Alonso: "Ferrari'de Eşit Şartlar Altındayız"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, eski takımı McLaren’dan takım arkadaşı Lewis Hamilton’a takımda birinci pilot gibi muamele edildiği için ayrılmıştı.

Ferrari’nin Wrooom etkinliklerindeki medya toplantısında konuşan Alonso, “Takıma benim için olan her şeye dahip olmak istediğimi söylemiyorum.” dedi.

“Yapacağım şey takımla birlikte %110 çalışmak ve eğer takım %110 çalışmıyorsa bu doğru olmaz. Ben herkesin işini en iyi yapmasını sağlamak için onları zorlayacak bir adamım ve onlar da benim en iyisini yapmam için beni zorlayacaklar.”

“Kariyerimde hiçbir zaman hiçbir takımda birinci pilot olmayı istediğimi söylemedim.”

“Ama tabii ki 2007’de birkaç kez olduğum gibi iki numara olmak istemiyorum.”

Alonso 2007 Avrupa GP’sindeki sürtüşmelerine rağmen yeni takım arkadaşı Massa ile iyi anlaştığını söyledi.

“Oldukça iyi ve takıma yabancı olmayan bir takım arkadaşına sahip olmak benim için olumlu bir şey. Bana yardımı olabilir çünkü her iki pilot da takıma yabancı olsaydı bazen teknik ekip içinde kaybolabilirdiniz.”

“Felipe takımı tanıyor ve oldulça güçlü bir ikili olabileceğimizi düşünüyorum. 2007’de olanlar yarış içinde olan şeylerdi. Biz rekabetçi yarışçılarız. Bu geçmişte kaldı.”

“Artık 2010’dayız ve 2007’yi hatırlayan çok az kişi var. Geçmişi sonsuza dek konuşup duramazsınız.”


Yorumlar

  1. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    evet aslında alonso nun o söylemleri vardı.belkide bunu renault veremedi ona.ancak günümüzdeki alonso yla renaulttaki alonso arasında çok fark var.bununda mclaren gibi bir takıma gidip bunu kıymetini bilememiş.takımdan ayrılmış ve 2 senesini boşa harcamış bir pilotun olgunlaşması olarak yorumluyorum.açıkçası alonso takımı karşısına almak yerine lewis le çalışsa 2007 ve 2008 çok farklı olurdu.dediğim gibi belkide alonso ferrari ye gelmeli ve kimi mclarende kalmalıydı.o zaman 4 pilotuda değerlendirebilirdik.açıkçası alonso kendi hataları kimi ise şansızlıklardan şampiyonluklar kaybetti.massa nın 2008 ve lewis in 2007 side bunlara örnek.işte bu durumlarda schumi nin farkı ortaya çıkıyor.oda fakir bir aileden geldi ama kendisini kontrol etmesini bildi.öte yandan işin sosyo kültürel ve ekonomik boyutuna bakarsak.kimi nin iskandinav olarak ağır başlı olması ve yetiştiği kültür ile massa nın brazilya ve alonso nun ispanya (1990 lardan sonra gelişti) tepkileride normal.işte mclaren gibi bir yerde egolarına yenilen alonso umarım ferrari de bunları tekrarlamaz.ben yinede pilot kontrolünün etkili olduğuna inanıyorum.özellikle ilk başlarda.

  2. yazdıklarnın bir çoğunda hemfikirim arkadaşım genel anlamda,katılmadığım konu takımın pilotu dizginleme mevzuu,alonso zaten renodayken ben kendim için yarışırım takım benım için ikinci plandadır söylemleri vardı hatırlarsan.fakir bir aileden gelip kendını genç yaşda dünya şampiyonu olarak bulan ve arkasındaki bir çok ispanyolun sevgi gösterisiyle şımaran alonso benim kanaatim bu gün için sanki geçmişten ders almış gibi görünüyor.daha ılımlı bir hal içerisinde görüyorum ama tabi bu düşüncem doğrumu değilmi 7-8 yarış sonra anlaşılır..

  3. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ben zaten ron dennis le kıyaslamadımki alonso yu.ben sadece dizginleyebilmeliydi dedim.bu sene ferrari nin yapmak zorunda olduğuda bu.evet jpm nin sürüşü zevk verirdi.ama başarı gelmeyince ona crusher etiketi yapıştırıldı ve yakışmayan bir şekilde gitti f1 den.açıkçası düşündümde ferrari kimi yi de idare edemedi.neden dersen,mclaren nin yapısı daha ciddi.kimi birden gelip kendini rahatlık içinde buldu ve alonso ya saçını kestirten mclaren kimi ye dövmye falan yaptırtmazdı.(bunlar benim görüşlerim)ve kimi kendini bir rahatlığın içinde buldu.2007 de şampiyonlu geldi ama 2008 de aracada uyum sağlayamayınca kimi yi kaybetti ferrari.aslında o zaman ferrari alonso yu alsa mclarende kimi yi tutsa 2007-2008 de 4 pilotunda çekiştiği yarışlar izleyebilirdik ve 2010 dada mclaren hala lewis ve kimi ikilisiyle devam ediyor olurdu.açıkçası kariyerinde 3 4 şampiyonluğu olabilecek kimi ninde 1 de kalması yazık oldu. 2003-2005 ve 2007.kısmen de olsa 2008.

  4. bu konuda sana katılmıyorum,tecrübeye dayalı bir yönetim anlayışının başarılı olacağına herkes kanaat getirir ki Ron Dennisin 27 senelik takım patronluğu zamanı içerisinde çalıştığı pilotları tek tek yazmama gerek yok.Alonsonun 2 dünya şampiyonluğu Ron Dennisin kariyeriyle boy ölçüşemez bu anlamda.david couldhard takımdan ayrıldıktan sonra bir takım açıklamalar yapmıştır ama en uzun süre aynı takımla yarışma rekorunu yanılmıyorsam elinde tutuyor,kendi başarısızlıklarını bir parça takıma yüklemeye çalışmış dıye düşünüyorum.Montoya seninde belirttiğin gibi çok fazla hata yapmıştır ama seyir zevki veren bir sürüşü vardı.

  5. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bakmak gerek olacaktı pardon.ve hayır tabiki zorlayacak ama gerek jpm olsun,gerek kimi yi dizginleyememleri olsun etkilemişti.mesela almanyada jpm nin kimi yi geçme uğruna kaza yapması sıralamalarda,kimi nin okadar önde giderken fastest lap yapma çabalarıyla yarıda kalan bir yarış.işte mclaren bunlardan ders almadı ve alonso-lewis olayı patlak verdi.sene başında alonso ya önem verilirken macarsitandan sonra lewis e yöneldiler.ve olaylar bu noktaya geldi.pilot doğasıdır olur ama takımlarda dikkat etmeli.şimdi alonso-kimi olsaydı bu olaylar yaşanmazdı.kimi aldırmyor ve işine bakıyor.lewis te tam ingiliz karakterli değil afro luk var.e durum böyle olunca alonso nun hatası lewis in hatasından ziyade bence takımın hatası.çünkü bence güçlü kadroydu ve mclarenciler seviyordu o kadroyu.şimdi ferrari de aynı kadro var ve olaylar başlarsa ben stefano yu zor yarışlar bekler diye düşünüyorum.bahreynde ışıklar söndümü abu dhabi deki damalı bayrağa kadar arkadaşlık vs ikinci planda kalır.buda kritik bir nokta bence.

  6. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    kimi mi kazanmıştı?onu unutmuşum.yani olay o değil mclaren hem araca bağlı olarak hemde yönetim olarak hatalar yaptı.yoksa bir takım 5 senede kimi,alonso,jpm yi kaybetmek ve lewis i kaybetme noktasına gelmişse alonso hamilton da yaşanan olayları birazda mclarende yaşamak gerek.kezaa kimi-jpm arasındada yaşanabilirdi bu olaylar kimi aldırmadı jmp ye.yoksa jpm nin yaptığı kaza ve hataların haddi hesabı yok.hele turkiye ve belçikada…hatta çinde.bu bence mclarenin pilot yönetiminden kaynaklanıyor.

  7. ispanya yarışına gelındığınde kiminin 7 alonsonunda 36 puanı vardı yanılmıyorsam,haliyle zorlaması gerekıyordu sezonun 5. yarşı idi.belirtmek istediğim 22 turda 26 sanıye fark açacak kadar zorluyorsun fakat motora bir şey olmadı.o yarışı kimi kazanmıştı şampiyon alonso olmuştu karıştırmayalım.geriden gelen raikkönen puan olarak bu sebeple zorlamak zorunda olanda o ama o zorluyor diye motor arızası yaşandı deniyorsa kimse geriden gelip şampiyon olmamalı denir…

  8. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bu bir veri değilki.yarışı alonso kazanmış şampiyon olmuştu.zorlaması gerekn yarışta zorlamış ve çinde kimi yi mağlup etmişti.açıkçası o sene mclaren aşırı kırılgan ama bir o kadarda güçlü bir araçtı.eğer dayanıklı olsa kimi şampiyon olurdu.galiba pilotlar ilk şampiyonluk için çok fazla baskı hissediyor.alonso-button..hatta schumi ve aldığı cezalar o sene 2 yarıştan men cezası almıştı formasyoun turunda hill i geçip..ikinci senelerinde daha güçlü oluyorlar o yüzden bu sene button a dikkat!ve evet bu arada ben sevmiyorum mclaren nin pilot yönetimini.alonso,kimi-jpm yi kaybet ve lewis i kaybetme noktasına gel.bence biraz hata takımda.

  9. 2005 yılında motor kimi zorladı diye bozulmuyordu genel olarak hata vardı motorda,yoksa 2005 ispanyada starttan sonra güvenlık aracı girmiş 3. turda yarış başlamış 23 tur sonunda kimi pite girdiğinde alonso ile arasındaki fark 26 sanıye,22 turda 26 sanıye!!! kimi pitten alonsonun hemen önunde çıkmış deposu dolu olduğu halde o tur içerisinde alonso kimiyi geçememişti.

  10. işte buradaki bir çok taraftarın problemi bu. tuttuğun pilot, takım hangisi ise ondan başkası hakkında iyi bir şey yazamazsın.. ben aşağıdaki yazıları yazdım, mclarenci misin diye soruyorsun. hamilton taraftarı olup olmadığımı merak ediyorsun. açıkça söyleyeyim, felipe ve schumi haricindeki tüm pilotlara eşit mesafede uzağım. ama bunlar düşündüğüm şeyleri söylememi engellemez. birisi hakkında iyi bir şey söylemek için taraftarı olmak zorunda değilim. aynı şekilde tuttuğum pilot hakkında da kötü konuşmama engel olmaz taraftarı olmam. örneğin, ingiltere 2008 yarışından sonra felipe ile ilgili yazdıklarımı en büyük felipe düşmanları bile yazmamıştır. senin anlayamadığın bu bence.

    ayrıca, hamilton'un yavaşlatılmış olması pilotun değil aracın hızıyla alakalı yorumun da acayip taraflı bir yorum olmuş. hamilton'un hızlı olduğu bir yarışta sebebi araca bağlamak ne kadar tarafsız bir yorum açıkça belli oluyor. ben aracın yavaş olduğunu değil, hamilton'un daha hızlı olduğunu söyledim orada (dennis de öyle söylemiş). nasıl anlamak istiyorsan öyle yorumlamışsın sözlerimi.

  11. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ben alonso haklı,ron haklı lewis haklı vs tartışmalarına girmeden sadece tek birşey söyleyeceğim.2005 yılında ki kimi-jpm kadrosu mclarenin gerçektende uzun zamandır elde ettiği en iyi kadroydu.ama jpm nin fantastik fantazikleri,kimi nin fintastic zorlamaları aracın dayanısızlığı yüzünden sekteye uğrayan bir sezon geçirdi.her ne kadar pilotlar arasında bir tartışma olmadıysada eğer kimi biraz konuşkan olsa jpm ortalığı ayağa kaldırırdı.kaldıki antremanlarda motorla ilgili garip yorumlar yapmıştır jpm.kaldıki 2006 da jpm sezon ortasında gitmiş ve gereksiz açıklamalar yapmıştır.ve ondan daha iyi bir kadroyu iki pilot bazında ele alırsak alonso-lewis çok daha kaliteli bir kadroydu.bence mclaren 2007 de alonso ya odaklanmalı ( lewis çaylakken) ve 2008 de eşitliğe geçilmeliydi.lewis çi arkadaşlarım kızmasın lütfen.alonso mclaren e geldiğinde 2 dünya şampiyonu olmuş bir pilottu.sizcede 1 numara olması mantıklı değilmi?lewis alonso nun set up larını kullanmadımı ve ondan bir şeyler öğrenmedimi?schumacher bile her tur yeni birşey öğrendiğini iddaa eder ve açıkça söyler.ve eğer öyle olsaydı açıkça söylüyorum bir ferrari taraftarı olarak,bizim güçlü kadromuza ve aracımıza rağmen korkardım mclarenlerden.ve mclaren yine bir soğuk iklim bir akdeniz li pilotu idare edemedi.karakter olarak soğuk ülkelerin insanları iyi ve daha sakindir.akdenizliler ise hemen tepki verir.ve mclaren bence bunu idare edemedi.eğer etseydi 2007 de alonso şampiyon olur ve 2008 de daha güçlü bir kombinasyola ortaya çıkarlardı.lewis e de ilk senesinde bu kadar özgüven yerine öğrenme yılı olarak geçiş verilse lewis ne bu demeşleri nede monza-çin vb hataları yapardı.sonuç olarak alonso ortalığı kaldırdı lewis takımı savundu yalan söylediden ziyade bence hata takımda.bundan 2005 2006 da ders alsalardı bu kadroyu bozmalardı.kim nederse desin 5 yılda kimi,alonso,jpm yi kaybetmek bir takım için iyi olmasa gerek.bakalım şimdi mclarende iki ingiliz ve ferrari de iki akdeniz(sıcak) pilot var.bakalım sakin lik mi kazanacak yoksa heyacan ateşimi.

  12. massathebest, epey bi uzun olarak sana paste ettiğin veaçıklama yazdığın bütün başlıklar hakkında cevaplar verdim ve tam sayfayı gönderirlen kopyelemediğim için hepsi silindi ve tekerrürden yazmak işime gelmedi.O yazımın başında senin McLaren taraftarı olma ihtimalini sormuşdum.Ben ALonso yu severim ama Mercedes taraftarıyım.
    İçki, ruhunda olmayan şeyleri insana yaptırmaz kardeşim…
    Monako 2007 de Alonso nun aracının Hamiltonun aracından hızlı olduğundan öte ;bilhassa yavaş olduğunu alenen paste etmişsin.Yarışı kazandıkdan sonra kağnı ile oraya varmış olsan bile mükemmel bir araç demek F1 in literatürüdür.3. araçla ilgili açıklamasıda onun en hızlı olmayan araçlarla 2 şampiyonluğu almış olduğunun senin tarafındanda kabülüne dair açıklamadır.Dennis o yarışda Hamilton a mücadele izni vermemişdir (yavaşlatmamışlardır).2008 de Alonso nun Heildfeld e biraz atak davranması sonucunda iki aracında ne olduğunu görmüş olmak bunu yeterince anlatabilir.
    Singapur 2008 de olmasalar olmasaydı sıralamalar sırasında ALonso mekanik arıza yaşamaz ve poll u alacak kadar hızlıyken bu iş yapabilirdi.Singapur 2008 de Massa nın ve taraftarlarının Renault u suçlu çıkaracaklarına Massanın acemi aceleciliği ve lolipoplarının yanlışının hesabını sormaları gerekirdi. Bu hata yapılmasa Hamilton la Massanın puan kaybı aynı olmayacakdı.
    massathebest,senin Hamilton cu McLaren taraftarı olma ihtimalinide irdelemek istiyorum… verilere göre aracın kazanmadaki etkisinin % 70 in üzerinde (pilot un %30 un altında) olduğu bir veride McLaren in ivmesimi Hamilton un ivmesimi önceliklidir.Hamilton un ivmesi diyorsan; 2009 sezonu başına bak anlarsın.20 seneyi aşkındır bu melaneti izlediğimide bu yüzden söyleyip dururum.
    Ekran bir daha sıforlamadan sayfayı göndermek için kısa yazıyorum.Herkes… anlatmak istediğini anlayabilmeli.

  13. Bu hafta başında Sao Paulo'daki sezon sonu partide Massa'nın; eski Ferrari pilotu Rubens Barrichello ve Schumacher hakkında hoş olmayan ifadeler içeren şarkıya eşlik ettiği belirtilmişti.

    Bunun doğrulanmasının ardından Massa ile ilişkilerinin bozulduğu ileri sürülen Schumacher, Alman Express gazetesine yaptığı açıklamada böyle bir durumun sözkonusu olmadığını belirtti.

    7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Schumacher, sezon sonu partisinde Massa ve partiye gelenlerin çok fazla alkol tükettiği için böyle bir şeyin yaşandığını ve bundan rahatsızlık duymadığını ifade etti.

    Bunun, 2008'de akıl hocalığını yaptığı Massa ile ilişkilerini bozmadığını kaydeden Schumacher, "Felipe benim arkadaşım" dedi.

    haberi eksik vermeyelim massAlonso, madem nostaljik takılacaksın… sebebinin fazla alkol tüketimi olduğunu bizzat schumacher açıklamış. ama alonso da kopyala yapıştır yaptığım demeçlerini aşırı alkol altında vermişse, sorun yok tabi =)

  14. McLaren, Monako Grand Prix'sinde sürücülerine yönelik uyguladığı takım emri konusunda FIA soruşturmasıyla karşı karşıya gelecek. Dünya şampiyonu Fernando Alonso ve takım arkadaşı Lewis Hamilton'a ilk pit stopların ardından, McLaren'ın 1-2 yapmasını tehlikeye atmamak için, pozisyonlarını koruma talimatı verilmişti. FIA,dan bugün yapılan açıklamada, "FIA, Uluslararası Spor Yasası'nın ihlal edilmesi ihtimali uyarınca, 2007 Monako Grand Prix'de McLaren Mercedes takımıyla ilgili olarak olaya ilişkin soruşturma başlatmıştır" denildi.

    ———–

    Ron Dennis, kendisinin de tam bir yarışçı olması nedeniyle pilotları yavaşlatmak gibi bir karardan hoşlanmadığını belirten Dennis, "Fakat Monako GP'de kazanmak için yapmanız gereken şey bu. Bundan dolayı da hiçbir şekilde özür dilemeyeceğim" diye konuştu. Bu arada Hamilton'ın yarış sonrasında, "Aracımda iki numarayım ve iki numaralı pilotum" şeklindeki ifadelerine de değinerek, genç pilotun dayal kırıklığını anladığını söyledi. Dennis, "Zaman, kimseyi kayırmadığımızı gösterecek. Yarışmakta serbest oldukları zamanlar ve yerler olacak. Fakat Monako onlardan biri değil" dedi.

    ——–

    Fernando Alonso, bugün mücadele boyunca “mükemmel bir araçla” yarışmaktan büyük zevk aldığını vurgulayan İspanyol sürücü, “Takımın hafta sonu bu kadar performans gösterdiğini görmek sürpriz oldu diye düşünüyorum. Kariyerimde 16 veya 17 zaferim var. Ancak bunlardan hiçbirini, üçüncü olan sürücüden bir dakikadan fazla bir farkla kazanmadım. Bu belki de bugüne kadar en kolay zafer oldu” dedi.

    hamilton'un kayırıldığını düşündüğünde ortalığı ayağa kaldıran alonso'nun, fia soruşturma başlatımış olduğu halde, ron dennis açıkça (hamilton'u yavaşlattık) dediği halde, alonso'nun yarışla ilgili yaptığı açıklamalarda bu konuya hiç bir şekilde değinmemiş olması ne garip değil mi?

  15. ben hikayeyi ortaya okuyorum,isteyen dinlerr isteyen kulağını tıkar dinlemezz…işine gelende diyebiliriz :))

  16. kirve bu hikayeyi bana okuma… Sadece klavye yazarlığı yaparken dahi dayanamadığın eleştiriler sonrasında bana ileri geri yazdığın lafları hatırlarsan ;fiiliyatınla lafiyatının birbirini desteklemediğini anlarsın.

  17. ironi massaya yardım edeceğini söyleyen alonsonun takımının hile yaparak massayı muhtemel 10 puanından etmesi ve olay açığa çktığında massanın şampiyonluğu kaybetmesınde kendılerının kurgulayıp meydana getırdıklerı skandaldan ötürü ağzını açmamasıdır..

  18. "McLaren takımı kazanmış olduğu ivmeyi Hamiltonla yaşamak istemiş ve Alonso yu harcamak istemişde bunu eliyle başaramamışsa (örneğin en genç şampiyon pilot ve onun takımı ünvanını almışlardır) buna alet olmamış olan pilota neden saldırırsınız."

    orayı bir düzeltelim istersen Aarank. onun doğrusu mclaren takımı yakalamış olduğu ivmeyi hamiltonla yaşamak istemiş değil; hamilton yakalamış olduğu ivmeyi mclaren takımı ile yaşamıştır. hızlı ve dayanıklı araç yalnızca hamilton'un altında değil, aynı özellikleriyle alonso'nun da altındaydı.

    ayrıca, alonso'yu harcamak isteyen takım, monaco'da 5 tur fazla benzini olan hamilton'u alonso'nun önünde pite almaz, yarışın sonlarında arka arkaya geldiklerinde hamilton'u zorlamaması için uyarmaz, ve bu olaydan dolayı fia ile soruşturma geçirmezdi. (hamilton'u takım emirleriyle alonso'nun arkasında tuttukları gerekçesiyle fia soruşturma başlatmıştı).

  19. ben formula 1 pilotu değilim olsaydım nerede ne konuşacağımı bilirdim her doğruyu her yerde konuşmazdım,klişe belkı ama halkımız arasında ıkı kışı konusurken ucuncuye ne pay düştüğü herkes tarafından bilinir.

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren 40 yıldır, Ferrari 60 yıldır, Mercedes 110 yıldır bu civarlarda ve bunlar kişisel doğrularla değil kurumsal politikalarla idare edildiler ve bu kurumlarda ekonomik kıstaslarla farklılık göstersede insanlar ve personelleri değişerek varlıklarını idame ettirebiliyorlar şayet kişilere bağımlı olsalardı bugünlere gelmeleri çok zordu, haa diyorsanız ki biz bir kişinin doğrularının peşine takılıp gideriz bende derim ki adam akıl sağlığını kaybedene kadar gidersiniz sonra yol ayrımında hangi yöne gideceksiniz ….

  21. Bahsettiğin mesele sırasında ALonso Renault takımında yarışmakla birlikte korumak zorunda olduğu en genç şampiyonluk ünvanı yokmuydu… sen olsan buyur kardeşimmi diyecekdin.Hırs içeren bir rekabeti oluşturmuş sonrada bana itaat et diyorsun.Bu kelimeleri senin söylemeyeceğini bana anlatabilirmisin ki; başkasını eleştiriyorsun.

  22. benım şampıyon olmamam ıcın rakıbıme yardım edeceğini açıklayana rakıbime duyduğumun saygının onda birini duyarsam namerdim..

  23. Birilerinin kendilerince doğruları başkalarınında doğruları değildir.Saygı beklemek için saygı duyacaksın.

  24. Şener sorunun cevapı mclaren mercedes takımı için tabiki pilot takıma göre hareket eder olur..ron dennis hem raikkönen için 2006 yılında hemde alonso için ağustos 2007 tarıhınde bizim takımımızın bazı değerleri var isteyen ayrılabilir demeciyle bunu açıklıyor zaten.

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tek soru pilotmu takıma göre hareket eder takımmı pilota göre hareket eder? hangisi ….

  26. 'İspanyol pilot, eski takımı McLaren’dan takım arkadaşı Lewis Hamilton’a takımda birinci pilot gibi muamele edildiği için ayrılmıştı.'
    Takımdan ayrılmayı isteyen Alonsoydu.Mercedes inde kabülünü alarak bu duruma McLaren izin vermişdir(Hamilton cuları tatmin etmesi için çok defalar kovduğunuz demişim).
    Kol kırılmış ve kemikler çokdannn tutmuşdur.3 sene geçmişliğiyle birlikte bazılarınında Alonso ya hala saldırması anlamsız. Kendiside demişdirki üzerinden çok zaman geçti ve herkess unuttu.
    Bu adam bu zamandan sonra Ferrari çalışanıdır.Herkess kendini ona göre formatlasın.

  27. Buraya eski demeçlerden yapıştırmalar yapılıyorsa yanıbaşına McLaren in elemanı olan DeLa Rosa nın Alonso yu anlatan demeçlerinide yapıştırsanız. O olayları bilmeyenlerin kör gözlüğüyle bakanların demeçlerine maruz kalmasalar.Belki bu açıklamalardan sonra ihanetin nerden başladığına karar verebilirler.

  28. biz bize yeteriz aramızda yada takımımızda aklında şüpheleri olan kendınde kibir ve ben bilirim edası taşıyanlar daha doğrusu bize yakışmayanlar zaten barınamazlar.

  29. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren taraftarları neden takımlarına saldıracaklar veya neden yiyip duracaklar ihanet edenleri barındırmadıkları için mi?, kişisel menfaatleri takım menfaatinden sonraya sakladıkları için mi?, pilotların geçici takımlarınsa biraz daha kalıcı olduklarını bildikleri için mi?;

    Bizde bir iki laf vardır,kol kırılır yen içinde kalır ve batan gemiyi önce fareler terkeder ikincisi benzetmedir aslı değildir olayın amma bu bizim F1 severlerdeki bu futbolvari taraftarlığı anlamış değilim ve öyle görünüyor ki anlayacak ta değilim ricam odur ki şu spor zannedilen F1 in artık içyüzünü bi araştırın, ne olur yani şu spor denilen gövde gösterisine güç savaşlarına biraz derinlemesine bakın ha bakmıyorsanız futbolvari taraftarlık yapmayın lütfen ….

  30. Yaşamın sınırları ne garip şeyler gösterir insanlara…McLaren taraftarlığı yaptığımın son zamanlarında başka bir sitenin tarafdar kısmında Alonso lehinde tartıştığım zamanlarda bunu kaldıramayan insanların çoğunluk avantajlarından mütevellit hakarete dahi varan karşılık yazılarını bol bol gözledim.Oysa şimdi orada olan bazı insanlar buraya Alonso hakkında rahatça yazı yazmalarına karşılık (taaraflı olamalarına karşın) hiç bir ileri düzeyde seviyesiz harekete maruz kalmıyorlar.Sanısım; Alonso nun taraftarlarıda Alonso gibi seviyeli ve hakkaniyet çocukları olsa gerek.Hiç bir ilgi ve alakaları kalmadığı halde 3 sene sonra dahi içine sindirememeleri ve halaaa Alonso yu aşağılayan yazılarıyla buralara katılabiliyorlar.McLaren in pilotuyken yaptığınız hakaretler yeterli gelmedimi… ittiniz kaktınız,mekanikerlerinize küfür ettirdiniz yeterli gelmedimi.
    Alonso, artık farklı bir dünyanın pilotu ve sizin o zamanda içinizde kalmış acınızı çekmek zorunda deil ve tabiiki onu seven insanlar olarak bizlerde okumak zorunda deiliz.Alonso yu, Şampiyon da olsa severiz sonuncuda olsa severiz.Benim gibiler McLaren taraftarlığını bıraktılar ve Mercedes taraftarı oldular ama bu pilotun kalitesi sebebiyle sempatimizide dewam ettiriyoruz.
    Seneler;MSC nin kalitesi ve Ferrari nin kalitesiyle birlikte bu iki isme başarılı ve yüzdesel orantılarla birlikte çok hoşş rakamlar sundu.McLaren takımı kazanmış olduğu ivmeyi Hamiltonla yaşamak istemiş ve Alonso yu harcamak istemişde bunu eliyle başaramamışsa (örneğin en genç şampiyon pilot ve onun takımı ünvanını almışlardır) buna alet olmamış olan pilota neden saldırırsınız.McLaren orada… saldırın ve yiyin takımınızı.

  31. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Merak etme alonso Massa seni geçince kademeli olarak demeçlerin değişecek.

    en sonunda santander den raikkonen'i gönderdiği gibi bir de Massa ya el atmasını isteyeceksin.

    malum sen işini bilirsin.

    -Ferrari koltuğu için nasıl para konuşur dediysen.(dolaylı)
    -Mclaren'i casusluk skandalında nasıl satıp kaçtıysan
    -Singapurdaki kumpastan nasıl bir tek sen karlı çıktıysan. (herkes işinden oldu ama alonso 1 gp galibiyeti daha kazandı)

    Ferraride bir şekilde bir şeylerin içine gireceksindir. ve bundan karlı yada zararsız çıkmayı başaracaksındır.

    Yazdıklarıma bakınca kariyeri diğer pilotlarına nazaran bir hayli garip.

  32. Hiç bir yorumu okumadım ve direk yazıyorum.

    İnşallah Massa 1. pilot olmayı başarır.

  33. arkadaşım.ben schumi hakkında neler yazmışım bir ara araştır.ama bende şunu anlamıyorum: alonso takıma gelince övüyor bir sürü yorum
    schumi mercedesi övüyor onca yıl ferrari de çalıştıktan sonra laf yok.massa yla ram iyi diyor ikisi başka takımdan gelip laf yapıyorlar.onların pilotuna cevap vermiyor yine laf ediyorlar.
    ben schumi gidince ne yapıcam diye çok üzülmüştüm.hatta ferrari yi nasıl destekliyeceğim dedim.sonra baktım ilk yarışı çıkıp kazandı.bir anda rakip olarak saygı duyduğum adama inanılmaz bir sempati hissettim.nede olsa ferrari pilotuydu.aynı şeyler massa içinde geçerliydi.ve umarım bu takım bozulmaz dedim.ama yürümedi kimi ile.bende doğal olarak iki pilottan biri gidecekse (hangisi olursa olsun) alonso gelsin dedim.ben ne schumi ye laf ediyorum ne birşey…ama sadece ferrari taraftarlarınında alonso-massa ayırım yapmadan diğerini küçültmeden desteklemesini diliyorum.hangisi iyiyse o kazansın.alonso olgunlaşmış.umarım böyle devam eder.o ferrari ye muhtaç biz de bu iki iyi pilota.idda ediyorum pilot kombinasyonu olarak en iyi iki pilot ferrari de.mercedes ve mclaren de tek güçlü pilot var.stefano zaten takım oyuncusu olması gerektiğini ve takımın önemli olduğunu ve eski takımlarına benzetmemesi gerektiğini söyledi.kaldıki biz takıma ne kadar bağlı olursak olalım pilotlar şampiyonasına daha çok seviniyorum.ve eğer alonso aynı şeyleri yaparsa bende ferrari fanlarından farklı bir tepki vermem tifosi olarak.o yüzden nickim massa yada alonso değil…ikisinin birleşimi.ikiside eşit benim için.sadece herkes 1 şansı hakeder.belki schumi zamanından beri yakalayamadığımız kombinasyona iki iyi arkadaş olduğunu iddaa eden bu ikiliyle yaklaşırız.zaten dedeiğim gibi schumi yok kimi ayrıldı.ferrari ye bu iki pilot dışında başka bir pilotu şahsım adına istemiyorum.umarım diğer fanlar yanlış anlamaz.ve her yerde alonso nun eski laflarını yorum yapanlar massa nın yaptığı kötü olayıda okusun hangisi daha affedilir diye baksın dedim.ayrıca son bir not.o schumi WHO yazısını yazan mekanikerdir.alonso yu ilk önce schumi tebrik etmiştir ve mekanikerin elini sıkmıştır.alonso nun ferrari ye gelmesinde schuminin katkısıda vardır.ve karşısına geçmiştir mercedesle.madem schumi ve ferrari bu olayları unutuyor ve geçmişe gömüyor bizde gömelim ve bir şans daha verip geleceğe bakalım.hepsi bu.

  34. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    massalonso hakketen daldan dala atlıyorsun… haberle bu anlattıklarının ne alakası var şimdi?

  35. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    massalonso ben sana çıkan bir anketin sonucundan bahsettim. kafamdan sallamadım. ayrıca schumi bu takımı efsane yapan bir isimdir. kimse bu şekilde onla konuşamaz. sizin bu zorla alonso yu sevdirmeye çalışma, iki günde ferrari yi sahiplenip eski tifosileri küçümseme ve schumacher i adamdan saymama tavırlarınız da bizi alonso dan soğutan bir nedendir…

  36. 2006 monza gp sinde kimi ye kırmızı sana yakışmaz diyen tifosiler 2007 de onun şampiyonluğuna ve 2008 2009 daki başarılarına sevindi.dünya garip.senin dediğin bile olsa sezon başlayınca değişecek.

  37. benim tanıdığım pek çok yabancı arkadaşım ise olaydan memnun.ve italyanlar schumi ye tepkili.bence olayları çarpıtmak senin gibi ferrari yi schumacherin oyun alanı zannedenlerin uzmanlık alanı.

  38. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    tanıdığım yabancı ferrari fanı pekçok arkadaşım var. çoğu alonso yu sevmiyor. hala da kabullenmiş değiller… açıkçası bunun böyle olduğunu ferrarinin resmi fan sitesinde alonso takıma gelmeden önce yapılan ankette de görmüştüm. %50 gibi bir kesim alonso yu ferrari de görmek istemiyordu. %30 luk bir kısım ise alonso yu sevmediklerini ama takıma katkıda bulunabileceğini belirtmişti. massalonso bence o senin kuruntun.

  39. Brezilya gazetesi Lance'ye göre Schumacher'in Ferrari'deki eski takım arkadaşı Rubens Barrichello, Pazar günü aldığı aşırı alkolün ardından Sao Paulo'daki gece kulübü 'Disco'da sahneye çıkmış ve şarkı söylemeye başlamış.

    Habere göre şarkı, Schumacher'in bir 'viado' – Brezilya Potekizcesi'nde eşcinsel anlamına geliyor – olduğuna dair sözler içeriyordu.

    Lance'nin haberine göre Schumacher'e hayran olan ve onun önerilerinden faydalanan Massa, başlangıçta bunu onaylamadı ama sonrasında koroya katılarak Barrichello ile şarkıya katıldı.

    Bild'e konuşan Schumacher'in uzun süreli menajeri Willi Weber: " Bu Rubens buna benzer şeyleri yapar. Bu durum beni şaşırtmadı."

    " Ama Felipe beni şaşırttı. Çünkü (Schumacher ve Massa) gerçekten birbirlerini iyi bir şekilde anlıyor ve yakın arkadaşlar."
    madem nostajik takılıyoruz dimi ama yani 🙂

  40. arkadaşlar lütfen seviyemizi bozmadan yorumlarımızı yazalım. Massathebest güzel şekilde açıklamışsın örneklerle durumu tebrik ederim seni artık baydı sürekli aynı şeyleri söylemek.

  41. tüm avrupadaki gerçek f1 seyircisi ve tifosiler kabullendi alonso yu.ama nedense burda tabu işliyor f1 de.bakın senna ya,prosta,lauda ya…bakın schumi ye lewis e. hadi günümüze dönelim.lewis çok temiz bir karaktermi?yalanları olmadımı?oda işin içindeydi ve şampiyonada takım ona daha fazla yardımcı oluyor diye saklamadımı?macaristanda hafif olmasına rağmen olayların fitilini ateşleyen o değilmi?neden alonso nun aracı son iki yarışta yeni parçaları alamadı yada geç aldı?lewis gerek massa gerek başka pilotlar için açıklama yapıp sonra can ciğer kuzu sarması sarılmalar yapmadımı?massa fujide kasıtlı çarpmadımı lewis e ?yada avrupa gp sinden 150 metre geriden etkileniyorum diye yol vermesini istemedimi?ferrari taraftarları kabul etsin alonso ya monza 2006 da verilen ceza ne kadar normaldi?bunun yanında schumi ninde hatalı veya kötü olayları olmadımı?demeçleri olmadımı?yada senna nın?bunlar insan insan!bazen iyi günleri olur bazen kötü.sonuçta popüler kişiler.tabiki bu kadar üst düzey bir seviyede kendini düşünecek.her ne kadar biz burda pilotmu takımmı ayırımı yapıyorsakta dürüst olun ve cevap verin.. 2008 de hamilton şampiyon oldu ama markalarda ferrari idi şampiyon olan.ama mclarenciler hemde en fanatik takım destekleyicileri daha fazla sevindi.ferrari de ise tam tersi vardı.takım içinde yas vardı.şampiyon olan takımın mekanikerleri ağladı massa için.çünkü pilotlar şampiyonası daha önemli.şimdi takımlar ve bizler böyle tepki veriyorsak pilotlarında önce ben demesi çok tuhafmı?hemde o baskı altında kendini desteklemesi veya kazanmayı istemesi çokmu anormal?bu sahte 2009 şampiyonasında button ve rubens gibi orta sınıf pilotlar arasında bile yaşanmadımı?alonso ya bir noktada katılmıyorum:hiç bir pilot 1 numara olmak istemiyorum demez ve diyemez.heleki bu şampiyon olmuş veya olması muhtemel bir pilotsa.bu diğer adaylar içinde geçerli.heleki en büyük rakibiniz takım arkadaşınız iken.rossi yamaha da o kadar başarılardan sonra tehdit etmedimi ducati ye geçmekle?yani egosu büyük pilotların bunu yapması normal.ama belli bir sınırı olmalı.takımı ve takım arkadaşını küçük düşürmememli ve yermemeli.evet f1 racing satın alıyorsunuzdur.orada bir yazı vardı.schumi de senna da rekabetçi takım arkadaşlarının olmasını istemezdi ve rahatsız olurlardı diye.şu anda rossi de rahatsız.loeb olsun diğer serilerdeki şampiyonlar olsun hep 1 numara olmak ister.alonso da takım arkadaşlarına üstünlük kurmuş ve şampiyonluklarını kimi ve schumi gibi iki büyük pilota karşı almıştır.ama alonso yenilmez değildir.hiç kimse yenilmez değildir.hak eden ve daha çok çalışan kazanır.ben bu olayları ve demeçleri normal buluyorum.çünkü az yada çok herkes te var.sadece f1 de değil günlük hayattada öyle değilmi?fernando demişki ferrari herkesin hayalini kurduğu bir yer ve son durağım olacak.öyle değilmi?bir f1 pilotu olsanız hayaliniz ferrari mclaren yada mercedes olmazmıydı?yada bu 3 takımdan birine geçince onu öven açıklamalar yapmazmıydınız?geçmişte bir takım için söylediğini tekrar söyleyebilir.schumi ferrari de onca yıldan sonra mercedesi övüp kazanma azimlerine atıfta bulunmadımı?kimse bir pilotu sevmek zorunda değil.açıkça söylüyorum hamilton ı hiç sevmem.yarış dışı kalınca sevindiğim tek pilot.ama bence alonso ya kimi ye massa ya kafa tutmuş schumi ye de tutacak olan muhteşem bir pilot.massa ya gelince şu anda gridde sevdiğim 4 (schumi-alonso-massa-vettel) pilottan biri ve takım arkadaşlarına bakarsak onunda ne kadar iyi bir pilot olduğu ortada.ama bir takım lideri olamaz.belki çok sempatik olduğundan belkide 2007 ye kadar hep geri planda kaldığındandır.ama massa nında schumi için yaptığı şarkı düetini unutanlar renault mekanikerinin t shirtünü alonso ya mal ediyorlar.halbuki o pistte alonso yu ilk tebrik eden o mekanikerin elini sıkan kişi f1 in en büyük pilotu michael den başkası değildir.ayrıca o olaya gülüp geçmiştir.o yüzden eski olayların eski demeçlerin yeri ve zamanı değil.burda gerçekte tanımadığımız pilotların ne yardımlar yaptıkları onların gerçek karakterini daha iyi ortaya koyar.ne kimsenin günahına girin.nede burda sevdiğimiz sporun aynı yola başkoymuş seyircileri olarak birbirimizi kıralım.başarılar fernando ve felipe.umarım stefano nun dediği gibi alonso takım kavramını burada kavrar.başarılar ferrari ve saygı değer rakiplerimiz. katılın yada katılmayın ama bu yazıya 2 dk sini ayıranlar aslında pilotların kötü olmadığını veya karakterle ilgili değilde olayın ego olduğunu anlayacaktır. ve kim kimin üstünde yer alırsa alsın uzun yıllar boyunca unutulmayacak bir sezon olmasını ve schumi alonso lewis massa gibi kitleleri ve ülkeleri peşinden koşturan pilotun son yarışa yanı puan ve avantakla girmesini dilerim. bunda kötü bir laf yokken neden kaldırıldı merak ettim?taraf tutmaya veya birilieri kayıırlmaya mı başlandı acaba ?

  42. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gercek ferrari fanları geneli alonsoyu kabullendi sadece bizim türkiyede sorun oldu bu nedense :)) kabullenemeyenler shumici ferrariciler. ve en büyük rakip taraftarları

  43. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    cok nankörüz alonso mclarne geldiğidne herkez memnundu olmadı ama mclaren ama siz hala bıkmadan 2007 üzerine alonsoya yükleniyorsunuz. artık o ferrari pilto biraz gidin kendi takımınızla uğraşın

  44. massathebest sen rahat ol alonsoyu kabullenemedin anlıyorum.ama sezon uzun o nasılsa pilotun ile birlikte ikinizede kabullendirir kendini.senide anlıyorum aslında şimdi ferraride alonso gibi bir pilot varken massanın esamasinin bile okunmaması dokunmuş olsa gerek zamanla alışırsınız.

  45. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    hem siz kimisinizki bi insanın karakterine laf ediyosunuz. herkez kendisinden sorumludur. bu yorumlar artık sıkmaya basladı. ya yorumlar kapatılsın yada adam akıllı yorumlar yapılsın

  46. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ya nasıl taraftarsınızki 2007yi hala konuşuyosunuz ve alonsoyu sucluyorsunuz. 3 sene gecti ama sizde değişen bişi yok siz gini kendi pilotunuza bakın:@

  47. 19.Eylül.2007, Çarşamba

    Dennis 13 Eylül'deki duruşmada, "Birbirimizle konuşmuyoruz, fakat sorun değil" ifadelerini kullanıyor.

    Dennis, Macaristan'da Alonso'nun kendisine casusluk davasıyla ilgili olarak McLaren'a karşı kullanabileceği bilgiye sahip olduğunu söylediği konuşmayı kast ederek, "O noktadan bu yana aramızda herhangi bir konuşma geçmedi" diyor.

    Dennis, "Öncelikle Fernando ile aramızdaki ilişki oldukça soğuk. Bu bile daha yumuşak bir ifade. Fernando'nun aklında, her bir pilotun eşit muamele gördüğü yani, Dünya Şampiyonu statüsüne uygun şekilde davranılmadığına yönelik güçlü bir inanç var" diyor.

    McLaren patronu "Onun bu değerlendirmesi, tecrübe ve bilgisinin, ayrıca eski takımından getirdiklerinin, bir avantaj sağlaması gerektirdiğini düşünmesine dayanıyor" ifadesini kullanıyor.

    Hungaroring'de takım puanlarını silinmesinin yanı sıra Alonso'nun pol pozisyonunu kaybetmesine değinen Dennis, "Bu tartışmayla ilgili olarak, kendisi bir önceki gün yaşananlardan dolayı oldukça üzüldü. Fakat benim üzüldüğüm kadar üzülmüş olamaz" diyor.

    Dennis konuşmasının devamında şunları söylüyor:

    "(FIA)ya geçilen materyallerde Alonso, bir McLaren mühendisinden gelen e-postalara referans yapıyor. Bu açıklamayı yaptığında, 'dur' dedim. Dışarı çıktım, Sayın Whitmarsh'ı yanına getirdim. Fernando, müdürünün önünde herşeyi yeniden tekrarladı."

    "Konuşmasını bitirdiğinde, Martin Whitmarsh'a dönerek, konuşmanın bu bölümüyle ilgili olarak ne yapmalıyız diye sordum. Martin, Max'ı bulmalıyız. Martin ve Fernando ayrıldıktan sonra sonra, Max'ı arayarak tüm konuşmayı tekrar ettim. Üzgün ve kızgındım, fakat daha çok üzgündüm. Max beni sakinleştirdi."

    "Bana, hiçbir şey yapmam gerekmediğini söyledi. Ben de sakinleşmeye başladım. Yarış öncesinde Fernando'nun menajeri gelerek, Alonso'nun kızgınlığının geçtiğini ve söylediği sözlerin tümünü geri aldığını söyledi. Tekrar Max'ı aradım. Max beni anlıyordu. Bana bu davayla ilgili olmayan şeyler söyledi ve derdimi paylaştı."

    "Beni tümüyle anlıyordu ve söylediklerime dayanarak, bana, Fernando'nun söylediklerinde gerçekten doğruluk payı olduğunu hissettiği takdirde, herhangi bir şey yapmadan önce Fernando ile bağlantı kuracağını söyledi."

    "Ben de meseleyi bu zeminde idare ettim. Martin'e, bu konudaki düşüncelerimde hatalı olup olmadığımı sordum. Bana, 'mühendislere yönelik konuşmada da bir hatamız yoktu; (Alonso) doğru söylemiş olamaz' dedi."

    "Daha sonra Fernando bana geldi. Üçüncü olmuştu. Söylediklerinden dolayı özür diledi, kızgın olduğu için o anın tesiriyle bunları söylediğini belirtti. Ardından Martin'le yaptğımız görüşmenin ardından mesele orada kapandı. Ta ki, 26 gün sonraya, pilotlar (Max Mosley'den) bir pilot alıncaya kadar."

    "Bu arada neler olduğunu, hangi şartların durumu bu noktaya getirdiğini bilmiyorum."

    Dennis ayrıca McLaren'ın Alonso'dan Paris'teki duruşmada hazır bulunmasını istediğini ancak İspanyol pilotun bunu reddettiğini söylüyor.

    Dennis duruşmada, "Sayın Alonso burada yok, çünkü burada bulunmayi istemedi. Artık kimseyle konuşmuyor. Bir pilot için başkalarından oldukça uzak. Yani kendi tercihiyle burada değil" ifadelerini kullanıyor.

  48. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet bizzat alonso yaptı,maillerle bilgileri gizliden gizliye kullanıp,sonra da işine gelmediği anda takıma şantaj yaptı,o konuda ortada henüz kesinleşmiş birşey hala yokken böyle uyduruk cümleleri kurmak da ilginç doğrusu..
    mclaren gibi bir takım böyle birşey yapacak ve gidip bilgileri fotokopicide çoğaltacak öyle mi? bunun mantıgını bana açıklar mısın sevgili herşeyi uydurabilen arkadaş?
    tamam,tamamen uydurma bir konudur demiyorum ama öyle senin söylediğin gibi bir durum yoktu,hiç de olmadı,hem olduysa da bu bilgileri önce gizliden gizliye kullanan ve sonrasında da karaktersiz bir insanın sergileyebileceği şantaj unsurunu kullanan kişi burda amaçsızca savunduğun kişidir..
    bu arada senna,prosta çarpıp şampiyon olmamıstır,biraz araştırıp öyle konusmakta fayda var,evet çarptı ve sezonu önde bitirdi ama sonradan diskalifiye edildi..
    eğer kendine buna benzer bir konu arıyorsan,adeleide 94 de olanlara bakabilir o yazıyı yazan arkadaş..

  49. murat levent avatarı

    Boşverin bunları, 2007 de HIRSIZLIĞI alonsomu yaptıda ondan gıcık oldunuz, önce takımınızı adam edin, sonra başkasına söyleyecek lafınız olsun. Önce lewis i adam edinde yalan söylemekten vazgeçsin, 2009 başında olduğu gibi.

    Alonso onu dedi alonso bunu dedi, dediyse dedi, dediği herşey birebir doğrudur. Mahkemeye gitti 2007 de evet bilgi çaldılar diye ifade verdi, adamı taşa tuttunuz, yetmedi her fırsatta tutmaya devam ediyosunuz.

    Fisi olayına gelince, çekilecek tabiki önünden, adam şmapiyonluğa gidiyosa senin sezon boyunca topladığın 10 puan içinmi sana verecek yarışı, adam olup çekilseydin önünden, massanın kimiye yol verdiği gibi, veya tam tersi olduğu gibi.

    Ezilenler konuşuyor nedense.

  50. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    massAlonso tamam bugünlük yeter yarına sakla :p
    sevgili F1 severler bir şey dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama benim dikkatimi çekti bahis şirketleri ilk kez (bana göre) 2010 sezonu için zorlanacaklar yani hangi pilotu veya takımı şampiyonluğa favori gösterecekler bilmiyorum ve ben buna şaşırıyorum bir o kadarda gülüyorum 🙂
    vay be 2010 sezonu herhangi bir pilot için "kurtlar sofrası" olacak.

  51. ayrıca bu massa değilmiydi içip içip schumiye laf eden rubensle beraber?insanlar ne çabuk değişiyor dimi?önceki yılları bırakıp önümüze bakmalıyız.bu deiğer takımı destekleyen arkadaşlar içinde geçerli.schumi haberlernin altından çok alonso için yorum yapıyorlar.

  52. şimdiden bu kadar ortalık karıştı..sezon başlayınca ortalık yorumdan geçilmez.ama geçen sene yarışlardan sonra yorumlar 20 yi zor buluyordu.iyi iyi.

  53. not bana göre f1 in en büyük skandalı senna nın prost a çarpıp şampiyon olmasıdır.işte bu skandal schumi nin monaco suna alonso nun singapuruna laf edenlere duyurulur.senna ya saygım var ama eğri oturup doğru konuşmak lazım.yorum yaparken sevdiklerinizin neler yaptığınıda bir düşünün.

  54. umarım sen batarsın.ben ne batıcam.massa nın neresi best ? schumi gidiyor kimi geliyor.kimi gidiyor alonso geliyor.ama massa hiç o kadar yıldan sonra 1 numara olamıyor.hala bazısı best diyor.takım massa yı bir numara yapmasınıda bilirdi.ben ferrari nin dünya çapında imajını taşıyacak her şeye gereksiz yere sırıtmayacak ALONSO nun şampiyon olmasını istiyorum.evet massa yıda destekleyeceğim.2006 -2009 da olduğu gibi.FERRARİ yi şampiyon yapmaya katkı sağlayacağı puanları için.umarım massa yine 2008 de lewis e karşı veya 2007 de alonso ya karşı yaptığı yorumları yapmaz.veya çarpmaz.kimi ciler.kimi yi sevsemde ferrari onun malı değildi.olmadı gitti.acısını alonso dan çıkarmaya çalışmayın.umarım batanlar ferrari, düşmanları olur.hala massa yı önemli görüp alonso nun gelmesine laf ediyorsun ya sen yarın öbür gün massa ya eşit şartlar sağlanmadıda dersin.neyse kırmızılarda olduğu sürece massa yı schumi ve kimi den sonra ne kadar desteklediysem,alonso dan sonrada o kadar destekleyeceğim.başarılar alonso,başarılar felipe.başarılar ve iyi bir sezon dileğiyle ferrari fanları….umarım bu tartışma uzamaz ve birbirimizi kırma noktasına gitmez massathebest.umarım ferrari adına iki pilotuda destkelersin.unutmaki ferrari bu pilotlara bu pilotlar ferrari ye muhtaçumarım bunun bilincinde yorumlar yapar ve uzun yıllar başarılı olurlar.kimi olmadığına göre schumi de mercedeste ben başka bir pilotu ferrari de istemem alonso ve massa dan başka.herkese iyi akşamlar.

  55. Mclaren Mercedes her zaman pilotlarına eşit davranmıştır taki pilotların birinin performansı diğerininkine göre avantajlı duruma gelene kadar.
    Hakkinen – Coulthard, Kimi – Montoya Lewis – Alonso

  56. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ha şunu da söylemek lazım, 2007 yılında McLaren Lewis'in Alonso'dan hızlı olduğunu öğrenene kadar Lewis'e 2. pilot olarak davranmıştır, bazı arkadaşlar hala (2. pilot muamelesi gördü) diyorlar. Anlamak mümkğn değil. McLaren ALonso'yu 2. pilotluk için mi almıştı?

  57. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Mercedes-Benz arkadaşım seni tebrik ediyorum…

  58. Mercedes Benz ALONSO nun şampiyomluklarını bir kalemde hiçe sayman senin ne kadar taraflı ve objektif olmadığını gösteriyor..o şampiyonluklar kolay kazanılmadı..alonso nun senin saygına ihtiyacı yok..

  59. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ohoo burası yine karışmış 🙂

  60. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Şampiyonluk için Alonso yeteri kadar destek verilmedi diyen bazı arkadaşlar var burada.Bu bana komik geldi.Rica ediyorum yazdıklarınızı yayınlamadan önce bir okuyun.Geçen sene sırf yarış kazanabilmek için şampiyon olabilmek için meşhur Singapur projesini kim ne için nasıl organize etti acaba.Bu adam o kadar ilginç bir egoya sahip ki hala bunu farkına varamadınız.İnsan olan, adam olan, en önemli biz biz yapan en büyük özelliğimiz olan, kısacası erkek olan bu kadar kıvırmaz.Her gittiği yerde illaki kendisi ön planda tutulsun istiyor.Yahu sen kimsin.Buradan öyle şampiyonlar geçtiki sen nesinki kendini onların kulvarına utanmadan sokabiliyorsun.Ve siz onun şakşakçıları nasıl böyle bir adamı, bir Mika ile, bir Schumi ile, bir Prost ile bir Senna ile yan yana anabiliyorsunuz.Bu adamların hepsi bir ideoloji uğruna mücadele etti.Hiç birisinin Singapur gibi bir skandalı olmadı.Hiç birisi 4 yılda 4 takım değiştirmedi.Hiç birisi her gittiği takıma bu son takımım deyip ayrıldıktan sonra kin kusmadı.Neden biliyormusunuz hepsi karakter sahibi adam gibi adamlardı.İnsan bu adamı savunurken biraz utanır yahu.Şahsen ben duymaktan utanıyorum.Tek bir duam var.Massa onu alt ettikçe ben yarış kazanmış gibi haz alacağım.Rakibimiz dahi olsa Ferrari formasını hak ettiğini kesinlikle düşünmüyorum.

  61. (-) veren arkadaşlarım, hepinize teşekkürler..

    kimseye yalakalık yapmadığımı ispatlamış oluyorsunuz.

    her (-) yi anlarım,anladım da, alonso ve fisichellanın sözlerini direkt kopyala yapıştır yaptım, ona da basmışsınız (-)yi =)

    kimse kimsenin şıracısı falan değildir el_fano. eğer şıracı arıyorsan ortalıkta, bir anda bir güruh halinde (-)yi basanları öğrenmeye çalış. güzel bir örnek olur sana.

    tuttuğunuz pilota güzel şeyler yazsam (+) alacaktım. hoşunuza gitmeyen şeyler yazdım, alonso'dan nefret ediyorum oldu… burada gariplik kimde acaba, bende mi, düşünceleri ışık hızında değişen siz bazı arkadaşlarımda mı?

    alkışlarla yaşıyorum diye bir site vardı sanırım. ben de eksilerinizle yaşıyorum. var olun… 9 köyden kovulmak hoşuma gidiyor işte…

  62. massathebest arkadaşım zaten Alonsonun pilotajına laf etmiyor ki sadece karekterini beğenmediğini söylüyor.Bence bu konu fazla uzadı.Ayrıca bir Kimi fanı olarak Kimiye karşı hakeret edildiğinde üzüldüğüm gibi aynı duyguyu Alonso ya da diğer pilotlara karşı da hakaret edildiğinde de hissediyorum.Tamam bende Alonsoya karekteri açısından sempati beslemiyorum.Bunuda saygı çerçevesi içerisinde belirtmek hakkım ancak bu özgürlüğük onun fanları kırmadan yapıcı bir şekilde ifade edilmeli yoksa çok kişi kırılır,ortamın seviyesi düşer.(massathebest sözüm sana değil yanlış anlama beni lütfen)

  63. hahahahahaahaha aynı düşünceleri paylaşmak şıracılıksa öyleyim kabul,sen rahat ol arkadaşım ben sizin bildiklerinizi unuttum…:)

  64. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    MASSATHEBEST ve KİRVE12,
    öncelikle, ALONSO nefretini her yere taşımaktan zevk duyan, MASSATHEBEST ARKADAŞIM. Sen aşağıda yazdığın 2006-2007 senelerinden birinde takılıp kalmışsın. Muhtemelen, Alonso nun, Şumiye 8 şamp. vermediği 2006 da kalmışsın. Yada kendini, Alonso nefretini makul göstermeye muhtaç hissettiğin için, ve Alonso nun pilotajında eleştirecek birşey bulamadığın için, 5 yıl önce olan bitenlerle kendini avutuyorsun. Ben sana şunu söyleyebilirim: İçindeki bu kin, seni yeyip bitirir haberin olsun.

    KİRVE12 arkadaşım sende MASSATHEBESTin en sadık şıracısı olarak kendini görevlendirmiş gibi görünüyorsun.

  65. geçmişten biraz nostalji yapmak istedim, malum günümüz dünyası hızla değişiyor, bir çok şey hemen unutuluyor. naçizane, unutulanları bir parça hatırlatıp, hafızalarımızı tazelemek istedim. herkese iyi akşamlar..

  66. massathebest ve massalonso arkadaşlarım bence dozunu kaçırıyorsunuz..gerek yok böyle seylere sezon
    içinde kimin ne olduğu ortaya çıkacak..bu kadar kasmayın:)) alttaki yazı için özür dilerim..:)

  67. massathebest ve massalonso arkadaşlarımın bence dozunu kaçırıyorsunuz..gerek yok bence böyle seylere sezon sezon içinde kimin ne olduğu ortaya çıkacak..bu kadar kasmayın:))

  68. "o yüzden ben senden birşey değil sen benden birşeyler öğrenmeye bak."

    ben sana (benden bir şeyler öğren) demedim ki, bunlar senin sözlerin. senin kendine kendine gelin-güvey olman. (benden şunu öğren) dediğim bir cümle var mı yorumlarımda, aha aşağıda, görürsen bana da göster..

    diyorum, kendi yorumlarını bir oku diye, ama anlatamıyorum ki… konuştukça batıyorsun; aynı sitenin üyeleri olarak dostça uyarmak isterim seni. benim için hava hoş..

  69. olsan ferrari pilotunu yermezdin.
    sen git alonso düşmanlığını başka yerde yap.
    karakter demişken schumi nin hill e kasıtlı çarpması massa nın lewis e kasıtlı çarpması lewis in yalan söylemesi senna nın prosta kasıtlı çarpması?schumi nin monacoda pisti kapatması?hangisi alonso nun 5 sene önceki demecinden ve takımla olan kavgalarından daha masum ? sen bana öğretecek bir şeyin olduğunumu düşünüyorsun bide ?yoksa massa nın 1 numara olmasınımı ?

  70. Kimi ferrariye geçtiğinde massaya hiç şans tanımıyordum.kiminin kesinlikle massayı geçeceğini öngörüyordum ki benim gibi düşünenlerın sayısı çok fazlaydı.ama gördükkü kimi kazandığı 1 dünya şampiyonluğuna rağmen massaya büyük bir üstünlük kuramadı.ha dünya şampiyonu oldu ama massa olmadı,bu bana kıstas değildir.massada tabıkı 2. pilotluğu kabul etmeyecek ve bir takım demeçler verecektir ama sırtı sıvazlanacak ve alonsocular tarafından alonsonun 2 şampiyonluğu gözüne sokulacaktır,haliyle alonso 2 dünya şampiyonu ona massa ile aynı ilgi alaka alonsoya saygısızlık demektir.:)

  71. ben de enzo ferrari'nin arkadaşıydım bir zamanlar =) arkadaşım, aşağıdan yukarıya doğru kendi yazdıklarını bir oku, bana öğretecek bir şeyler bulabilirsen haberim olsun…

  72. Massathebest : )) Alkonsoyu neden sevmediğimi..ona ısınamadığımı bir kez daha hatırlattın bana detaylıca araştırıp yazdıklarınla..süper pilotmuş, yetenekliymiş..eyvallah..kabul..ama benim midem kaldırmaz böyle bir adamın hayranlığını..bakalım bu sene neler duyacaz alonsodan..ola ki takım massa ile ona eşit davranır..gör sen o zaman kopacak kıyameti..ama sanmıyorum.Alonso bu, mclarenden deneyiminden sonra, sözleşmesine yazdırtmıştır takımın ona 1 pilot muamelesi yapması gerektiğini..bakalım massa bunu kabullenecek mi..

  73. sen merak etme.ben berger alesi zamanından beri ferrari yi destekliyorum.o yüzdenkim gelirse savunurum.ayrıca sanki diğer pilotlar hiç yanlış yada kötü demeç vermemiş gibi konuşma.o yüzden ben senden birşey değil sen benden birşeyler öğrenmeye bak.

  74. ben 1 inci pilot olmak istemiyorum diyen pilota inanmam.bu hepsi için geçerli.heleki en büyük rakibiniz takım arkadaşınızken.zaten fernando ile massa ya şampiyonadaki şansları eşit oldupu sürece ayırım yapmaya gerektirecek bir durum yok.gayet normal.senna da schumi de 1 inci pilot olmak istemiştir alonso da lewis te massa da…. son şampiyon button da. ama lewis e bazı ayrıcalıklar yapıldığını gördük.bu schumiye de yapıldı alonso yada massa yada kimi ye de.alonso ya macaristandan sonra takım içinde bir kırgınlık tan dolayı destek vermediklerinide herkes biliyor.yoksa neden son 3 4 yarışta açıkça yavaş araç ondaydı ?bunlar normal şeyler.dünyanın en üstün sporu bu…

  75. massAlonso, sen çok çok ıkına sıkına 2005 ekim ayından bu yana "süper star pilot" taraftarısın. bense 99'dan bugüne kadar. senin gördüğün 2, benim gördüğüm 5 şampiyonluk. başarı konusunda senden daha çok doyduğuma eminim. onun için bana süper pilot kompleksi deme, sınıfta kalırsın.

    ayrıca, kim için bağıracağımı da, ben bağırınca görürsün, o zaman haberin olur, sen yalnızca izlemekle yetin, merak ediyorsan.

  76. “Kariyerimde hiçbir zaman hiçbir takımda birinci pilot olmayı istediğimi söylemedim..(zaten yeteneklerimlere birinci pilotluğu hakederek aldım)ee birinci pilot olduğu içinde muhakkak bir ayrıcalığı olmalı dimi…adamın söylemek istediği bu ama siz alonso düşmanları istediğiniz gibi anlıyorsunuz..bence sizde algı bozukluğu var…

  77. cevabı verdim.alan alır.almayan kendini kendi yalanlarıyla avutur.

  78. dediğim gibi kimi ye ettin ettin sıra alonso da yazık.

  79. sende ciddi bir şekilde süperstar pilot komplexi var.kimi yarışta geçildiğinde bile massa dan daha ön plandaydı.aynı şekilde alonso ile mücadeleleri ne olur onu bilemem ama herkes alonso nun peşinde olacak.massa şampiyon bile olabilir.bence mükemmel bir pilot.kendisini geliştiren ve çok çalışan.ama bu massa için eşi benzeri görülmemiş bir meydan okuma olacak.nedenmi? 2006 schumi nin yanında kendini geliştirdi ve ikinci pilottu.kimiye karşı 3 yılın 2 sinde daha iyiydi.rakip oldukalrı 2007 de kimi ye şampiyonlupu hediye etti.sende neden kimi gitti ve alonso geldi?neden massa 1incipilot olamdı?çünkü ferrari ye lider ve birazda cool bir pilot lazımdı.onun için sevinmen lazım.umarım eşit şartlarda yarışırlar.umarım birbirlerini zorlarlar.tamam alonso yanlış kötü demeç verdi hata yaptı.ama lewis yalan söylemedimi?schumi hata yapmadımı? senna ve prostun demeçlerine bakın.neler söyledikleri aşikar değilmi?burda adamı yermek mantınksız.stefano alonso yu alırken bu endişenin oldğunu fakat alonsoya da takımın önce geldiğini ve önceki takımlarına benzetmemesi gerektiğini ve bu konuda anlaştıklarını kabul etmedimi?sçzünü tutmak alonso nun görevi değilmi?bence yermeyi bırakta desteklemeye bak.benim için ikisi de eşit.kimi diye bağıracağına alonso+massa diye bağır

  80. istediğin kadar sıkılabilirsin. sıkılacak mısın, boğulacak mısın, ağzınla yapacağın şeyler nelerdir, o senin problemin. ben kimsenin gururunu okşamak için, yaranmak için yazı yazmam burada. kopyala yapıştır yaptım dedim. alonso'nun sözlerini aynen koydum buraya dedim. zoruna mı gitti verecek cevap bulamayınca? varsa bu sözlerde bir yanlışlık, bu alonso'nun yanlışıdır. sözler ona aittir.

  81. massathebest ağzımı açacam sana.sıktın artık.alonso düşmanlıpındanda bıktım.ne yani felipe 1 mi olsun?yada sen onumu istiorsun?sen git felipenle ilgilen.onun yorumlarına bak birazda.

  82. hayır hayır, kesinlikle. nefret falan söz konusu değil. bunlar benim sözlerim değil ki, fernando alonso'nun sözleri. benim ne suçum var? alonso unutmuş söylediklerini, ben hatırlatayım dedim, hepsi bu… kopyala yapıştır yaptım, ben uydurmadım bunları.

  83. takımda 1 inci pilot olmak istemeyecek hiç bir pilot olamaz.siz bakmayın massa ve lewis in 32 diş gösterme isteğine.o masum ! sandığınız kankilerin aldıkları startları unutmayınız.massa nın lewis e kasıtlı çarpmasını lewis in yaptığı oyunları falan.her pilotun doğru yada yanlış yönleri veya yorumları olabilir.ayrıca massa the best sende aşırı bir kimi nefreti vardı şimdide alonso nefretimi başladı.mclarenciler heralde lewis in 2007 de şampiyonluğu kaçırmsına sevinmediler.niye üzüldüler anlamadım.kimi şampiyon oldu işte 🙂 neyse umarım alonso düşmanlarını çatlatır.massa yada alonsoyu zorlayabildiği kadar zorlaması dileklerimle onada güzel bir sezon diliyorum.umarım herşey kırmızı olur.

  84. Önümüzdeki sezon McLaren adına yarışacak olan İspanyol pilot, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, takımıyla arasında ciddi problemler olduğu haberlerini reddetti. Alonso, "Evet, insanlar arasında her zaman bazı problemler yaşanabilir ama bunları abartmayın. Takımım Renaut'nun pilotları arasında herhangi bir ayırımcılık söz konusu değil. Her pilot her harışta, eşit hak ve saygıya layık görülür. 2005'in en iyi takımıydık, 2006'da da en güçlü olarak zafere doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Kimsenin takımdaki sinerjinin mükemmelliği konusunda şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. (3 nisan 2006)

    —–yalnızca 22 gün sonra———

    Fransız takımına katıldığı 2003 yılından bu yana kendisine yeterli destek verilmediğini iddia eden 24 yaşındaki pilot, Renault'nun Ferrari örneğinde olduğu gibi 'tek pilota ve tek araca yoğunlaşma' politikasını uygulaması gerektiğini söyledi:

    "Açık ara takımın birinci pilotu benim. Motor, lastikler, strateji ve diğer bütün konularda öncelik benim olmalı. İkinci pilot cuma testlerinde istediği kadar tur atabilir."

    F1'in en genç şampiyonu Alonso'ya Formula 1'de yarışma şansını veren Renault'nun patronu Flavio Briatore, genç sürücünün sözlerinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi.

    Briatore, "dünya şampiyonu olmasını bize borçlu. Biraz bunun üzerine düşünse iyi eder" dedi. Alonso geçtiğimiz hafta Renault ile aralarında bir sıkıntı olmadığına dair açıklamalarda yapmıştı. (25 nisan 2006)

    karıştırmayayım diyorum haberleri, duramıyorum. ve sadece pes doğrusu diyebiliyorum… söylendiği gibi, 28 yaşına gelmiş bir insanın "karakterini" değiştirebilmesi bile karakterini ortaya koyar..

  85. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Fernando Ulaş sen de bir ara düşün Alonso neden bu kadar sevilmiyor diye. Sor kendine. Karaktersiz bir adam çünkü bu kadar basit. Uzatmayın.

  86. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    her alonso haberinin altında cekemeyenlerin yorumları nedense kaynıo. 🙂 biraz sakin olun her alonso haberinin altına nefretinizi kusmayın 🙂

  87. hile ile kazanılmış bir yarış kazansam ve bu açığa çıksa bende kendimde bir takım değişimler yaparım heralde, değişmemiş gelişmiş diyelim.:)

  88. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    tmm arkdşm bekleyelim ve görelim :))

  89. Ulaş inan Alonso 2010 da değiştiğini kanıtlasın benden mutlusu olamaz sen merak etme 😉

  90. daha fazla haber arşivlerini karıştırmayayım, yeter. bünyem kaldırmayacak, kimiiiii diye bağıracağım neredeyse.

  91. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kirve 12 ve diğer arkdşlar alonso eski alonso deil bunu herkez biliyor artık sizde anlasanız ii olur eğer anlamak istemiyorsanız alonso size bunu anlatacak 2010 da :))

  92. massathebest bu yorumuna da Kimi ile ilgili haberin altına yaptığın yoruma da kesinlikle katılıyorum.Alonso çok iyi bir pilot ama karakteri yüzünden bir türlü ısınamadım adam sürekli kendisiyle çelişiyor.Fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü gerçekten değer verdiğim birkaç arkadaşımı incitmek istemiyorum.Umarım Alonso olgunlaşmıştır ve Massa ile beraber rakiplerine karşı kıran kırana bir mücadele verirler 🙂

  93. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    nedense bu haberde alonsocualrdan cok mclarencilern yorumları var :))) nedeni belli go alonso

  94. massathebest allah sabır versin kardeşim:)ferrari yönunu alonso schumayerı yenebılır söylemı ıle zaten gösterdi.istedikleri kadar eşitler densin.son 3 sezon evet eşit davranıldı ama baktılarki olmuyor alonsoyu aldılar ona oynayacaklar.alonsoya mclaren cevap vermedı ama hamilton gecen gün alonsonun kendısını onun kadar hızlı olabıleceğini kabullenmemekle,sorunu hep takımda ve araçta aramakla yanlışa düştüğünü belirtti..

  95. Alonso şampiyonluk yarışında destek görmediğine inanıyor. Renault pilotu Fernando Alonso, şampiyon olması için kendi takımından yardım görmediğini söyledi. Çin Grand Prix'sini ikinci sırada bitirerek genel klasman liderliğini Michael Schumacher'e kaptıran Alonso, sürücüler şampiyonluğu için verdiği mücadelede takımının kendisini yalnız bıraktığını belirtti.
    AS gazetesine konuşan 25 yaşındaki İspanyol pilot, "Renault'nun amacı, yarışı (Çin GP) iki-üç bitirmekti, çünkü benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar" dedi.

    Alonso, Şangay'da Michael Schumacher'in birinciliğine takım içinde sadece birkaç kişinin üzüldüğünü savundu:

    "Bazıları çok mutlu oldu. Çünkü Ferrari'yi markalar klasmanında geçtik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar." (3 ekim 2006 çin gp sonrası)

    İtalyan pilot Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso'nun Japonya Grand Prix'si öncesinde Renault takımı hakkında yaptığı eleştirilerden büyük şaşkınlık duyduğu itirafında bulundu. Alonso, bu hafta yaptığı açıklamada, Renault'nun şampiyonluk yarışında kendisine destek vermediğini söylemiş ayrıca, pozisyonu için Fisichella ile mücadele etmek zorunda olmaktan hoşlanmadığını belirtmişti.

    Fisichella ise Alonso'nun yorumlarına bir mana veremediğini söyleyerek, "Evet, gerçekten bu yorumlardan büyük şaşkınlık duydum. Niye böyle konuştu bilemiyorum. Açıkçası ben kendim için yarışırım, Fernando için değil. Eğer ona yardım etmem gerekirse de, tamam, ederim. Fakat aracımı o geçsin diye de aracımı pistte stop etmem" dedi.

    Bu konuda Alonso ile karşılıklı konuşacağını ifade eden İtalyan pilot, "Bundan mutlu olursa tamam. Mutlu olmazsa, bu beni ilgilendirmez. Ancak sezon sonuna kadar birlikte olmak önemli" şeklinde konuştu.

    Fisichella, "Ben Renault'da çalışıyorum: Her ikimiz de, bizim için önemli olan şampiyonluğu kazanmak için mücadele ediyoruz. Şampiyonluğu kaybedersek, bu sadece benim hatamdan dolayı veya sezon sırasında ona çok yardım ettiğimden dolayı olmayacak. Kazanırsa o kazanacak, çünkü harika bir sezon çıkardı ve çok puan topladı" dedi. (5 ekim 2006)

    Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso ile arasında herhangi bir problem olmadığını söyledi. Dünya Şampiyonu ve Renault pilotu Alonso, Perşembe günü yaptığı açıklamada, takımı tarafından bu seneki yarışlarda adeta yalnız bırakıldığını belirtmişti. İspanyol pilot, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Çin Grand Prix'sinde de Fisichella'ya karşı mücadele etmekten de hayli rahatsız olduğunu ifade etmiş, bu durumun şampiyonluğu konusunda önüne set çıkarmaktan başka bir iş yaramayacağını söylemişti. (6 ekim 2006)

    yorumsuz……………

  96. Ron Dennis bu tarz konulara hiç girmez,bizim gibi durmadan geçmişemi gitsin.geçen gun söyleyeceğini söyledi mclaren üzerinde oynanan oyunları,burdada haberi verildi.her başarısız olanın peşinden onlara cevap vermeye kalkacak bir adammı,susar konuşmaz.susuyor olması kabullendiğinden değil.işi gücü yok alonsoyla uğracak :))

  97. Madem Alonso yalan söylüyor, bir mclaren sözcüsü çıksın yalanlasın… Alonso yalan söylüyor mu söylemiyor mu bilmiyorum ama herkes basına yansıyan 1-2 söylem ve haberden sonra sanki olayı bire bir yaşamışlar gibi yorum yapıyorlar… Alonso'nun ne yaşadığına şahit mi oldunuz da bu kadar eminsiniz, hani bazılarında ufacık bir kuşku bile yok:) Takımın Lewis'i desteklediği apaçık ortadaydı, bu olay muamele meselesidir, yok işte lewis'e iyi araç verelim Alonso'ya vermeyelim meselesi değil, nitekim Alonso takıma alıştıkça LEwisten daha çok puan topladı sezonun sonlarına doğru, Alonso'nun söylediklerini destekleyecek bir çok açıklama oldu, eski mclaren pilotlarından tutun, yorumculara kadar, Alonso sütten çıkmış ak kaşık olmayabilir fakat her şeyi durup dururken o karıştırmış gibilerinden konuşmanızı da anlamıyorum açıkcası… Mclaren bile karşılıklı ilişkilerde sorun yaşandığını, iki tarafında hataları olduğunu kabul etmiş durumda…Ron Dennis'in işine gelince takım içinde nasıl taraf tuttuğuna dair en cesurca açıklamayı David Coulthard yapmıştı zaten… Hani bir Mclaren sözcüsü de çıksın yalanlasın bu lafları, ne bileyim net kanıt sunsun, Alonso bunu bunu bunu yaptı desin, bende diyeyim ki "adam yapmış, arkadaşlar siz haklısınız"…

  98. alonso bu bugün bunu söyler yarın başka bırsey,bekleyıp göreceğiz..

  99. güzel bi poz. bugün okuduğum 4. alonso haberi:)) çoşmuş bugün. 2007 hakkında söyledikleri yeterli ve seviyeli. massa ile iyi anlaşacaklar.

  100. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sıkıldık ardık buraya aynı soruların cevaplarını yazmaktan defalarca. siz okumaktan sıkılmadınız herhalde. Lütfen eski haberler bir göz atın. Her pilot veya takım taraftarından güzel yorumlar ve bilgiler paylaşılmıştı. Amacınız okumak ve paylaşmaksa yararınıza olacaktır. Ha amacınız sadece sağa sola laf atmaksa, bari aynı soruları tekrar sormayın ki cevapla yer kaplamayalım boşuna.

  101. 2006daki takıma sallamalarının anlamı neydi o zaman, hıh? fisiye ettiğin laflar fln? bırak bunları allesen ya

  102. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    O sizin doğrulara olan göz bozukluğunuzdan dolayı olan bulanıklıklar ve hareketliliklerdir, kıvırma değil. Çok şükür gözlüğe ihtiyacı olmadan görebilenlerde var bu dünyada!

  103. "alonso_rf1" senin şamp. yonundan , senin kalbinden banane ya sana mı sorucam nereye yorum yapacağımı.

    Yazdığım şeyin doğru olduğunu herkes biliyor ve senin gibilerde doğru olduğunu birtürlü kabul edemiyor.

    Daha önce yazmıştım Alonso Ferraride sorun çıkarmayabilir bunun nedenini dolaylı yoldan kendiside söylüyor "Ferrari son takımım" herhalde son takımın burda da sorun çıkarırsan seni kim alır daha!

  104. bravo arkadaşlar sallayın boşluğumu doldurun. bravo bravo. faturayı ben ödüyorum sizin adınıza…:))

  105. bu sene hepimiz massacıyız..massa the best, yanında yer aç bize : )))

  106. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu kadar olaya, bu kadar takım değiştirmelere, bu kadar kıvırmalara rağmen bu adamın destekçileri hala bu kadar ateşli ya nediyeyim bilmem ki.Tek bir dileğim var varsın Mercedes şampiyon falan olmasın, ama o canım MASSA inşallah dersini verecek senin.

  107. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Külliyen yalan..Hemde kuyruklu yalan..Asla ikinci pilot olmam diyen bu adam (ki genelde kıvırmalarıyla ünlüdür) herşey eşit demiş.Bir kere buna sen müsade etmezsin.Bünyen kabul etmez.Sen ki herşeyin kendi etrafında dönmesi için yanım tutuşan bir egoya sahipsin, bu durum çok ciddi ve büyük bir kaosun habercisi bence.Yazık oldu Ferrari' ye hem de çok yazık.

  108. Alonso kariyerinde hiçbir zaman birinci pilot olmak istemediğini söyleyerek geçmişini çöpe atmış.

  109. mert merter avatarı

    Bu kadar yalanci olunmaz :))
    hic bir zaman birinci pilot olmak istememis kuyruklu yalan.
    onun icinmi lewis i kiskanip alavere dala vere yaptin .
    neyse simdi masa ile ugras bakalim simdi ne olacak

  110. F1ilyoF1 bence sen kendin yalansın..her alonso haberine gereksiz gerici yorumlar yapma..bizim şampiyonumuz zaten kalbimizde hep bir numara..eminim diğer alonso fanlarıda senin yazdıklarını dikkate almıyordur..

  111. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yeni bir efsane yaratmak için?

  112. "Ama tabii ki 2007’de birkaç kez olduğum gibi iki numara olmak istemiyorum."

    Bu da yalandır! McLaren Alonso gibi bir pilota ikinci sınıf pilot muamalesi yapacak olsa niye alsın?

  113. "Kariyerimde hiçbir zaman hiçbir takımda birinci pilot olmayı istediğimi söylemedim."

    Tek kelimeyle yalandır bence!

  114. 2007 yi en güzel şekilde anlatmış.'1. pilot olmayı isteyen yok sadece 2. pilot gibi davranmasınlar yeter…' Bu açıklamanın üstüne konuşabilecek birileri halada çıkacakmı?

  115. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Güzel konuşmalar bunlar. 2007 içinde söylediklerini yerinde ve tadında buluyorum. Her ne kadar dedikleri malesef çarpıtılsa da daha öncede aynı şeyden sıkıntısı olduğunu dile getirmişti. Bu sene umarım şampiyonluk yarışı içinde olur ve yeni takımıyla çabuk uyum sağlar. Hele birde bu üçlü(3F) iyi bir uyum sağlarsa işte o zaman dadından yinmez bi sezon olur benim için. Umarım rekabet dolu bir sezon izleriz. Hem bir bakarsınız F1'de yepyeni bir sayfa açılır ve yepyeni bir formül oluşturulur F1 kimyasına: "3F kuralı" 😛

  116. yeri geldiğinde Alonso da lafını esirgemiyor Massa da ,ikisindede Latin heyecanı,hırsı ve agresifliği var,Ferrari bundan takım olarak maksimum faydayı sağlamalıdır,birbirlerine kavga etme fırsatı verirse olan takıma olur,şampiyonluk hayal olur,zaten zorlu rakipler var..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir