Hakkinen Vettel’in Öfkesini Anlıyor

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 dünya şampiyonu Mika Hakkinen Sebastian Vettel’in Belçika GP sonrasındaki öfkesini anlayabildiğini söyledi.

Ferrari sürücüsü güvenlik ve lastik tedarikçisi Pirelli’nin ürünlerinden şikayet etmişti, ancak bu yüzden Niki Lauda ve Eddie Jordan gibi F1 kişilikleri tarafından eleştirilmişti.

Hakkinen ise Vettel’in tepkisinin normal olduğunu düşünüyor.

“Özellikle Spa gibi hızlı ve bir patlağın tehlikeli olabileceği bir pistte böyle bir durumun ardından bir sürücünün bu şekilde davranmasını anlayabilirim.”

“Sürücünün performansının yüzde sekseni zihinsel gücündedir. Bu yüzden böyle bir durumun ardından kendinize güveniniz azalır ve bu da tur zamanlarınızı etkiler.”

“1997’de antrenmanlarda başıma geleni hatırlıyorum. Eau Rouge’dan çıkmıştım ve Kemmel düzlüğüne gelirken 330 km/saat hızda birden süspansiyon kırıldı. O hızda bu tür bir olay olana kadar ne kadar hızlı gittiğinizi unutuyorsunuz.”

Vettel ve Nico Rosberg’in Spa-Francorchamps’taki lastik patlamalarının ardından FIA da Pirelli ve takımlarla birlikte olayı yakından incelediğini açıklamıştı.


Yorumlar

“Hakkinen Vettel’in Öfkesini Anlıyor” için bir yanıt

  1. Herkes polemik yaratma peşindeyken Hakkinen pilotların hislerinden bahsetmiş. Bu adam çok net ve detaycı konuşuyor ya, bayılıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir