Domenicalli Baskıyı Kabul Etti

yazar:

kategori:

Ferrari geçtiğimiz yıl yalnızca bir yarış kazandı ve Schumacher’in 2000-2004 sezonları arasında aldığı 5 dünya şampiyonluğundan sonra sadece 2007 yılında Kimi Raikkonen ile pilotlar şampiyonluğuna ulaşabildiler.

Takım başkanı Domenicalli, kadrosunun bu yıl problemleri ortadan kaldırmak için kararlı olduğunu söyledi. Ayrıca “En büyük amacımız açık bir şekilde, rekabetin zirvesine geri dönmek çünkü bu bizim kaderimiz. Bizim için doğru olan gerekeni yapmak.” diye ekledi.

Domenicalli: “Öncelikli amacımız güvenilir olmak. Son birkaç yıldır şampiyonaya güvensizlik sorunlarıyla başladık. Bu sorunlar daha sonra tüm sezonu etkiledi, bu nedenle test çalışmalarımıza zaman harcadık ve simülasyonlarla bu sorunları çözmeye çalışıyoruz.”

“Bir araçta sahip olmak istediğimiz bir diğer özellik ise, aerodinamik olarak başından itibaren rekabetçi olması. Bu nedenle tekrar eskisi gibi rekabetçi bir araca sahip olmayı umuyoruz.”

“Daha sonra sezon içinde (ki 19 yarış ile uzun bir sezon olacak) aracı geliştirmeye ve şampiyonayı kazanmaya çalışacağız. Amacımız bu ve bunu başarmak için her şeye sahibiz.”

Ayrıca Domenicalli, Ferrari markasının gücü ve tarihi açısından geri dönmesinin zorunlu olduğunu kabul etti.

Domenicalli: “Her şeyi söylebiliriz ama gerçekleri konuşmamız lazım. Kim olduğumuzu ve omuzlarımızdaki sorumluluğun yükünü unutmamalıyız. Bize karşı gelebilecek hiçbir şey yok ,hepimiz gece gündüz çalışıyoruz çünkü bizim adımız Ferrari ve bu omuzlarımızda ağır bir sorumluluk var demek.”d iye ekledi.

“Yıllardır bu aracı tasarlayan insanları hatırlayalım. Zor zamanlar olabilir (Son olarak yalnızca 1 yarış kazanılan sezon 2005ti.) Bu nedenle soğukkanlı olmalıyız ve bu benim görevlerimden birisi.”

“Eğer en başında kazanabilirsek sonrası daha kolay olacak. Ama bu bizi rahatlatmamalı, çalışmaya ve takımda tek bir ruh olmaya devam etmeliyiz. Ve buradaki herkesin işinde en iyisi olduğunu bilmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. pek öyle olduğunu sanmam.sonuçta schumi yokkende kazanılır.yeterki araç iyi olsun.garip bir durum ama ben takımı ve pilotları seçerim.schumi insanlık olarak benim için vazgeçilnezdir.ama şu an itibariyle dişli bir rakip.ve ben takımıma ve pilotlarımıza güveniyorum.

  2. İki haber beraber açıklananlar zaten buraya yazalım.
    Hp, Aerodynamic, Driver, Tire =F1 and Racing Machines. Successful rules.
    Çok şeyler derdim de demeyeyim. Taraftarları olarak sürekli bir başarı göstereceklerine inanmıyorum. Düşünmem için de yeter değişim yok malesef. Pilot olarak kim gelirse gelsin başarı bir yere kadar devam edebilecek. Luca'nın şahsında Ferrari yönetimi ve FIAT yönetimi daha çooook pişman olacak.
    O seri şampiyonluklar dönemine daha çok yapışıp kalacaksınız ama hep rüyanızda kalacak, malesef ki Ferrari dönemi 2006-2007 'de tamamlandı. O teknik adamları, teknikerleri kaybettiğinizde kaybetmenin ilk satırını yazmaya başlamıştınız…

  3. umarım olmaz….neyse hadi çalışmaya devam..

  4. burak bocek avatarı

    Bunun Aldo Costa ile Domicali için son şans olduğunuda duydum.Eğer araç başarısız olursya veya rekabetten uzak kalırsa ikisinide ekipleri ile gönderilmeleri söz konusuymuş.

  5. ins bakalim domi ben sana fazla guvenemiyorum ama dur bakalim buragin dedigi gibi az kaldi ama o kalan az gecmiyor ya heyecandan ne yaptigimi ne yapacagimi anlamiyorum ya kafam hep f1 de arac nasil olucak cok merak ediyorum kimi gitti sansa bak ya schumiyide en buyuk rakiplerimizden birine kaptirdik ha burak kardes arasira su msni ziyaret etsende laflasak ya bizim gorkem bulo ve umuttan hayir yok bari sen cik ortaya gorusmek uzere

  6. aslında yakın olunca pilotaj da daha net anlaşılacak.bakalım 7 bilinmeyenli denklem var resmen.

  7. burak bocek avatarı

    Dayanıklı bir araç yaparsak bunu iyi taktikle birleştirip her yarışı kazanmadan veya podyum yapmadan bile istikrarımız sayesinde şampiyon olabiliriz.Çok rakip var ve hepsi birbirinden dişli.Artık eskisi gibi açık ara farklar olmayacak.Kesinlikle geşen seneki kadar kötü olamayız.Bizde diğerleri ile aracı geliştirmek için aynı şeylere odaklanabiliriz artık.Şubat ayı gelsede artık dayanılmıyor en azından testlerle idare etsek.Sayılı gün hiç geçmiyor ya:)

  8. 2006 da schumi 2008 de massa sonuna kadar yarıştı.2007 d e kimi şampiyon oldu.2007 2008 de markalarda şampiyon oldu.2006 da sonuna kadar direndi.2009 da is malum.çok kötü değil.şampiyon olamasak bile önemli olan parçası olmak.sonuna kadar gitmek.ama o kadar merak ediyorumki.umarım araçlar daha güzel görünür.renkler kasklar…..umarım massacık iyidir.umarım alonso hemen alışır.umarım rakplerimizde iyidir.umarım mart bir an önce gelir….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir