Button: "Şampiyonluk Şansım McLaren'deyken Daha Çok"

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu pilot, 2009’da şampiyonluğa ulaştığı takımı bırakıp Hamilton etrafında yapılanan McLaren’e geçme kararı nedeniyle bir çok kişi tarafından eleştirilmişti ama Button, doğru olanı yağığına inanıyor.

Button: “Hâlâ Brawn’da olsaydım sezona olmlu girecektim ama şimdi olduğum kadar değil”

“Egzersiz, zihinsel durumI üzerine çok şey yapmak için kış boyunca çok ama çok sıkı çalıştım ve 1 Ocak’ta bir McLaren pilotu olarak çalışmaya başladım”

“Bu bana çok şey ifade ediyor. Çünkü bir F1 aracı ile ilk sürüşüm, 1999’da McLaren Autosport BRDC Ödülü’nü kazanmamın ardından bir McLaren genç pilot testinde olmuştu.”

“Fabrika’da simulatörde mühendislerimle biraz zaman geçirdim ve herşey yolunda gitti. Benimle ilgilenen, benimle çalışan 2 kişi var ve onlar harika.

“Benim için zor bir geçiş olduğunu biliyorlar ama çok iyi oldular. Bu sene başarı kazanmaya açlar, benim gibi. İyi bir iş ilişkisi var”

2008 dünya şampiyonu Hamilton ile aynı takımda olması ile Button, birbirlerini zorlayarak McLaren için harika sonuçlar alabileceklerine inanıyor.

Button: “Bu sene kimin en iyi aracı yapacağını bilmiyorum ama elimizden geldiğince sıkı çalışacağız. Lewis ile çalışmayı dört gözle bekliyorum. Samimiyetle söylüyorum gerçek bu”

“Birlikte çok iyi çalışabiliriz, bir takım olarak da birlikte dünya şampiyonluğu için savaşabilriiz. İkimiz birlikte, ayrı takımlarda olmamızdan çok daha güçlüyüz”

“Sene sonuna geldiğimizde (nerede bitireceğimizi) göreceğiz. Ama şu anda birlikte çalışağız. Onun beni yeneceğini veya benim onu yeneceğimi söylemek için herhangi bir neden yok”

“Herkesin fikrinin böyle olduğuna eminim. Ama son yarış bitmeden kimse bilemez. Birlikte çalışacağız ve umarım Britanyalı taraftarlar için iyi bir iş çıakracağız”

Michael Schumacher’i yenme şansı için Button: “Bir kaç kişi onun 41 yaşında olduğunu söyledi. F1’de yarışmak için çok mu yaşlı? Kaybetti mi? Hiç sanmıyorum”

“Herkesten fazla dünya şampiyonluğu kazandı. Rekabetçi olacaktır. Aptal bir adam değil. F1’de yavaş kalmak için gelmeyecek ve ilk yarış için hazır olacak. Öyle de umuyorum. Michael’in önlerde mücadele etmesi harika olacak.”

“F1 için gerçekten iyi. Belki Michael bıraktığında giden bazı taraftarlar geri dönecek. Ve bu da bana göre bu seneyi F1’deki en iyi sezon yapacak. Gerçekten böyle düşünüyorum. Oldukça rekabetçi bir sezon olacak”

“4 dünya şampiyonunuz olacak. Bir kişi de sadece 1 puan ile kaçırmış, ayrıca bir çok da yetenli adam var. Heyecan verici. Yeni takımlar, yeni pilotlar. Bunlar harika.”


Yorumlar

  1. söylenmesi gereken normal yerinde bir açıklama yapmış ama birileri 2009 da kers le ilgilenen mclaren in 2010 yönetmeliğine göre geliştirdiği araçtan bahsetse biraz bu yıl aracın ne anlam ifade ettiğini çok iyi anladık çünkü

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    McLaren' e yakışmıyor bence.Bu sene geçen yılki gibi şanslı olamayacak.

  3. Button'un düşünceleri oldukça olumlu ve güzel. McLaren için çalışacağını, Lewis ile mücadele ediceğini ve bunun McLaren'a katkı sağlayacağını ifade etmiş. Ayrıca Schumacher hakkındaki düşünceleri Schumacher'in diğer rakiplerinin 'genel düşüncesini' yansıtmakta.

  4. Kendine güvenmesi çok güzel.Ne demesini bekliyorsunuz ki.Empati yapın biraz.

  5. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    hani şampiyon ya, konuşması normaldir belki

  6. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    button saçmalamaya başlamış..çok fazla konuşuyor bu aralar

  7. Lewis,Jenson'ı yer,yutar 🙂

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bence Button şampiyon olmasaydı Mclaren onu almazdı ama şampiyon oldu ve şu an Mclaren pilotu.Lewis'le güzel savaşırlar araç iyi olsa da olmasa da(ben aracın mutlaka iyi olacağını düşünüyorum).ama sonuçta ikisi arasında zaferi Lewis görür.bu sene Mercedes ve Mclaren araçları ön planda olacak gibi görünüyo

  9. mclaren geçiş dönemlerinde genellikle rekabetçi olmayan otomobiller yapıyor.bakalım rekabetçi otomobil yaparlarsa buttonu değilde lewisi seyretmek güzel olur.

  10. mert merter avatarı

    su cocuga birisi bisey söylesin dalacam :)) bizde Lewis varken sen daha cok sampiyonluk hayalleri kurarsin biz seni iyi bir ikinci pilot oldugun icin aldik birde 1-2 nolu araclarda hedayesi oluvedi gari :))

  11. Button'dan olgun ve samimi açıklamalar tecrübesiyle McLaren'de Lewis'le birlikte güzel işler çıkartacaklardır inş.

  12. Button tecrübeli bir pilot ve çalışkan bir pilot McLarene kolay uyum sağlicağına ve fayda getirceğine inanıyorum Lewis'le sorun olacağını sanmıyorum.

  13. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Button o kadar olumlu konuşmuş ki, sezon başladığında karşılaşacağı şey (Hamilton) ile ilgili onun adına çok üzülüyorum.

  14. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hadi Button Umarim Lewis'Le Harika Bir Şampiyonluk Mücadelesi İzletirsin Bize…

  15. Umarım McLaren şampiyon olur.
    emektar Button ve Çılgın Lewis..
    Çok iyi ikili olurlar..Umarım Ferrari'yi geçebilirler..
    Haydi Lewis

  16. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    doğru söylemiş.ne diyelim.ancak button şampiyon olmasaydı mclaren alırmıydı bilmiyorum açıçası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir