Belçika Gp Tüm Teknik Yenilikler

Herkese merhaba ve öncelikle gecikme için özür dilerim. Kısa bir tatilin ardından tekrar sizlere teknik yenilikler konusunda yardımcı olmaya çalışacağım. Bakalım kimler Belçika’ya gelirken neler getirmiş.

Red Bull RB11 – Arka Kanat Güncellemeleri

image1.img.2048.medium

 

Red Bull takımı Spa hafta sonuna gelirken iki yeni arka kanat getirdi, anlaşılan takım Monza içinde hangisinin daha faydalı olabileceğini denemeye çalıştı.

Daniel Ricciardo (Ufak Çizim) düşük downforcelu olan paketi denedi. Takım buna benzer bir kanatla geçen sene Monza’ya gelmişti. Ana plaka çok daha ufak ve uç plakalarda herhangi bir delik – ızgara – bulunmamakta. Daniil Kvyat ise Spa’ya daha uygun olan downforce miktarı biraz daha yüksek olan bir kanadı denedi. Bu kanatta iki adet yatay delik ve bir adette dikey yarık bulunmakta. Takım lastik kullanımını optimize etmek amacıyla sıralama ve yarışta Kvyat’ın denemiş olduğu paketi tercih etti.

Mercedes F1 W06 Hybrid – Spa Francorchamps Arka Kanat

image1.img.2048.medium (1)

Mercedes takımı Belçika’ya gelirken yeni bir kanat üretti. Bu kanat profili takımın ilk kez kullandığı bir çözüm. Hem ana plaka hemde flap profili kaşık şeklinde.

Böyle bir kanat yapısı ilk kez McLaren tarafından 2006 yılında MP4-21 üzerinde kullanılmış ve sonraki senede bu tarz yapıya sahip bir kanatla bazı yarışlarda devam etmişlerdi. Bundan sonraki zamanda yüksek hızlı pistlerde Williams, BAR Honda ve Sauber gibi takımlar tarafından kullanılmıştı. Bu yeni tasarımın ardından Mercedes çok karmaşık bir hafta sonunu geride bırakmış gibi. Sürekli ayar değişikliği üzerinde çalışan takım sıralama ve yarış için bu tasarımı kullanmayı tercih etti.

McLaren MP4-30 Taban Önünde Bulunan Delikli Parça

image1.img.2048.medium

Bu sezon McLaren için çok sıkıntılı bir sezon oldu. Takım o kadar çok problem yaşamasına rağmen araç üzerinde güncelleştirme yapmaya devam ederek kendini gelecek sezona hazırlamaya devam ediyor.

Belçika’da taban önünde bulunan kısımda (Bu kelimenin Türkçe anlamı yok diye biliyorum eğer varda ben bilmiyorsam anlamını belirtebilir) parçayı delikli hale getirdi. Bu parça aracın altındaki hava akımı için kritik bir parça. Normalde o bölümde tek parça bulunmakta. Ancak alışılagelmişin dışında McLaren takımı bu bölümde iki adet yarık açarak hava akımı üzerinde değişiklik yapmayı düşünmüş olsa gerek.

Ayrıca McLaren takımı Spa’ya gelirken daha düşük sidepodlara, farklı bir motor kapağına ve ERS (Enerji Geri Kazanım Sistemi) soğutucu radyatörünün yerini değiştirdi.


Yorumlar

“Belçika Gp Tüm Teknik Yenilikler” için 7 yanıt

  1. Taban önünde bulunan kısma “tabla” ya da “tepsi” deniliyordu.

    1. Tepsi olma ihtimali daha kuvvetli.

      1. Erdim Şevket avatarı
        Erdim Şevket

        Tepsi kelimesini kullanmak biraz anlamsız oluyor sanki o bölgeye ancak istenilirse ‘tabla’ veya ‘tepsi’ olarak düzenleyebilirim.

        1. Aklımda bu şekilde kalmış. Sen istediğin gibi takıl, anlaşılıyor 😉

  2. Ferrari nin ön kanaadı ?

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      1 saat içinde o da hazır olacak.

      1. teşekkürler emeğinize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir