Alonso Ferrari'nin Son Takımı Olacağından Emin

yazar:

kategori:

Takımın fabrikasında zaman geçiren İspanyol pilot kendini şimdiden evinde gibi hissettiğini söyliyor.

“Özellikle yarış mühendisim ve takım teknikerleriyle kontağımız vardı. Mailleşiyor ve telefon görüşmeleri yapıyorduk ve araçtaki gelişimler konusunda daima bilgi veriliyordu bana. Bu yüzden şubat ayındaki testlerde kusursuz bir şekilde hazır olabileceğiz”

“Hepimiz çok sıkı çalıştık. İlk günden beri kendimi evimde hissediyorum. Başından beri bir aile ortamı var. Maranello’ya gittiğimde Ferrari’de çalışan insanların tutkusunu gördüm. Bu F1 için eşsiz bir şey.”

Kariyerini Ferrari’de bitireceğinden emin olup olmadığı sorulduğunda ise Alonso, “Yüzde yüz eminim buna.” Diye cevap veriyor.

“Herhangi bir pilot için Ferrari’ye gelmek kariyerinde gerçekleştirebileceği en iyi şeydir.”

“Ferrari’de yarıştıktan sonra başka bir takımda yarışmak için gerekli motivasyonu sağlamak neredeyse imkansız çünkü buradaki tarih nedeniyle aynı ortamı asla bulamazsınız.”

“Burası şahlanan at ile sembolize edilen efsane bir takım. Tabii ki rahatım çünkü hedeflerimden birini gerçekleştirmiş bulunuyorum.”

Alonso, Ferrari’deki ilk yılında şampiyon olmanın kendisi için zor olacağını kabul etti ve takıma tamamıyla adapte olmak için birkaç yarışa ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Bu tabii ki zor. Araca çok hızlı uyum sağlamam gerekeceğini biliyorum. Belki ilk üç dört yarışta aracave takıma yüzde yüz adapte olmuş olmayacağız.”

“Ama üçüncü ya da dördüncü yarıştan sonra Alonso’nun ve Ferrari’nin en iyi halini görebileceğimizden eminim.”
İspanyol pilot

İspanyol pilot, Michael Schumacher’in Ferrari’deki başarılarını tekrarlamanın zor olacağının da bilincinde.

“Her zaman kazanmak istersiniz ama yedi dünya şampiyonluğuna ulaşmak bu günlerde başarılması imkansıza yakın bir olay. Şu anda Formula 1 fazlasıyla rekabetçi ve kurallar da oldukça sıkı.”

“Rekabet 0.2-0.3 saniye arasında yaşanıyor. Bu yüzden arka arkaya beş şampiyonluk kazanmak ya da Michael’in yaptığı gibi arka arkaya dört şampiyonluk kazanmak tekrarlanması çok zor bir şey.”

Raikkonen’in takıma veremediği neyi kendisinin verebileceği sorulduğunda ise Alonso, “Kimi takıma ne kazandırdı bilmiyorum. Ben takıma tüm profesyoneliğimi, aracı kullanma yeteneğimi vermek için buradayım. Aracın dışında da gelişim için bir pilotun mühendislerle çalışması gerektiğini biliyorum.

Aynı zamanda taraftarlarla ve medya ile iyi ilişkiler kurmak da önemli.” Diye konuştu.

Alonso şu anda Ferrari ile mücadele etmek için birkaç yıl öncesine göre daha hazır olduğunu da belirtti.

“Sanırım şu anda Renault ile şampiyonluklar kazandığım dönem ve McLaren’de geçirdiğim döneme  göre daha hazır bir durumdayım.”

“Bugün kendimi daha hazır hissediyorum, bu mücadele ile başa çıkabilecek durumdayım ki bu hiç kolay değil çünkü Ferrari dünya çapında tanınmış bir takım.”

“Japonya’da, Avrupa’da, Hinditan’da benden bahsedilebilir çünkü Ferrari her yerde tanınıyor. Bu yüzden alacağınız sonuçlar medyada büyük etki yapacaktır. Yani kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Çok şükür kartlarımı kapalı tuttuğum, blöf yaptığım olmamıştır bugüne kadar. seyrek girişlerinizden de belli olduğu üzere daha öncesinde burada ümit yaşar nickiyle (ki adımdır) yazdığımı söylemiştim kirve12 nickli arkadaşa.sonrasında sitedeki problem yüzünden siteden son iki ayda üye olan herkesin üyeliği iptal edilince bu nicki kullanmaya başladım. Bunu sadece ufak bir cevap olarak algılayın olur mu :)))
    Ahlak ve erdem her ne kadar sizin deyiminizle iç dünyasına "münhasır" olsa bile! içinizde öldürmeyin onu lütfen. Paylaşın. Emin olun bu yönü çok daha güzel,denemekten çekinmeyin. Ayrıca insana özgü olan ahlak ve erdem kavramlarının bir göstergesi ve ölçütü var ki bugün bu kavramları konuşabiliyoruz değil mi? Ah yine ukalalık yaptım! kusura bakmayın bu huyum çok kötü. Karşımdaki sallayınca böyle gelişine vurmadan duramıyorum. Bakın kendimi de eleştiriyorum. A a, şimde öz eleştiri! Sayenizde kendimi aşıyorum. Bu fırsatı bana verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
    Daha öncede dediğim gibi o kadar seviyesiz konuşma olduğunda susmanızın ve seviyesiz ,kendini bilmez bir konuşma tarzı olarak iddia ettiğiniz bu haberin yorumlarını seçmeniz beni çok şaşırttı. Halbuki buralarda ne atışmalar, ne büyük kavgalar döndü. Herhalde burada bir son damla oldu dicem ama damlalık birşey de yok ortada. Ama size göre vardır tabi haklısınız. Çünkü son 5 haberden 4 ü Alonso ile ilgili. Ondan önceki 100 haberden 2 si Alonso ile ilgiliyken sonradan son 5 haberden 4 ü onla ilgili olunca biz fanatikler azıttık!, siz fanatizmden olmayan tekefsaneschumi tarafsızlığınızla bizi aydınlattınız. Bunun içinde bir teşekkür borçluyum size.
    Umarım kartlarımızın açık olacağı! bir ortamda sohbet etme fırsatımız olur. Umarım bu sohbet laf atmayla değil sizin taraftarı olduğunuz pilotun altında bilgi paylaşmak amacıyla olur.
    Vaktinizi değerlendirdim kusura bakmayın,iyi geceler.(Yapma bu ukalalığı ümit yapmaaaa :))) ehi bu son söylediğimi de lütfen espri olarak algılayın olur mu :))))

  2. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Dogruları her insan kendi dünyasına göre yorumlayacak ise eger aynı fikirleri paylasıyoruz sizinle benimde söylediklerimin yeri belli gayet net anlayabilene veya anlamak isteyene orası tartısılır her insan söylediklerinin dogru olduguna inanmasa zaten baskalarınada aktarmaz bunu dimi.
    Anlam veremediğim tek nokta neden sürekli bir Alonso düşmanlıgı gözü ile bakıyorsunuz olaya kimseyle düşman olmadıgımı daha öncede dile getirdim ama hala ısrarcısınız gördüğüm kadarı ile uzun süre sessiz kalmak diye birsey yok yorum yapmam gerektiğine inandıgımda yorumumu yaparım kimseye bişeyler için hesap vermek zorunda oldugumu zannetmiyorum:) Kendini bilmez birinin yorumuna cevap verme ihtiyacı duydum ve rastgele bir kac haberede yorumumu bıraktım ee bırakında artık bir kac haber alonso haberi olsun dimi 5 haberden 4 ü alonsoya ait olunca yapıcak bişey olmuyor üzgünüm:)
    Edebiyat tavsiyenize gelince isterseniz birgün oturur bu konuda sohbet ederiz edebi yeterliliğimi ozaman ölcerde bir kanıya varırsınız gene önyargılı davranmamıs olursunuz olurmu 🙂
    Ahlak ve erdem sahibi olmak kişinin kendi iç dünyasına munasırdır bunun ölçümü veya göstergesi olmaz ilk ukala deyişimdeki nedeni umarım şimdi anlamıssınızdır.
    Yıllaaaarrrdır süre gelen sessizliğim oldugu kanısına varmanız bende garip bir his uyandırdı:) amacım sizi yargılamak asla değil kesinlikle yanlıs anlamayın ama sanki uzun süredir tanısıyoruz gibi bir his bu sakın sizde rengi belli olmasın diye sürekli nick değiştiripte fikir belirten ortam sakinlerinden olmayasınız:))) Bunu sadece ufak bir espri olarak algılayın olurmu. Umarım birgün daha seviyeli bir ortamda daha hoş bir sohpette kartlarımız acık bir sekilde muhabbet etme fırsatını yakalarız:)) İyi akşamlar….

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yerli konusuna katılıyorum ancak yersiz dediğiniz cümlelere katılamayacağım. Benim söylediğim şeylerin yeri bellidir. Eğer sizin dünyanızda doğruları söylemenin, hakaret etmemenin yeri yoksa yapabileceğim yok. o sizin yersizliğiniz.
    Ayrıca sizin gibi seviyesiz ortamlardan kaçınan birinin uzun süre sessiz kalıpta ilk yorumunu Alonso haberinin altına yapması da enteresan. Halbuki sevginizi belli edebileceğiniz pilotunuzun haberleride bu sitede dolaşırken, neden bu haberin altında saldırgan bir yorum,merak ediyor insan.
    At gözlükleri için teşekkür ediyorum ama ben kullanmıyorum, bir gün gözlüğe ihtiyacım olursa bile insan için üretilmişinden alırım, teşekkür ederim inceleğiniz için. Bakın bu da bir kinaye. Bir tavsiyede kinayenize, yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer yetişebilme şansınız varsa edebiyat derslerine tekrar katılın derim. Dili kullanmada işe yarıyor.
    Bir de okuyorsunuz ama ne kadar okuyorsunuz bilemiyorum. Geçenlerde arkadaşlarla yine tartışma-sohbet ortamındayken, Alonso'nun f1 geçmişini bu sitede paylaşmak için incelediğimi ve hafızamızı tazelemek açısından çabaladığımı söylemiştim. Ayrıca yine arkadaşlarla tartışırken site arşivlerini muhakkak kurcalarım merak etmeyin. Geçmişteki yaralarınızı geçmişe gömün lütfen. çünkü pilotlar bile geçmişi unutmuşken sizin olağan bir zafer savaşındaki olağan bir mağlubiyetten aldığınız yara ne kadar derininize inmişse, sizin yıllaaaaardır süren suskunluğunuzu bozmuş. ama bunlarda geçer. Bir gün bunun bir spor olduğunu, sporda erdemin ve ahlakında yeri olduğunu, bunun seyirciler içinde geçerli olduğunu anlarsınız UMARIM!
    Belki buna da yazarsınız cevap, cevabım biraz geç olacaktır kusura bakmayın biraz işim var, yanlış anlamayın. Umarım Schumacher ile ilgili haberlerin altında güzel sohbetlerde de karşılaşırız. İyi akşamlar.

  4. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Çok üzgünüm ama hislerinizde yanılıyorsunuz:)) Sizin o cok bilgiç anlayısınızda tanınmak için sürekli yerli yersiz birseyler karalayıp her konuda FİKİR mi belirtmek var üzgünüm ama benimkinde yok okadar cok seviyesiz! ortam ve insanlar mevcutki kacınmak en mantıklısı. Tanınma konusuna gelince bence bu sefer gercekten ukalalık yapıyorsunuz fanatik tarafınızın kurbanı olup buraya bana birşeyler karalıcaksınız diye ugrasacagınıza harcadıgınız vaktin yarısına ne zamandır buralarda olup sadece okudugumu anlardınız:)) Neyse Özür dilemenizdeki kinayeyi anlayacak kapasitede olarak bir tek kenddinizi görüyorsanız benimde özür konusundaki kinmayemi anlamanızı beklerdim ama sanırım cok sey beklemişim! Ewet söylediklerimin arkasındayım hatta fazlasıyla arkasındayım cok değil sadece 2005 ve 2006 daki demeclerini tekrar tekrar okursanız desteklediğiniz pilotun, buradaki bukadar insanın boşa konusmadıgını anlarsınız biz at gözlükleriyle bunları görüyorsak varsın biz böyle kalalım olurmu bilgiçlikten uzak, cahil,ukala 🙂 siz dogruları! göründe gerisi mühim değil:) Ama binde birde olsa desteklediğiniz pilot gibi dogruları görmeniz acısından isterseniz at gözlüklerimi verebilirim:)) hernekadar asla aynı frekanstan konusamayacak olsakta :))

  5. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Çok üzgünüm ama hislerinizde yanılıyorsunuz:)) Sizin o cok bilgiç anlayısınızda tanınmak için sürekli yerli yersiz birseyler karalayıp her konuda FİKİR mi belirtmek var üzgünüm ama benimkinde yok okadar cok seviyesiz! ortam ve insanlar mevcutki kacınmak en mantıklısı. Tanınma konusuna gelince bence bu sefer gercekten ukalalık yapıyorsunuz fanatik tarafınızın kurbanı olup buraya bana birşeyler karalıcaksınız diye ugrasacagınıza harcadıgınız vaktin yarısına ne zamandır buralarda olup sadece okudugumu anlardınız:)) Neyse Özür dilemenizdeki kinayeyi anlayacak kapasitede olarak bir tek kenddinizi görüyorsanız benimde özür konusundaki kinmayemi anlamanızı beklerdim ama sanırım cok sey beklemişim! Ewet söylediklerimin arkasındayım hatta fazlasıyla arkasındayım cok değil sadece 2005 ve 2006 daki demeclerini tekrar tekrar okursanız desteklediğiniz pilotun, buradaki bukadar insanın boşa konusmadıgını anlarsınız biz at gözlükleriyle bunları görüyorsak varsın biz böyle kalalım olurmu bilgiçlikten uzak, cahil,ukala 🙂 siz dogruları! göründe gerisi mühim değil:) Ama binde birde olsa desteklediğiniz pilot gibi dogruları görmeniz acısından isterseniz at gözlüklerimi verebilirim:)) hernekadar asla aynı frekanstan konusamayacak olsakta :))

  6. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    "Ferrari’de yarıştıktan sonra başka bir takımda yarışmak için gerekli motivasyonu sağlamak neredeyse imkansız
    çünkü buradaki tarih nedeniyle aynı ortamı asla bulamazsınız.”
    "Michael pistleri bıraktığından bu yana benim açımdan böyle bir motivasyon yaşanmamıştı.” Fernando Alonso
    ( Sanırım Michael'in Büyüklüğüne başka Atıf gerekmez 🙂

  7. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    "Ferrari’de yarıştıktan sonra başka bir takımda yarışmak için gerekli motivasyonu sağlamak neredeyse imkansız
    çünkü buradaki tarih nedeniyle aynı ortamı asla bulamazsınız.”
    "Michael pistleri bıraktığından bu yana benim açımdan böyle bir motivasyon yaşanmamıştı.” Fernando Alonso
    ( Sanırım Michael'in Büyüklüğüne başka Atıf gerekmez 🙂

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Massathebest; adam konuşmuş sen imada bulunduğunu düşünüp üzerine yorum yapmışsın. Adam ne yalan söylemiş ne de hakaret etmiş. doğruyu söylemiş. O sözde bile bir ima arıyorsanız helal olsun. Yani eğer karşınızdakini sevmezseniz herşeyi batar ya,işte o muhabbet. Herşeyin altında bir art niyet aramayın lütfen.
    Ayrıca kirve, çok şükür pilotumuz bugüne kadar açık seçik yalan söyleyipte üzerini kapatmaya çalışmadığı için özür dileyeceği bir durum çıkmadı ortaya. O yüzden hamiltonla kıyaslaman yanlış olmuş. Biz kendimizde yanlışı buluyoruz, bulduğumuzda söylememiz gerekliyse söylüyoruzda.. Ama sağolsun saçma sataşmalara maruz kaldığımız için hep savunma modunda oluyoruz. Herkesin pilotu melek, bizimki şeytan olduğundan; sizde hiç fırsat vermediğinizden kendi pilotumuzu bile eleştiremiyoruz. Ama eleştirdiğimiz zamanlarda oldu merak etme. Tartışıp durmamızın nedenide kendimizde yanlış bulup bulmama değil. Sorduğunuz sorulara cevap verdikten sonra doğru düzgün cevabın altından kalkamamanız ve sonrasında başka yerden saldırmaya çalışmanız, e cevap verdikçe soru üretiyorsunuz, sonra bu 4. element tahta mantığına kadar ulaşıyor. sonrada tartışma uzuyor. e uzar tabi daha elementler oturmamış ki!

  9. renoda buldu dediğin sıcaklık sanırım 2 sezonda koca 1 sıfır olabılıyor ama mclarende 3 senede 1 şampiyonluk ve aptalca kaçan bir 2007 şampiyonluğu…

  10. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    işin doğrusu, biraz takımın 2. Şumisi olacağından emin konuşmuş. Gerçi aralarındaki anlaşmanın, opsiyon kısmını bilmiyoruz, ama yine de 3 yıl sonra Ferrari den ayrılacak olursa, emekli olmak, bu süper kariyerine, başarılarına, yeteneğine ve kalitesine saygısızlık ve ihanet olur bence.

    Sonuçta bu kişi Alonso, Barrichello değil. Barric. bile 40 yaşına kadar yarışıyorsa, Alonso nun 31 yaşında emekli olması bize büyük üzüntü verir.

    Umarım Ferrari de başarılar ve rekorlarla dolu 7-8 sezon geçirir.

    Birde, Ferrari Kimi gibi bir hayal kırıklığından ve Şumi gibi beklenmeyen bir sürprizden sonra, Alonso, Şumi gibi herzaman hızlı ve istikrarlı pilotların 3-4 senede bir gelmeyeceğini anlamış olması gerekir. 3 yıl sonra Alonso yu da elden kaçırıp kendilerine rakip ederlerse acırım onlara.

    Bu arada, aynı şeyleri Mclaren için düşünürken sezonun başıydı ve Mclaren kazanan bir takımdı. Bir pilot için en önemlisi kazanabilmesi değil midir? Sonra takımı tanıyınca düşünceleri değişebilir herkesin. Bazı özellikleri de değişir tabi.

    Bizce, Alonso artık olgunlaştı ve toy zamanlarındaki gibi yanlış düşüncelere kapılmayacaktır. Bu arada Ferrari gidebileceği en iyi yer. Kıymetini iyi bildiğinden eminim.

    Bana göre, hatta çok kişiye göre, Alonso Reno takımındaki sıcaklığı Mclarende bulamadı. Alonso nun istediği şey, Araç gelişiminde, yarış stratejilerini belirlemede, vs takımla ilgili konularda biraz söz sahibi olmak. Yani sadece sürmekten daha fazlasını takımı için yapmak istiyor. Lider ruhlu her pilotun eğilimi bu şekilde olacaktır zaten. Reno da, Alonso nun konumu böyleydi. Piquet in, "takımı Alonso yönetiyor" söyleminde kastettiği şey tam olarak bu. Oysa Mclaren buna uygun bir takım değil. Mclaren, Ron dennis egomanyasında, kuralları asla sorgulanamaz, pilotun sadece en hızlı şekilde sürmek zorunda olduğu, tam bir Buz Takım. Alonso takımın içine girdikten sonra, bunu anlamış ve takımdan soğumuşsa, bunda bir yanlışlık yok.

    Ferraride de Renodaki kadar rahat olacağını sanmıyorum ama yeterince söz sahibi olup, mutlu olacağından eminim.

  11. bunda anormal birşey yok.takımını ve kendisini motive etmek için söylemiş.mclaren veya mercedes e de gitse aynı şeyleri söylemesini beklerdim.normal bir pilot öyle yapmalı.ferrari ye gelip mercedes benin hayalim diyecek hali yok.yada 2 sene duralım sonra bakarız da demez heralde.bence alonso 2007 den itibran çok olgunlaştı.umarım bu sefer şansını iyi kullanır.hem kendisi hem takım hem massa için.bir soun yaşanmaz ve umarım 10 sene boyunca takımda kalır ve massa ile ferrari fabrikasında resimlerinizin altında şu yazı yazar.: bize tattırdığınız tüm şampiyonlukar için teşekkürler.ve o gün bu yazıyı okuyan ve schumi – kimi ile sizin resimlerinizi gören o günkü pilotlarımız sizin yaptığınınız daha iyisini yapma hedefi belirler kendilerine.başarılar el nino…

  12. ne alonso nede alonsocular kendısınde bır yanlış bulmazlar bu nedenle hep tartışır dururuz.hamilton da yalan söyledi ama hatasını anladı çıktı özür diledi.kımsenın hamiltondan bahsettiği yok çünkü gençliğin verdiği tecrübesizlikle hata yaptı hatasınıda anladı özür diledi.ama alonsonun ben bu güne kadar her hangi bir olayda özür dilediğini anımsmamıyorum.sadece işte o 2006 italyadaki açıklamalarından öturu bir an yanlız hissetiğini ve söyledıklerının doğru olmadığını söylemişti..

  13. nesi yanlış biliyor musun; zamanında kimi'nin ferrari'ye iltifatta bulunmasını " kötü konuşacak değil herhalde" diyerek yapmacık olduğunu ima eden alonso, şimdi kendisi de aynı iltifatlarda bulunuyor. şimdi bu iki cümleyi arka arkaya okuyunca alonso'nun sözleri de "kötü konuşacak değil herhalde" diye düşündürüyor doğal olarak. kısacası, başkasına laf soktuğu konuda aynı yoldan gitmiştir.

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2007 senesinde Ferraride yarışan Kimi Ferrari daha kötü diyebilir mi?
    2007 senesinde hayal kurduğu takımda olan Mclaren ile yolculuğunun daha başındayken Mclaren daha kötü diyebilir mi?
    Felipe Massa,Lewis Hamilton x,y,z bir takıma gelir gelmez bu takım daha kötü diyebilir mi, DER Mİ?
    Adam burada yalan mı söylemiş veya yanlış konuştuysa nesi yanlış izah edebilir misiniz?

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2007 senesinde Ferraride yarışan Kimi Ferrari daha kötü diyebilir mi?
    2007 senesinde hayal kurduğu takımda olan Mclaren ile yolculuğunun daha başındayken Mclaren daha kötü diyebilir mi?
    Felipe Massa,Lewis Hamilton x,y,z bir takıma gelir gelmez bu takım daha kötü diyebilir mi, DER Mİ?
    Adam burada yalan mı söylemiş veya yanlış konuştuysa nesi yanlış izah edebilir misiniz?

  16. Fernando Alonso, çocukluğunda kurduğu 'McLaren ile yarışma' hayalini, merakla beklenen ve Mart ayında yapılacak Avustralya GP ile gerçekleştirecek.

    Henüz küçük bir çocukken, kahramanlarım Alain Prost ve Ayrton Senna idi. Onları McLaren'da yarışırken seyretmek bana ayrı bir haz veriyordu. McLaren oyuncaklarıyla oynamak da en keyif aldığım şeylerdendi. Şimdi bir McLaren pilotu olmam, aslında benim öteden beri süregelen hayalimin gerçek olmasıdır. Burada olduğum için çok mutluyum. Eğer bir futbolcu olsaydım, Real Madrid takımı için top koşturmak isterdim. İşte, McLaren adına mücadele etmek de, tıpkı Real Madrid için top koşturmak gibi." (19 şubat 2007)

    Dünya Şampiyonu Fernando Alonso, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in eski takımı hakkında yaptığı eleştirileri dikkate almadığını ifade etti. McLaren'da geçirdiği 5 yılın ardından İtalyan ekibine geçerek Michael Schumacher'in yerini alan Fin pilot, Ferrari'nin McLaren'dan "çok daha sıcak" bir takım olduğunu söylemişti.

    "Ferrari daha kötü diyebilir mi?"

    Raikkonen ayrıca, Ferrari'de kendini çok daha rahat hissettiğini ve gerilimden uzak bir ortam olduğunu ifade etmişti. McLaren patronu Ron Dennis bile bu hafta yaptığı açıklamada, birçok gözlemcinin takımı sıcak bulmaktan öte soğuk olarak algıladığı itirafında bulunmuştu.

    Ancak Raikkonen'in yorumlarını değerlendiren İspanyol pilot, "Kimi'nin böyle konuşması şaşırtıcı değil. Çıkıp da Ferrari'nin daha kötü olduğunu söylemeyecek herhalde, değil mi?" diye konuştu. (17 ocak 2007)

    alonso'nun dolar paritesini andıran, imkb borsasından daha hızlı şekilde şartlara uyum sağlayabilen ve hiç belli etmediğini sanan karakterine hastayım. bu da bir meziyet tabi…..

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    at gözlüğü ve fanatizm mi? Alonso'nun geçmişte neler söylediği mi? Aramıza hoş geldiniz sevgi hanım,yenisiniz galiba çünkü hakkımda hiç bir fikriniz olmamasına rağmen bu kadar fazla ve istikrarlı alakasız yorumu ardı ardına yapabilmeniz,bende bu hissiyatı uyandırdı. Ayrıca ukalalık yapmak için bile bilgiye ihtiyaç vardır. Bilginiz olsunda, ukala olsanız bile size saygı duyarım,ama bilginiz olsun! Ayrıca özür dilememdeki kinayeyi de anlamanız! beni çok mutlu etti. Aynı frekansta konuşmak mutluluk verici 🙂 !

  18. kısmet diyorum başka da bir şey demiyorum 🙂

  19. can bundy,emre belezoğlu çocukluğundan beri fenerbahçeliydi bunu eski takım arkadaşları başta hakan şükür olmak üzere belirtmişlerdi 🙂

  20. kimi ye bak gör halini.alonso yeni takımına yağ çekiyor.yarış kazanınca iyi kazanamayınca arabaya bahane bulur.tamm iyi pilotsun şampiyonsunda ferrarinin seni göndermeyeceği ne malum.kimi ye bak gör halini.

  21. aşağıda bi arkadaş de belirtmiş. bunlar alonso nu temennileri. ferrari de başarılı olup bu takımda f1 i bırakmayı istiyor. bunu çok istiyor hemde. dile getirmesi de neden garipseniyor anlamadım. tabiki geleceğin neler getireceğini bilemeyiz. mc laren ede büyük umutlarla gitmişti. ama işler umduğu gibi gitmedi. bu kez hayal kırıklığına uğramaz inş.

  22. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Son durağı Mercedes olacak desem çok mu sallamış olurum 😀

  23. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    keşke duygularımı ifade edebileceğim güzel gülme smileyleri olsaydı burda 😀

  24. heyecan dolu son derece mutlu duygusal ifadeler bunlar. temenni düşüncesiyle söylenmiş. yoksa kim bilebilirki yarının ne olacağını? gerçi ferrariden sonra artık yarışmayı düşünmüyorsa böyle emin konuşmuş olabilir.

  25. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Arkadasım bence sen at gözlüklerini ve fanatizmini bir tarafa bırakıp dönüpte desteklediğin adamın gecmiş zamanlarda kimler için neler söylediğine bir bak ondan sonra burada analizlerde bulunup beklentiler içinde olki özürü sen değil baskaları senden dilesin ukalalagın anlamı yok dimi. Sadece 2 samp alması bile Reno hakkında mclarene gectiğinde söylediklerini söylememesini gerektiren bir nedendi renonun onu var etmesini bir kenara bırakıyorum bak sedece samp olması yeterdi ama o onca seye rahmen birde tekrar reno ya döndü neyse:))
    Neyse arkadasım ufak bişey daha söyliyim gerginlik yaratmanın anlamı yok nede olsa 🙂 hiçbir pilota karsı kişisel olarak nefretim yok pilotları sadece konusmalarından ve belli ettikleri kadarı ile bildiğimizi sandıgımız kişilikleri ve pilotajları ile ilgili olarak kıyaslayıp severiz. Olay budur yani sorun nefret etmek değil :))

  26. bir tarafta ne olacağını sürekli bekleyip göreceğiz diyen bir kimi…bir tarafta sürekli kesin ve emin konuşan abartan atan olmayınca mızmızlanan alonso…fark var. yarının ne olacağını Allahtan başka kimse bilemez. konuş konuşta Allah sana bir ders versin hercai…

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Renault ile yarışırken takımından memnun olduğunu ve şu anda kazanan takımda bulunduğunu ve bunun için ferrariyi tercih etmesine gerek olmadığını söylemişti 2005te ferrari ile ilgili düşünceleri sorulunca.
    Mclaren'e olan sevgisi özellikle Ayrton Senna'dan kaynaklanıyordu ve küçüklüğünden beri Senna'nın bir zamalar yarıştığı bir takımda onun gibi başarılı olabilmek onun hayaliydi ve kariyerini mutlu olacağını düşündüğü o takımla bitirmek istiyordu doğal olarak.
    Yeni umutlarla,mantıklı cümleler kurmuşken, daha geçmişi bile iyi analiz edememiş arkadaşların bu kadar sıcak cümleleri analiz etmesini beklemek benim hatam.
    Nefretiniz, gözlükleriniz, gereksiz sataşmalarınız ve tarafsız olmanızı, spor konuşmanızı beklediğim için sizlerden özür diliyorum arkadaşlar.

  28. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    can bundy güzel yorumun için teşekkür ederim.

  29. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Göreceğiz, her gittiği yerde hep aynı nakarat.Seneye nerde olacak acaba..

  30. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Bence sen mnse emin olma hiçbirzaman :))
    Sen Ferraride yarısmayacagındanda emindin 3-4 yıl önce hatta hiç hayalinde orada yarısmak bile yoktu ama bak birden olabiliyormus demekki 😀 hayalindeki takım mclarende son takımın olucaktı ama bak olmayabiliyormus demekki dimi 😀
    Azıcık ders alda yasadıklarında, medyayla aram iyi olucak felan diye boş boş konusup komik duruma düşme bence işini yap sen yeter:)) İnceden inceye Kimiyede dokundurmussun ama Herzaman dediğim gibi senin gibi kişiliği olan biri kimi gibi birinin kişiliğe defalarca kurban olsun bee:))))

  31. Ferrari'nin Alonso'nun son durağı olması için; Ferrari açısından, Alonso'nun iyi performans göstermesi gerekiyor -ki bu konuda aklımda en ufak bir şüphe yok-. Alonso açısından, Ferrari'nin iyi araçlar yapması ve takım içi rekabeti yönetebilmesi gerekiyor.

    Ferrari ile yarışma konusunda söylediklerinden de "Artık daha olgunum" anlamını çıkartıyorum.

  32. ** (eksik yazdığımdan dolayı tam ters anlam oluşmuş… düzeltilmiş hali ni peşinen yazıyorum.)F1, şov larla para kazanırken bundan daha basit cümleleri kurarsanız varmış olduğunuz takımdaki mevcudunuzun sorgulanması hep ön planda kalır.

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso zaten başka takımla birlikte ferrariye karşı bir galibiyet aldı. Şimdi de sırada madalyonun öbür yüzünde olmak var. wrc-rai güzel hatırlatma için teşekkürler.
    Alonso'nun göreceği muamele eski takımında gördüğü muameleden daha farklı olacaktır diye düşünmek istiyorum. Zamanın neler getireceğini kimse bilemez. Göreceğiz inşallah.
    Gel artık yeni sezon geeeeeel!

  34. hiç bir şey son değildir örnek şumi hep kırmızıydı

  35. Cümleleri kuranamı kurdurtanamı bakmak lazım… McLaren bir şeylere sahip olmanın aşkına bazı şeyleri silmişse ve bu bahsedilen kişiyse kim ne olsa istediği cümleyi rahatça kurabilirki Alonso o kadarda abartmamış.F1, şov larla para kazanırken bundan daha basit cümleleri kurarsanız vamış olduğunuz takımdaki mevcudunuz hep ön planda kalır.Bir kaç başarılı yarışdan sonra MSC de ii kelimeleri seçecekdir (Mercedes adına).Bu kaçınılmaz bir zorunluluk iken pilotları suçlayabilmeye imkan yok.Bu adamlar pist dışındaki aktivitelerde ne kadar ilgi görürlerse takımları ve kendileri o kadar para kazanıyorlar.

  36. benim düşüncem bir ferrari kullanıp dünya şampiyonu olmaktansa başka bir takımda ferrari'yi yenip dünya şampiyonu olmak daha büyük öneme sahip..Neden çoğu pilotun ferrari'de yarışmak istediğini anlamış değilim

  37. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Bu haberde alonso kullandığı bazı cümleleri McLaren içinde kurmuştu.

    Bu yüzden bu adamı emre belözoğluna benzetiyorum. sıkılmadan cümle kurabiliyor. hoş bu da kolay bir meziyet değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir