Button 2010'da Daha Güçlü Olacağını Söylüyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu,“Şampiyonada birkaç puan farkla lider durumda olduğumuz için oldukça dikkatliydik. Yanlış bir şeyler yapmak istemiyorduk.

“Biraz fazla olduğu düşünülse de biz oldukça dikkatliydik ve yine de şampiyon olduk. Elimizdeki stratejimi ile daha agresif olabilirdik ve ben de kendi adıma daha agresif olabilirdim.”

“Daha önce hiç olmadığım bir pozisyondaydım. Şampiyonluk için mücadele ederken ne kadar çok şey öğrendiğinizi fark etmek harika. Şampiyonluk sizin için fazlasıyla önemli br hal alıyor. Bu yüzden çok fazla inişli ve çıkışlı bir sezon oldu benim için ve Brezilya’ya gittiğimizde ve Brezilya’dan birkaç yarış önce yeniden agresif olmamız gerektiğini anladık ve bunun için mücadele ettik.”

“Olylar her zaman bizim lehimize gelişmedi ama biz asla şampiyona lideri olduğuuzu unutmadık. 14 puanlık bir farkımız vardı ve bu oldukça fazlaydı.”

“Son üç yılda şampiyonluk bir ya da iki puanla belirlendiğinden, biraz tutucu olmamız gereken bir pozisyondaydık.”

Button, McLaren’a geçiş kararı vermesinde etkili olan şeyin artık kariyerinde yeni bir mücadele aramak olduğunu söyledi.

“Şampiyonluğu elde ettikten sonra insanlar yeniden kazanmaya bu kadar aç olup olmadığınızı soruyorlar. Ben bu hedefi gerçekleştirmek için 21 yıldır çalışıyorum ama evet bunun için fazlasıyla açım.”

“Yeni bir takıma, Vodafone McLaren Mercedes’e geçmenin, Lewis’in yanında yarışmanın benim için yeni bir mücadele olacağını düşündüm ve bu konuda gerçekten heyecanlıyım.”

“Brawn ile şampiyon olmak harikaydı çünkü bunun için yıllardan beri çok sıkı çalışıyorduk. Ama artık McLaren için, F1’de çok fazla başarı elde etmiş ve tarihi olan bir takımiçin yarışmak benim için bir ayrıcalık.”

“Ayrıca kısa zamanda başarı elde eden Lewis ile çalışmak da çok güzel olacak. Eğer birlikte çalışırsak harika bir araç ortaya çıkarıp çok iyi bir sezon geçirebiliriz.”


Yorumlar

  1. GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM avatarı
    GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM

    f1 de 2009 şampiyonu button olarak geçer. yani sewe sewe kabullenin buttonun şampiiyonluğunu. hamilton 5 yarış kazandı şampiyon oldu. button 6 yarış kazandı daha halen konuşuyosunuz. haticeye bakmayın arkiler neticeye bakın. ilk yarışta buttonun mclaren içindeki gülümsemeleri sizin canınızı sıkasın D:D:d.d.

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Herşeyden Once Button'un Güçlü Olmasi İçin Mclaren'in Güzel Bir Araç Üretmesi Lazim 🙂 Cünkü Artik Pistlerde Sürücünün İyi Olmasindan Çok Arabalar Önem Kazandi..
    "jonathan livingston" Arkadasimiz İkinci Paragrafinda Güzel Açıklamış Zaten,Eğer Düzenli Bir İvme Yakalayip Sürekli Puan Alırsa Neden Olmasin 🙂

  3. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    hemde button'nın başka resmi yokmu?bu ne böyle? =)

  4. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    button şampiyon olduğu 2009 yılında,2004 ve 2006 daki gibi sürmedi.keyif vermedi.belki şampiyonluk içindi ama ben ne zaman button ı görsem 2004 te alonso ile olan mücadelesini,2006 brazilyada kimi yi geçişini ve macaristan-çin 2006 yarışlarını hatırlıyorum.2003 ispanya var birde.ama 2009 da çok pasifti istanbuldan sonra.çok erken baskı yaptı.kazanabileceği yarışlarda puan için yarıştı.2010 daha zor onun için.

  5. Mc.Laren'in yeni sezonda Ferrari ve diğer iddalı takımlara karşı iyi bir araç oluşturması durumunda Button'ın bir çok başarılar elde edeceği kesin.Tabi bunun için öncelikle takım arkadaşı Hamilton'ı mağlup etmesi gerekecek.Şu da varki bir çok yarışta Button takım arkadaşı dahil bir çok rakibini alt edebilecek sürüşler ortaya koyacaktır.Bunu hepbirlikte göreceğiz.Şampiyon olacak demiyorum fakat kimilerinin beğenmediği Button'ın neler yapabileceğini yeni sezon gösterecek…

  6. tesadüfler de hak edilir. kendi başınıza gelen bir tesadüf pozitif ise bu harika bir olaydır ama negatif ise bu buttonun şampiyonluğunu hazmedememektir…

    yada tesadüf 2009 da ferrarinin mclerenin renoultun beceriksizliğimidir? bu kadar mı tesadüf olur son 4 senin şampiyonları bu kadar mı ezik olur? 2009 a dair bir sürü tesadüf sayarım ben!

    bu olsa olsa tevafuk olur derim bende!

  7. button geçen senenin ilk yarısında hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir üstünlük kurmuştu. bu durum onu inanılmaz bir durumu koruma içgüdüsüne sokmuştu. bundan dolayı sakin ve kontrollü bir ikinci yarı geçirmek zorunda kaldı. ve dikkat edin son yarış öncesi şampiyonluğu kesinleşince kobayashi ile beraber o yarışta en göze hoş gelen sürüşü gerçekleştirmişti. hamilton geldiği ilk yıl 17 puanlık avantaj farkını bu psikoljiden dolayı kaybetmiştir.

    mclarenin gerçekçi olarak kendisinden benim tahminim beklediği takıma özellikle şampiyonluktan ziyade puan olarak katkı sağlamasıdır. bu durum gerçekten kendisini rahatlatıp şampiyonluğa tekrar ulaştırabilir. eğer mclaren iddialı bir araç verirse tabii…

  8. umit isbilen avatarı

    tesadüf 2 kere olmaz sanırım… bu yıl en iyi araç sadece sende olmayacak, gerçekten kabiliyetlilerde de güzel araçlar olacak bakalım görücez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir