendini tanıtamama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Mercedes'in Schumacher'i alması en çok onun kariyerini etkiledi.

  17. MagicAlonso avatarı

    de la rosa saf hız olarak heildfeld den daha hızlıdır ayrıca agresif sürüş tarzıyla zevkli yarışlar izlettireceğine eminim

  18. nick heidfeld gibi yıllarını sauber( ve BMW)'e vermiş faal yarışan bir pilot boşta dururken, son yarışını 4 sene önce çıkarmış, yaşı kemale çoktan ermiş de la rosa'nın yarış pilotu olarak alınmasının bir tek nedeni vardır; ispanyol olması. yazık ettiler heidfeld'e. arkan yoksa sonun bu maalesef… kimse alınmasın ama d l r'den beklediğiniz şeyler, a.wurz'un başardıklarından daha fazla olmayacaktır.

  19. de la rosa bir cevher. fransa'da piste ciktiginda ne de cok sevinmistim. su button'in ilk kazandigi 2006 macaristan'da da schumi ile cok guzel kapismislardi.

  20. Pedro De La Rosa yarış performansı da hiç fena olmayan, tecrübe konusunda aşmış ve de oldukça bilgili bir test pilotu. Gideceği her takıma olumlu bir katkı sağlayacaktır. Santender olsa da olmasa da bu bir gerçek ki Peter Sauber de farkındaymış demek ki.

  21. yaris kazanmasi icin tek firsati 2008 kanada gp miydi yani? ben buna gulerim iste 🙂

  22. Heidfeld bence istikrarlı fakat vasat bir pilot…O kadar yetenekli olsaydı bu zamana kadar piyasada kalır mıydı ??? Büyük takımlardada pilotların yeri kesinleşti eee artık sansasyonel bir transfer'de gerçekleştiremiyeceğine göre nick yetenekliyse hala neden anlaşma sağlayamadı herhangi bir takımla ???

  23. Heidfeld bence istikrarlı fakat vasat bir pilot…O kadar yetenekli olsaydı bu zamana kadar piyasada kalır mıydı ??? Büyük takımlardada pilotların yeri kesinleşti eee artık sansasyonel bir transfer'de gerçekleştiremiyeceğine göre nick yetenekliyse hala neden anlaşma sağlayamadı herhangi bir takımla ???

  24. katafalk kaya sen o yarışı izlemedin galiba yarışı Heidfeld kazandırdı eger ki kubica 'ya yol vermese kendi kazanıcaktı

    bilmiyenler için hatırlatayım nick son pitstopunu yapmış ve 1. olrak piste dönmüştür arkasında kubica ve alonso vardır kubica 'ya yol verir alonso'yu arkasında tutar daha sonra nick alonsu'yu arkasında tutarken kubica farkı bir pit stop'a yetecek kadar açmıştı eger ki yol vermemiş olsaydı yarışı Heidfeld kazanacaktı

    De la Rosa , bu sporun içinde görmekten mutluluk duyacagım pilotlardan biri umarım geri döner.

  25. De la Rosa yı alırlar sa süper olur. İki pilotuda sponsor destekli olur. Sauber iyi iş çıkarmış olur.

  26. "didem07" Nick belki Torro Rossoya da geçebilir daha belli olmaz çünkü onlar Buemi nin yanına tecrübeli bir pilot istiyorlar. Belki Mecedes te kalır.

  27. birilerinin zoruna gitmis olacak ki eksiyi basmis hemen 🙂

    valla bana gore bu kadar sezon yarisip, o kadar ikinci olup da galibiyetin olmamasi beceriksizliliktir. yetenek falan degil.

    hadi 2000'de prost'tayken arac dokuluyordu falan. diger sezonlarda da mi bir sey yapamadin be adam…

    kubica olmasa zaten o tek galibiyeti de olamayacakti (bmw) sauber takiminin…

    bu adam mi gelecekti yani mercedes'e, schumi olmasaydi? guluyorum 🙂

  28. dunya sampiyønlugu ølan raikkønen bile harcandi, bir galibiyeti bile ølmayan heidfeld f1'den gitse, ne ølur ki?

  29. Eger haber dogru ise yeni sezonda Nick Heidfeld'i gridde göremeyecegiz olamazzz:((

  30. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Sen neymişsin be Santander,nerdeyse tüm takimlara sponsor olup tüm pilot pazarini tek başina belirleyeceksin,bankalarin bu kadar kolay para kazandigi ulkemizi henüz keşfetmemiş olman ilginç ama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir