Anderson: "2010 Kuralları Geçişler İçin Kötü"

yazar:

kategori:

Değişimin tüm etkisinin testler başladığında belli olacağını düşünen Anderson, aerodinamik tutunmadaki artan güvenin, geçiş hamlelerini azaltacağını düşünüyor.

Anderson: “Aerodinamik tutunmanın, mekanik tutunma kaybının üstesinde önemli derecede geleceğini düşünüyorum. “Eklenen yamalar, pistte araçlara tutunma seviyesi sağlayan şeyler. Ama aracın aerodinamikleri, oldukça çaprıcı bir şekilde gelişecek.”

“Ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü FIA’nın araçlardaki yere basma kuvvetini düşürmeye çalışması ve ön lastiklerin değişmesi birden bire yere basma kuvvetini arttırıyor ve geçişleri yine zorlaştırıyor.”

“Bu yüzden bunu bilmek zor olacak. Ama biraz da araçların ve pilotların, lastiklerine nasıl bakacakları ile ilgili. Çünkü şimdi, lastiklerle çok daha uzun sürüşler yapmanız gerekecek.”

Anderson, yakıt ikmâlinin kaldırılması ve lastiklerin değişmesinin öneminin, küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.

Anderson: “Şüphesiz ilhinç olacak. Oldukça büyük bir kural değişikliği olacak. Takımların 15 sene boyunca öğrendiği herşeyi değiştirecek.”

“Kazanmak için yarış stratejileri çok önemliydi. Sadece yakıt ikmâli değil. Ön lastik, daha dar olacak ve bu da aerodinamikleri daha iyi hale getirecek. Çünkü ön tekerlek ile monokok arasından geçebilecek daha fazla hava olacak. Bu yüzden araçlardaki aerodinamik değişiklikler, yere basma kuvvetini arttıracak.”

“Gelekce seneki aracın performansı daha iyi olmalı. Yarım saniye kadar hızlı olursa hiç şaşırmam”

 


Yorumlar

  1. yakıt ikmalinin yasaklanması ile ilgili aklıma bir şey takılıyor. malum bu yıla kadar hangi pilotun ne kadar benzin yüküyle yarışa başladığını, pit-stop esnasında ne kadar benzin aldığını görebiliyor ve takım arkadaşları arasındaki pit-stopa girme sırasını ( çok beklenmedik bir durum olmadıkça) kolayca biliyorduk (tabi fia da biliyordu). fakat bu yılla birlikte, takımların her iki pilotu da aynı yakıtla yarışa başlayacak. yarış içerisinde de yakıt ihtiyacı doğmayacağı için, kimin daha önce ya da sonra pite gireceği tam bir muamma olacak. kağıt üstünde kural belli; lastik bitmeye başladığında/ tur zamanlarına zarar vermeye başladığı anda/ performansı olumsuz etkilemeue başladığı anda pit-stop yapılıp lastik değiştirilir. ama bu konuda takımların bu durumu istismar edecekleri konusunda çekintim var. lastikleri iyi durumda olan pilotu gereksiz yere pite alabilirler, lastiği bitmiş pilotu zararına pistte tutmaya devam edebilirler. ve en önemlisi ellerini kollarını sallayarak pit sırasını değiştirerek pist üstündeki 2 pilotun sırasına müdahale edip değiştirebilirler ve ortada yakıt yükü gibi bir kriter olmadığından dolayı da kimse bir şey soramaz. takım müdahalesine çok açık bırakılmış, kolayca istismar edilebilecek bir durum bu maalesef.. fia bunun önüne geçebilmek için yarışın orta yerinde ne diyecek; (bir dakika, şu çıkan lastiklerin durumlarını bir inceleyelim, daha gider miydi, yoksa olması gerekenden çok pistte kalmış mı bir bakacağız) mı diyecek..

  2. Kısaca mühendis bey klasikleşmiş FIA saçmalamalarından biri diyor,ya tutarsa diye değişen kurallardan birkaçı!!!Mosley in gitmeden önce attığı son kazık !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir