McLaren Button' ı Ne Diye Aldı?

yazar:

kategori:

2008 senesinin son yarışı olan Brezilya GP’ ye bir geri dönelim. Yağmurlu bir yarış, Felipe Massa ve Lewis Hamilton arasında kıran kırana geçen bir şampiyonluk mücadelesi. Massa yarışı kazanıyor fakat Lewis Hamilton son virajda yaptığı atakla şampiyonluğu kimselere yar etmiyor ve birçok rekorla birlikte unvana uzanıyor. Rüya gibi… Aynı yarışı Jenson Button sessiz sedasız bir şekilde Massa’ nın 1 tur gerisinde 13. bitiriyor ve yine aynı şekilde hazırlıklar ve ufak röportajlar sonrası evinin yoluna koyuluyor.

2009 senesinin Brezilya yarışına bir de göz atalım. Sezon başlamadan önce yarıştığı takımın F1′ den çekilmesi üzerine neredeyse ortada kalıyordu Button. Kariyeri boyunca arka sıralarda dolaşan, belki de tek başarısı 2006 Macaristan’ daki yağmurlu yarışta biraz da hasbelkader bir şekilde kazandığı yarıştı. Fakat şaşırtıcı bir şekilde bütün bir sezon boyunca onun yanına yaklaşan bile olmuyor ve 1 sene sonra Brezilya’ da şampiyonluğa ulaşan o oluyor. Hamilton için ise sadece yarışı podyumda bitirmenin verdiği sevinç ve çok kötü bir şekilde geçen sezonun sırtında bindirdiği hayal kırıklığı mevcut.

Şimdi bu iki pilot önümüzdeki sezon aynı takımda yarışacak. Sezonun potansiyel en iyi ikilisi olmayabilir bu iki pilot ama, bana göre birlikte ne yapacakları en merak konusu olan pilotlar bunlar. Genel kanı, Hamilton’ ın Button’ı bütün bir sezon boyunca afiyetle yiyeceği görüşünde. Fakat işler öyle de gitmeyebilir. Kim bilir ummadık taş baş yarabilir.

McLaren, Button’ ı ne diye aldı? Jenson Button iyi bir pilot. Gerçekten bak. İyi yani böyle eli yüzü düzgün, yakışıklı, her genç kızın rüyası falan. Ama hız anlamında o kadar iyi olduğu konusunda emin değilim. Kariyeri boyunca orta sıralara demir atmış bir pilotun, hasbelkader bir şekilde difüzör denen zıkkımın yardımıyla şampiyon olduğu bir gerçek. Şampiyonluğu haketmedi demiyorum. Elbette bileğinin hakkıyla yarıştı ve aldı bu unvanı. Fakat bir Hamilton, bir Alonso kadar parlak göremiyorum ben Button’ı. Koyamıyorum onların sınıfına. Şimdi birçok taraftar: “Ama Button hep kötü otomobillerle yarıştı, potansiyelini gösteremedi kiie yeeeaaa” diye homurdanacaktır. Ara sıra forumlarda dolaşırken bu tip yorumlara rastlıyorum. Bunlara cevaben şunu demek istiyorum: E benim canım kardeşim. Alonsoyu Minardi’ de yarışırken kara kaşı gözü için mi seçti de Renault’ ya getirdi Briatore? Sırf takımda fin pilot olsun diye mi dünyanın parasını Peter Sauber’ in eline verip Raikkonen’ i McLarene getirdi Ron Dennis? Hepsi, o pilotlardaki yetenekleri keşfettiler ve kendi takımlarında işlediler. Bu pilotların şimdi neler başardıkları da ortada. Button gerçekten iyi bir pilot olsaydı, şimdiye çoktan McLaren ya da Ferrari’ ye geçip başarılar elde etmişti zaten. Ama hiçbir zaman bunu yapamadı. Jenson Button’ a hızlı bir pilot değil demiyorum. Ama bir Hamilton kadar yetenekli bir cevher değil demek istiyorum.

Ben bunları dedikten sonra, önümüzdeki sezon için Hamilton’ın Button’ı geride bırakacağını düşündüğümü düşünüyor olabilirsiniz. Doğru evet. Fakat, Hamilton bunu bu kadar rahat yapamayabilir. Button’ ı her ne kadar bunları demiş olsam da, geçen seneki Heikki faciasından sonra takıma ilaç gibi gelecektir diye düşünüyorum. Heikki neydi öyle ya? İnanın, İstanbul yollarında taksicilik yapsa taksisine binmem yemin ederim. Öyle garip, öyle kafası başka bir yerde pilot Heikki. Button, Heikki’ ye oranla bir gömlek daha zor gelecektir Lewis’ e. Bu yüzden onu geride bırakabilmek için biraz daha zorlamak zorunda kalacak, bu da sezon içerisinde onu hep formda tutmaya yarayacaktır.

Jenson Button’ ın şampiyonluğu kazandıktan sonra performansında bir gelişme olur mu peki? Kafamı kurcalayan birşey bu. Malum, gerçekten birçok zafer kazandı ve Button artık yarış kazanmanın nasıl bir his olduğunu biliyor. Nasıl galip geleceğini, zafere giden yolda ne tür engelleri aşacağını geçtiğimiz sezonda az çok gördü, tecrübe kazandı. Belki bu, onun artık daha zinde, hangi anda ne yapması gerektiğini iyi bilen bir pilota çevirir ve bunu önümüzdeki sezon çok iyi bir avantaj olarak kullanır. Jenson Button bunu yapabilir. Ama bunu başarması için, tekrar zaferler kazanıp bir kez daha şampiyonluk savaşı içinde olması ve şampiyonluk kazanması için önünde geçmesi gereken en önemli engel: Lewis Hamilton’ ı yenmek. Umarım iki pilotta, bunu başarmak için ellerinden geleni yaparlar da biz de zevkli bir mücadele izleriz.

Bütün bir yazı boyunca, Button’ ın yeteneğini, McLarene gelirse neler yapacağını sorguladım da başlıktaki soruya cevap vermeyi unuttum. Sahi ya, McLaren Button’ ı ne diye aldı?

 

Garry Kasparov


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Gecmıse bakıyorum da gun gubı hatırladıgımı hemen anlıyorum.sene 2000 button f1 e ılk adım attıgın o donem schumacher fırtınası esıyordu..mıka henuz f1 deydı . ne alonso ne raıkonen ne massa ne vettel nede hamılton un adının esamesı yoktu.gercekten de gelecegın sampıyonu yıldızı yetenegı dıye geldı.oyle goruluyordu.sımdı ben arastırma yapıp kopyala yapıstır yapmak ıstemıyorum ama o gunler boyle bır buton vardı.tum otorıteler boyle dusunuyordu.

    Aslında butonun sansı yada sansızzlıgı f1 sampıyonluklar ıdıası ıle gelen bar hondanın sansızlıgı yada basarısızlıgı ıle paralel okunmalı.bar Honda ve honda yılarında buton ısrarla ve ıstıkralı bır sekılde hep ısını yaptı ama takım corbanın tuzunu bır turlu tutturamıyordu.motogp de efsanler yaratan o donemın hondası f1 de sınek avlıyordu.bu buton un kotu yavas bır pılot oldugunu gostermez bana gore.basarısızlıklar bır sekılde pılotun ozguvenının ve yeteneklerının torpulenmesınede sebep olmus olarabılır.buttonun artık adı f1 ın sıradan pılotları ıle bır gecıyordu.takı ross bravn hondayı alana ve sezonun ılk yarısında oz guvenını hırsını basarılı olabılecegını oyle yada boyle hızlı olabılen bır aracla gordu.aslında buton hep aynı buton du ama altındakı takımlar ona hıc bırzaman ıyı bır arac vermemıslerdı.ne reno ne vıllıams ne benetton nede Honda…o hep aynı pılottu.bazı arkadaslar ıyı pılot olmanın mc larene yada ferrarıye gıtmede goruyorlar.. oysa butonun ıyı bır pılot oldugunu goren baksa bır ıddıalı takımlar ın (reneault bar Honda nın )onu transfer ettıgını gormuyorlar.o donem reneault ve bar Honda basarılı olmadılar o baksa konu.ama bu butonun kotu pılot oldugunu gostermez….bazı pılotlar karıyerlerıne super baslarlar.sonra devamı gelmez..bazıları kotu baslarlar( bu takımlarınında kotu olmasından da olabılır )bırazda kaderınde vardı sankı. ama sonradan acılıp vaybe dedırtırler.button bundan sonra herkesı sasırtıp super bır karıyer de yapabılır…

    vega nıtro sana da katılıyorum.bence asıl soru buton neden mc larene gıttı olmalıydı

    Ben bunca sene kotu araclarda bır varlık gosreremeyen buttonun kırk yılın basında gelen bu fırsatı kacımak ıstemedıgını dusundugu ıcın mc larene geldıgını dusunuyorum.oyle yada boyle mc laren koklu bır takım.ne yapar eder bır basarı yakalar.hızlı olmanın yolunubuluır dıye dusundu..kotu olunabılecek bır aracla yarımsak ıstemedı.rakıbının kım olduguna bakmadan mc larene gıtmeyı kabul ettı.bu bıle saygıyı hakettırıyor kendısıne.ben hamıltonun onun yıyecegıne ınanmıyorum.he rne kadar hamıltonu desteklıyecek olsamda ben buton un onu cok ama cok zorlayacagına ınanıyorum.button kolay lokma degıl.onu hep kotu araclarda gorup oyle benımsedık.mc larende oyle olacagını beklıyor ve dusunuyoruz ama yanuılıyoruz bence.

    .

  2. buttonun ilk zaferinden sonra birşey yapamadığını söyleyecek kadar cahillik yapmayın 2009 da alonso yada kimi neden birşey yapamadı?? bunlar daha çok yarış kazanmışken hemde?? anlamadım! biri iyi bir aracları yoktumu diyor duyamıyorummmm!!

  3. McLaren-Mercedes sizin yorumunuzu okumadan yazdım kusura bakmayın(button ilk yarışı muhabeti)

  4. el_fano _Alonso button ilk yarışını 2006 macaristan gp de yağmurlu yarışta kazandı,hatırlarsan alonsonun ün lastiği takılamadığından yarış dışı kalmıştı.

  5. Button ilk galibiyetini 2006 Macaristan Gp sinde almıştır.

    Yazı güzel olmuş eline sağlık 🙂 McLaren Hamiltonı daha üst seviyede zorliyacak bir pilot olan Button'ı tercih ett benim kanımca. Takımlar şampiyonluğunuda düşünerek yapılmış akıllıca bir transfer.

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    2007 de Buttondan zayıf dediğiniz kovalainen, F1 de ilk yılındaydı. Fisichella ile Renault ta yarışıyordu.

    O yıl Kovalainen, 17 yarıştan 12 sinde Fisi nin önünde yarışı tamamladı. bunların çoğunda Fisi den 4-5 sıra önde finişi gördü. Ayrıca, o sezonun son 13 yarışından sadece 1 inde Fisiye geçildi. Button hiçbir takım arkadaşına bu kadar büyük üstünlük kurmuş mudur kariyeri boyunca?

    İlk yılında Fisi ye bu kadar fark atan Kovalainen bile Hamiltonun yanında bu kadar aciz kaldıysa yada takım aciz bıraktıysa, Button un hiç şansı olabilir mi?

    Mclaren, Hamiltonun ayağına dolaşmadan takıma önemli puanlar kazanacak bir pilot olarak Button u aldı ve büyük hata yaptı. Hamilton un podyumda olduğu yarışlarda Button, 1-2 puan ya alabilecek, ya alamayacak.

    Birde zaferler kazandıktan sonra şimdi motive olup kendini geliştirdiğini düşünenlere bir örnek: Button ilk zaferini bu sezon değil, yanlış hatırlamıyorsam 2007 de almıştı. O zafer Button da bir gelişme sağladı mı? hayır.

  7. kirve 12,ben Heikki Kovalainenin mc larenin test pilotluğunu bile ona fazla geleceğini düşünüyorum,yarışı kazanmaktan çok yarışı bitirmeyi düşünen biri f1 koltuğuna layık görülmemeli)ona rağmen bazı yarışlarda hamiltonu yenebilirdi,demek istediğim herhangi bir pilot hamiltonla eşit şartlarda yarışma imkanı bulabilirse hamiltonla mücadele edebilir,(f1 de hamilton kadar sınırsız hata yapma,sınırsız takım desteğine sahip hiç bir pilot yoktur , bunu bazı arkadaşları kızdırmak için söylemiyorum,ben böyle düşünüyorum.

  8. Bu tür yorumları okuyup dinleyeceğime sezonun başlamasını beklerim ve gerçekleri o zaman görmeyi yeğlerim…

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Button'ın iyi ikinci pilot olacağı güzel anlatılmış Mclaren takımlar şampiyonluğunu artık istiyor ve odaklanmış durumda Button Hamilton'la iyi savaşacaktır ama sonunda şampanyayla ıslanıcak olanın Hamilton olacağını düşünüyorum Button Hamilton'a iyi bi yardımcı olacak

    Alp Sys"raikonenin mclareni para için sattığını düşünürsek ,Buttonun başarılı olcağana düşünmeliyiz" Raikkonen Mclaren'i para için satmadı Mclaren ona WRC izni vermedi ve başka sorunlar vardı ama sorun para değildi Mclaren için para sorun değildir Raikkonen zaten alacağını almış Ferrari'den ne parası

  10. ''mclaren neden button ı niye aldı?'' cümlemdeki ''neden'' yanlış yazılmıştır. bundan dolayı özür dilerim:)(iki kere iki = beş gibi durmuş)

  11. mclaren neden button ı niye aldı? başlığına aslında yazı içerisinde çok güzel bir açıklama ile cevap verilmiş fakat yazan arkadaşımızın hissiyatı button ile alakalı bu şekilde olmadığıdır. nedir o açıklama? mclaren kimiyi nasıl seçtiyse reno alonsoyu nasıl seçtiyse aynı şekilde mclaren button ı seçmiştir. üstelik kimi veya alonso gibi bir kumarda oynanmamıştır. zira button çok tecrübeli bir pilot ve aynı zamanda geçen sene iyi bir araçla takım arkadaşı barichelloyada üstünlük kurarak şampiyon olmuştur. mclaren 2008 de hamiltonla pilotlar şampiyonluğu nu almasına rağmen kovalainenin ortlamayı düşürmesinden dolayı takımlar şampiyonluğunu ferrariye kaptırmıştır. griddeki en iyi pilotlardan bir olarak görülen hamiltonun yanına puan olarak takıma gerçekten ciddi katkı sağlayabilecek bir pilot hatta şampiyonluğun devamını belkide tekrarlayacak bir pilot olarak alındı bence…
    kasparov arkadaşımız yazısında belli bir süre sonra konuşma diline geçmiş bu bence hoş olmuş:)
    ezcümle button hafife alınmayacak kadar iyi şampiyonluğu haketmiş ve mclarene takımlar şampiyonluğunda çok ciddi katkı sağlayabilecek bir pilot. yoksa iyi bir ferrari puan canavarı iki pilotuyla takımlar şampiyonluğunun açık ara en iddialı adayı olurdu.

  12. hohag tam olarak nerede şanslıydı hamilton anımsayamadım ben ? japonyada formula 1 tarıhınde bir ilk olan start anındakı karmaşada verılen cezadamı yoksa yıne formula 1 de ilk kez bir pilota verilen sen neden yol verdikten sonra 1 şikan atak yapmamak için beklemedin diye verilen cezadamı şansı vardı?

  13. Sayfa refreshlendigi için bir acayip olmuş karışmış böylesi daha düzgün 🙂

    ilk üç pragraf güzel diger tarafları ise pek begenmedim

    şimdi button'ın kariyerine inip onu size karşı savunmakla ugraşamam fakat button ilk geldiginde tıpkı lewis gibi gelecegin şampiyonu olarak görülüyordu ve ben onu hep iyi bir pilot olarak bilirim Jacques Villeneuve'ü geçtiginde de iyi bir pilot olarak bilirdim hatta boş depo ile sıralama turu atıyor bu yüzden Villeneuve'ü geçiyor dediklerinde de iyi bir pilot oldugunu bilirdim eger ki geçen sezon şampiyon olmasaydı ve kariyeri böyle sonlanmış olsaydı ben onu yine şampiyonluk patansiyeline sahip bir pilot olarak anacaktım eger ki iki sene önce lewis şansıyla şampiyon olmasa burada bunları konuşamıyor olurmuydunuz acaba ?

    Not: haketmedi demiyorum ama şansı yardım etti

  14. ilk üç pragraf güzel diger tarafları ise pek begenmedim

    şimdi button'ın kariyerine inip onu size karşı savunmakla ugraşamam fakat button ilk geldiginde tıpkı lewis gibi gelecegin şampiyonu olarak görülüyordu ve ben onu hep iyi bir pilot olarak bilirim Jacques Villeneuve'ü geçtiginde de iyi bir pilot olarak bilirdim hatta boş depo ile sıralama turu atıyor bu yüzden ilk üç pragraf güzel diger tarafları ise pek begenmedim şimdi button'ın kariyerine inip onu size karşı savunamam fakat button ilk geldiginde tıpkı lewis gibi gelecegin şampiyonu olarak görülüyordu ve ben onu hep iyi bir pilot olarak bilirim Villeneuve'ü geçiyor dediklerinde de iyi bir pilot oldugunu bilirdim eger ki geçen sezon şampiyon olmasaydı ve kariyeri böyle sonlanmış olsaydı ben onu yine şampiyonluk patansiyeline sahip bir pilot olarak anacaktım eger ki iki sene önce lewis şansıyla şampiyon olmasa burada bunları konuşamıyor olurmuydunuz acaba ?

    Not: haketmedi demiyorum ama şansı yardım etti

  15. djarum arkadaşım yanlış biliyorsun,sıralama turlarında ikinci pilot gibi davranılmıyordu kova'ya.kendisi tek turluk sıralamalarda çok başarılıydı ki bunu butun mclaren taraftarı takdir ediyordu,yarış performansı cok kötuydu.aklıma hemen gelenler son ıkı italya yarışı.istersen diğerlerinide araştırırım.zaten heikide bır çok sıralamadan sonra stratejisinin ıyı olduğunu söyleyerek bızlerı umutlandırıyor ama yarışta bır varlık gösteremıyordu..

  16. çok başarılı,gerçekçi ve etkili bir yazı tebrikler

  17. Button şampiyon olduktan sonra neden takımını bırakıp McLaren ı seçtiğini bilemem kimse bilemez Button la konuşmayanlar hariç. Ama McLaren ın Button ı neden seçtiğini biliyorum neden mi çünkü Kimi yle anlaşamdılar ve o anki en iyi seçimin Button olduğu için. Kimi yle anlaşamamalarının nedeni Kimi Ferraride olduğu gibi biraz özgürlük istiyordu (arada ralli yapıyım filan). Ama McLaren bunlara karşı çıktı çünkü Kimi yi başıboş bırakmaya gelmediğini en iyi Ron Dennis biliyordur.

    Bu arada Lewis ve babasının da Kimi yi takımda istediğini biliyorum ve bende tabi ama yinede olsun.

    İyi iki pilotu var McLaran ın ve Lewis in Button çok rahat yeneceğini pek tahmin etmiyorum emin olun Lewis de etmiyordur…

  18. bu sorunun ve buna benzer soruların cevabını 4 favori ve en az 1 süpriz takımın her iki pilotunada eşit muamele gösterdiğinde öğrenebiliriz.difüzere bağlanan şampiyonluklara başka biri başka bir adaletsiz kazanılan şampiyonlukta ilave olabilir! neden olmasın bizler onuda haybiyeden sayacağız nede olsa! şimdiden yaptığımız eleştiriler sadece tuttuğumuz pilotları övmekten sevmediğimiz pilotlara çamur atmaktan başka ileriye gitmiyor!
    mcleren buttonu niyemi aldı ? bir bildiği olduğu için aldı ötesi yok…
    nasıl ferrari alonsoyu neden alığı gibi! ne? santander mi? bilmem neden olmasın.. buda böyle bir haybiyeden yorum işte!!

  19. luris sende ne cevher varmışta bendeki o gizli ışığı keşfettin,valla seni tebrik etmemek elde değil lakin nerden icab etti:))

  20. djarum, hayatımda yeni ufuklar açtın, bir daha asla eskisi gibi olamayacak hiçbir şey, hep yaz buralarda olur mu? seninle dalga geçecek olanlar çıkabilir, onlara aldırma, hep önüne bak sen. tebrik ediyorum seni, hadi öptm kib bye

  21. Yazı güzel omuş fakat,sanki hamilton gezegenin en olağanüstü pilotuymuş gibi bir anlatım tarzı ile kaleme alınmış,kim ne derse desin kova vasat bir pilot tu ancak mc larende özelikle sıralama turlarında ikinci pilot muamelesi gördüğü bir gerçek(bence)bottun a gelince çok kaliteli olmasada hamiltonu yenebileceğini düşünüyorum.

  22. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Button, bu sezon haspel kader de olsa yada gerçekten de sahip olduğu yeteneklerle de olsa hamiltonu yenerse ki, bunu bir mucize yada imkansız bir şeymiş gibi düşünenler var, onlar Button hakkında bu kadar önyargılı oldukları için utanacaklar mı acaba ? Buttonun pozisyonunu, kiminin ferrariye geldiğindeki massanın pozisyonuna benzetiyorum.O zaman da çoğu kimse kiminin massayı ezip geçeceğini düşünüyordu ki, zaten zaman da herşeyi gösterdi.

  23. "Button neden McLaren'ı seçti?" sorusunu bazılarımız negatif yönde anlamış olabilir. Ama şampiyon bir pilot McLaren'a isteyerek gidiyorsa, McLaren'da da bir 'güzellik' vardır…

  24. bence alma sebebi;
    hamiltonun yanında mclarene puan kazandırabilcek bir pilot ama bir konu daha varki bu pilot hamiltonu fazla etkilememeli yani hamiltonu geçmemeli yani buttonu tsrif ettim belki böyle birkaç daha pilot vardır ama buttonun ingiliz olması ve tecrübeli olması bu seçimde etkili olmuştur büyük olasılık
    yani benim fikrim böyle:)

  25. "Fakat bir Hamilton, bir Alonso kadar parlak göremiyorum ben Button'ı."

    zaten oyle olmadığı için mclarene alındığı bir gerçek bana kovalainen mi button mu deseler bende gözümü kapalı butonu seçerim neden mi ?
    1-İngiliz olması bu nedenle adaptasyon problemi yaşamayacagının düşünülmesi.
    2-Takıma Kovalainenin yaptığı katkıdan daha fazla yapacağının düşünülmesi
    3-Hamiltonun ayağına düğüm olması ((yani sadece 2. plot olması için yani bi zamanların mika'nın yanında yarışan david C. gibi ))
    4-İngiliz-Alman çekişmesi olabilir
    5-Hamilton,Alonso gibi yetenekli olmasada Kovalainenden yetenekli olması
    6-Mclarenin her zaman olduğu gibi "1" numara yazan aracı kullanma fantezisi xD
    7-Sponsorluk anlaşmalrı vs… saymakla bitmez , bu sebeblerden dolayı Button , Mclarene geldi ve Raikoneni getirmemek ilk bakışda aptallık gibi gözüksede mantıklı düşündüğünüz zaman çokk zeki bir davranış benim görüşümce birde raikonenin mclareni para için sattığını düşünürsek ,Buttonun başarılı olcağana düşünmeliyiz :))))

  26. "Fakat bir Hamilton, bir Alonso kadar parlak göremiyorum ben Button'ı."

    zaten oyle olmadığı için mclarene alındığı bir gerçek bana kovalainen mi button mu deseler bende gözümü kapalı butonu seçerim neden mi ?
    1-İngiliz olması bu nedenle adaptasyon problemi yaşamayacagının düşünülmesi.
    2-Takıma Kovalainenin yaptığı katkıdan daha fazla yapacağının düşünülmesi
    3-Hamiltonun ayağına düğüm olması ((yani sadece 2. plot olması için yani bi zamanların mika'nın yanında yarışan david C. gibi ))
    4-İngiliz-Alman çekişmesi olabilir
    5-Hamilton,Alonso gibi yetenekli olmasada Kovalainenden yetenekli olması
    6-Mclarenin her zaman olduğu gibi "1" numara yazan aracı kullanma fantezisi xD
    7-Sponsorluk anlaşmalrı vs… saymakla bitmez , bu sebeblerden dolayı Button , Mclarene geldi ve Raikoneni getirmemek ilk bakışda aptallık gibi gözüksede mantıklı düşündüğünüz zaman çokk zeki bir davranış benim görüşümce birde raikonenin mclareni para için sattığını düşünürsek ,Buttonun başarılı olcağana düşünmeliyiz :))))

  27. İngiliz olduğu için almış olabilirler mi ? =) Merceden gp de Almanları topladı. Bu arada güzel yazı fikir güzel anlatım da öyle ama heikki ye fazla yüklenmişsin bence 🙂

  28. "E benim canım kardeşim. Alonsoyu Minardi' de yarışırken kara kaşı gözü için mi seçti de Renault' ya getirdi Briatore"

    Briatore 2002'de Button'ı Renault'ta yarıştırıp, ardından da 2003 yılında koltuğu Alonso'ya teslim etmiş ve Button'ı yollamıştı.

    Genel olarak güzel bir yazı olmuş. Özellikle 2008-2009 Brezilya karşılaştırması ile giriş yapmak. Tebrikler…

    Kanımca şu soru sorulmalı. 'Button neden McLaren'ı seçti?'

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir