Alonso: "Schumacher Sorun Yaşamayacaktır"

yazar:

kategori:

“Onun için büyük bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü hepimiz oldukça rekabetçi pilotlarız.”

“Uzun zamanın ardından araca döndüğünüzde zamanlarınız birkaç yıl önce ettiğiniz tur zamanları gibi olur.”

“Eğer yeterli deneyiminiz varsa ve geçmişte kazanan bir pilotsanız… Michael Formula 1’deki en iyilerden biriydi. Bu yüzden 38 ya da 41 yaşında olmanın çok fazla şeyi değiştireceğini sanmıyorum.”

“İçinizdeki rekabetçi içgüdüler her zaman aynı kalır.”

İspanyol pilot, Schumacher’İn F1’e geri dönmesinden memnu olduğunu da ekliyor.

“Sanırım neden geri geldiği sorusuna cevabı verebilecek tek kişi o. 20 yıl boyunca en yüksek seviyede yarışmış bir pilot için evde oturmak kolay değildir. Onun gibi bir yarışçı için de evde oturmak kolay değildir.”

“Bu fırsatı yakaladığında geri dönmek istedi çünkü hazır olduğunu hissediyordu. Geri döndüğü için ben de oldukça mutluyum. Spor adına mutluyum. Bu Formula 1 için fazlasıyla olumlu bir şey.”

“2010 sezonunun taraftarlar için oldukça ilginç geçeceğini düşünüyorum.”Michael’in dönüşüspor için çok iyi.”

Alonso,hem kendisinin hem Schumacher’in 2006’daki mücadelelerinin ardından şimdi birbirlerini yenmek için akstra motivasyonla yarışacaklarını düşünüyor.

“Tabii ki, biz onun kariyerinin son iki yılında rakiptik. 2006’da Brezilyadaki son tura kadar çok sıkı bir rekabet yaşadık. Bu yüzden 2006’da kazanmaya çok yakın olduğu sekizinci şampiyonluğu kaybettiği kişiyi yenmeye çalışmak için motivasyonunu koruyacak.”

“Ve şimdi ben de Ferrari’deyim. Onun yarıştığı ve kazandığı yerdeyim. Benim için de burada kazanmak ve birkaç yıl önceki başarıyı sürdürmek önemli. Bu bana da bir motivasyon sağlıyor.”

“Michael pistleri bıraktığından bu yana benim açımdan böyle bir motivasyon yaşanmamıştı.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mercedes-Benz yeni avatarını en içten duygularımla selamlıyorum.

    Umarım bütün Mercedes Fanları tek bir logoda toplanırız.

    Gücümüzü burda da belli ederiz.

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Schumacher için sorun yaşamayacağını söylemek halihazırda yarışan pilotlar için bir ukalalık belirtisidir.

    Lauda veya " Uçan Finli Mika Hakkinen "çıkıp konuşsa tecrübesi sebebiyle birşey denmez ve dinlenir.

    ama kendisinden düşük seviyedeki bir tecrübeye sahip pilotlara "sen bu konuda ne bilirsin veya bu konuda nasıl bir tecrübeye sahipsin" demekten kendimi alamıyorum.

  3. bak dostum senin ne olduğun beni ilgilendirmez yaşının ne olduğuda.önce insan olmayı öğreneceksin.karşındakine saygılı olmayı öğreneceksin.ondan sonra beni sorgulayacaksın.muhtemelen aramızda çok yaş farkıda yok.yani küçüklük büyüklük olayına hiç girme bence.

  4. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bir Ferrari gitti diye bazı şeyleri ezmeye başladınız.Kimi kim ile kıyasladığınızın daha farkında bile değilsiniz.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Yaşar bana cevap vermek senin haddine düşmez..Sen küçük arabalarınla oynarken ben Formula 1' i takip ediyordum.Haddini bilerek konuş.Beni tehdit edemezsin.Kırabilecek bu adam ile ilgili ne söyleyebilirsin ki Schumi' nin yanında.

  6. Mercedes Benz yakın zamanda yaşadığı acı dolayısıyla kırmamak için yorumlarına cevap vermek istemiyorum.ama şansını fazla zorlama istersen.sevmediğin ap açık ortada her haberine yorum yapma.yapıyorsanda kimseyi kırmadan germeden yap saygılar…

  7. onu yazan mekanikerdi.ne saçmalıyorsun.kimse schumi WHO demez pilotların içinde ve schumi gülmüş ve alonso yu ilk tebrik eden olmuştu.

  8. bu adam da tam bi dönme ha
    eskiden şumi kim diyordu şimdi şumiyi övüyor acayip bir adam bence bu yıl sonunda ya o ya damassa dan biri kovulur çünkü ikisi bir arada yapamaz…

  9. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Ulu Manitu konuşmuş..

  10. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Umarım 3-4 takım birbirine denk olur da kim burun farkıyla önde bitirir, hepimiz görürüz. Açıkçası Şuminin dönüş dedikoduları başladığında, eskisi gibi rekabetçi olamayacağını düşünüyordum. Ama Yakıt ikmali ve ince ön lastiklerin getirdiği fark belki Şumi ye herkesten daha fazla avantaj sağlayacaktır.

    Şöyle ki; Alonso 2007 de michelinden Bridgestone lastiğe geçtiğinde, Michelin le hiç yarışmayan Hamiltondan daha zor ve uzun sürede adapte olmuştu bridgestone lastiklere. Şimdi Alonso nun 2007 deki konumunda tüm aktif pilotlar var, Hamiltonun 2007 deki konumunda Şumi var. Hemde, yeni araca bindiği anda,o aracı test eden test pilotlarını geçebilen Şumi. Bence bu konuda avantaj onda.

    Ayrıca, Alonso ve Massa da, diğer pilotlara göre, uyum için fazla zamana ihtiyaç duymayacaktır. Çünkü,her pilot yeni araçlara alışmak zorunda kalacak onlar gibi.

    Böylece önümüzdeki sezon, araçların hızına da bağlı olarak, Alonso, Massa, Şumi, Hamilton ve belki Rosberg şampiyonluk için yarışacaklardır.

  11. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    "Ferrari’de yarıştıktan sonra başka bir takımda yarışmak için gerekli motivasyonu sağlamak neredeyse imkansız
    çünkü buradaki tarih nedeniyle aynı ortamı asla bulamazsınız.”
    "Michael pistleri bıraktığından bu yana benim açımdan böyle bir motivasyon yaşanmamıştı.” Fernando Alonso
    ( Sanırım Michael'in Büyüklüğüne başka Atıf gerekmez 🙂

  12. güzel konuşmuş.umarım rekabet sadece alonso ve schumi arasında değil 5 6 pilot arasında yaşanır.ama ben en çok schumi-alonso-lewis-massa yı merak ediyorum.

  13. valla f1 izleme ile ilgili benim bile motivasyonum artmış bulunmakta, schumacher'in dönmesi ve bize rakip olması gerçekten olağanüstü bir şey

  14. bencede schumi sorun yaşamayacaktır. 2006 daki rakibimizin geri dönmesine sevindim. schumi rövanşı almak isteyecektir. alonso da scumi nin eski takımında en az onun kadar başarılı olmak isteyecektir tabi. lewis, massa ve vettel inde katkılarıyla 2010 süper geçecek

  15. deniz aydın avatarı

    şu noktada schumi'nin motivasyonunun daha yüksek olacağı kanısındayım…

  16. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ben bir Schumi aşığı olarak Alonso'nun bu demeçlerine hayran kaldım gerçekten olgunlaşmış ama genede ben kendisini dobra bir insan (pilot) olarak görüyorum yani yarışlaar başladığında hele ki Ferrari aracı rekabetçi olursa ne demek istediğimi anlayacaksınız.

  17. Son cümlesi çok iyi.

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso'ya + rep yolluyorum!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir