Ferrari: "Alonso, İyi Bir Araç Verebilirsek Schumacher'i Yenebilir."

yazar:

kategori:

Alonso, Schumacher’in emekli olmadan önceki son senelerinde en ciddi rakibiydi ve Alman pilotun dönüşü, bu mücadelenin devamı anlamına geliyor.

Domenicali, Schumacher’in 2010’da rekabetçi olacağından şüphe etmiyor ama Alonso’nun da mücadeleye hazır olduğunu düşünüyor.

Domenicali: “Şüphesiz herkes Schumacher’e çok güçlü olarak bakacak. Michael (geri dönme) kararını verdiğinde bi kez daha nasıl bir pilot olduğunu göstermesini sağlayacak bir araç üretileceğine inanıyordu.”

“Geçen sene Felipe’nin yerine birisini geçirmek durumunda olduğumuzda onu düşündük. Çünkü Michael’in olağanüstü, çok güçlü bir pilot olduğundan emindik. Bu açıdan Fernando, onu yenecek yeterliliğe sahip”

“Ama bir pilot, yapılabileceğinin en iyisini yapar ama en iyi donanım olmazsa dünyadaki en iyiler bile kazanmada sorunlar yaşar. Ona doğru aracı vermek bize bağlı”

Schumacher’in Mercedes ile geri dönüşü, İtalya’da bazı kesimlerce tepki görmüştü ama Domenicali, Schumacher’in rakip olmasının takıma ilham vereceğini düşünüyor.

Domenicali: “Michael’in seçimini takdir etmeyen bazı taraftarlar gördük. Ama tarihi, Michael’in Ferrari ile yaptıklarını, Ferrari’nin de Michael için yaptıklarını unutmamalıyız”

“Şimdi bir sayfa açtık, bu bizim için tetikleyici. En güçlü takım olduğumuzu göstermeliyiz, Schumacher’e de. Yapıcı bir dürtü bu.”

“Michael’i başka bir yerde görmek zor bir durum. Bazı gönül yaraları her zaman yerinde kalır”

Domenicali ayrıca Alonso ve Massa arasında muhtemelen bir gerginlikten de çekinmiyor.

Takım içindeki durumlar sorulduğunda ise Domenicalli şu ifadeleri kullandı:”Tartışmalıdan kastınız güçlü, agresif, rekabetçi ve aynı kazanma hırsına sahip bir çift pilot ise,bu çifti birarada tutmak Ferrari’nin en az uğraşacağı konudur.”

“Şunu unutmayalım ki bizim bakış açımız her zaman takımı ön planda tutmaktır, Felipe ve Fernando bu şartı,nasıl hareket etmeleri gerektiğini ve takımın kurallarını iyi biliyorlar.

“Güçlü pilotlarınız olduğunda onları idare etmek zorunda olursunuz, bu doğru, ancak en önemlisi onlara kazanabilecek veya rekabetçi bir araç sunmaktır.Ve onlar da olabildikleri kadar profesyonel olup sonuna kadar zorlamalı ve en iyisini yapmalılardır.Ben bunları sakin karşılıyorum.Kurallar çok açık: Ferrari’ye kim gelirse gelsin nerede çalıştıklarını bilirler ve bizim çalışmamızı takdir ederler.”

“Felipe ve Kimi zamanında,bir yıl birisi diğerini geçmeyi başardı, ertesi yıl ise tersi gerçekleşti, ve bu nedenle bir saygı ortamı vardı.”

“En hızlısı olmak sadece kendine bağlı değildir, aynı zamanda şartlara da bağlıdır. Her yarış farklı şartlar sunar, şampiyonayı göğüslemene ya da bunun için takım arkadaşına yardım etmeni gerektirir. Bu diğerlerinin bizimle yarışmaya çalışması veya bizi yenmek için çabalamasıdır ama dışarıdan göründüğünden daha akıllıca ve soğuk kanlıdır.”

Domenicalli:”Burada parlak bir ortam var,tıpkı içinizi kıpır kıpır yapan temiz bir hava gibi.”diyerek takım içindeki atmosferin Alonso ve Massa arasında şimdiden gelişme gösterdiğine inandığını belirtti.


Yorumlar

  1. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso inş tekrardan shumiy yenecek hadi ferrari ver iiyi arac sonra arkana yaslan alonsyu izle :))

  2. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso inş tekrardan shumiy yenecek hadi ferrari ver iiyi arac sonra arkana yaslan alonsyu izle :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir