Arai: Honda Motoru Renault’dan Daha Güçlü

Yasuhisa Arai’nin iddiasına göre Honda motoru Renault’dan daha güçlü.

Honda büyük umutlar ile geldiği Belçika’da puan mücadelesinden çok uzakta kalmış ve yarışı oldukça geride tamamlamışlardı.

Bunun ardından gözler birkez daha Honda’ya çevrildi. Çünkü Honda Belçika’da 3 motor gelişim hakkını kullanmıştı.

Arai “Dürüst olmak gerekirse bizim motorumuz Ferrari’den biraz daha geride, ancak Renault’dan daha ileride. Mercedes ise şuanda bizden çok daha ileride.”

“Sezon boyunca farkı azaltmak için çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar lider bölüme yaklaşmayı umuyoruz”

“Şuanda Mercedes’ten 40-50, Ferrari’den ise 30 beygir gerideyiz. Renault’ya karşı ise 20 beygirlik bir avantajımız var”

“Son yarışlarda motoru geliştirdil. Ancak sorunlar devam ediyor. Güç eksikliği var. Şuanda hem güç hem de aerodinamik açıdan nasıl gelişeceğimize bakıyoruz” dedi.


Yorumlar

“Arai: Honda Motoru Renault’dan Daha Güçlü” için 48 yanıt

  1. Adam iceden bahsediyor toplam güçten değil. ERS yi bu sene düzeltemeyeceklerini biliyorlar zaten.

  2. Bu adam bana Devlet Bahçeliyi hatırlatıyor nedense.İkiside hesap uzmanı çok farklı yollardan hesap çözüyorlar 🙂

  3. İnsanı iyice aptal yerine koymaya başladılar. Hondaları severim ama spordaki gerilikleri yol otomobillerinde de bugüne kadar teknolojik anlamda gelişmediklerini gösterir. (Civic lerde bir gelişme göremedik, Türk paketleri, yani kromaj paketler zaten saçma ve basit). Düşünüyorum, Honda yerine Nissan motor üretseydi sınırsız bütçeyle Honda gibi F2 ayarında bir motor’mu, yoksa gerçekten Reno dan daha hızlı bir motor üretebilirmiydi. Gözden düşüyorsun Honda.

  4. https://www.youtube.com/watch?v=B-DfhGrrv4c

    iyi izlesin bunu arai hızlı mıyız değil miyiz? Farklı kategori araçları sanki Toro Rosso ve McLaren bu kadar hız farkı olduğunu ilk defa görüyorum bu kadar basit şekilde hiç zorlanmadan geçebiliyorlar düzlükte bizi.

    1. Sanki tur bindiriyo Verstappen 🙂

      1. MuhammedAlonso avatarı
        MuhammedAlonso

        lastiklerde aynı değil hemde araide iyi değil

  5. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Arai Honda personeli ve kendisini sadece Honda ya hesap verebilir görüyor bu bariz. (bizi takmıyor)
    Peki,
    Honda daki yöneticilerine ne diyor bu adam.
    Topu bize mi atıyor.
    Aslında Reno dan iyiyiz Ferrari nin ensesindeyiz ama McLaren şasisi kötü.
    S.çt.k o zaman.
    Hasar tespitini bile yapamıyorsak.

    1. “I ” harfinin yerine nokta koyunca gerçekten ne dediğin anlaşılmıyor.dehşet bir sansür uygulamışsın 😀

      1. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
        Aytunç Altındal (spä2000)

        😀

  6. Arai kendini Redbull patronu sandı gali ba 🙂

  7. Neredeyse harakirinin bazen gerekli olduğunu düşüneceğim:)))

  8. şuan Honda ekstradan McLarene bilmem kaç m $ para ödediği için Ron patron çok da sesini çıkarmıyor, fakat sene sonunda en azından hakıyla kazanılmış bir podyum kazanılmazsa araide eski ceoları gibi gider veya gitmek zorunda kalır…Bu adam kadar boş konuşan başka birini görmedim, Renaultda sorun yaşıyor enazından gerçekleri konuşup antipati toplamıyorlar…

  9. şaka yapmış galiba,yada biz farklı bir f1 izliyoruz

  10. Araiyle aynı yarışları seyretmiyoruz galiba…Bu kafayla (birbirlerine çamur atarak) bir yere gelemezler ancak fanlarını soguturlar….

  11. Bu adam neyin kafasını yaşıyorsa bende yaşamak istiyorum arkadaş şaka gibi bizim Remi Taffini geçti bu. Başta Ferrari ile aynı güce sahip olacagız dedi güya baktı olmadı şimdide Renault dan 20 bg güçlüyüz diyor adama gülerler neye gore güçlüsün hangi alanda güçlüsün tamam biz de çok iyi değiliz ama Honda dan da kötü değiliz kötü olsaydık Horner ve Marko çoktan açıklarlar dı 🙂 Renault motorlu STR ile Honda motorlu McLaren arasında 20 km hız farkı vardı Spa da bakalım Monza da ne olacak bu fark…

  12. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ers calişmadan her şey boş.Honda bu mentali de giderse çok zor.Honda’nin başaracağina inaniyorum.Renault’da iyi bir atilim yapacak.Dua edelim de Rbr renaulttan ayrilsin.Yoksa çok canini yakalabilir seneye.

  13. Hiç bir motor üreticisi diğerinin ne kadar güç ürettiğini bilemez,F1motor güçleri en büyük sırdır bu güne kadar bir motor un ne kadar güç ürettiği sadece tahmindir.Japonlar sempatik insanlardır severim ama bu neresinden uyduruyor bilemedim,yakında Honda bu adamı şutlar yakında.

  14. Arai Sake içmeye devam ediyor

    Arai’ye göre Redbull ve Toro Rosso şasisi aynı motorlar rakiplerine 2 saniye fark atabilecek muhteşem ötesi bir şasiye sahip
    Ferrari şasisi tırt
    Mclaren şasisi ise sizlere ömür zira mclaren 2014 Ferrari motoru kullanan Manor’ları ancak geçiyor

  15. Ali MclarenF1 avatarı

    Arai nin soylediklerinden Boyle anlawiliyor ki mclaren wassisi red bull wasisinden kotu cunki red bull ilk 4 e gire biliyor reno motoruyla ancaq mclaren hondayla 10 a bile giremiyor bence yanliw honda renaultdan son yariwlarda yalnizca dayaniklilikda guclu

  16. Motor konusunda haklı olabilir. Eric Boullier önceki açıklamalarından birinde enerji geri dönüşüm sisteminde çok fazla kayıp olduğunu söylemişti yani ERS’de. Hibrid teknolojisi olmasa sadece motor gücüyle yarışsalar belki arai haklı çıkabilir ama elektrik desteği var. Ve bunda çok geriler. Mercedes’ten yardım alsalar hibrid konusunda belki de çoktan toparlanmıştı motor. Japon değiller mi işte illa burnunun dikine gidecek 🙂

    1. Linki tam verememişsin ama güncel F1 araçlarında o lambanın ne zaman yandığını anlatayım.

      O lamba yol araçlarındaki gibi frenleme esnasında yanmaz. Eskiden sadece yağmurlu yarışlarda içeriden bir düğme ile açılırdı. Şimdi ek bir kullanımı daha var. Yakıt tasarrufu yapılması gerektiğinden bu yana takımlar en iyi yakıt tasarrufunun düzlük sonlarında frenlemenin hemen öncesinde pilotun gazdan ayağını kaldırması olduğunu keşfettiler. F1 araçları da kanatlar ve difüzörleri sebebiyle yüksek rüzgar direncine sahipler ve pilot gazdan ayağını çektiği anda normal bir aracın ağır frenajı kadar yavaşlamaya başlarlar. Bu da öndekini takip eden pilot için büyük bir tehlike. Çünkü öndeki araç arkadakinin tahmin edeceği frenaj noktasından çok daha önce yavaşlamaya başlıyor.

      Hal böyle olunca öndeki yakıt tasarrufu yaparken arkadakinin ona gömmemesi için böyle bir sistem konuldu. Pilot düzlükte gazdan ayağını çektiği anda o lamba yanıp sönmeye başlıyor.

      Hibrid sistemle ilgili ek bir kullanımı var mı bilmiyorum. Ancak temel kullanımı anlattığım şekilde.

      1. günay bilgiler için teşekkürler.de onu bende az çok biliyorum.yani lambanın ne işe yaradığını.fakat o virajda alonsonun ayağını gazdan çektiğini zannetmiyorum.çektiysede herhalde tamamen çekmemiştir..az aşağıda bir arkadaşta bahsetmiş o dikkatimi çektiği için sordum.normal şartlarda seninde dediğin gibi frenlme bölgesine yakın yerlerde veya ayağını tamamen gazdan çektiğin esnada yanması gerekiyor.yada çok eski zamanlarda yağmurlu yarışlarda.

        1. Benim bildiğim güç ünitesi enerji depolarken o oluyor. Gazdan çektiğinde değil.

          1. hayır kardeşim.günayın söylediği gibi öndeki aracın aşırı yavaşlamaya karşı arkadaki aracı uyarı mahiyetinde kullanılıyor.

  17. Şimdi ben buraya neden çıktım
    Niçin çıktım, niye çıktım
    Bunu izaha gerek yok
    Gördünüz yürüdüm çıktım
    Ama çıkmamışta olabilirim
    Çıkmışsak çıkmışızdır
    Çıkmamışsak çıkmamışızdır
    Görünen köy uzakta değildir :))

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Hahaha

  18. oo bunlar gerçekten değişik şeyler içiyor.

  19. Ne iciyorsan söyle ondan icmeyelim.

    Bu dingil sadece içten yanmali kısımdan bahsediyor sanırım

    1. zaten asıl sorun yanma odalarında olduğu söyleniyor. Buna, bu takuma sato arai ye, her durumda yağ gibi üste çıkarsa haklı gözükeceğini öğretmişler. Hani haksız da sayılmaz ama bilmediği şey F1 sever Futbol sever gibi fanatiklik ayarları açık, algılama ayarları kısık değildir.

  20. sadece motoru kastediyor olabilir. işin içine ers girince durum farklı. geçenlerde EB 120hp gerideyiz demişti. kabaca ers gücü %50 civarında olunca kafadan 80hp kayıp. artı motorda 40-50hp mercedesten geride ise aşağı yukarı EB dediğine çıkıyor. Honda ers sistemi şuan için tam bir felaket. dikkat ettiyseniz viraj çıkışı düzlük başlangıcında çoğu kez McLaren araçlarının arkadaki kırmızı ışık yanar durumda. oysa orada tam çekiş gerekiyor. batarya şarjı modu değil. umarım seneye düzeltirler ama honda dışarıdan mühendis almakta istemiyor. ferrari gibi mercedesten 2 mühendis alsa durum çok farklı olabilir. kendi konseptlerini oturtmakta kararlılar anlaşılan.

  21. Araiye bir sise daha sake verirsek Mercedesten guclu oldugunu iddia eder herhalde.
    Ams Mercedes motorunun bu yil 860-870 hp oldugunu iddia etmisti.Saniyorum bu tur verilerle hareket ediyorlar.Honda anlik olarak bu guce yaklasiyor olabilir.Ama enerji geri donusumunde iyi degillerse guc farki cok daha fazla olacaktir.Saniyorum MguHde guc siniri bulunmuyor.Ne kadar uretirseniz uretin sizindir gibi bir sey var.

  22. “Şuanda Mercedes’ten 40-50, Ferrari’den ise 30 beygir gerideyiz. Renault’ya karşı ise 20 beygirlik bir avantajımız var” neye göre hesaplamış bunu

  23. Alın artık şu herifi pistten. Açıkca başarısızsınız ve hala iyiyiz diyorsun. Japonlar bunun kadar yüzsüzünü görmemiştir herhalde.

  24. Renault’dan daha güçlü olsanız yarışa başlar başlamaz Verstappen iki Mclaren aracını da geçemezdi. Bariz biçimde daha yavaş bir motor.

  25. son güncelleme ile içten yanmalı motoru geliştirdiniz belki ancak Hibrit sistemi geliştiremediğiniz, ERS’den maksimum performansı alamadığınız sürece hiç bir anlamı yok Arai.

  26. broadway ve toros’un motorlarından daha iyiyiz ama yeni clio ve symbol’un biraz gerisinde kalıyoruz. En kısa sürede yeni clio’yu da geçeceğimize inanıyorum. 🙂

  27. Yav ne içirdiniz yine buna 😀

  28. Alonso.El.Ladrón avatarı
    Alonso.El.Ladrón

    Briatore hondaya şart

    1. Briatore istanbul bodrum ve dünyanın en iyi yerlerindeki Billionaire gece klüpleriyle meşgul 😉

  29. Hangi Renault motoru? Clio mu? Adam sizi yiyior beyler..Geçende Ferrari dedi, Manor ve Sauber’i kastetmiş 😀 şimdi Renault diyor 😀

    1. Alonso.El.Ladrón avatarı
      Alonso.El.Ladrón

      İnceeeeeeeeee (:

  30. FerrariFanTR avatarı

    Arai sayesinde güne kahkaha atarak basladim.

  31. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    İcraat nerde kardeşim icraat?

  32. Muammer UYAR avatarı

    Sen hiç dayak yememişsin Arai 🙂

  33. Kayboolll ya renodan iyiymis ferrari arasi 40 50 beygirmis hahahaaha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir