Malezya GP, Lotus ve Petronas'la İvme Kazandı

yazar:

kategori:

Sepang Pisti’nin CEO’su Razlan Razali, Malezya destekli Lotus ve ulusal yağ firması Petronas sayesinde ilginin arttığına inanıyor.

Razali: “Son 6 ayda Malezya motor sporları için inanılmaz bir gelkişim oldu. Tony Fernandes tarafından desteklenen yeni bir Malezya takımı olarak Lotus F1’i gördük. Ardından Petronas yeni bir ortak arıyordu. Bir çok söylenti vardı ama birden Mercedes ile anlaştılar. Gerçekten iyi bir gelişim: bir dünya şampiyonu takım, Schumacher de dönüyor.”

“Bu yüzden Malezyalılar olarak bizim için bundan daha iyisi olamazdı. Bizim için, özellikle de ülke için iyi”

Razali, yarışın geçen seneye göre 1 saat erkene alınıp 16:00’da başlatılacak olmasından umutlu ve bunun, 2009’daki gibi yarışın yarım kalmasına engel olacağını düşünüyor.

Razali: “Öylesine bir yağmur görmemiştik. Bizim için de tamamıyla farklıydı. 2009 F1 yarışında, benim ilk F1 etkinliğimdi, bu yüzden yardımı da olmadı. Ama bu sene yarışı 16:00 olarak değiştirdik ve umarım hava da bu sene iyi olacak ama bunu kim kontrol edebilir ki?”

“Çılgıncaydı. Hiç bir şey yazamazsınız ve hataya da yer yoktu. Işığımız tükendi, bu yüzden yarışa devam edemezdik. Üzücüydü, piste gelenlere yazık oldu”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir