Alonso: "Ferrari'de Başarı Zaman Alabilir"

yazar:

kategori:

İspanyol radyo Onda Cero’ya konuşan Alonso: “O kadar kolay değil. Michael Schumacher’in Ferrari’ye katılmasının ardından kazanmak için 5 seneye ihtiyaç duydu”

Alonso: “Formula 1 sadece metamatikten ibaret değil. Aynısını futbolda ve diğer sporlarda da görürüz: küçük bir takımın stadında büyük bir takım kaybedebilir”

“F1’de de durum aşağı yukarı aynı. Teori herşey değil. Ayrıca pistte herşeyin yolunda gitmesi ve bir şeyler göstermeniz gerekir”

Bu sene Renault’tan Ferrari’ye gelen çifte dünya şampiyou, gelecek sene kimin ciddi rakip olduğunu söylemenin de şu anda zor olduğunu belirtti, özellikle de gelecek aya kadar da testin olmaması ile.

Alonso: “Sıralamayı söylemek zor. İki Mercedes pilotu, iki McLaren pilotu, belki iki Red Bull ve ayrıca takım arkadaşım Massa şampiyonluk için teoride büyük favoriler. Ama bazı sürprizler de olablir, geçen sene şampiyonaya çok iyi başlayan Brawn ve Toyota’nın yaptığı gibi”

“Şubat’taki testte görecek olmamıza rağmen bugün için 4 favori takım var ve iyi olan şey, Ferrari’nin bunlardan biri olması”

İspanyol pilot, kendisinin ve takım arakdaşı Felipe Massa’nın iyi anlaştıklarını ekledi.

Alonso: “Nurburgring yarışı hatırası, sadece tartışma arayanlar içindir. Şüphesiz iki McLaren’in birbirine çok yakın olacağı ve Button ile Hamilton’un sorun yaşayarak münaşaka çıkacağı konuları başlacak, aynısı ben ve Felipe için de öyle, veya Michael ve Rosberg için.

“Bunlar, büyük bir takım tarafından yaratılan beklentiler ve medya da ilgisini buraya yönlendiriyor. Bir sorun yok, Ferrari’ye yardımcı olmak için her ikimiz de hazırız”


Yorumlar

  1. yobaz nickli kardes sonuna kadar katiliyorum sana helal olsun boyle yurekli olup dogruyuda yanlisida konusabilmeli zorunuza gitmesin alonsocular

  2. ortalık çok sakin biraz alevlendirelim:AARank muhtemelen mclaren onuda yürütmeye çalışmıştır beceremeyince madem bizde yok onlardada olmasın demişlerdi:)

  3. Kütle amortisör e üstüne görev olmamasına rağmen en çok itiraz eden takım McLaren di.Ferrari nin nesi McLaren e kaldıysa…

  4. sezonun ilk kısmında Renault aracıyla beraber Alonso üstündü bu doğru, hatta indianapolise kadar en kötü derecesi 2. likti, öle bir üstündü Alonso yani şampiyonada…Fakat 1 seneyi aşkın bir süredir kullanılan kütle amortisörü birden yasaklanınca sıkıntı oldu tabi, Renault almanya gp'sinde tur başına 0.3-0.4 saniye kaybetti neredeyse, o yarışı Schumi kazanmıştı ve Alonso ile aralarındaki fark tur başına 0.3-0.4 saniyeydi 🙂 kütle amortisörüde tıpkı bu seneki difüzörler gibi gri noktada kalan bir gelişimdi, işin garip olanı ise Fia bunu baştan beri biliyordu, baştan onayı verdi, Renault 2005'te de kullandı bu sistemi…Ardından Renault sezonu domine etmeyi başladığı sırada, sistem birden illegal ilan edildi, hatta macaristandaydı sanırım, Fia hakemleri tekrardan legal olduğuna dair beyanatlar bile vermişti, Fia kendi hakemleriyle çelişiyordu… Fakat sonra yasaklandı sistem, Ferrari birden bire öne geçti, Schumacher yarışları kazandı ve şampiyonluk son yarışa kaldı… bilmem anlatabildim mi durumu?

  5. yobaz arkadasım sen f1 baska bir dünyadan seyrediyon herhalde…2006 da alonso nun aracı ferrariden hiç hızlı olmadı birbirlerine çok yakındılar ii analiz et…daha sonra kütle olayından sonra reno bariz yavas kaldı ama alonso sampiyonluğu yinede söküp aldı…insan biraz saygı duyar…çamur atmayı birakın artık…ne cok zorunuza gidiyo bu adamın şampiyonlukları…

  6. 2005 ve 2006 nin ilk bolumunde ki renault gecen seneki brawn araci gibi digerlerinden hizliydi onu soylemek istedim ayrica 2005 de mc larende hizliydi ama o sene mc larenin basina gelenler pismis tavugun basina gelmemisti kutle amortisörü yasaklanana kadar diyosun overstar peki hic soyle dusunuyormusun o parca cikarilinca renault nasil yavasladi birde o parca varken alonso haksiz bir sekilde yarislar kazanmis ve sampiyonluk icin gereken yeterli puan farkini acmisti simdi elinizi vicdaniniza koyun ve oyle yorum yazin bana masal anlatmayin kutle amortisorunu sadece renault kullaniyordu ve diger arabalardan cok hizliydi boylemi basarili sayiyorsunuz ayrica overstar kardes senin yorumlarini severek okurdum ama bu konudaki yorumuna katilmiyorum

  7. yobaz kardeşim
    geçen yılla 2005-2006 yı nasıl kıyaslıyorsun.
    2005 te alonso-kimi
    2006 da alonso-schumi
    başa baş yarıştılar amam neticede alonso şampiyon oldu.geçen yıl brawnın rakimimi vardı sildi süpürdü.(ama şunuda söyleyim 2005 te kimi arabayla ilgili daha az sorun yaşasaydı.kimi şampiyon olurdu)

  8. Alonso Schumacher'i, Schumacher'in altında kazanabilecek bir araç varken yendi zaten, bunu tekrar yapamaması için ortada hiç bir sebep göremiyorum… bir Renault ile yendi hemde Alonso… laf arasında, gelen saçma sapan cezalar, yasaklanan kütle amortisörü de, Alonso'nun alehine gelişen olaylardı… Ayrıca Renault takımı da hatalar yaptı 2006'da, tek motoru patlayan Schumi değildi, Alonso'nun da motoru patladı, ya macaristanda olana ne demeli, 11 puan kaybettik orda, mekanikerin lastiği takamamasından dolayı, efsanevi bir yağmur performansı da, button'a malum oldu:)… tamam belki bu sene schumacher yine siler süpürür ortalığı, fakat Alonso yarış kazansın sen ona dua et gibilerinden laflar, dereyi görmeden paçayı sıvamaktır, aman o derede boğulmayın sonra 😉

  9. el_fano _Alonso kardes alonsoyu taniyorum tanimadigim birisi degilben alonsoya kotu bir pilot demiyorum ama unutma alonso simdiye kadar 2 kere dunya sampiyonu oldu ama o zaman araci gercekten tank gibiydi yani o seneler alonsonun yerinde kim olsa sampiyon olurdu gecen yil buna en guzel ornek ama asil is yada asil onemli olan mercedesin schumiye super olmasada kazanabilecek bir arac vermesi bu olursa bunu simdiden soyluyorum alonso ancak 2. lik icin once takim arkadasi massa sonra nico rosberg hamilton ve buttonla cekisir sadece mercedes schumiye kazanablecek arac versin super olmasina gerek yok yani 2000 lerdeki mc laren 2005 ve 2006 daki renault ayrica 2007 2008 deki mclaren kadar super olmasina gerek yok bilmem anlatabildim mi

  10. sevgili fernando ulas sinir katsayıların artıyorsa sende yorumları okumadan geçersin olur biter burası özgür, herkesin yorum yapabileceği bir site,senin sevdiğin veya sevmediğin pilotta olabilir herkezin yorumlarına saygı göster ilk önce,ondan sonra yazdığın yorumlarda tutarsızlık var onları düzelt istersen sen sinir katsayılarını artıracağına:D

  11. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Ferrari 2005 teki gibi yavaş kalırsa Alonso ne yapsın. Eğer Ferrari rekabetçi olursa, o zaman diğer pilotlar ne yapsın?

    Sen alonso nun bu zamana kadar, kazanabileceği bir tek yarışı başkasına yedirdiğini ne zaman gördün ki, şimdi gelmişsin burda tek yarış bile kazanamayacağını iddia ediyorsun.

  12. fernando ulas kardes desene 2010 da senin sinir katsayilarin surekli artacak uzgunum ama gercekler acidir ve cooookkkkk acitir hele hele seni dahada cok aciticak sen bu ferrariye cok guveniyorsun ama hevesin kursaginda kalacak ne bu sene nede gelecek senelerde senin alonso degil sampiyonluk yaris kazanirsa opbasina koy bak benden soylemesi

  13. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mercedez benz adlı şahıs anti alonsoculuğu bırak alonso haberlerinin altına yorum yasma cünkü benm sinir katsayıalrım fırlıyor sırf alonsyu eleştirmek için yazıyosun VEEEEE SİZ ANCAK RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ MASSANIN ALONSYU YENECEĞİNİ. okay karacan trt1de programda bi sözü vardı fernando alonso massayı yer yok eder die 🙂

  14. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bakın hala göremeyenler var..Ferrari takım onun etrafında olsun istemiyor.Müthiş ve büyük egosuyla Alonso herşeyin tek sahbinin kendisi olmasını istiyor.İkisinin arasında çok ciddi farklar var.Alonso ikinci pilot kavramıyla uzun süre kalamaz.Hele de Massa bir kaç yarış ondan iyi olsun siz asıl izleyin o zaman Ferrari' yi.Ben iddia ediyorum Ferrari'deki karşılık Formula 1' den daha çekici hale gelecek izlenebilirlilik olarak.Yapılan çok ciddi bir hata bence.Birilerinin bu adamın burnunu sürtmesi lazım.Massa haydi aslanım görelim seni.

  15. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Canım Massa' m şuna gününü göster bu yıl başka hiçbir şey istemiyorum.

  16. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Evet azar azar vermeye başladı mesajları.Ayağınızı denk alın yoksa kaçar giderim saklı bu röportajda..Klasik Fernando Alonso.

  17. Alonso sadece olaya temkinli yaklaşmış….Gerçi onun başarısız olması gibi bişey de soz konusu değil ama……………

  18. el_fano_Alonso arkadaşım yorumlarında çok aşırıya kaçıyorsun sakin lütfen.

  19. doğru bulduğum şeyi onaylar, yanlış bulduğumu eleştiririm. bu kadar basit. buradaki sözleri doğru geldi bana, onayladım. yarın doğru bulmadığım bir şey söylese yine eleştiririm. tepkin ilginç geldi bana… öyle kafana bir şey mi düştü, alkol mü aldın lafları falan ayıp oluyor sözlerine dikkat et. ne görüyorsam onu yazıyorum.

    ayrıca ben hiç bir zaman alonso'dan nefret ediyorum demedim. adını ağzıma almayıp öteki beriki falan da demedim. böyle düşünseydim der miydim, derdim.

  20. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    MASSATHEBEST, arkadaşım iyimisin?

    "bence alonso'nun yaptığına dereyi görmeden paçaları sıvamamak denir. çok doğru söylemiş. "

    Kafana bişey düşmedi inşallah?Alonso hakkında hiçbir şeyi onaylamazdın sen. Alonso dan nefret edip, hatta adını ağzına almayan, öteki diye bahseden bi adamdın. Ne oldu? Alonso yla bacanak falan mı oldunuz yoksa? Yada alkol falan mı aldın?

  21. kesin şampiyonuz dese, şimdiden havalandı diyeceklerdi, ihtiyatlı konuşmuş, şimdi de 3,5 diyolar 🙂 işte karşınızda anti alonsocular 🙂

  22. .raikkonen_the_best_of_f1.

    Söylenecek başka cümle yok.SOnuna kadar Katılıyorum :):)

  23. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "kimi ilk senesidne massanın yardımıyla şampıyon oldu :))"
    Massa Kimi'nin yardımıyla bile şampiyon olamadı ama bu sene kendisini geliştirdi kimsenin yardımı olmadan şampiyon olabilir zaten yanında Alonso var bu sene şampiyon olursa seyredin tantanayı :))

  24. bence alonso'nun yaptığına dereyi görmeden paçaları sıvamamak denir. çok doğru söylemiş. mclaren ve ferrari 2008 sezonunu baştan aşağı silip süpürdü ama bir sonraki sene q2-q3'e kalma mücadelesi verdiler. kim tahmin edebilirdi böyle olacağını? bakalım, araçlar piste bir insin. performansları görelim. ancak, ferrari hızlı bir araç yapabilirse (ve dayanıklı) alonso çok geçmeden araca uyum sağlayacaktır. pilotajı ile ilgili benim bir şüphem yok. geneli itibariyle çok ağırbaşlı ve olgun sözler söylemiş, takdir ettim bu konuşmasını. acayip heyecanlı ve zevkli bir bir sezon bizleri bekliyor, ama zaman çok yavaş geçiyor…

  25. ya oraya bende soru yazmıştım ama alonso cevap verdimi vermedimi bilmiyorum. yada artık çakma alonso cevap verdimi onuda bilmiyorum. verdiği cevapları bi yerlerden bulamazmıyım acaba

  26. Remzi Ersoy avatarı

    mert merter merak etme sezon sonu zaten dansöz gibi oynıcaksınız.

  27. Melisa Alonso avatarı
    Melisa Alonso

    bende inanmamıştım senin gibi ama ispanyol arkadaşımın söylediğini diyorum yoksa koskoca ferrarinin fanlarını böyle kandıracağını bende düşünmek istemiyorum ki ayrıca oraya soru yazanlardan biri de bendim zaten kaç gündür yayınlandığını gayet iyi biliyorum.

  28. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    melisa alonso koskoca ferrari.comda alonsonun yerine baskası cevaplıck bencesen yanılıyosun kaçkişi yazdı habern varmı orda. kac günden beri yayınlanıo bugn chat olcağı.

  29. Melisa Alonso avatarı
    Melisa Alonso

    o chat yalan ya inanmayın büyük bir iht. orada görevli bir italyan yanıtlıyor fernando nun kendisi orada değil yanıtlayan kişi ispanyolca bilmiyor bile..

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrari kimiyi durup dururken göndermedi.

  31. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    arkdşlar fernando alonso şuanda ferrari.comda bizlern sorualrını yanıtlıyor canlı.:)
    http://nfw-app.weebo.it/ferrari-chat/

  32. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    açıkçası ben kimi nin şampiyon olacağını biliyordum son yarışta.o kadar anormal olaylar yaşanmıştıki kimi şampiyonlukta geride olmasına rağmen sanki mucize olacağı kesindi.

  33. fernando ulaş alonso f60la kiminin 2009da yaptığının 2 katını yapardı merak etmeyin 🙂
    yazmışsın alonso ne kadar iyiyse kimide o kadar iyi.ayrıca massanın yardımıyla değil bileğinin hakkıyla söke söke şampiyon oldu ice man.şampiyonluğu hak edende kimiydi zaten

  34. Geçen seneyi hatırlayanlar büyük konuşmamanın ne olcağınıda bilirler.Brawn son anda testlere yetişti… hadi belki dersinizki bir sene öncesinden çalışmaya başlamışlardı.Unutmayın ki Ferrari ve McLaren in araçlarının halide ortadaydı.McLaren KERS e rağmen o kadar yavaştı ki… Son testlerde Brawn ın attığı son tura sürekli yetişen Alonso bir türlü üstünlük kuramamış ve açıklamalarında onlar başka dünyada açıklamasını yapmışdı.Testler sonrasında yapacağı açıklamaya kadar kimse gaza gelmesin.Son testini yaptığında ii yiz ,oldukça hızlıyız diyorsa rekabet edebileceklerini belirtir.

  35. FERNANDO ULAS
    Bir insan bu kadar boş konuşabilir anca ya..Şu Boş Alonso fanatikliğini bırak da olaya farklı pencerelerden bak.

  36. FERNANDO ULAS
    Bir insan bu kadar boş konuşabilir anca ya..Şu Boş Alonso fanatikliğini bırak da olaya farklı pencerelerden bak.

  37. Alonso'nun Şanslı olduğu yanı Ferrari'nin 2010 aracında çalışmalara çok önceden başlaması..Ancak Bunu bu sene Raikkonen'i göndermeden de yapabilirlerdi.Sponsorluk ferrari'yi bitirdi gibi.Alonso şimdiden Korkmuş

  38. " raikkonen_the_best_f1 "

    Herşeyi söylemişsin.Bize birşey kalmamış ama çekemeyenler eksiyi basmış..Gözü Kapalı Fanatikler işte.
    Noktası Virgülüne kadar Katılıyorum..

  39. Fernando şimdiden korkmaya başlamış ..

    Raikkonen ilk senesinde şampiyonluğu aldı.Hemde bir çok yapılan strateji hatasına sesini bile çıkarmadan..Bu sene de Gelişimi durmuş aracla podyumlar ve birincilik elde etti.. Bakalım sizin Sözde dünya şampiyonunuz neler yapıcak..
    Ferrari Raikkonen'e yaptığı strateji hatalarını Alonso'ya yaparsa Ferrari'de ne huzur kalır ne güven.Fernando- Felipe'yle başa çıkamaz

  40. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    arkadaşlar yapmayın.button lewis ve schumi vettel aynı şeyi söyledi.bunun 3.5 la ne alakası var.iyi bir araç şart.ayrıca hatırlarsanız sezon ortasına kadar kimi den çok daha iyidi massa çünkü takımı biliyordu.şimdi alonso yu desteklemesseniz sevmesseniz kimse size birşey diyemez.ama bu yorumunda 3.5 la ilgisi yok.yanlız f1 in en güzel tarafıda millet birbirine iyi laf atıyor.küfür olmadığı sürece hoş tabiki rencide etmemek kaydıyla.

  41. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso f60la kiminin 2009da yaptığının 2 katını yapardı merak etmeyin 🙂

  42. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    2007 ile 2009 bi tutmam 2007de 3 pilot vardı şampıyonluğa oynayan. şimdi vettel button rosberg shumi alonso lewis massa belkide webber .:)

  43. alonso bu şimdiden kıvırıyor.sezon başladıktan sonra ferrari kötü olursa seyret sen filmi.
    ya bu ferrari geçen sezon sırt üstü yattı.2010 aracına odaklandı.sezon başlar başlamz kazanması lazım.bir kaç yarış sonra geç olur.brawn-red bul örneği gibi.ayrıca bu durumdada tifoziler. ne yapar orasını düşünemiyorum bile
    bence böyle bir durum olursa ferrari başını taşdan taşa vursun.kimi yi niye gönderdim diye.

  44. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kimi ilk senesidne massanın yardımıyla şampıyon oldu :)). alonso sadece beklentileri düşük tutuo cünkü hayal kırıklığına uğramamızı istemio alonso 2senedir hep böle acıklamalar yapıyor. f60 kötü bi aractı yeni araca sezon yarınsndn beri calışılıyor nekadar gelişti diğer takımalr neler yaptı bilinmiyor böle konusması doğal

  45. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi Raikkonen ilk senesinde şampiyon oldu hatırlatırım
    ayrıca Ferrari 2009 sezonunun daha ortası gelmeden gelişimi durdurup 2010'a odaklandı sözde bu adamı mühendislerle Kimi'den daha iyi çalışacağına inandıkları için getirmişlerdi çalışsın bakalım da bizde görelim Kimi mühendislerle iyi çalışamıyosa ilk senesinde nasıl şampiyon oldu peki madem bu adam daha iyi çalışıyor olabiliyorsa olsun şampiyon

  46. 3,5 var… 4 cihar var… pec ü se var… severler güzeli genç ise derler.. bir de du-bara var… oyun gitti bağıra bağıra 🙂 .2008 in sonunda ii bir çalışma yapmış olan Renault 2009 a aynı kurallarla gidilmesi halinde çok başarılı olabilirdi.2009 daki yeni araç o kadar kötü olmuştuki geliştirilememesi sonucunda kimse ii bir aracımız var diyemiyordu.Geliştirilemediğinden 2009 sezonu ölüverdi.Ferrari nin aracıda rüzgar tünelinden ii çıkabilir amma bunun pistte ii olacağını kimse söyleyemez.Biri teori diğeri pratikdir.Buradan anlaşılan;testlerin az olmasıyla çok ii çıkmayabilecek aracın belki ilk yarışları geliştirme olarak ele alarak daha ii bir sonuca ulaşılması olabilir.Bu kadar güçlü bir takım varlığında (4 takım 7-8 pilot) 4 yarış sonra dahi gelişen ve çok ii sonuçlar alan her araba sonuç yapar.

  47. Geliş gayesine uygun güzel açılama olmuş. FERRARİ nin ondan istediği takımı etrafında toplaması ve bununla takıma SCHUMACHER'in başarı etkisini yaratması!
    ALONSO nun tek çekebileceği sıkıntı MASSA!
    takım içinde çok sevilen birisi ve çok hızlı birde ALONSO dan daha hızlı olursa FERRARİ ve ALONSO çok ciddi sorunlarla karşılaşa bilir.

  48. Only Alonso  avatarı

    Bu havlu atmak değil beklentileri düşük tutmaktır, Alonso'nun 1-2 yıldırki demeçleri zaten hep bu şekilde yani gerçekçi yaklaşmayı tercih ediyor daha sonrasında hayal kırıklığına uğramamak ve uğratmamak için..2009 sezonunu gördükten sonra bu sene kesin biz şampiyonuz diyebilecek birileri varsa buyursun..

  49. mert merter avatarı

    Kivirtmalar Erken Basladi biz sezon ortasini bekliyorduk :))

  50. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso hiç bi zaman pes etmez o bilir işini :))

  51. 3,5 3,5 3,5 diyorum 😀

  52. m-sc efsane avatarı

    schumi ferrariye geldiğinde ferrari yerlerde sürünüyordu.. schumi 5 yıl çalıştı sabretti ve bunun karşılığını ferraride 5 sene üst üste şampiyon olarak aldı.. alonso ise her açıdan mükemmeleşmiş bir ferrariye geldi.. hemde geçen senenin ortasından bu yana tüm kaynaklarını bu seneki araca aktarmış bir ferrariye geldi.. bence bu söylediği şimdiden havlu atmaktan başka bişey değil.. veya taktik.. martta göreceğiz artık..

  53. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    umarım iyi bir araç yaparlar.ve umarım başarı çabuk gelir.anlaşmalarıda öenmli tabiki.

  54. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ewt :)) yanlış yazılmış lütfen düzeltirmisiniz saten bu aralar bolca yazım hataları oluyor 🙁

  55. üfte dünya şampiyonu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir