Michelin: 10 Turda Biten Lastiklerin Hiçbir Anlamı Yok

yazar:

kategori:

Michelin, Pirelli’nin Belçika’da yaşadığı lastik problemlerinin ardından yeniden lastik ömrünü uzatmak için bastırıyor.

Belçika GP’sinde önce Rosberg sonra ise Vettel lastik patlattı ve özellike yarışın son turlarına girilirken lastiği patlayan Vettel’in bu olayı çok konuşuldu.

Michelin’in şefi Pascal Couasnon “Spa’da ne olduğunu bilmek istiyoruz. Ancak elimizde veri yok ve bu yüzden yorum yapamayız”

“Bütün söyleyebileceğim bu olaydan çok şey öğrendiğimiz”

“Formula 1’de on turda bitecek lastikler üretmenin hiçbir mantığı yok. Bize göre lastikler yarışın en az üçte birini veya belki de üçte ikisini bitirebilecek kadar iyi olmalı”

“Bu konuda mühendisler ve Ecclestone ile bir araya gelip konuşmak zorundayız”

“Lastikler pilotların araçtan sadece yüzde 70’lik bir performans almasını sağlamamalı, yüzde 100’ünü almasını sağlamalı”

“Herkes ile uzlaşmak zor bir iş ve bunu başarmak için ince çizgiyi yakalamalısınız. Bu konuda mühendisler ile beraber çalışmaya devam edecek” dedi.

2017 lastik üreticisinin önümüzde 4 veya 5 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.


Yorumlar

“Michelin: 10 Turda Biten Lastiklerin Hiçbir Anlamı Yok” için 26 yanıt

  1. 18 inç lastiklerin de bir anlamı yok be pampa. Kurallar neyse devam edeceksin.

  2. Takımlar ve Fia pirelliye şu lastiği yapaceksın diyor onlarda yapıyor.Yani pirelli şimbi 60 tur gidecek lastıiği yapamayacak kadar aciz bir teknolojisimi var?Sanki diger markaların lastiği hiç patlamamış gibi hava vermeleri de cabası.komiklikten başka birşeye değil

  3. CaptainKiller avatarı

    bunlar bridgestone’dan yediği tokatları çabuk unutmuş. F1’i geçtim motogp’de bile tecrübesiz olmalarına rağmen tokatladılar ve tüm takımlar bridgestone istemeye başladı. Michelin saçma sapan açıklamalar yaparak sonunda toz oldular.

    Fransız üreticilerin hepsi mi böyle 😀 renault yetmedi bide başımıza michelin goygoycularını açmayın.

    1. Bridgestone Michelin’i mi tokat manyağı yaptı yoksa Michelin’mi Bridgestone’u tokat manyağı yaptı? 2005-2006 yıllarına bak mesela.. Yol araçlarında da bunu görebilirsin, Michelin nin 200 liralık lastiğinde ki performansı Bridgeston’un ancak 300 liralık lastiğiyle yakalayabilirsin. Bilmiyorum anlatabildim mi..

      1. *öhö* 2005 İndianapolis *öhö*

        1. Olabilir, 2005 usa gp de Michelin bir hata yaparak fazla yumuşak bir hamur getirmişti ve patladılar. Bu onların performansının kötü olduğu anlamına gelirmi? Gelmez.

          Zira sıralamalara bakarsan Michelin kullanan Trulli en yakın Ferrari/Bridgestone’a 0,75 sn çakmıştır.

          1. Güvenlik her şeyden önce gelir. Michelin o hatayı yapmayacaktı. Sadece lastik sağladığı takımlara değil, bütün Formula 1’e çok büyük bir zarar verdi o yarış. Etkileri uzun yıllar boyu sürdü. Daha 2 sene öncesine kadar hâlâ ABD’de yarış yapılmıyordu.

  4. farklı lastik markası olmasa bile takımlar yarışta istedikleri hamuru kullanıp bir heyecan yaratılabilir

    tabi bu saçma motor ve aero kuralları varken ne kadar fayda eder, MUAMMA

  5. Pirelli istediği için 10 tur dayanan lastikler yapmıyorlar ki takımların istekleri doğrultusun da az dayanan lastikler yapılıyor.Yarışın neredeyse %80’i tek tip lastikle geçilecek lastik yapacaksanız siz de gelmeyin mümkünse.

  6. tabi ya tüm yarış gitsin lastikler hatta… öyle ya da böyle son yıllarda çok heyecanlı yarışlar dediğimiz yarışların bir çoğu Pirelli sayesinde oldu. Araçlarda ciddi bir şey yapılmadığı sürece (rekabet) doğru olan şey buydu. Hatta Pirelli son senelerde artık daha muhafazakar davranıyor.

  7. daha cok fırma gereklı

  8. Apaçi işi Tofaş’larda olanlar gibi koca koca jantlarda diretmeseniz size hak verirdim de sizden de bir halt olmaz. Bridgestone gelsin kurtulalım.

  9. Bridgestone u unutuyorsunuz. Ferrari nin en güzel yıllarını taçlandırılmıştı.

    1. tabi bridgestone diger takımların verilerini ferrariye paslıyordu her seans sonu. michelin girdi bridgestone ertesi sene çöktü ferrariden baska 2 tane dandik takıma veriyordu lastik.

      1. CaptainKiller avatarı

        kardeş sempatizanlıkdan kendini fazla kaptırmışsın. Bridgestone michelin’i tokat manyağı yaptı, f1 yetmedi motogp tecrübesi olmamasına rağmen orada da tokatladı. Rossi bi ara feryat etti bridgestone istiyorum michelinde iş yok dedi ve bridgestone’a geçme kararı aldı. Michelin ağlamaya başladı, tokat manyağı olmayı yediremediler 🙂

        ferrari ve bridgestone dominasyonu zamanı ferrari’nin diğer takımların bilgilerine de ihtiyacı yok. Kendi düşünceni empoze etmişsin. Diğer takımlar ferrari’yi araştırıyordu. Şuanki mercedes durumu.

        1. Arkadaşım XME’ye kendi düşünceni empoze etmişsin diyorsunda sende aynı şeyi yapıyorsun, Bridgestone Michelin’i mi tokat manyağı yaptı yoksa Michelin’mi Bridgestone’u mu tokat manyağı yaptı? 2005-2006 yıllarına bak mesela.. Yol araçlarında bunu görebilirsin, Michelin nin 200 liralık lastiğinde ki performansı Bridgeston’un ancak 300 liralık lastiğiyle yakalayabilirsin. Bilmiyorum anlatabildim mi..

        2. Aynen öyle 2001-2006 ya kadar olan dönemde bridgestone mclarende olsaydı mesela ne gibi şeyler olurdu sen biliyomusun , bridgestone lastikli araçların sıralamada B-B-B diye bi sıralanışı vardı sen bilmezsin onu

  10. Renault geliyorsa Michelin de gelebilir 🙂

  11. Tekrar iki firma gelmeli, tek başına kimi tekel yapsan muhakkak cıvıtıyor, rakip bir üretici olsun ki ikisi de daha iyisi için uğraşsın.

    1. Testlerin yasak olduğu bir dönemde bu imkansız.

  12. Michelin ABD yarışında eğimli virajda lastik patlatmış ve bu sebeble yarışa Michelin kullanan araçların katılmadığını herkes unutuyor galiba…

    1. +1. O rezaletten sonra Michelin’in bu yorumları manidar.

    2. Şöyle de bir şey var, Michelin, FIA’dan istedikleri değişimin onayını alamayınca güvenlik gerekçesiyle araçları piste çıkarmadı.
      Pirelli ise patlayan lastikler ile ilgili açıklama bile yapmıyor.
      Ölümlü bir kaza olsaydı, biz 40 yut gitmez o lastikler demiştik mi diyeceklerdi.

      1. FIA’dan ne istedi Michelin onuda yazsaydı..Mantıklı bir istek olup olmadığını
        herkes görseydi..Ben yazmayım şimdi, ortaya kapalı bir not düşüp Michelin’i savunmak…
        Hatırlamıyorum dersen söyle nedenini ben yazarım o zaman Michelin’i savunmasını görür herkes..

  13. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    İnşallah michelin gelir

  14. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Eskisi gibi birden çok lastik firması olsa keşke Formula 1’de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir