Adrian Sutil

yazar:

kategori:

yuzsutil2.jpg

ffsutilindiasutil2.jpg

kasksutil2.jpg

kisisel.jpg
Doğum Tarihi 11/01/1983 Medeni Hali Bekar
Doğum Yeri Gräfelfing Boy 1.84
Ülke Almanya Kilo 75
       
stat.jpg
Yarış Zaferi 0 İlk Yarış 2007 Melbourne
Podyum 0 En İyi Finiş Pozisyonu 2
Pole Pozisyon 0 2009 Derecesi 17
En Hızlı Tur 1 2010 Derecesi 11
Katıldığı Yarış 71 Şampiyonluk
Topladığı Puan 53 Takım  Force India
Yarıştığı Takımlar 07 Spyker    
gecmis.jpg

Alman Sutil 2006 sezonunda MF1/Spyker takımı ile katıldığı bazı testlerin ardından Formula 1’e girmeyi umuyordu.

Sutil 2002 sezonunda İsveç’teki Formula Ford serisini tam anlamıyla domine etmişti. Alman pilot 12 yarışın 12’sinde yarışa pole pozisyonundan başladı ve 12 galibiyeti kazanmayı başardı.

Colin Kolles ile olan bağlantısı sayesinde Sutil MF1 Toyota ile 3 cuma antrenmanına karıldı 2006 sezonunda ve aynı zamanda Japonya F3 serisinde yarışıyordu. Burada F3 şampiyonu olmayı başaran Sutil 2007’de Christijan Albers’in yanında yeni adı Spyker olan takımda yarış pilotu olmayı başardı.

Sutil henüz ilk senesi olmasına ve düşük bir takımda yarışmasına rağmen büyük performans gösterdi ve deneyimli takım arkadaşını geride bırakmayı başardı. Sutil Spyker ile zor olanı başardı ve yağmurlu Japonya yarışında yarışı 9. sırada tamamladı. Liuzzi’nin ceza alması ile 1 sıra yükselen Sutil ilk Formula 1 puanını kazandı.

2008 yılını sezonun en yavaş aracı Force India’da geçiren Sutil sezonu puansız kapattı. Aslında yağmurlu Monaco yarışının son turlarında 4. olarak devam ediyordu. Bu derece kariyerinin ve takımının en iyi derecesi olacaktı. Ancak tünel çıkışında fren dengesini sağlayamayan Raikkonen Sutile arkadan vurunca yarış dışı kaldı ve puan umutları da uçup gitmiş oldu.

2009’da Force India adına yarışmaya devam etti. Gelecek vadeden bir pilot olarak gösterilen Sutil 2009’un ilk yarışında puana yaklaştı ancak 9. oldu. Yağmurlu Çin yarışında yarışa 6. olarak devam ederken bir hata yaptı ve yine şansını kaybetti. Almanya’da sıralama turlarının son bölümüne kalarak 7. oldu. Bu takım için büyük başarıydı. Yarışta da puan alacak kadar güçlüydü ancak pit stop çıkışında Raikkonen ile mücadelesinde ön kanadına zarar verdi ve yine puan alamadı. Aracın performansı artmaya devam etti ve Spa’da takım arkadaşı pole pozisyonu ve podyum zaferi elde etti. Sutil ise bir sonra ki yarış Monza’da sıralama turlarında 2. oldu. Yarışta da 4. olarak 5 puan aldı. Japonya’da yarışa 8. sırada başlasa da bu yarıştan puan çıkaramadı. Brezilyada sıralama turlarında 3. olarak iyi bir başarı daha elde etti. Ancak ilk turda Trulli ile kaza yapıp yarış dışı kaldı. Bir daha da puan alacak fırsatı olmadı ve sezonu 5 puanla  17. sırada bitirdi.

Sutil 2010’da da Force India ile yarışmaya devam etti. Testlerde yeni otomobili gayet iyi gözüken Sutil, kimsenin beklemediği çekilde iyi performans sergileyen aracıyla 47 puan topladı ve sezonu 11 sırada tamamladı. Alman pilot 2011 yılında da Force India’da yarışmaya devam edecek. 


Yorumlar

  1. Yetenekli ve çokta yaşlı değil sadece iyi bir arabaya ihtiyacı var!

  2. Yetenekli ve çokta yaşlı değil sadece iyi bir arabaya ihtiyacı var!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir