Volkswagen: "F1'in Değişime İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Alman otomobil üreticisi geçen sene sonunda, 2013 öncesinde yeni motor kuralları belirlenirken yarışlara katılmanın potansiyel faydalarını değerlendireceklerini belirtmişti.

Durumun hâlâ tamamıyla açık olmasına rağmen Nissen, VW’nin giriş yapması öncesinde sporda hâlâ değişmesi gereken bazı şeylerin olduğunu belirtti.

Nissen: “Formula 1, yıllardır karşılaştığı şartların en zorlu olanı ile yüzeleşiyor.”

“Bunu idare etmemliler ve gerçekten inanıyorum ki Jean Todt ve takımlar bunu yapacak. Üreticilerin geri dönüşü veya yeni üreticilerin F1’e gelişi için istikrara ihtiyacınız var, biraz daha farklı imajınız da olmalı, ayrıca maliyetleri de düşürmelisiniz.”

“Ama bu, bir çok defa söylendi, insanlar bunun farkında ve şimdi, doğru insanların bunun üzerine çalıştığını düşünüyorum”

Nissen ayrıca VW’in F1 programını seçmesi durumunda marka olarak Volkswagen haricinde grup içindeki diğer isimlerinden birini değerlendirebileceğini ve hatta farklı marka tercihinin daha mümkün olduğunu açıkladı.

Nissen: “Volkswagen markası ile Volkswagen grubu arasındaT bir fark var. VW grubunun bir çok markası var, şimdi 10, ve farklı imajlarla. Eğer grup Formula 1’e girerse hangi marka olacağına karar vermeli ve ben şahsen Volkswagen’den farklı bir marka olacağını düşünüyorum”

“Eğer olacaksa bu durum, WV grubu F1’e herhangi bir marka ile giriyor olacak. Ama şuna söz verebilirim ki bu karar alınmadan önce en azından bir kaç Dakar daha olacak”


Yorumlar

  1. Tata girer F1 ede WW girmez,bu adamlarda o cesaret yok,ancak hariçten gazel okurlar..

  2. Porsche yönetim olarak daha bağımsız, sistematiklerini en azından devam ettirebilecekler. Porş F1'e girmez hiç bir şekilde. Diğer serilere araç, destek temin ediyor zaten. Lamborghini mi?. Yahu lamborghini mi kaldı. Bir gün bu grup hadi giriyoruz dese ve isimde Lamborghini olacak dese bu Audi'den başkası demek değildir. Marka mı kaldı ne hale getirdiler, ruhu gitti markanın para için. Şükir ki bi Murcielago var oda eski dönemden Audi'ye miras kaldı, Lamborghini yönetici dirayetli olabildi o modelin devamı için ama ya Gallardo. İtalyanların yaptığı tasarımı değiştirecez dediler ve Markanın köklü liderleri olay para olduğu için birşey yapamadı ve italyanların yaptığının %30 'u kalmıştı sadece Audi müdahalesinden sonra. Bunların önemini ve şuanki uygulamalarını markayı iyi takip eden ve araçlarını kullanan kişilerimiz biliyor. Ve gerçekler farklı. Lamborghini eskiden di artık bir Audi Sport sadece. Fatih altaylının bunla ilgili bir yazısı var bulup okuyun.
    VW 1.5 Turbo motorlar gelince gelsin o zaman iyi iş yaparlar ancak. Yoksa supersport pazarında VW ancak bir hikaye olur.

  3. 100 yıl daha geçsin bence girmezler çünkü bir koyup 100 almak istiyorlar belli. toyota milyarlar harcadı ama şampiyonluk elde edemedi ama yine de boşa gitti diyebilir miyiz, bir prestij kazandılar ve ar-ge ofislerine ilham kaynağı olacak birçok veri elde etmişlerdir kuşkusuz. söz konusu f1 ise bir williams, bir mclaren, hatta minardi 100 tane VW eder.

  4. Porsche, Volkswagen'i satın almak isterken; Volkswagen Porsche'yi satın almıştı. Porsche'nin prestijli bir fima olması tartışılmaz. Ayrıca Volkswagen grubuna ait bir Lamborghini markası da bulunmakta (aslında Audi'ye ait, o da VW'ye). Lamborgihini ile dönmeleri de F1 camiası tarafından hoş karşılanır. Tek ihtiyacı Volkswagen'in kendine güvenmek, gerekli backgroundlarının olduğunu düşünüyorum.

  5. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    porsche wv grubunda değil miydi? ben öyle sanıyorum emin olamayarak. Ben Porsche ve Audi yi F1 de görmeyi çok isterdim.

  6. ertan akbaş al bendende o kadar.lafı ağzımdan aldın. hiç f1 de yarışmamış kalkmış ahkam kesiyor.

  7. Ertan Akkaş aynisini ben soyleyecektim sen soyleyivermissin, ellerine saglik 🙂

  8. Ertan Akkaş avatarı

    VW'nin F1 hakkında konuşmsı bile saçma son açıklamalarında F1 taraftarlarından kötü yorumlar almışlardı. Burası cesur takımların yeri, kendilerinde bu cesaret var mı acaba?

  9. umit isbilen avatarı

    VW Skoda F1 Team olmaz umarım, gençliğimden kalma skoda kamyonet gelir aklıma :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir