Horner, Valensiya Testi Konusunda Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Yeni kurallar neticesinde bu yıl sezon öncesi sadece 15 gün hazırlık testi yapılabilecek.

Geçen yıl da Red Bull takımı tasarıma çok zaman harcadığı için ilk hazırlık testlerini kaçırmıştı. Horner 2010’da da aynı stratejiyi takip ettiklerini söyledi.

“Geçen sezon oldukça iyi olmuştu. Bir süre önce ilk test yerine Jerez’deki ikinci testlere odaklanarak daha fazla performans alabileceğimize karar verdik. Planlarımızı bu yönde kurduk.”

Horner 2009 ve 2010 kuralları arasındaki benzerliklerin kış testlerinin önemini düşürdüğünü belirtti.
“Zaman her daim önemlidir ama tasarım filozofisi sizi öne taşır.”

“Griddeki tüm araçlar son araçlarda oldukça dayanıklı. RB5 ile piste çıktığımız ilk günde 90 tur tamamlamıştık. RB6 ile de tur zamanları bakımında büyük beklentiler içindeyiz. Bu yüzden bunun bize uyan bir plan olduğunu düşünüyoruz.”

 


Yorumlar

  1. AARank yorumuna katılıyorum fakat newey'in araçları dayanıksız oluyordu…Red Bull onunda üstesinden geldi ilk yıllara nazaran…Hadi bakalım newey göster kendini büyük bir heyecanla yeni aracı ve webber-vettel ikilisini bekliyecem

  2. Newey denen adamın senelerini gözlemişimdir.Korkunç derecede ii bir mühendis olduğunun farkındayım.Bazen müthiş işler çıkarıyor ve çok hızlı olabilecek araçlar tasarlayabiliyor.Hava dinamiği üzerine çok ii çalışmalar çıkaracak bilgi ve deneyime sahip olmakla birlikte ilk direksiyondan ayarlanabilen diferansiyeli tasarlayacak kadarda mekaniğe yatkındır.Geçen sene, difüzör gurubuna karşı ileri öteleyen amortisör sistemiylede karşı taarruzda bulunmuşdu.Arçdaki motor,Renault yerine Mercedes olsaydı her yarışın sonucunu alt üst edebilirlerdi.

  3. Horner Adrian Newey'e çok güveniyor.
    Umarım Newey yine harika bir iş çıkarır =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir