Moss, Schumacher'in Şampiyon Olacağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Moss, “Geri dönmesi oldukça cesurca ve spor için de oldukça iyi. Bana göre en iyi takıma gitti ama bu kazanacağı anlamına gelmiyor. Vettel ve Alonso gibi insanları yenmek kolay değil.”

“Benim açımdan Michael’in yaşayacağı sorun daha önce hiç gerçekten hızlı olan bir takım arkadaşına sahip olmamış olması. Bir pilotun ne kadar hızlı olduğunu görebilmenin en iyi yolu yanındaki pilotun durumuna bakmaktır. Rubens ile takım arkadaşıydı, ki o da hızlı bir pilottu ama kimse onu en hızlı pilotlar arasında görmüyordu. Sadece hızlıydı.”

“Ben kendi açımdan Michael’in şampiyonluğa ulaşabileceğini düşünmüyorum. Bunu söylemek için henüz erken ama Şampiyon Vettel ya da Alonso olacak diye düşünüyorum.” diyor.


Yorumlar

  1. mercedes diğerlerinden daha hızlı araba yaparsa tabiki schumi şampiyon olur.cebindeki saniyeler konusu yıllardır f1 sipeikerlerinin (tabi bunlar f1 i n ekadar biliyor tartışılır ).söylediği bir mesele bunu söyleye söyleye f1 izleyenleride inandırdılar.kimse inanmasın buna kimsenin cebinde extra saniyeler yoktur.ha şu olur lastiklerini koruyarak yarışmıştır.sonradan atağa geçer (kiminin bazen yaptığı gibi)

  2. mercedes diğer takımlardan daha hızlı araç üretirse schumi'den başka kim şampiyon olabilir? öyle bir konuşmuşsun ki millet yavaş aracıyla şampiyon oluyor yıllardır sanki. ayırca, ben schumacher'in hiç bir demecinde "cebimde şu kadar extra saniye var" dediğini falan okumadım. schumi'nin taraftarı olmayabilirsin ama, rahatsızlığını da bu şekilde dile getirmek biraz ayıp olmuyor mu?

  3. diğer takımlar mercedesten daha hızlı araba yaparsa schumi şampiyon oolaamaazzz.böyle bir durum olduğunda ha o zaman göreceğiz schumi nin cebinde kaç saniye olduğununu çıkarsın cebinden extra saniyeleride şampiyon olsun.

  4. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    yok daha neler düşünen mi var 😀

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    boyle nostradamus olmaya nıyetlı ınsanları hıc sevmem.yahu daha hıc bır arac tanıtılmamıs.hıc bır arac ve pılot testlere cıkmamıs.sezonun baslamasına 3 ay var.hangı takım nerede bılen yok.yenı kurallar ozellıkle full depo kıme ne getırır ne goturur bılen yok.bırı cıkmıs schumı gerceklerle yuzlesebılır dıyerek gecen sene bır cok hata yapan vettel ıle yenı bır takıma gelen son ıkıyılın hıc bırsey yapamayan pılotu alonsoyu sampıyon lukta favarı gormesını ve bunu neye dayandıtdıgını soylememsı bana gore de mantıktan zıyade gonlunden gecen demek oluyor.hıc kımse bılemez ne olacagını ben bıle:)

  6. efendimayin  avatarı

    Bence şampiyon olabilir ve sezon ilerledikçe eski performasını gösterebilir.Ama bence şampiyon massa.

  7. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    vettel iyi pilot.ve red bull dan sonra 3 büyük takımdan birinde görürüz bence.

  8. bencede fikrini söylemiş ama sürprize oynamış gibi,diğer 3 favori dünya şampiyonu olmuş arkadaşları unutmuş 🙂

  9. mert merter avatarı

    Vettel i ben sampiyon olacak bir kabiliyet göremedim sadece gecen yilki arac cok iyidi ayni buton gibi yoksa ikiside orta sinif pilot
    diyer pilotlar icin söylenecek lafim yok lewis,summi,alonso bunlar altindaki araclarda iyise kiyasiya kapisacaklardir .

  10. burak bocek avatarı

    Lewis şampiyon olduğunda çok mu tecrübesi vardı Mert?Öyle bir konuşmuşsun ki sanki Vettel yeni gelmiş:)Vettel kesinlikle şampiyon adayı.Hatalarından ders alıcağını umuyorum ve bu yıl 1 sezon daha geçirmiş iyice pişmiş olucak.Lewis-Vettel-Massa-Schumi-Button ve Alonso bana göre şampiyon olabilir.

  11. adam fikrini söylemiş niye bu kadar kızdınızki.şumi bu sene kesin şampiyon dese inanın şumici olmayanlar bile şirin görünmek için muhtemelen yerlere göklere sığdıramayacaklardı.baktım neredeyse yorumların hemen hepsi adamı aşağılayıcı.bir kaç tanesi hariç.ve dikkat ediyorum aşağılayıcı yorumlar ne hikmetse ya alonso düşmanlarından geliyor ya mclarenciden.birde site yönetiminden rica edeceğim sakın alonso kelimesi kullanmasınlar.

  12. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Vettel i şamp adayı gösterip, Massa ve Hamiltonu göstermemesi çok saçma. Rosberg in de çok iyi olduğu şüpheli. Vettel elinden gelenin en iyisini yaptı mı sezon boyunca? Bence çok hata yaptı, çok avantaj kaybetti.

    Ayrıca Diğer pilotlar beş ay önceki alışkanlıklarını, öğrendikleri araç dinamiklerini vs, önce hafızalarından kaldırıp sonra yerine yeni araç dinamiklerini öğrenmek zorunda kalacakken, Şumi sadece yeni araçları öğrenecek.

    Test sonuçları da gerçek tur zamanlarını net göstermediğinden, 13-14 mart ı bekleyip sonra kimlerin şamp adayları olacağını belirlemek lazım. Şimdi kim ne söylese boş.

  13. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Bencede şampiyon Alonso olacak gerisi hikaye. O kadarrrr

  14. mert merter avatarı

    summi rosbergi yer beyler yer rosberg öyle havalara giriyor summi cevabini her zaman pistde vermistir

    dogrusunu söylemek gerekirse ben McLaren sampiyon olsun isterim ama karsimizda bir summi var ken bizim ve diyer takimlarin isi geccekten zoooor..

  15. mert merter avatarı

    E V E T
    summi sampiyon olabilir neden olasin bir McLaren ci olarak bunu söylüyrum ama vettel olamazcünki hala tecrübesiz .. cünki summi bir tecrübe abidesi su an pistin en iyisi bence arac da iyi olursa summi rahat sampiyon olur Levis ve diyerlerini zorlayacak tek pilot su anda summi dir ..

  16. GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM avatarı
    GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM

    bu sezon çok karmaşık olacak bi çok şampiyon olacak ve eskisi gibi mclaren ferrari çekişmesi olmicak. yeni sezon bi çok pilot kazanacak gibi görünüyo tabiki herkesin gözü schumide (2009 button gibi) kazanamazsa geçilirse yerden yere vuracaklar ama genel olarak bakarsak redbul mercedes ferrari mclaren var. herşey olabilir ama şunu diebilirimki 2010 sezonunun şampiyonuyla arkasındaki en az 3 pilot arasında fark bence 10 puanı bile bulmicaktır bekleyip görücez

  17. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    2006 daki felipe şu anki rosberg ten çok daha yetenekli ve istikrarlıydı.rosberg in takım arkadaşları herşeyi kanıtlıyor zaten.alonso nun takım arkadaşı ise trulli idi.yani sıralamalarda güçlü bir rakip.fisichella başarısız olduysa o alonso nun suçu değil.hamilton a da yavaş diyecek hali yok heralde.sonuç olarak schumi 2000-2004 öncesi kadar rahat olmasada şu anda gridde alonso,massa,lewis,button,vettel i heyecanlandıran bir karakter.öyleki alonso bunu demecinde de yansıttı.
    alonso-schumi:2006 nın rövanşı
    massa-schumi:usta-çırak kapışması
    alonso-hamilton:……..
    massa-hamilton:2008 rövanşı
    hamilton-schumi:ilk kez karşılaşacal 2 şampiyon
    vettel-button:2009 rövanşı

    ve sonuç olarak schumi bunların hepsini bilerek geldi.şimdi şampiyon olur yada olamaz.ama kağıt üstünde şampiyon adayı.yani yanlış bir açıklama olmuş.

  18. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    aracı iyi olmazsa ve Schumacher şampiyon adayı olamazsa onun 7 şampiyonluğunu çöpe atabilecek insanlardan biri de Moss bir şeyi düşünüyorsanız onu istiyorsunuzdur Moss Alonso'nun şampiyon olabileceğini söylemiş yani istemiş ve Alonso'nun şampiyon olmasını isteyen biri Schumacher'in şampiyon olmasını istemez düşünmez Alonso ve Schumacher arasında bir rekabet varsa ya Alonso yada Schumacher desteklenir ikisinden birinin şampiyon olmasını isteyen kimseyi görmedim tanımadım

  19. deniz aydın avatarı

    düşünüyorumda heralde bu yorumu yaparken geçmişi unuttu.bir defa 99'da schumi'nin bacağı kırıldığında irvine şampiyonluğa oynadı ve neredeyse kazanıyordu , 1 puanla kaybetmişti.yani bu da Michael'in yavaş pilotlarla yarışmadığını ortaya koyan çok basit bir örnek……ayrıca hepsini geçtim arkadaşlar…..EN SON JEREZ TESTLERİNDE KÖTÜ HAVA KOŞULLARINA RAĞMEN , 3 YILLIK ARAYA RAĞMEN PİST REKORUNA 0.359 sn YAKLAŞAN PİLOT…..MİCHAEL SCHUMACHER….DEĞİLMİYDİ??? NEYİ TARTIŞIYORLAR Kİ…..BAHREYN'İ BEKLEYİN SADECE….

  20. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    hmmm anladım TRF1 sağol haber için 🙂
    ———————————–
    umarım yanılır Moss
    Schumi'nin şampiyonluğa oynayacağına inanıyorum ben
    ayrıca Vettel niye şampiyon olamazmış onu ben anlamadım yani buradaki yorumcu arkadaşların yorumlarını okurken hayret ve şaşkınlık içinde olduğumu belirtmek isterim.

  21. schumi'nin şampiyonluğu olayına hiç girmiyorum bile. michael'in hızını tüm dünya kabul etmiş, bu adam takım arkadaşlarıyla kıyaslıyor hala. huuu, moss efendi, kafa reset attı unuttun galiba 91 galibiyet 68 pole 7 şampiyonluk kim aldı… lauda ve türevleri pilot eskilerine mikrofonu yasaklamak lazım. gündeme gelebilmek için üstlerine basmadıkları pilot kalmadı.

  22. yahu sanki yarıştığı 15 senenin 11 senesi şampiyonluk mücadelesi verip yedisini kazanan bu schumayer değilde başkasıymış gibi konuşmuş..41 yaşında olsada yapabileceği çok şey var.

  23. Adam 80 yaşına gelmiş öyle demeyin ihtiyara 😀

  24. umit isbilen avatarı

    2010da; kural değişiklikleri, yeni takımlar, çaylak pilotlar falan derken yine büyük bilinmezlikler olacak bence geçen sene bu zamanlar button şampiyon bu sezon denseydi hepimiz gülerdik sanırım, o yüzden temkinki konuşmakta fayda var bence. tecrübesi, becerisi, arac hızı birleşirse neden olmasın, ama hayatının en şanssız sezonunu geçirip yarış bile kazanamayabilir, bekleyip göreceğiz. benim en büyük isteğim hiçbir pilot/takım açık ara fark yapmasın, son yarışta 3-5 puan farkla belli olsun şampiyon 2007 ve 2008 de olduğu gibi…

  25. gerçekten de çok saçma konuşmuş bu iş pilottan çok arabaya bakar 2009 da olduğu gibi

  26. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    vettel nasıl oluyor lan hahahahaha. bi yeriyle gülerler, hamilton button yok imkansız olamaz shumi mümkünatı yok. haha

  27. alabildiğine saçma bir yorum yapmış moss. yalnızca şampiyon olacağını düşünmüyorum dese tamamdı ama sebep gösterdiği şey çok saçma. birincisi michael'in yanında hızlı bir pilot yoktu lafı felipe'nin 2006 sezonunun 2. yarısında atağa kalkmasıyla kayboldu. özellikle sıralamalarda schumi ile başa baş bir hızı vardı. ikincisi, rosberg'in felipe'nin 2006'daki halinden daha hızlı olduğunu iddia etmesi. unutmasın ki 4 yıl boyunca yanına gelen kazmaların iyi anlamda hiç bir başarıya imza atamamaları, rosberg'in bir şeyler yapıyormuş gibi görünmesinin en önemli nedeni. üçüncüsü, bu sebeple schumi'nin şampiyon olamayacağını düşünen moss'un, rakip olarak gösterdiği alonso'nun da şimdiye kadar hızlı bir takım arkadaşıyla yarışmamış olmasını düşünmemesi garip. (hamilton faklıydı, onun da sonucunu zaten gördük.) vettel için bir şey diyemiyorum. aracın iyi gittiği yarışlarda da garip garip hataları oldu, eline yüzüne bulaştırdığı yarışlar oldu. ama hızlı bir pilot. yine de mclaren'de hamilton, ferrari'de alonso (onu saymış zaten) ve massa'nın karşısında vettel'in şansı fazla değil. neresinden bakarsan boş boş konuşmuş moss bana göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir