Hamilton: Schumacher’in Değil, Senna’nın Yaptıklarına Odaklandım

yazar:

kategori: ,

F1’in son dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Ayrton Senna’nın yaptıklarını yapmaya odaklandığını söylüyor.

Hamilton, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluk için Rosberg ile mücadel ediyor.

Bu yıl gösterdiği sıralama performansı ile pole kupasını almayı başaran Hamilton, şampiyonada 26 puan farkla lider.

La Gazzetta dello Sport’a konuşan Hamilton “Rosberg hala yüksek düzeyde sürüyor. O gerilemedi sadece ben pek çok alanda geliştim” dedi.

Hamilton, Ferrari’ye gidip gitmeyeceği sorularına “Ben onların sadece yol araçlarını seviyorum! Stefano ile birkaç kez konuştum. Ama ciddi birşey değildi. Mercedes’te rahat hissediyorum”

“Herkes Ayrton hayranı olduğumu bilir. O Ferrari’de yarışmadan efsane bir sürücü haline geldi”

“İnsanlar her zaman söyler; Michael Schumacher’in yaptıklarını yapmak istiyormusun? Hayır, ben sadece Ayrton’un yaptıklarına odaklandım. Sadece bunu istiyorum” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: Schumacher’in Değil, Senna’nın Yaptıklarına Odaklandım” için 51 yanıt

  1. Nerede o eski sokak çocukları, nerede o çocuk gözlerimiz.Bugünün narin insanı ne bilir geçmisin tozlu izlerindeki gerçek mücadeleleri.
    Schumacher Senna gibi pilotlar bu zamanın pilotları değil bu insanları överken veya yererken bu isimlerin geçmisinede hakim olmak gerekir.O dönemlere şahitlik yapmak duymakdan veya okumaktan çok daha evladır.
    Schumacher gibi pilotlar nerede ne yapmasını fazlasıyla bilecek, ders alacak değil, ders verebilecek kaliteye, donanıma sahip pilotlardır.Sahip oldukları birikimler hiç de bugünün pilotlarının yabana atabileceği birikimler değildir.Bugünün pilotları Schumacher Senna gibi marka olmus pilotlarla aynı siklet pilotlar değildir.Senna nın Schumacher e yaptığı savunmalara bugünün pilotları muhatap olsa herhalde Sennanın kuyruğunda dolasmazlardı veya dolasacak bir araç altlarında olmazdı.1991-1994 arası uygulanan kurallar bütününün içeriğinde olan aktif süspansiyon,traction control gibi sürücünün isini kolaylastiran sistemleri bilmeden bunlardan hangi takımların hangi aralıkta faydalandığını bilmeden isin bir tarafından tutarsak bu bizi doğruya götürmez.Bu faydalı sistemlerden Schumacher e göre en cok fayda sağlayan kisi Senna dır.Bana göre 1991-1994 arası reel performanta Schumacher Senna nın önündedir.Bunun açılımını o dönemi izleyen bir kisi olarak rahatlıkla yapabilirim yaparsam bu Schumacher i değil Senna yı itibarsızlaştırır.Tarihi fazla karıstırmamak gerekir Tarih her zaman herkesi hakettiği yere koyar.Tarihin sana göre bana göre gibi kavramlarla ilgisi olmaz hersey netdir.Herkesin hoslandığı veya hoslanmadığı insanlar var buna göre sekillenen bir dünya görüsü var.İnsanların düsüncelerine hassasiyetlerine saygı duyma noktasında daha fazla bir sey söylemek istemem.

  2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Kendi pilotunu bu kadar savunmak için 550 mesaj yazan mücadi kardeşimizi milletçe alkışlıyoruz 🙂 🙂

    1. Pilot telsizden ağlıyor. Taraftarı da site yorumlarında. Bir bütünleşme var.

      1. pilot telsizden hakkını arıyor taraftarda üç beş kıtla eğleniyor zaman öldrüyor :))))

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Herkesin bir idolü var fikri var. İstatistiksel olarak Schumi dememesi anlaşılır zaten. Bu üstünlüğü ne kadar devam eder bilinmez ama pole rekoru kırabilir Hamilton. Onun dışımnda yeni puan sistemiyle puanı da kırabilir ama benim gözümde bir değeri olmaz. Eski puanlama sistemine vurursak schumi binlerce puan yapar çünkü. Bunun dışında Lewis daha çok Senna hayranı. Fikirlerini anlamak gerekir.

  4. Konu yine meşhur yarışa ve Schumi tü kaka muhabbetlerine gelmiş. Hamilton’ın o kadar tur önündeki aracı geçememesinin ana nedeni 7. viteste boyuna rev limiter’a vurması. Üstüne de MSC direnince kovalamaca yapmak zorunda kaldı. Lewis Hamilton; az ye de adam akıllı mühendis tut, sana Monza’da daha uzun 7. vitesi olan bir paket önersin. 🙂 Gerçi sabit gear ratio saçmalığından sonra buna da gerek kalmadı.

  5. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    sennanın yaptıklarını yapmak kolay her zaman en iyi takıma gitmek gibi mesela 😀 onu örnek aldığın belli kimse bir schumacher olamaz bitik ve dibe vurmuş bir takımı hangi pilot yıllarca kahrını çekti sadece schumacher…

    1. Arz talep meselesi 🙂 adamı en iyiler istiyorsa bu onun sorunu değil

      1. Adam Senna’yı eleştirdi ya la?! Senna’yı yuhhhh pess diyorum :))

        1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
          SCUDERİA FERRARİ

          senna tanrı mı eleştirilemez mi trajik şekilde öldü diye adama laf söylettirmiyonuz. mscnin de eleştirilcek yanları var villeneuve ve rascasse gibi mesela.

        2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Aynen öyle eleştirilemez mi ? Herkes özgür yorum yapmakta.

      2. ulan aktif süspansiyon muhabbetine williams a gitmedimi senna mclareni bırakıp şampiyon olucam diye ron denis in gitme demesine rağmen? her yerde yazıyor bu belgeselinde bile var zaten bu tercihi sonunu getiriyor. schumi birlikte yarıştıkları dönem içerisinde en iyi diye tabir edilen sennayı da yenmeyi başarmıştır. aralarında yıllarca tecrübe farkı olmasına rağmen. her pilotun kara yanları vardır. sennanında vardır schuminin de vardır alonsonunda toz kondurulmayan hamiltonun da var. bu konuda laf söylenmeyecek tek pilot raikkonen dir. adamın içinde gram fitne fesat yok. hamilton ağlak bebenin teki her yarış illaki şikayeti var. bana göre rol yapmayı da çok seviyor. yok lastikler bitti yok motor gücü gitti yok kıçımın şu yanı yandı ama ne hikmetse bu ağlamaların ertesi turu en hızlı tur geliyor. ee altında f1 tarihinin birlikte yarıştı rakip araçlara oranla en iyi aracı var. 2002 2004 dönemlerinde bile ferrari aracaçlarının arkadakilerle bu derece farkı yoktu. kaç pol kaç zafer kıyaslama yapın. kaç yarışta geriden gelip kazanmış ferrariler mercedesler nasıl hem polde hem yarışta ilk 2 yi almımış. atın at gözlüklerinizi de geçmişi öğrenip öyle konuşun.

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Bazı yerler’de hamiltona haksızlık yapmışsın ama çoğuna katılıyorum.

        2. Aktif süspansiyon,Abs patinaj kontrolü ve diğer elektronik yardımcılar 1993 sezonu sonunda yasaklandı.Bütün bunlara göre hazırlanmış 850 hp gücündeki 3.5 litrelik araçlar uçan bombaya döndü.Tabii Flavio Hiletore yönetimindeki Benetton takımı patinaj kontrolü kullanıyordu. Fiadaki mongollar araçta yazılımı buldular kullanıldığını kanıtlayamıyoruz diyip ceza vermediler. Ferrarideykende patinaj kontrolü iddaiları ayyuka çıkmıştı.Dolayısı ile benim şahsi görüşüp Şuminin kazandığı her şeyi ikiye bölmek gerektiği yönündedir.

    2. Lewis iyi takımda başladı gibi teraneleri sıkça duyduk bu sitede. verdiğim cevap şuydu. Lewis iyi olmasa McLaren neden direk araca oturtturdu ? arkadaşın dediğine aynen katılıyorum. arz talep meselesi. kaldı ki 2007-2010 ve 2012 senelerinde baya bir kahır da çekmiştir kavruk adamımız.

      Senna her zaman iyi takıma gitmiş mi ona da bakalım.Senna zamanın iyi takımı olmayan Toleman’la 84’te yarışmaya başlıyor ve o takımla dikkat çekiyor. sonrasında Lotus ve McLaren’e 5. senesinde geliyor. 6 sene yarışıyor ve sonra Williams. aynı sene de rahmetli oluyor. adam efsane ama hadi karalayacaksın, be kardeşim araştır.

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        ben toleman takımını kastetmiyorum mclaren honda ve williamsi diyorum kaldı ki nelson piquet de böyle sylüyor senna hep en iyi takımları tercih ederdi diye nokta

        1. en iyi takım gelmiş gel bende yarış demiş. şimdi örnek verdiğin Nelson veya herhangi bir pilot, o dönem McLaren veya Williams’ı reddetseydi ahmak derlerdi. şu an bile ahmak denir. Sence Alonso şu anda Mercedes’ten teklif alsa saniye McLaren’de durur mu ? ( Örnek olarak verdim sadece Alonso’yu )

          iyi takım iyi pilotu ister. bu dünyanın kuralı da bu.

          1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
            SCUDERİA FERRARİ

            tabi ki her pilot kazanmak için en iyi takımı tercih eder ama işte bu sennanın ölümüne neden oldu daha doğrusu kazanma hırsı. bu bir nevi zayıf yönüdür demek istediğim buydu

  6. hamilton zaten schumi’yi sevmiyor bu büyük ihtimalle senna-schumi arasında yaşananlardan.

    şu “defans dersi” muhabbeti iyi güldürdü. benim son yıllarda izlediğim 2 tane defans dersi var. hamilton 2014 bahreyn, hamilton 2011 kore. tek bir illegal hareket yok.

    2011 monza aslında mercedes’in o zaman bile en iyi motoru kendine aldığının kanıtı. lewis’in vites oranları düşük o yüzden yetişemiyor olabilir, ancak schumi’nin o kadar yüksek vites oranıyla hızlanmasında bariz bir yavaşlama olması lazım. hem de araç olarak mclaren daha iyi. virajlardan daha hızlı çıkmasına rağmen, DRS, hava koridoru ve kers’i kullanmasına rağmen schumi’nin aracına yetişemiyor.

    ve 2 aracın zor sığdığı bir virajda, diğer araç seni geçerken üzerine doğru kırarsan, çime çıkıp gaz kesmek zorunda kalırsa zaten geçemez. schumi’nin üzerine kırdığı ve hamilton’ın çime çıkmak zorunda kaldığı yere bir pozisyonda hamilton önde giriyor ilk şikanda içeriyi alarak. schumi gibi üstüne kırmıyor ve schumi’nin 15km civarı yüksek hızla sol taraftan uçuyor. hamilton aynısını yapıp gayet de pozisyonunu koruyabilirdi. ancak bilerek illegal hareket yapmayan bir pilot. bu “defans”ı maldonado yapmaya çalışsaydı anında ceza yerdi. schumi diye biraz müsaade ettiler, abartınca da uyarıyı verdiler.

    schumacher zaten yetenek olarak kendinden üstün adamlara veya çaresiz kalacağı durumlarda böyle şeyler yapmıştır. senna kazası, monaco, döndükten sonra hamilton’a karşı bu tarz türlü hareketler gibi. ispanya gp’sinde de neredeyse hamilton’ın üstüne çıkmıştı. malezya veya çin idi sanırım acayip defans denemeleri yapmıştı. hatta schumi fanları hamilton’ın geçiş yaptığı noktaya kadar video yapıp ne güzel defans yea. diye youtube’a koyar ve tam geçiş kısmını keserler 🙂

    1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
      SCUDERİA FERRARİ

      rai ve msc düşmanısın açıkca bu adamlar olmasa kime yorum yapacaksın merak ediyorum

      1. Sende Hamilton düşmanısın bir fark yok yani

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Hamilton Schumi den yetenekli dediklerine göre hiç güleceğim yoktu hahahah griddeki en balon pilot kim diye anket yapsalar Hamilton bir numaradır.

      1. Site yönetiminden rica ediyorum şu anketi yapında rahatlasın arkadaş. 2014’ü hafızasından silemeyecek yoksa.

    3. 1997 de sezonun son yarışı jerez gp de villeneuve ile yaşadıklarını da unutmayalım gerçi bütün puanları silinerek şampiyonadan diskalifiye edilmesi cezası biraz ağır kaçmıştı…..

  7. bu mercedesin hakkını verecek tek pilot vettel bakınız ( redbul 2013 ) bu mercedese en yakını
    hamilton sanki altında eşek arabası varmış gibi kullanıyor geçen yıl ite kaka şampiyon oldu
    bu sene yine aynı ite kaka gidiyorsun hakkını veremiyorsun hamilton bu altındaki uçan mercedesin
    Schumi,nin rekorlarını kırmak biraz zordur . hiç eşek arabası kullanmadınki hamilton
    hep mercedes kullandın SCHUMİ,nin kırdığı rekorların anlamı manası çok büyük
    bu oyuncak araçlarla . o zamanında herşeyin pilota yeteneğe bağlı olduğu yıllar çok değerlidir
    ve yetenek ile kırılan rekorlar her zaman değerli kalıcaktır

  8. Reklamın iyisi-kötüsü olmaz.

  9. Hamilton hiçbir zaman Schumacher’den hoşlanmamıştır zaten.

    1. Schumi de Ham den hoşlanmıyordu zaten. 2011 Monza yarışında Ham e yaptıkları bunun bir kanıtıydı. Button un rahatça gelip geçmesine izin verirken Ham e kendini geçirmemişti. Usta savunma dersi vermişti.

      1. Schumacher izin vermedi. Olur mu hiç öyle şey. Sadece Button Hamilton’un yapamadığını yaptı.

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Vurdu ve gol oldu 🙂

          1. Adam harika savunma yapıyor diye suçlu oldu 😀

            1. Yo suçlu filan olmadı ben zevkle izledim.

          2. Hepimiz az çok Formula 1 oyunlarında simülasyon yapmışızdır.

            Çocukken, Monza’da çok düşük downforce setup ile düzlüklerde hız kazanmak isteyip, yarışta virajlarda aracın ne kadar sinirli ve kontrol edilemez olduklarını anlıyorduk. En gelişmemiş oyunda bile.

            Tüplü monitörlü bilgisayarımda, aracın o virajları dönebilmesi için az ter dökmemiştim. Hey günler.

            Birde gerçeğinde düşünmek lazım, Schumi’nin efsane sürüşlerinden biridir bu defans dersi. FIA, Hamilton’ın mızmızlıklarına aldanmasaydı, efsane onu tüm yarış arkasında tutar, kan kustururdu.

            1. Mızmızlanmak nedir arkadaş ne kadar talihsiz yorumlar bunlar Formula 1’de kurallar neden var ? O günün kurallarında Schuminin yaptığı defans tamamiyle illegaldi Lewisi kaç tur bu şekilde arkasında tuttu ve Button’ın o yarışı nerede bitirdiğini izlerseniz Lewisin telsizden şikayetlerinde ne kadar haklı olduğunu anlar ve hakkının nasıl yenildiğini farkedersiniz. Yada bi dakika benim hatam farkedemezsiniz işinize gelmez çünkü …

              1. Evet, o kadar illegaldi ki Hamilton’un yarış boyu telsizden ağlamasına rağmen hakemler hiçbir ceza vermediler.

              2. Telsizden schumi neden ihtar yedi? Birden çok yer değişimi yapıyor diye olabilir mi? aç izle videoları aç oku kuralları. sonra gel tükürdüğünü yala. holiganlığı bırakın at gözlüklerinizi çıkarın tarafsız cevap ver hadi ?

              3. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

                Kardeş sizler veya bizler değilmiydik alonso veya vettel yarış için de bir şeyden şikayetçi olduğu zaman mızmızlanıyor ağlıyor muhabbetlerine giren.O zaman neymiş ? Talihsiz yorum değilmiş..

              4. Sizler dediğin kesime beni dahil etme hakkını kendinde neyi delil göstererek bulabildin o ayrı konu ancak hakkı yenen pilot hakkını arıyorsa o mızmızlanmak değildir sapla samanı ayırt etmeyi bilmek gerek. Ha pilot takım arkadaşını geçemiyordur yada kendi hata yapmasına karşın rakibine sallıyordur bak o mızmızlanmak işte mesela kendi pilotumdan örnek vereyim macaristanda start sonrası çakıla taşınma rosbergi suçladı ancak hatalı kendisiydi. Sizde inşallah bigün at gözlüklerinizi çıkarıp atarsınız..

              5. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

                Ben iyimser bir yorum yaptım ama sen hakaret ettin sorun yok uzatmıcam 🙂

              6. Uzatcak bi durum yok zaten gerçekleri görüp objektif bakabilirsen sorun kalmaz..

          3. Sanırım herkesin hemfikir olduğu konu Hamilton’da KERS+DRS olmasına rağmen yeterince yaklaşamıyor seçilen oranlardan dolayı öte yandan Hamilton çok mızmızlanmayı seven bir pilot değildir ama mızmızlanıyorsa bu kendi beceriksizliği değildir %90 ya karşı pilotta ya da aracında sıkıntı vardır açıkçası burada Hamilton’ın seçilen vites oranları onu çok zor durumda bırakmış üstüne Schumacher’inde bir kaç sert manevrası var ama daha çok araçtan kaynaklanan bir sıkıntı bana göre o yüzden ortada öyle delice bir savunma yok Monza’da azami süratin iyi olacak yoksa yandın

  10. Senna’nın yaptıklarını zaten yaptın, bence Schumacher’in yaptıklarını da çok rahat yaparsın.

  11. İstatistik olarak günümüz şartlarında, Schumacher’in rekorlarını kırmak çok zor. Sadece Vettel, altındaki rakipsiz araçlar ile 4 şampiyonluk kazanarak yarısına yaklaşabildi.
    Ayrton Senna, ölümüne kadar kırdığı rekorlara yetişmek istatistik olarak daha gerçekçi..

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Vettel V6 gelmeseydi muhtemelen 2 sene de şampiyon olmuştu redbulda.

      1. Zaten “normal koşullarda” dememin sebebi budur 🙂 5 yılda bir kurallar değişir. F2004 yenilmeyecek bir otomobildi. Eğer kurallar değişmeseydi 3-4 şampiyonluk daha alabilirdi o aracın evrimleriyle.. Maalesef durum budur F1 de 🙂 en fazla 4-5 sene şampiyon olabilirisiniz peşpeşe 🙂

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Takımların hatası eğer imzayı atmasalardı v6’ya belki suan hala v8 vardı 🙂

  12. F-one-Driver avatarı

    Yani, mantıklı bir hedef mantıksız bir hedeften iyidir:) Her şeyi geçtim de şampiyonluk sayısı günümüz şartlarında ulaşılabilecek bir hedef değil, vettel için bile zor. Mantıklı bir gedef olmuş senna, ama zaten sennanın yaptıklarını da yapmak üzere.

  13. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Kendini bilip mantıklı hedefler koymuş kendine(İstatiksel anlamda). Tebrik etmek lazım.

  14. Hamilton, Ferrari’ye gidip gitmeyeceği sorularına “Ben onların sadece yol araçlarını seviyorum! Stefano ile birkaç kez konuştum. Ama ciddi birşey değildi. Mercedes’te rahat hissediyorum”

    ferrari konusunda ilk kez bir pilota katılıyorum yerinde ve doğru bir açıklama olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir