Rosberg: "Mercedes'in Geleceğini Umarak Brawn'a Geçtim"

yazar:

kategori:

La Trübune’ye konuşan Rosberg: “Diğer bir çok takımla görüşme halindeydim. Ross Brawn ile uzun süre önce (konuşmaya) başlamıştık”

“O zamanda takım hâlâ BrawnGP idi. Onlarla, Mercedes’in geleceğini umarak anlaşma imzaladım ve hayal kırıklığına da uğramadım.”

Williams’tan gelen Rosberg’e, birlikte çalıştığı iki takım arasındaki bazı farklar soruldu.

Rosberg: “İkisi arasında bir çok benzerlik var”

“Sadece bazı alanlarda Mercedes bir burun farkı ile önde. (Williams’a kıyasla) sınırları daha çok zorluyorlar”

Mercedes’in BrawnGP’yi alacağının az çok farkında olan Rosberg, Schumacher’in takım arkadaşı haline geldiği için şaşırdığını da kabul etti.

Rosberg: “Görüşmeler olduğunu biliyordum ama resmi olmadan hemen önce olduğunu biliyordum. Ardından gerçek imzaya kadar hâlâ emin olamayacağınız inanılmaz bir şeydi.”

Rosberg, Schumacher’in dönüşünü hoş karşıladığını yineledi.

Rosberg: “Tutkusu sürmek. Kendi tutkusuna geri dönüyor, gerisiyle kim ilgilenir? İstediği şeyi yapıyor ve hayatta en önemli şey eğlenmektir.”

Rosberg ayrıca Schumacher-Hakkinen mücadelesinde Fin pilotu tuttuğu yönündeki ifadelerine de açıklık getirdi.

Formula 1’in en iyi pilotunun kim olduğu sorulan Rosberg: “Schumacher 1 numara. Ardından Ayrton Senna ve Fangio’yu koyabilrisiniz”

“Bu üçünden benim favorim Senna’dır. Mika Hakkinen hakkında sıkça konurum ama tüm zamanların en iyilerindne biri değildir. O sadece çok sevidiğim biridir.”

Bununla birlikte takım patronu Ross Brawn’ın açıklamarına göre Nico Rosberg, 2010 aracına Valensiya’da 1 Şubat’ta ilk sürüşünü yapacak.

Bild’e konuşan Brawn: “Yeni aracı ilk kez Nico kullanacak.”

“Michael gelmeden dahi önce başlangıcı bu şekilde planlamıştık”

41 yaşındaki Schumacher de sezon öncesin ilk testlerde görev alacak.


Yorumlar

  1. evet rosberge kötü pilot diyenler adam kötü olduğu için bakın bir çok takım onunla görüşüp anlaşmak istemiş.demekki takımlar artık kötü pilot istiyor.
    bu yıl belki mercedese adapte yılı olabilir.ama yinede çok iyi yarışlar çıkarıp yarış kazanacaktır.diğerleriyle baş baş gidecektir.(schumiye rağmen şampiyonluk şansı var bu yıl. heleki puan sistemi değişir.schumide bir kaç yarışta kaza vs talihsizlik yaşarsa şansı var.schumici arkadaşlar kesin konuşuyorlar amam bu motor sporları birazda şans lazım) 2011 dede şampiyonluğa oynayan bir pilot olur.

  2. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    "Bu üçünden benim favorim Senna'dır. Mika Hakkinen hakkında sıkça konurum ama tüm zamanların en iyilerindne biri değildir ben öyle anladım pardon.biraz çabuk okudum heralde.evet zorlayan,yenen işte öyle ne bilim :))

  3. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    FelipeFernando arkadaşım sana şaşırdım haberi bir daha dikkatlice okumanı istiyorum Rosberg tüm zamanların en iyilerinden değildir diyor eğer şöyle deseydi en iyilerinden değilde iyilerinden değil deseydi beni hayalkırıklığına uğratırdı haberin mevzusunu başka taraflara çekmeyin lütfen rica ediyorum.

  4. felipefernando schumiyi zorlayan değil schumiyi yenen mika ve fernando dur.zorlayan derken schumiyi yenilmez gibi kastetmişsin.

  5. felipefernando schumiyi zorlayan değil schumiyi yenen mika ve fernando dur.zorlayan derken schumiyi yenilmez gibi kastetmişsin.

  6. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    mika en iyilerden biri değilmidir?nasıl yani?mika schumi yi zorlayan ender pilotlardan biriydi.daha sonra alonso ve kimi var.lewis ve massa yı bu sezon göreceğiz.biraz garip bir açıklama olmuş öncekilere göre.

  7. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    çok heyecanlıyım çokkk hayranı olduğum pilot ve adamım Schumi geri döndü pistlere artı Rosberg gibi pozitif bir genç pilotun Schumi için takım arkadaşı olması üstelik Alman olması Schumi'ye büyük bir etki,katkı yapacaktır yani Schumi için büyük bir şans ve yarışlara kendini verebilmesi açısındanda büyük bir güç olacaktır Rosberg.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir