Ecclestone: "Pistlere Kestirmeler Koyulabilir"

yazar:

kategori:

FIa, geçen Aralık ayında F1 Komisyonu’nun 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 şeklindeki teklifini onaylamıştı ama Domenicali, Wrooom etkinliğinde bu sistemde oynamaya gidilebileceğini belirtmişti.

Yeni değişiklikle 1. ve 2. arasındaki fark arttırılacak ve bu, Ecclestone tarafından da destek görüyor.

Ecclestone: “Yaptıkları şeyde çok akıllı olduklarını düşünüyorum. Çünkü fikir birliğine vardığımız puan sistemi hiç fark yaratmadı”

“Benim fikrim, 1. ve 2. arasında daha büyük fark yaratmak, belki 2. ve 3. arası için de. Yapmak istediğim şey, insanları geçiş için teşvik etmekti, puanlar için olduğu yerde kalmalarını değil.”

Ecclestone ayrıca gösterinin geliştirilmesi için daha çarpıcı tekliflerinin olduğunu belirtti. Bunların arasında pistlere ‘kestirmeler’ yapılacak ve pilotlar bunu her yarış belli defalar kullanacak.

Ecclestone: “Her pistte bir parça zaman kazanabileceğiniz alanlar ayırmanın çok kolay olacağını düşünüyorum. Böylelikle geçişler artar. Mesela pilotların bir yarışta 5 defa kullanabilecekleri kestirme yol. Böylece insanlar başkasının arkasında takılıp kalmaz”

“Bu TV, TV yorumcuları için iyi. Kimilerinin 3 kimilerinin 2 kestirme hakkı kaldığı, neler olabileceği vs hakkında konuşabilirler”

Ecclestone, modern F1 araçlarının verimli frenlerinin ve dayanıklılıklarının gösteriyi kötü etkilediğini de ekledi.

Ecclestone: “İnsanları çılgınlar gibi zorladığım bir başka konu franler. Bu günlerde çok etkinler. Söylediğim belki yanlış ama frenleme işaretlerini görürsem herkesten geç fren yaparım”

“70lerde ve 80lerde bütün geçişler, viraja girerken frenleme esnasında olurdu. bu artık olmuyor”

“Kötü olan diğer bir şey; yarı mesafede kim ilk 6’da ise yarışın sonunda sadece 3 tanesinin orada olacağını garanti ederdiniz. Şimdi ise 6’sı da yerinde kalıyor. İnsanları artık durduramıyorsunuz”

Ama yarışlardaki hareketi arttırmak için yapılacak değişiklikleri desteklemesine rağmen Ecclestone, bu seneki takımların ve pilot dizilimlerinin, ilginç bir şampiyona ortaya çıkaracağına inanıyor, özellikle de Schumacher’in dönüşü ile.

Ecclestone: Harika olacağını düşünüyorum. İyi bir sene olacak. Takımlar içinde ve takımlar arası iyi bir mücadele olacak. Uzun bir süredir görülen en heyecanlı sezon olmazsa şaşırırım”


Yorumlar

  1. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    en son Death Race i izlemiş galiba :] herneyse bu sene umarım taban zaman sınırı olur çok yavaş olanları almasınlar

  2. BENDE BİR FİKİR SÖYLEYİM.HER PİLOT YARIŞTA 5 KEZ PİTTEN GEÇSİN.BU ŞEKİLDEDE ARKADAN GELENLER GEÇEBİLİR.
    YOK ARTIK DAHA NELER.SEN GEÇİŞE UYGUN ARAÇ AERO DİNAMİK TASARIM KURLALARI KOYMA.SONRADA VAY KESİRME VEY BİLMEM NE.GEÇİŞ PİST ÜZERİNDE KURALSIZ OLMALI.

  3. mert merter avatarı

    Kestirme yol fikri mantikli öndeki mesela 1-2 nolu araclar 2 nolu arac 1 den hizli ise kestirmeden sonra farki acacaktir bir tur sonra 1 nolu arac kestirmeyi kulansa bile artik 2 nolu araci yakalamasi cok zor cok cok iyi fikir By E den Bravo diyorum top simdi FIA da.

  4. yavaş araç eninde sonun arkasındaki hızlı araca geçilecek bunun kaçarı yok ama bu sadece monaco tarzı pistlerdeki heyecanı kaçırır o kadar ama ilk 5 için hececan verici olur o ayrı herşeyi deneyen fia bunuda denesin ne fark edecek!?

  5. Fikre bak ya. Spordan anlayan insanlar yönetsin artık F1 i.

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    kestirme yol fikri, pek sonuç verecek bir uygulamaya benzemiyor. Neden derseniz, hiç bir pilot, arkasında kendinden hızlı pilot varken ve kendisini geçemezken, kestirme yol hakkını boşuna kullanmaz. Arkadaki araçta bunu yapar öne geçerse, hemen bi tur sonra diğeri de 1 kestirme yol hakkını kullanıp tekrar öne geçer.

    Bence her pistin start-finish düzlüğünü uzatmak ve uygun birkaç virajda değişiklik yapmak dışında geçişi artırmanın hiçbir yolu yok.

    Arada bir kaç iyi geçiş izliyorduk, bu gidişle onuda arar olacağız.

    Bay E iyice yaşlanmış. Böyle sonuç getirmeyecek teorileri eskiden pek ortaya atmazdı.

  7. MagicAlonso avatarı

    evet gerçketen ilginç bir fikir ve zevk katma olsalığı var gibi görünüyor denemekte yarar var bence

  8. vallahi hiç aklıma gelmemişti, uygulanabilirmi o da tartışılırmı ama kestirme yol ilginç bir fikre benziyor. artı yönleri olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir