Button: Wilson’ın Ölümü Kapalı Kokpitler Hakkındaki Fikirleri Değiştirdi

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Wilson Pocono’daki IndyCar yarışında başına bir parçanın çarpmasını sonucu trajik biçimde hayatını kaybetmişti.

Jenson Button eski rakibi Justin Wilson’ın ölümünün açık tekerlekli yarış araçlarındaki kapalı kokpit fikrini değiştirdiğini söyledi: “Motorsporlarının artık bu konuda ciddi bir şeyler yapmasının zamanıdır.”

“Neler olduğunu görmek çok üzücü ve hepimiz yıkıldık. Onu tanıyoruz, kartingden bu yana onunla yarıştık. Formula 1’de de yarıştık.”

“Bununla birlikte motorsporlarında böyle bir şey olmamalı. Yetmişlerde değiliz, daha iyisini yapabilmeliyiz.”

“Kokpitlerin açık kalmasını savunan pilotlar arasındaydım, ancak artık birşeyler değişmeli. Ciddi bir şeyler yapılmalı, sadece kafa korumalıklarını değiştirmek yeterli değil. Artık araçların bir çeşit kanopiye sahip olmaları gerekiyor, çünkü bunun olmasına daha fazla izin veremezsiniz.”

“Henry Surtees’ten bu yana ölümle biten çok fazla kafa yaralanması oldu ve bunun değişmesi gerekiyor.”

“Bence bir kanopi işe yarayacaktır, doğru yol bu olabilir. Elbette bu zaman alacaktır, önümüzdeki sezon olmasını beklemiyorum.”

“Ancak bu yakın zamanda yapılmalı ve IndyCar’da bu kesinlikle gerekli, çünkü bizden daha fazla sorun yaşıyor gibi görünüyorlar. Yarıştıkları hızlar çok yüksek ve her kazada piste parçalar saçılıyor. Pistin dışı duvarlarla kaplı ve kaçınılmaz olarak parçalar kırılıyor.”

“İşte bu yüzden yakında kanopileri görürsek bu çok iyi olur.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir