Red Bull Motor Cezası Alacağını Doğruladı

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat’ın bu hafta sonu gerçekleştirilecek İtalya GP’de stratejik olarak yeni motora geçeceklerini ve ceza alacaklarını duyurdu.

Red Bull pilotlarının yakın gelecekte 6. motora geçmesi gerekiyordu. Bu olayın daha güçlü olacakları Singapur’da olmaması için Red Bull yeni motora İtalya’da geçme kararı aldı.

Red Bull pilotları muhtemelen 10 sıra cezası alacaklar ve bu sene ilk defa 6. güç ünitesi parçasına geçecekler.

Christian Horner “Bu hafta sonu iki araçla birden ceza alacağız çünkü 6. üniteye geçeceğiz.”

“Kullandığımız ünitelerde kotamızı doldurmaya yakınız. Sezon sonuna kadar yapmamız gerekenleri yapmalıyız.”

“Taktiksel açıdan Monza’da kullanma kararı aldık çünkü burası % 75 tam gaz geçilen bir yer ve en güçlü olduğumuz pist olmayacak.” dedi.

McLaren’in Belçika’da aynı hafta sonunda çifte motor değiştirerek en kötü gridin arkasından başlamasının ardından Red Bull ve Renault’nun da benzer bir şey yapabileceği düşünülüyor.


Yorumlar

“Red Bull Motor Cezası Alacağını Doğruladı” için 2 yanıt

  1. McLaren için 10 sıra cezası almak direk gridin en arkasına gönderilmek anlamına geliyor. O yüzden ha 1 motor değiştirmişsin, ha iki. Ceza bakımından hiçbir farkı yok. Aynı durum RedBull için geçerli değil.

  2. McLaren ile ayni taktiği uygulayacaklarını sanmıyorum çünkü güncellenmiş motor en erken sochide (renault motoru verirse) pistte olacak ceza alıp eski motoru rezerve yapmazlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir