Ferrari: "Alonso, Schumacher'i Yenebilir"

yazar:

kategori:

Alonso, Schumacher’in emekli olmadan önceki son senelerinde en ciddi rakibiydi ve Alman pilotun dönüşü, bu mücadelenin devamı anlamına geliyor.

Domenicali, Schumacher2in 2010’da rekabetçi olacağından şüphe etmiyor ama Alonso’nun da mücadeleye hazır olduğunu düşünüyor.

Domenicali: “Şüphesiz herkes Schumacher’e çok güçlü olarak bakacak. Michael (geri dönme) kararını verdiğinde bi kez daha nasıl bir pilot olduğunu göstermesini sağlayuacak bir araç üretileceğine inanıyordu.”

“Geçen sene Felipe’nin yerine birisini geçirmek durumunda olduğumuzda onu dşündük. Çünkü Michael’in olağanüstü, çok güçlü bir pilot olduğundan emindik. Bu açıdan Fernando, onu yenecek yeterliliğe sahip”

“Ama bir pilot, yapılabileceğin en iyisini yapar ama en iyi donanım olmazsa dünyadaki en iyiler bile kazanmada sorunlar yaşar. Ona doğru aracı vermek bize bağlı”

Schumacher’in Mercedes ile geri dönüşü, İtalya’da bazı kesimlerce tepki görmüştü ama Domenicali, Schumacher’in rakip olmasının takıma ilham vereceğini düşünüyor.

Domenicali: “Michael’in seçimini takdir etmeyen bazı taraftarlar gördük. Ama tarihi, Michael’in Ferrari ile yaptıklarını, Ferrari’nin de Michael için yaptıklarını unutmamalıyız”

“Şimdi bir sayfa açtık, bu bizim için tetikleyici. En güçlü takım olduğumuzu göstermeliyizi, Schumacher’e de. Yapıcı bir dürtü bu.”

“Michael’i başka bir yerde görmek zor bir durum. Bazı gönül yaraları her zaman yerinde kalır”

Domenicali ayrıca Alonso ve Massa arasında muhtemlen bir gerginlikten de çekinmiyor.

Domenicali: “Takımımızın karakteristiğinin takım çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak olduğunu unutmamamız gerek. Felipe ve Fernando takımın yaklaşımını biliyorlar ve takım içinde nasıl hareket etmeleri gerektiğini takım kurallarını biliyorlar.”

“Güçlü pilotlara sahip olduğunuz zaman onları iyi idare etmeniz gerekir, bu doğru ama önemli olan onlara kazanan ve rakabetçi bir araç verebilmek ve onlar da araçları mümkün olan en iyi şekilde bitişe getirecek profesyonellikte olmalılar.”

“Kurallar oldukça açık: Ferrari’ye kim gelirse gelsin nerede çalıştıklarını biliyorlar ve çalışma tarzımıza minnettarlar.”

“Felipe ve Kimi durumunda, bir yıl bir pilot diğerinin önündeydi ve ikinci yılda da tam tersi oldu. Bu durum saygı sınırları içindeydi.”

“En hızlı olmak her zaman o kişiye bağlı değildir. Mevcut duruma, yarışların içeriğine, şampiyonadaki duruma bağlıdır.”

Domenicali takımdaki atmosferin Alonso’nun Massa’nın yanına gelmesiyle şimdiden değiştiğini düşünüyor.

“Takım içinde parıltılı bir atmosfer var.”

 


Yorumlar

  1. o benim pilotum değil 1 :
    ben diyorum diskalifiye diyorum schumi diyorum hani 3 kez diskalifiye diyıorum. sen diyorsun singapur ne alaka 2 :
    hemen konuyu saptırıyorsun buda 3

  2. Senin pilotun singapurda masumdu zaten.Hiçbişeyden haberi yoktu.Tabi böle saçma bi stratejinin nedeninide sormadı hiç.Şuanki takım arkadaşını şampiyonluğdan etti.Buda işin diğer tarafı. Michaelin tüm puanları silinmişti.Ama massaya şampiyonluk geri verilmedi.

  3. aşağıda yazdığımda çigi film değilmi
    schumici arkadaşlar nedense pilotlarının hatalarını kabullenmiyorlar.onlara göre f1 in kralı schumi.eminim diskalifiye olayınada bir bahane uyduracaksınız.

  4. schumi tarihini dikkatli oku 3 kez diskalifiye olmuş f1 tarihinde yok böyle bir şey işte burda rakibe tahammülü olmadığını (vileleuve ya arkadan kasten çarparak ) anlarsın

  5. Bazı yorumlar çok komik.Çizgi film sanki.Adamın tek amacı son kozunu oynamak.Yarışmak istediği falan yok.Zaten duyguları yok adamın aldırmış.

  6. schumi neden geldi son kozunu oynamak için şampiyon olmak için.alonso dan rövanşı almak için.ama umduğunu bulamayacak gibi.kendi pilotuma gelince pilot tutmadığımı.objektif olmaya çalıştığımı daha önce yazmıştım.ama en iyi pilot kim dersen.KİMİ RAİKKONEN VE FERNANDO ALONSO EN İYİSİ

  7. Ayrıca şu jet man nickli vatandaşa da biraz Schumi tarihini okumasını tavsiye ediyorum, pek bir cahil kalmış.

    Sormak lazım arkadaşa, kariyerini riske atmak istemeyen adam Schumi ise neden şu anda Mercedes ile yarışacak?

    Rakibe tahammülü yok cümlesini kendi pilotu için kullanmasını tavsiye ediyorum. Daha bi cuk oturur.

  8. "alonso ii bi araçla sumi yi yenebileceğini kanıtladı…kütle amortisör komedisine rağmen..bunu yeniden yapabilir..ben bütün kalbimle inanıyorum..yeterrki araç rekabetçi olsun.."

    Bu ne ya şaka mı?

    Yemin ediyorum, Şu Alonso Ferrari'ye geçti ya, şimdi bu takımın yöneticileri Schumacher hakkında ileri geri konuşuyorlar ya. Bu takımdan yeminle soğumaya başladım.

    Alonso taraftarları ile nankör başkanın aynı yerde bulunmasını kabullenemiyorum, keşke Massa'da Mercedes'e gelse, yazık edecekler ona da.

    2001 yılından beri koyu bir Ferrari taraftarıydım ama bu sene ile birlikte ne taraftarlığımı bıraktılar nede tifosiliğimi.

    Sadece ve sadece yürekten Schumacher'i destekleyeceğim. Tanrı onunla olsun.

  9. mert merter avatarı

    ASLINDA

    summi,alonso cekisirken LEWiS aradan siyrilip ciksa diye düsünüyorum:))

    siz eski hesaplarinizi kapata durun Lewis sampiyon olsun:))

    Mercedes veya ferrari bizim sadece rajibimiz isterse dünyanin en iyi pilotu rakibimiz olsun sonucda bizler McLaren ciler Hep McLARENCIDIR PILOT ESINDE KOSMAZLAR..

  10. hothag yemedi derken kastım göze alamadı demekti.

  11. böyle yemedi felan diyosun benim sinirlerimi oynatıyosun bu yüzden cevap vermeye gerek görmüyorum

  12. ayrıca 2006 da alonsoya kaybettiği şampiyonluktan sonrada yemedi.kariyerini riske atmak istemedi.bıraktı.çünkü o nun istediği hep en iyi arabaydı.başka türlü şampiyon olamıyordu.rakibe tahammülü yoktu.

  13. hohag ferrariye o nedenle geçmedi.ferrai ona en iyi arabayla şampiyonluk garantisi verdi.madem öyle ferrariyele 2 -3 kez şampiyon olduktan sonra başka takıma geçseydi.geçmedi 2000-2001-2002-2003-2004 adam hiç bu sezonlardan birinde geçseydi geçmedi çünkü yemedi.

  14. briatore boş konuşmuş 🙂 hangi baskından bahsediyomuş sadece 3 sezon şampiyonluk için yarıştı schumi ise 15 sezon kimin baskıya daha iyi dayanabildigini varın siz düşünün bu konuda bu iki pilotu kıyaslamak bile komik.

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    iki pilotu cok ii tanıyan briatore alonsonun daha ii olduğunu söledi özellikle baskı altındaki yarışlarda fernandonun cok ii yarış cıkarttığını shumiye oranla

  16. jet man verdigin örnegi ilk yapan zaten Schumacher Rossi ondan esinlenip böyle bişey yapmıştır 🙂 94-95 sezonunda benetton ile şampiyon olduktan sonra 25 senedir şampiyon olamayan Ferrariye geçmiştir biraz araçtırırsan görürsün ve yarıştıgı her sezon takım arkadaşına büyük fark atarak şampiyonluk mücadelesi vermiştir.

  17. ferrari cekiniyor cünkü
    karşılarında bütün herşeyleri bilen iki deha adam var.schumi ve ross brawn.simdi düsünün 2010 yılında schumi sampiyon olsa mercedes bir anda ferrariden populer olacaktır.ve hafızalar schumili ferrari yerine ,schumili mercedes olacaktır. cocukarl belkide kendilerine kırmızı yerine siyah ,gümüs mercedes almayı tercih edecektir.o yüzden ferrari icin en büyük rakip pistte schumidir sampiyon olmaması gereklidir

  18. hothag bende şunu anlamıyorum.alonso geçen yıl şu puanı aldı.rosbergin hiç başarısı yok f1 de. neye göre yok yada bu puanları hangi arabayla aldı.diye düşünelim.yani alonso yada rosberg dede ferrari brawn gibi bir araba vardıda onlarmı şampiyon olamadı.yada rosberg yarış kazanamadı.alınan puanların önemi yok hangi arabayla ne kadar puan topladıkları önemli.
    schumi bir şeyleri kanıtlamak istiyorsa.(gerçi çoğuna göre onun buna ihtiyacı yok.7 kez şampiyon olmuş)valentino rossi gibi yapsın.rossi güçlü motosiklerlerle kazandı.sıradan motosikletle kazanabileceğini ispatlamak için yamahanın ilk yıllarında o takıma geçti.tam bir cesaret öerneği ve o motosikletlede şampiyon oldu.son yıllarda yamaha güçlendi.yine şampiyon oldu.işte sana gerçek efsane.

  19. sevgi_tekefsaneschumi çok güzel bir yazı yazmış her ne kadar -5 puan almış olsada ben çok begendim

    bazı yorumlar görüyorum schumi'nin iyi bir araç ile başarı elde ettigi alonso içinse rekabetçi bir araçla başarı elde edebildigi hususunda durmuşlar çok degil daha geçen sezon alsono'nun aldıgı puan belli 🙂

    Fernando Alonso Spanish Renault 26

    schumi'Nin kariyeri boyunca sadece 1 sezon o da çaylak sezonunda 4 puanı var diger sezonlarında en az 52 puan almış bu nasıl bir istatistiğe dayanıyo ki alonso'nun kötü araçlar ile schumi'den daha iyi oldugu kanısına kapılıyosunuz yani 15 yıl boyunca schumi hep iyi araçlarla yarışmış demek ki 🙂

    şimdilik kendinizi bu avuntunuz arkasına iyi saklayın çünkü sezon sonunda bu böyle bir şansınızda kalmayacak 🙂

  20. schumayer adam gibi adam,kendını sevdırmesı yada insanların onu sevmesi zor değil..rakıplerınede her zaman saygı duymuştur.boş konuşmaz..

  21. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Schumi ve malum şahsın tamamen esit sartlarda yarıstıgında malum sahsın schumiyi gececeği kanısına hangi zihniyetle %100 eminmiş gibi varıyorsunuzki tanık oldunuzmu böyle birşeye. Eşit sart nedir yaa Mika bile Schumiden daha üstün bir araca sahip oldugu dönemde Schumiyle sıradısı bir rekabet yasamıssa eger siz kalkıpta bu kıyaslamayı O sahısla yapamazsınız. Bunu ancak her ikiside iyi bir aracta yarısmıssa ve görmüşseniz yaparsınız Ozaman Bu adamın sizin tabirinizle F1 de yenemeyecegi insan yok. Sorun esit aracmıdır yarıssaydı mclarendeyken hamilton la neden yarısamadı Schumiyi yenebilir ama hamilton ı yenemedi öylemi yani aaaa ama pardon mclarendeykende sıralıııı bir mazeret listesi vardı dimi dogru ama mazeretlerin genel adına biz ego diyoruz… Madem eşitlik olmadan alınan bir basarı basarı niteliğinde değilse bu adam bir hiçtir cünkü söz konusu iki samp eşit olmayan sartlarda alındı bunada emin olabilirmisiniz. Altına iyi bir arac verildiğinde her pilot kazanır kazanamayacak olanın F1 de işi yoktur En büyük örneği Button dır anlamanıza yardımcı olsun:))) Önemli olan iyi arac verilmesi değil iyi aracı yaratabilmektir madem pilottu bu sahıs madem teknik dehaydı geliştirip aracını kullansaydı 08/09 sezonlarında neysee…

    Biz gelelim konumuza gecmiş gecmiştir herzamanki gibi gelecege bakalım, ben tam 10 yıldır koyu bir ferrari taraftarıyım aynı zamandada benim için eger bir pilot varsa f1 de bu herzaman schumi olmustur. Domenicalli demişki,

    Bazı gönül yaraları herzaman yerinde kalır…

    Kalır evet ama sadece ferrari acısından kalmaz. Schumininde cok yarasını yerinde bıraktı ferrari hemde onca yılın birlikteliğine aldırmaksızın, sadece schumininmi onu sevenlerinde ve halada yerli yersiz boş boş sacma sacmaa konusmalarına devam edip kendilerini oldukca sevimsiz hale getirdiler. Neden bunlara karsılık schuminin tek bir cevabı bile yok Çünkü onun gercekten GÖNÜL YARASI ve onca seye rahmen "ben onları asla unutmıcam pistte rakip görünebiliriz" diyebilecegi samimi bir Ferrari sevgisi var,

    Ferrari gibi KUYRUK ACISI yok…

    Sanırım sorun bunu anlamamakta herkes ferrari gibi Tükürdüğünü defalarca iz bırakmaksızın yalamaya meraklı değil.

    Schuminin tekrar dönüp yenilecek olması veya yenicek olması kimseyi ilgilendirmez herkes kendi yönetecegi takımdan ve pilotundan sorumlu olsun Schumi dısında pisttekilerlede ilgilenin bence. Siz schumiyi yenebileceginizi düşünüyorsanız herkes sizin gibi yumurtam sıcaaakkk diye bagırmıyorsa rekabetci değil kendine güvenmiyor anlamına gelmez bu unutmayınki havlayan köpek ısırmazmış…

    Bu yıl eger Schuminin içinde olacagı bir mücadele olucaksa ve adına savas denecekse bu savasın adı birtek Schumi ve Ferrari olur. Schumi- Malum sahıs olmaz bunu artık anlasanız cok iyi olucak sanırım:)))

    Ve sezon ortalarına dogru yenilirse mazereti ne olucak demiş arkadasın biri emin ol takım bana destek olmuyor, takım bana inanmıyor, takım yanımda değil, benim psikolojim iyi değil, hersey iyi bir arac demek değil, rahatlıkta önemli, gibi sacma sapan bahaneler uydurmaz

  22. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Önce Massa yı yenmeli sonrasını vakit geldiğinde düşünür.

    Herkesin Hamilton-Schumacher-alonsoya odaklanması brezilyalı için bulunmaz bir motivasyon

  23. sürdüğün seriye göre değişir luris 🙂 Wrc var mesela, niye uzatıyosak 🙂

  24. eski yarışları arşivlemeye başladım. şu kanaate vardım. pilotlar arasında çok kalite farkı yok. aracın iyi olması en önemli faktör. bazı arkadaşlarımız tarafından(bende dahil)geçen seneye kadar ortalama bir pilot olarak görülen button iyi bir araç verilince şampiyon oldu. pilotun aracın kötü olduğunu bile bile yarışa çıkması psikolojik açıdan ciddi bir dezavantaj olsa gerek. 2005 yarışlarını seyrettim. şumi yi kimi ve alonso o kadar kolay geçiyorlarki…bu bakışa göre 1 sene evvel bu adı geçen pilotları geçen şumi kötü bir pilotmu oluyor asla…2008 yılında belçikadaki yarışta kimi sırayla 3 pilotu daha ilk turda geçti. en son geçtiği hamilton son 3 tura girerken 50 tur boyunca kiminin elde ettiği 6 saniye farkı yağmur yağmaya başlayınca 2 turda kapattı ve şikanı kesmese bile ilk düzlükte yine geçecekti. 50 tur boyunca hamilton uyumuyordu son iki turdada kimi yavaş değildi. hülas araç faktörü çok önemli domenicalide bence buna değinmiş.

  25. ben de kendime mclaren-mercedes'ciyim diyorumdum tabiki, adamlar ortaktı, hem de organik olarak, nasıl ayırabilirsin ki, şimdi ayrıldılar ve bazı taraftarlar farklı seçim yaptılar, olabilir, doğaldır, bunun anlamı şudur oveeeersteeeer arkım, demekki adam mclaren-mercedes takımı içerisinde mercedes firmasına daha çok sempati duyuyormuş. ve bu senaryoya göre, gayet de schumiyi destekleyebilirler, adam alman, mercedes alman, zaten bahsettiğim taraftarların çoğu da alman ekolü hayranı. ayrıca önemli olan, kontra vermeden sürebilmektir bebeğim.

  26. "En hızlı olmak her zaman o kişiye bağlı değildir. Mevcut duruma, yarışların içeriğine, şampiyonadaki duruma bağlıdır."
    domminicali bu sözle kimi ye iyi şekilde atıfta bulunmuş.aferin yiğidi öldür hakkını yeme

    schumi ve alonsonun tamamen eşit bir arabayla yarıştığını varsayarsak alonso schumiyi geçer 5 sene öncede geçerdi.şimdide geçer.schumi 25 yaşındada olsa geçer 40 yaşındada.ama birinin arabası diğerinden üstünde işler değişir.

    yaşarkoçyiğitin 1 nolu tespiti çok yerinde.

  27. Luris, benim mclaren taraftarı olarak belirttiğim kesimin kimler olduğu oldukça açık ve net, Mclaren ile Mercedes uzun süredir birlikte ve özdeşleşmiş, aralarında mercedes sempatizanları tabiki vardır, fakat tuttukları takımı sorunca mclaren mercedes takımı deniyordu, "biz mercedes taraftarıyız, mclarenle idare ediyoruz" denmiyordu… Yine bu "mclaren" taraftarı kesim schumiyi hiç sevmezdi, mercedes sempatizanı olsalar bile… benim gözlemim bu yöndeydi en azından… Mercedes takımı kurulunca, bazı insanların iki takımı birden oldu, bazıları direk mercedes'e geçti, her iki durumda da schumi imzayı çaktığından itibaren o kesime bir aydınlanma gelmiş durunma, birden at gözlükleri atılıverdi ve schumi tarihin en iyi pilotlarından birisi olarak, işte mercedes'in esas adamı olarak, sanki daha önce hiç rakip olunmamış gibi benimsendi… Benimsenmesine söyleyecek bir lafım yok, dediğim gibi fikirler değişebilir buna saygım var, bu olayın bu kadar hızlı gelişmesi sadece beni şaşırttı, anlaşılan "sadece" beni şaşırtmamış, başka şaşıranlarda var 🙂

    senin lafı farklı yerlere çekme çabanı da anlamış değilim, ha unutmadan, biz kontra vermesini de biliriz sen rahat ol 🙂

  28. burak bocek avatarı

    Ya arkadaşım lütfen bırakın aralarında şu fark var birisi iyi arçala öbürü rekabetçi araçla şampiyon oluru.Tamam anladık seviyorsunuzda abartmayın.Sonuçta bu sene bende pilotlarımı destekleyeceğim için bende Alonso'nun kazanmasından yanayım ancak hiçbir pilot iyi olmayan araçla kazanamaz.İyi araç zaten rekabetçi araçtır.O yüzden kendisi ile çelişen şeyler söylemeyin burda.Ha belki en iyi araç yerine ikinci araçlada kaznabilir ki bunu defalarca Schumi yaptı zaten.Gerek Benetton da Williamsa karşı,Ferrari de ise Mclarene karşı aldığı 2 şampiyonlukta altındaki araç yeteri kadar rekabetçi en iyi olmayan ama ikinci araçtı.Mclaren de 1 yıl geçiren Alonso oldukça rekabetçi bir araca sahipti ve olamadı.Evet nedenler sayıcaksınız şimdi bana buna iktisatta Cetiris Paribus deniyor.Ama lütfen girmeyin o konulara.

  29. 1 arkadaşlar şumi ile alonso arasındaki fark şu: şumi iyi bir araçla şampiyon olur alonso iyi olmasına gerek yok rekabetçi bir araçla.

    2 domanicali muhtemelen şuminin yaş farkını,geçirdiği motosiklet kazasını, f1 e verdiği arayıda göz önünde bulundurarak yapmış bu açıklamayı ki haklılık payı oldukça yüksek.

    3 şimdi varsayalım şumi yenildi veya sezon ortalarına doğru baya gerilere düştü mazareti ne olacak.ben söyleyeyim muhtemelen boynunda ağrı olduğundan söz edecek.tahrik içerikli bir yorum olmamıştır umarım.

  30. sertuğ katılıyorum sana neden alonso yenebilir diye bir açıklama yapılmış bende anlamış değilim madem rakabetçi araç üreteceksiniz massada yenebilir o zaman dediğin gibi ferrari itici olmaya başladı daha vettel var webber var hamilton var bunlar niye görülmüyoda shumiyi yenebilir diye açıklama yapıyorlar bu biraz SHUMİ korkusu gibi geldi bana paçaları tutuştu sanki

  31. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    nie herkes ferrari shumi olayına shuminin tarafından bakıyor. shumi şampıyon olduysa bu ferrari nin sayesindedi aynı şekilde ferrari şampıyon olduysa bu pilotları sayesindedi sen pilotuna ii arac verirsin onlar şampıyonluğa oynar puanları alır.shumi ferrariyi bıraktı gitti herkez ferrariyi suclu buluyor. ferrari ile shumi bi ayrılamz parca sanırdık ama öle deilmiş. ferrari shuminin gitmesine üzüldü ve artık onu rakip oalrak görüyor takım zamanla buna alışırak onu rakip görmeye basladı bile takıma alonsonun gelmesi shuminin mercedese gecmesi bence ferrariyi daha cok tetiklicektr

  32. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Dominicali cok iyi bir aciklama yapmis alonso ya iyi bir arac verirlerse schumachere karsi hırslı olucaktır alonso cok sabırsız tek eksik yanı bu video arsivimde izlediklerimde alonso cabuk hareket ediyordu gecme sırasında umarım bu yıl o hareketlerini yapmaz birde schumachere de rekabetci arac verirlerse bu 2 li isim cok konusulur tek tesellim schumacher rekabetci olması yoksa yarısın bir anlamı tadı tuzu kalmaz Hadi Ross Boş Durma daha fazla çalışın..Testleri sabırsızlıkla bekliyorum.

  33. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrari alonsoya güveniyor aynı şekilde alonsoda ferrariye güveniyor. ve ortaya ii bir arac cıkarsa alonsonun shumiyi yeneceğine kesinlikle inanıyorum.

  34. arkadan kayık arkadaşım, bi cvp ver de keyfimiz yerine gelsin da, uyudunmu naptın

  35. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Takım tutanlar bir köşeye, pilot tutanlar bir köşeye;
    Mercedes GP. öyle veya böyle yeni bir takım bunun taraftarlarının içerisinde geçen yıla kadar Mclaren Mercedesin taraftarlığını yapanlar olabileceği gibi Schumacheri bundan evvel destekleyenlerde olacaktır o sebeple taraftarlığın kime veya neye olduğu o kadar önemli değil Mercedes şu anda yeni bir oluşum belki F1 için değil amma modern F1 için yeni bir oluşum o sebeple bekleyip görmek lazım ayrıca Schumacher taraftarı olupta eskiden Ferrariyi destekleyenleri ve Mclaren Mercedes taraftarına bu kadar cephe almayıda anlamış değilim hiçkimse kusura bakmasın amma takımlar arasında zikzak dokuyanlar pilotlarıyla beraber bu konuşmalara dalmasalar daha iyi ederler, malum bugün siz konuşursunuz alçaltıcı nitelikte yarında size karşı konuşulabilir aynı konular ….

  36. oversteeeer arkadaşım, kayıyosun ama fazla oluyo biras, schumi'ye tapan kitle bi kere asıl mclaren tayfası değil, onlar mclarenin içinde uzun süredir sağlam bir duruş sergileyen mercedes taraftarlarıdır, ve schuminin en zirve yaptığı yıllarda bile onun alman olması dolayısıyla asıl yerinin mercedes olduğu ve sonunda da mercedes'e geleceğini gayet sabırla savunan bir kitle her zaman vardı, yani kendi takımımın iç dinamiklerini bildiğimi düşünüyorum en azından.. mesela burda mercedes-benz nickli bir arkadaş vardı bu gruba örnek olarak verebileceğim, ama bunlar çok az sayısaydı, şimdi ise daha fazlalar, araya karışmış olanlar olabilir, bunları inkar edemem ancak sen de şunu belirtmelisinki, mercedes firmasının F1'de taraftarı her zaman oldu ve onlar şimdi hayallerindeki takıma belki de tam olarak sahipler, ben onlar için seviniyorum açıkçası.

  37. alonso ii bi araçla sumi yi yenebileceğini kanıtladı…kütle amortisör komedisine rağmen..bunu yeniden yapabilir..ben bütün kalbimle inanıyorum..yeterrki araç rekabetçi olsun..

  38. İnsanların fikirleri değişebilir, bir kişi, olay, durum veya herhangi bir şey hakkında… yalnız bir imzayla bu kadar hızlı değiştiği de görülmemiştir heralde 🙂 mesela bende Ferrari F1 takımından çok haz almasamda, zaman geçtikçe ısınıyorum, kim bilir belki ileride Alonso gitse bile Ferrariyi desteklerim, ya da desteklemem 🙂

    bana komik gelen insanların 1 haftada gece ile gündüz kadar hızlı değişime uğraması, ben neredeyse hiç bir mclaren taraftarının schumacheri sevdiğini duymamıştım, saygı duyanlar vardı, ama o bile azdı:) şimdi neler oluyor neler, heyecanla okuyorum yorumları:) massathebest'in dediği gibi, bir imzadan sonra farkettiler tüm başarıları:) demekki içlerinde ki schumi sevgisini senelerdir bastırmışlar:) Alonso'ya gelince, Alonso'ya hala Ferrari taraftarlarının can ciğer gözüyle baktıklarını sanmıyorum, öte yandan ellerinde ki malzemede bu, öyle yada böyle alışmaya sevmeye çalışır gerçek Ferrari taraftarı 🙂 ben senelerdir Ferrariyi tutupta birden Alonso'yu yerlere göklere sığdıramayan Ferrari taraftarı henüz görmedim, olmuşsa öyle bir olay affedin beni 😀

  39. Ferrariyi yerden yere vuranlara bir kaç hatırlatma yapayım.MSC Ferraride çok başarılı olmuşdur.MSC Ferrari ye ii doneler verip oldukça da ii yarışlar çıkarmışdır.Ferrari,MSC nin başarılarla doldurduğu zamanları müthiş çalışmalar sonucu hazırladığı araçlarla desteklemişdir.Fren sistemindeki küçücük bir parçanın gelişimi için 1 milyon dolar harcacak kadar özverli olmuşlardır.Diğer takımların yaptığı testlerin bir kaç katı daha fazla test yaparak çalışma tempolarını göstermişlerdir. Benim gibi McLaren taraftarları bu müthiş çalışmadan alınan ulaşılmaz sonuçları izlemekle meşgul oluyorduk.O kadar çok harcanan paradan ve o kadar çok yapılan testden sonra motoru iflas eden araçlara inat çok sağlamdılar ve hızlıydılar.Mekanik sorun yaşayan araçlara inat nerdeyse hiç mekanik problem yaşamıyorlardı.Diğer takımların pilotlarına inat MSC çok daha az hata yapıyordu.Başarı işde böyle gelmişdi.Ferrari nin bu güç ve hakimiyet artışına yetişemeyen diğer takımların hezeyanlarından çıkan serzenişleri FIA nın kulağının dibinden ötesine yaslanmışdı.FIA nın son yıllarda çıkardığı kuralların çoğu Ferrari nin hızının kesilmesi içindi.Bu gün aracın gelişimi için çalışan insanlar o gün kalfa yada çıraktılar (aldo Costa gibiler hariç).Geçen sene özel şasi yapacak kadar da ii idiler ama bizim anlamadığımız birşeyler yanlış gitti.Şimdi yeniden yapışlanmışlar ve koşmaya hazırlanıyorlar.Bende bir zamanlar McLaren taraftarıydım ama şimdi gönlüm Mercedes in kapısında fakat Ferrari ve Alonso nun başarı hırsıda ben, heyecanlandırıyor.Şayet birşeyler ii giderse Domenicali nin kaliteside gün yüzüne çıkabilir.

  40. Hay ağzına sağlık Over. 10 yıldır çevremizde hatta internetde ne laflar eden insanların, Mclaren taraftarlarının hali tavrı bir anda değişiverdi. Bunu sadece bu yıl anlaşma yapılmasının öncesindeki ve sonrasında yazılanlardan bile anlayabilirsiniz. Karşındaysa bad yanındaysa good. Biz geçmişi unutmayız. Ne oldum değil ne olacam diyebilmeli.:) Biz Ferrari taraftarları dün olduğu gibi bugünde yine onun tarafında olucaz. Benki 91'den beri onlayım. Benim düsturum şuydu Hakkinen için en iyi dostum, rakibim diyorsa ben o adam hakkında konuşamam.!
    Ayrıca Mercedes onun evi değil sadece geçtiği odalardan biriydi geçtiğimiz yıla kadar. Sadece O çok hatır sayan biridir.

  41. Bu sezon transferlerle herkes o durumda Oversteer. 2006'da Alonso'ya demediği kalmayan insanlar şimdi O'na toz kondurmuyor. Keza aynı sene Ferrari'ye laf atanlar da bu sezon çark etti.

  42. "Schumacher bile bu kadar konuşmazken Ferrari neden hemen hemen hergün Schumacher hakkında açıklama yapma gereği duyuyor hala anlamadım. Ne çabuk Alonso'yu benimsediniz de Schumacher'i rakip olarak görüyorsunuz. Evet kağıt üzerinde takip ama geride bırakılan 11 yıl ve birlikte kazanılan 5 pilotlar 6 markalar şampiyonluğu var. Bütün bu geçmişi yalnızca 'rakip' diye tanımlamak pek de doğru gelmiyor bana. massathebest'e katılıyorum artık daha fazla açıklama yapmasalar iyi olacak çünkü antipatik olmaya başladılar. Ayrıca neden yalnızca Alonso yenebilecek pozisyonda gösteriliyor, zamanında Massa'yı yere göğe sığdıramıyordunuz hayırdır, Alonso'yu Schumacher'e karşı silah olarak kullanıyorsunuz. Gerçekten itici olmaya başladı."

    Ne kadar büyüksen o kadar çok konuşulursun 🙂 bence şuan ki gündüm ne button ne levis nede alonso sadece schumi acaba ne yapacak herkes merakla bunu bekliyor

  43. 99'dan bu yana schumacher taraftarıyım. hem de en fanatik taraftarlarından biri. mercedes benz nickli arkadaş schumi'nin ne kadar büyük bir pilot olduğunu mercedes'e imzayı çaktıktan sonra fark etmiş galiba. vakti zamanında karşısına dikecek pilot bulamıyordu rakipler, mclaren, mercedes. biz bu adam f1'in 1 numarası dedikçe, ne çirkefliğini bırakıyorlardı, ne bencilliğini, ne araç iyi olmasa bir şey yapamayacağını.. seni de anlıyorum, yıllarca uzaktan başarılarını seyretmekle yetindiğin adam şimdi mercedes'te. sevin mutlu ol ama, daha dün bir bugün iki schumi taraftarlığınla yıllardır schumi'nin başarılarıyla, zaferleriyle, şampiyonluklarıyla kazanmaya iyice doymuş biz schumi taraftarlarına, schumi'nin ne kadar büyük bir pilot olduğunu öğretmeye kalkma. senden öğrenecek değiliz schumi sevgisini taraftarlığını efsane oluşunu. 5 şampiyonluğunu gördük tuttuğumuz pilotun. darısı başına.

  44. Hakkinen ve kimi zamanında schumiyi yerden yere vuran mclaren-MERCEDES taraftarı bazı arkadaşlarda şimdi schumiyi yerlere göklere sığdıramıyorlar, ee nankörlük dersen olayın bu yönüde var, fikirler değişebilir bence sorun yokta, sorun yapanlara duyurulur

  45. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Burada yorum yapan bazı insanların ne kadar nankör olduğunu bir kez daha gördüm.Teşekkürler herkese..Olsun ben yine çok mutluyum..Evine hoşgeldin Schumi..

  46. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Domanicali' de biraz hazım problemi oluşmuş anladığım kadarıyla..Talcid alsa geçer halbuki..Yahu yapmayın bu adam Ferrari ile dönseydi yer gök inlerdi.Alonso' nun adı bile geçmezdi.Ferrari ile dönmedi ya vurun abalıya..Destur diyerek konuşun bence.Bahsettiğiniz kişi Schumi, bu kadar kolay yorum yapmanıza bir anlam veremiyorum.Formula 1 ile ilgili bildiğiniz bütün rekorlar bu adamın elinde.Hala kalkmış Alonso diyorsunuz.Herşeyden önce Schumi' ye bu yüzden bile saygı duyulur.

  47. muhtemelen basın mensupları durmadan schumi hakkında soru soruyolar Ferrari cephesine:) olur böyle vakalar, takılmamak lazım çok konuşuyolar falan diye

  48. evet doğru.herkes kendi takımına odaklansın.alonso ve massa yı yıpratmaya schumiye cephe oluşturmaya gerek yok.hakeden iyi olan kazanır.

  49. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    michael schumacher para için yarışıor diyenlere güler geçerim. niye ihtiyacı olsun ki? zaten o kadar çok parası varki adam milyon dolarlık bağışlar yapıyor.

  50. Tamam da Mercedes cephesi ya da Schumi bile dönüşü hakkında bu kadar yorum yapmazken Ferrari her fırsatta bunu dile getiriyor ve bu kez de Alonso'yu silah olarak kullanıyor. Madem artık rakipler o zaman rakipleri hakkında konuşmak yerine kendi pilot ve takımlarına odaklansın herkes.

  51. anladımda schumi para için dönmez.adamın yeteri kadar parası var.ve evet schumi ye saygı başka ama rakibimiz.ama yinede pilotlarımıza ve aracımıza odaklanmamız daha doğru olur.

  52. açıkcası son ayların en önemli olayları şunlar
    Kimi Raikkonen'in F1den ayrılması
    Alonso'nun Ferrari'ye geçmesi
    Schumacher'in Mercedesle geri dönmesi

    bu 3 konu başlığıda dolaylı olarak bile değil, direk ferrari ile alakalı şeyler, o yüzden haberlerde sıkça bahsedilmesi bu konulardan oldukça normal değil mi

  53. Schumacher'in para ile ne ilgisi var anlamadım! Ferrari'nin yaşadığı altın çağın başrolünde O vardı eğer konu paraysa herhalde onun kadar takıma para kazandıran başka bir pilot daha olmadı Ferrari'de. Ayrıca avutma meselesi de nedir, kim kimi avutuyor!!

  54. murat levent avatarı

    massAlonso, yanlış anlıyosun beni, shmi için yazdım ben para mevzusunu. Takımın/şirketin tek amacı kar etmektir, çocuk avutmak değil. Ferrari shmi den öncede vardı, sonrada olacak, duygusal olup shmi gitti diye ağlayacak halleri yok herhalde, gidenin yerine yenisi illaki gelir, nerde olursa olsun. Bugün futbol klüplerine de kimler geliyor kimler gidiyor, takım bakidir, oyuncular değil.

  55. elif çivici avatarı

    Doğru söylemiş,gerçekten de şu an için müthiş bir pilot olsanız da araç yetersizse bir yere kadarsınız.Umarım Ferrari'nin giriştiği erken çalışma ve 2009 dan çıkardıkları ders 2010 da yeniden zirve için yarışabileceklerinin sembolü olabilir bize.
    Schuöi'ye gelince,o gerçekten Formula 1 deyince hala akla gelen ilk isim,yakın bir zamana kadar F1 den zerre anlamayan adamlar Schumacher nasıl diye soruyorlardı.Yani kısacası,adamın geri dönmesi müthiş oldu.Alonso ile bir rovanş bekliyorum ben de herkes gibi.Ama bu araca bağlı olacak,pilota değil.Bundan yüzde yüz eminim.

  56. ne parası.ne alaka.adam takımını savunuyor buyur geç demeyecekler heralde.massa yıda över merak etmeyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

  57. murat levent avatarı

    Beni yanlış anlamayın, massa-alonso olayı değil bu, gözüme takıldı sadece, en azından alonso değil, pilotlarımız onu yenebilir dese daha hoş olurdu.

    Bir diğeri ise bu adamlar profesyonal, bizim gibi mahalle takımı tutar gibi ne takım ne adam tutarlar. Bunlar için tek duygusallık paradır, gerisi hikaye.

  58. benimsemeleri güzel.antipatik gelmiyor bana.massa yla ilgili haber çıkınca onuda güçlü gösterirler.buda ihtiyacımız olan takım ruhu değilmi?

  59. massa sadece istanbul parkta hızlıu değilki…ama onu istanbul da yenen zor çıkar.bahreyn de aynı ve brezilya… hele 2008 brazilyada sürüşü… yağmurda.eh be adam ingilterede ne yaptın dedirtmişti.

  60. massa sadece istanbul parkta hızlıu değilki…ama onu istanbul da yenen zor çıkar.bahreyn de aynı ve brezilya… hele 2008 brazilyada sürüşü… yağmurda.eh be adam ingilterede ne yaptın dedirtmişti.

  61. Schumacher bile bu kadar konuşmazken Ferrari neden hemen hemen hergün Schumacher hakkında açıklama yapma gereği duyuyor hala anlamadım. Ne çabuk Alonso'yu benimsediniz de Schumacher'i rakip olarak görüyorsunuz. Evet kağıt üzerinde takip ama geride bırakılan 11 yıl ve birlikte kazanılan 5 pilotlar 6 markalar şampiyonluğu var. Bütün bu geçmişi yalnızca 'rakip' diye tanımlamak pek de doğru gelmiyor bana. massathebest'e katılıyorum artık daha fazla açıklama yapmasalar iyi olacak çünkü antipatik olmaya başladılar. Ayrıca neden yalnızca Alonso yenebilecek pozisyonda gösteriliyor, zamanında Massa'yı yere göğe sığdıramıyordunuz hayırdır, Alonso'yu Schumacher'e karşı silah olarak kullanıyorsunuz. Gerçekten itici olmaya başladı.

  62. Eleştiri bazen yapıcı olabilir, Alonso mızmızlanıyo diyor herkes, fakat bu zaman zaman takımı çalışmaya iten itici bir kuvvet olarak ortaya çıkabilir… Takım size sorunlu bir araç verdiğinde sanki sorunsuz gibi kullanmaya çalışır, elinizden geleni yaparsınız, öte yandan sorunları gözardı etmektense, bunları bağıra çağıra söyleyip ilgililerin üzerinde itici bir baskı oluşturmak işe yarayabilecek bir sistem… Alonso'nun her söylediği ve ya yaptığı her eleştiri yapıcı olmayabilir, ama her eleştiriyi yıkıcı olarak algılamak ve işte ağlıyor mızmızlanıyor demekte olaya tek taraflı bakmaktır 🙂 Ben Schumacher ile alakalı söylediklerini beğendim, Alonso yenebilir derken, iyi bir araçla herkes birbirini yenebilir… Sezon içinde ki durumlara gelince, sürüş stillerine göre pisten piste takım arkadaşları arasındaki rekabet yön değiştirebilir… yani massanın durmadan istanbulparkta hızlı olması gibi 😀

  63. zaten yenecek denememiş.yenebilir demiş.yenebilir.massa da yenebilir.başka biride yenebilir.yada o 8 yapıp herkesi yenebilir.nevar bunda takılacak anlamadım.

  64. takıma yeni katılan pilot alonso. domenicali'nin röportajının asıl amacı alonso hakkında konuşmak, doğal olarak. konu alonso iken (massa da yenebilir) demesi biraz alakasız olurdu. söylememiş olması da aksini düşündüğünü göstermez. "Michael'in olağanüstü, çok güçlü bir pilot olduğundan emindik. Bu açıdan Fernando, onu yenecek yeterliliğe sahip" sözlerinden anladığım kadarıyla, (bu açıdan) diye kast ettiği şey, alonso'nun da olağanüstü ve güçlü bir pilot olduğuna inanmaları. bunu söylüyor.

  65. ferrari ne der bilmem.ama keşke her rakip schumi gibi olsa.ve evet biz takımımıza odaklanmalıyız…

  66. ya şunu açıklayayım.pilotlar ağlamıyor. sadece hırsla ilgili.bu baş kaldırmayı massa da yapıyor-lewis te.kimi de alonso da vettel de.evet alonso nunki biraz takıma yönelikti.ayrıca bırakın eskiyi.2010 dayız. kim daha iyi herşey çıkacak.ayrıca massa da kazanabilir.öyle birşey söylemez ferrari.

  67. ağlamadıki adam. fia kütle amartisörü yasakladı sezon ortasında.bu ferrari nin tabanının değişmesiyle aynı şeydi.hem sezon ortasında olması kötüydü. her ne kadar o zaman işime geldiysede monza da alonso çok saçma bir ceza verilmişti. yani schumi de monaco da pisti kapatmıştı.bunlar taktiktir.kazanmakta her yol mübah denir ya o işte.hırs.kazanma azmi.evet görecez bakalım.kim daha iyi.veya kimler.

  68. murat levent avatarı

    Daha doğrusu şu cümle; "Bu açıdan Fernando, onu yenecek yeterliliğe sahip", Massa sahip değil demek ki mi demek istemiş.

  69. bu kadar uzun ve özel bir birliktelikten sonra, ferrari'nin schumi için rakip demesi ayıp, dememesi de (profesyonel açıdan) bir o kadar ayıp… zor bir durum. 14 yılın hatırına, övmek amacıyla da, rakip olduğunu hissettirmek amacıyla da, herhangi bir şey söylemek yerine konuyu hiç açmamaları daha doğru bence. pilotlarımız massa ve alonso, önemli olan onların başarısı. schumi de ferrari'yi ferrari yapan adamlardan biri, ama artık rakip. işte bunları yetkili şahısların medyaya söylemesinin ne takıma, ne pilotlarımıza, ne efsaneye, ne de taraftarlara bir faydasının olduğunu hiç sanmıyorum. en iyisi susarak saygıyı devam ettirmektir.

  70. murat levent avatarı

    Burda kaçırılan ve olması gereken esas soru, neden Massa yenemez de Alonso yenebilir ?

  71. sezon basinda hep boyle olur her tepeye guresen icin bu dogaldir ama su unutulmamali alonso renaultta schumiyi gecti cunku renault 40 yilda bir yapabileceginin en iyisini yapti 2006 da da sezonun basinda araclari iyiydi ve alonsoda sampiyonluk icin gereken puan farkini yapmisti sonlara dogru 2 arac arasindaki fark kapanin ca alonso schumiye gecildi ve basladi aglamaya yok takim beni desteklemiyor yok takim arkadasim beni cekemiyor diye baslamisti aglamaya saga sola savurmaya simdi ise aralarinda pek fark olmayacak ayrica schumi 41 yasinda ama goreceksiniz kimin ne kadar iyi oldugunu bekleyin gorun sonra aglamak yok ha ferrarici ve hele helede alonsocu arkadaslar

  72. yo niye ? ne alaka? schumi hakkında konuşabilirler.bakın schumi bence f1 deki benim izlediğim dönem için ve genel olarak en iyi 3 pilottan biri.ve schumi rakipleri içinde en iyisi alonso kimi massa ve muhtemelen lewis olacak.biz görece yenilerin efsaneyeyle mücadelesini ve efsaneninin f1 tutkusunu ve bu muhteşem pilotların düellosunu karşı tarafı incitmeden kazanmayı umarak izleyelim.yoksa her yetkili konuşabilir. hem sen dur schumi rosberg i ezince keke neler diyecek neler. o zamana sakla sinir gerilmesini… 😀

  73. teşekkür ederim massAlonso, anladım.

  74. ayrıca, ne zaman ferrari'de yetkili bir şahsın Schumacher ile ilgili bir şeyler söylediğini okusam, takımıma karşı bir antipati oluşuyor bende. sinirlerim geriliyor. en iyisinin schumacher hakkında hiç konuşmamak olduğunu düşünüyorum.

  75. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    herşet ferrai alonso ve massa için güzel olur inş . aracımzı sanırım ii olcak

  76. burak bocek avatarı

    Gümbür gümbür geliyoruz inşallah:)3yıldır beklenen pilotlar şampiyonluğunu kazanırsak tadından yenmez

  77. yani rakiplerin durumu.aracın ne kadar gelişebileceği. vs….. pilotların yeni kurallara nasıl ve ne kadar uyum sağlayacağı.alonso ve massa nın pit ekibi 2009 daki pit olaylarının dejavu sunu yaşatmasın tekrar diye ne kadar çok dua edeceği vs vs.

  78. "En hızlı olmak her zaman o kişiye bağlı değildir. Mevcut duruma, yarışların içeriğine, şampiyonadaki duruma bağlıdır."

    şampiyonadaki duruma bağlı olması anlaşılır ve doğru yaklaşım elbette. olması gereken budur. ama bu (mevcut durum ve yarışların içeriği) ne demek?

  79. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "doğru araç" herşey burda kilitleniyor doğru araç kimdeyse hata yapılmadığı sürece o kazanır

  80. Doğru söylemiş.Ferrari aracı Mercedesinkinden daha hızlı ve dayanıklı olursa Schumi geçilebilir ancak bu şartlar her takım için geçerli.Testler başlamadan bir şey söyleyemeyiz.Dominicalli yine boş konuşmuş.

  81. "Michael'in seçimini takdir etmeyen bazı taraftarlar gördük. Ama tarihi, Michael'in Ferrari ile yaptıklarını, Ferrari'nin de Michael için yaptıklarını unutmamalıyız" bu kadar basit.şimdi yeni bir dönem başlıyor.ortada potansiyel 4 eşit takım ve 3 eşit pilot kadrosu var.hiç bir takımın dominant olacağını zannetmemekle beraber pilot kadar araçta öne çıkacak.yani burda alonso nun cebindeki 0.6 lewis in 0.5 schumi nin 1 sn vs hepsi boş.önce araç iyi ve gelişime açık olacak. ondan sonra bakalım neler olacak.yenermi yener.f1 de şampiyon olma iddasıyla giren her pilotun rakiplerini yenme şansı vardır.bu schumi de olsa alonso da olsa …….. da olsa değişmez.keşke her rakip schumi kadar zevk verse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir