Alonso: "Geçmişte Bazı Şeyler Oldu Ama Büyütülmemeli"

yazar:

kategori:

Maranello’daki Ferrari fabrikasını ziyaretinde takımın taraftaralrı ile internet üzerineden sohbet eden Alonso, yeni araç ve rekabet hakkında soruların yanında geçmişle ilgili bazı zor sorularla da karşılaştı.

Bazı taraftarlar Renault pilotu iken şampiyonluk mücadelesinde Alonso’nun Ferrari’yi ve taktiklerini eleştirdiğini hâlâ hatırlıyor.

Geçmişteki Ferrari eleştirileri için Alonso: “Takımla ilgili öyle çok büyük bir şey söylediğimi düşünmüyorum”

“Geçmişte birileri ile bir takım tartışmaların gerçekleştiği bazı durumların olduğu doğru ama bunlar, dünya şampiyonluğu için mücadele ederken olabilecekler şeyler. Sonuçta insanız, robot değiliz”

Alonso, geçmişteki çekişmelerine rağmen Ferrari’nin kendisini çok sıcak karşıladığını ekledi.

Alonso: “Beni en çok etkileyen şey atmosferdi. Buradaki herkes yarışları yaşıyor, onunla soluyor, onun için tutkulu. Ve burada insanların birbirleriyle konuşmasını gerçekten sevdim. Birbirlerinin karşısında oturup da e-postalarla iletişim kurmuyorlar.”


Yorumlar

  1. can bundy, ilk defa sana katılıyorum. :=)

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Aslında robot değiliz derken bir hata yapıyor. Kendisi kurmalı bir Bioroiddir çünkü.

    -Reno dan ayrılırken takım bana destek olmadı dedi. (takım ona 2 şampiyonluk vermişti)

    _Geldi McLaren e gene takım bana destek olmadı dedi. (halbuki kendisini satan pilotuna McLaren eşi benzeri görülmemiş bir destek vermişti)

    -Destek göremediği reno ya tekrar geri döndü. Ama utandı reno bana destek olamadı diyemedi. Çünkü takım sırf alonso kazansın diye tarihin en büyük kumpasını kurdu. Utandı bu sefer takım bana destek olmadı diyemedi. E artık bu durumdan sonra da böyle birşey deseydi …….

    Nasıl bir f1 pilotu o gp galibiyetini geçmişinde tutar anlamıyorum.

  3. Bilgi sahibi olmadan karşı tarafdan olursanız ancak aptal yazısı yazarsınız; bilgi sahibi olup karşı tarafdan olursanız abdal olursunuz.Evliya yada Playstation yazanlar nedir,kimdir yada ne olabilir.

  4. m-sc efsane avatarı

    ben anladım bülent şahin arkadaşım..ben alonso mclarene geçtiğinde eski takımı hakkında sarf ettiği sözlerden bahsediyorum.mclarende olanlar ayrı bir konu..ayrıca alosonun reno hakkında söylediklerini göz önünde bulundurursak mclarende yaşadıklarını hak ettiğni düşünmemek elde değil.. koskoca renault simülatörüne play station demek renoya hakaret değilse diyecek bişey bulamıyorum..

  5. Renault aracını sezon içinde geliştirmede Ferrari yada McLaren kadar ii olmamasından dolayımeydana gelen gerilimden neler açığa çıkabilir.Alonso gibi genç ve heyecanlı pilotların bu baskı ve heyecanı kaldırmakda zorlanmaları sonucunda sağa sola saldırmış gibi görünmelerine sebep olur.2006 da Ferrari kadar rahat gelişebilen bir Renault görebileydik Alonso nun atışma kelimelerini okumamış olabilirdik.2006 da Renault aracına 2007 ye uyarlanmış motor eklendiği ilk yarışda arıza sonucunda Alonso nun yarış dışı kaldığı aklınıza kalmışsa belki biraz daha mülayim olabilirsiniz.McLaren de, Hamilton ile çarpıştırılması sonucunda da Alonso ya benzer şartlar takım içinde sunulmuş olduğundan dolayı yukarıda bahsettiğim baskı aynen uygulanmışdır.Bu ahval ve şarait dahilinde bir insan olarak siz neler yapabilirdiniz?
    McLaren deki ortam ve tavırlar hakkındaki De La Rosa nın demeçlerinde; Alonso nun takımdaki hadiselerin başlamasından önce araç için çok verimli çalıştığını fakat sonrasında itilmişlik düşünceleriyle birlikte verimsiz ve mutsuz olarak bir kenara çekildiğinide alenen beyan etmişdi.
    Başarı için aracına sahip olabilen bir takımla birlikte olgunlaşmış ve başarının ne olduğunu anlamış bir Alonso nun neler yapabileceğini görmüş olacağız.Bu birliktelikden başarılı bir Massa nın çıkması Alonso nun sinirlerini altüst edeceği tahmininde bulunan insanlar da aldanabilirler.Kazanamamayıda öğrenmiş bir Alonso yu seyredeceğiz.Kazandıkça zevk almayı ;kaybettiğinde çalışmalarını aksattırmayacağını düşünüyorum.

  6. Azizim arkadaşlarım tabiiki benim gibi düşünmenize yada benim sizi gibi düşünmeme imkan yok amma dikkat edersiniz ve hatta takdirinizdedirki bazı anlatımlarca benzer bir şeyler kullanılarak hatırlatmalar yapılabilinir.Kimisi Evliya Çelebi der kimisi Playstation der.İçinde rencide edici ve hakaret içeren bir münasebet yoksa neden hilkat garibesi gibi gösterilir ki…

  7. m-sc efsane : Vefalı olsa zaten Evliya Çelebi misali dolaşmazdı. (Cümle Evliya Çelebi'ye yönelik değildir, anlayan anladı.)

  8. m-sc efsane avatarı

    AARank mclaren simülatörü ranaulttun simülatöründen daha iyidir diyebilir alonso fakat renaulttunki play statiton gibiydi deyip aşağılamak çok yanlış. yakışmıyor.. sonuçta onun aldığı 2 şampiyonlukta o insanların büyük emeği vardı.. biraz vefalı olması gerekirdi eski takımına karşı

  9. Schumacher : Takımdan ayrıldıktan sonra arkalarından atıp tutmalarına rağmen haklarında tek kelime etmeyen adam.

    Alonso : ? (Gerekli açıklamaları zaten yukarda yapmış) Tükürdüğünü yalayan adam.

    Kalite farkı bu olsa gerek.

  10. Alonso bu gün iddia edilenleri ne zaman söyledi! 2006 da zaten ferrariye karı o açıklamaları olmasaydı 2006 dan beri ferraride olcaktı ve şu anda enaz şampiyonluk sayısını 4e çıkaracatı,yani o açıklamaları 2 tane şampiyonluğuna mal oldu artık üzerinde durmaya gerk yok.

  11. yani diyorki bende insanım. üstelik genç bir insan…insanın ağzından çıkanın esiridir ağzında tuttuğunun sahibidir. ders çıkarmak lazım. kim ne derse desin mücadeleci akıllı kontrollü bir pilot. başarının sadece saf hız olmadığının en büyük kanıtıdır alonsunun başarıları…sahip çıkmak lazım.

  12. "…çok büyük bir şey söylediğimi düşünmüyorum". Türkçesi; "Boş konuştum".

    Alonso 2006'da söylediklerinin tamamına yakınında haklıydı. Çünkü dönen oyundan zarar görmeye başlayınca yani yılan O'na dokununca gerçekleri görmeye başlamıştı. Ancak elden ne gelir, artık mecburen bu şekilde açıklama yapmak zorunda. Kim olursa aynı yaklaşımı sergiler.

    Asıl şu sözlerine dikkat etmeli ve önümüzdeki sezondan itibaren her sezon kulağımıza küpe yapmalıyız; "Geçmişte birileri ile bir takım tartışmaların gerçekleştiği bazı durumların olduğu doğru ama bunlar, dünya şampiyonluğu için mücadele ederken olabilecekler şeyler. Sonuçta insanız, robot değiliz".

  13. şimdi doğruya doğru bizde öyle yok.yiğidi öldür hakkını yeme.
    şampiyon adayları:schumi-alonso-hamilton.alonso hiç susmadı zaten hamiltonda alonsoya taş attı.yendim dedi.
    schumi saatli bomba gibi ya konuşup patlayacak yada pistte patlayacak yada her ikisi

  14. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ya jet man Allah sana akıl fikir versin daha ne diyeyim arkadaşım Schumi hakkında atıp tutarsın yerden yere vurursun demediğini bırakmazsın şimdide Schumi'yimi merak ediyoraun ne diyecek diye :))
    sabır sabır sabır…

  15. yalnız arkadaşlar nerdeyse tüm pilotlar konuştu hatta eski pilotlar takım patronları bile schumi hiç konuşmadı dikkatimi çekti.

  16. one-schumi gerçekten beni gülümsettin.tebrik ederim.bak dikkat et bende bağımlılık yapabilir gülümseme olayı beni hep gülümsetmen gerekebilir.senden hep böyle tebessümlü yazılar bekliyorum.

  17. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    schumi ferrari değildir.bende bu sezon önce alonso yu sonra massa yı destekleyeceğim ancak.alonso için ferrari ye gelen arkadaşlarım lütfen tifosileri ve schumi sevenleri yargılamaya veya eski tifosilermiş gibi yorum yapmaya kalkmasın.aynı şekilde ferrari yi bırakmıç arkadaşlarda lütfen kızgınlıkla takımımıza laf etmesin.bu arada yeni araçlar bence muhteşem olacak.kanatlar arasındaki fark sırıtmayacak.büyük geniş ve kaslı araçlar geliyor!

  18. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ahh şöyle ya jet man belini doğrult biraz gereksiz tartışmalardan gereksiz yazılardan kaçın sana yakışanda budur.

  19. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    bazı şeyleri bilmek için bilimsel veriye gerek yok FUAD KAYA. Biz onların sömürdüğü geri kalmış ülkelere medeniyet götürmeye çalışan bir milletiz. Buradaki sömürenler pilotlar değil elbette.Ama sen konuyu ırkçılığa bağlayıp, yetmezmiş gibi bizim millet hakkında diğer pek çok milletin kabul ettiği gerçekleri sorguluyorsun. Pilotlar da normal insanlar gibi, içinden çıktıkları toplumun kültürünü, değerlerini, doğrularını alıyorlar. Bizim kültürümüzü değil. Yazılanları başka taraflara çekmeni tavsiye etmem. Karşı çıktığın yorumumun son cümlesini bir daha oku.

  20. benim temennim redbull-mclaren-ferrai-mercedes hatta renault hepside rekabetçi araç yaparlarda.bizde çok zevkli çekişmeli yarışlar izleriz.böyle bir durumda kim şampiyon olursa olsun çok farketmez benim için.önemli olan rekabet yarış seyir ve zevk.(ama vettel rosberg gibi genç yeteneklerinde yarış kazanmasını rekabetçi olmalarını hatta şampiyon olmalarınıda isterim.f1 in geleceği açısından onlar için zor bir ihtimalde olsa şampiyonluk.)

  21. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    jet man bence sen daha fazla yorum yapma olurmu Schumi hakkında hiç yapma gereksiz yere alevlendiriyorsun ortamı ne gerek var arkadaşım o zaman bende Senna hakkında atıp tutarım olurmu öyle şey sana yakıştıramadım bazı arkadaşlarda sussa hem kendilerine iyilik etmiş olacak hemde sitenin huzuru açısından.

  22. ırkçılık yapma arkadaşım..biz türklerin en sağlam ve dürüst karakterli olduğuna dair bilimsel veriler mi var, nerden uydurup yazıyorsun..hitler de alman ırkı için benzer şeyleri söuylüyordu.keza, musolini italyanlar için..

  23. geçmişee mazi derlerr abartmaya gerek yok

  24. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Her pilot Kimi gibi az ve öz konuşan bir yapıya sahip olmak zorunda değil. Her pilot dünyanın en iyi insanlarından da olmak zorunda değil. Karakter, kişilik çok ayrı birşey, pilotaj çok ayrı birşey. Siz Anti-Alonsocular, desteklediğiniz pilotu babanızın oğlu sanabilirsiniz, sizin için F1 den, mücadeleden ziyade, pilotların kendileri önemli olabilir. Ama her F1 sever sizin gibi düşünmek zorunda değil.

    Alonso, dediğiniz kadar basit bir kişilik olabilir belki. Ama bu onu yavaş, yeteneksiz, sıradan bir pilot yapmaz. Siz ne kadar kabul edemesenizde, o şuan gridin en yetenekli,eksiksiz ve kusursuz iki pilotundan GENÇ olanı. Biz onun sürüşüyle ilgilenip, yarışlardan keyif almaya çalışıyoruz. Sizin gibi pilotların karakterine gelecek olursak, hiçbiri biz Türkler kadar dürüst ve sağlam karakterli olamaz.Bu onların yapısına ve yetiştirilme ve hatta yaşama tarzına aykırı. Sizin, kişiliğiyle gurur duyduğunuz Kimi yada Şumi, yada her kim olursa, aslında sizin sandığınızdan çok daha farklı. Sizin onlarla ilgili zannettikleriniz, hayalden başka birşey değil.Kaldı ki bu ülkede düşündüğünü dobra dobra söyleyenden değil, sessiz durandan kork derler. O yüzden, artık onlardan insanlık bekleyip, insanlık öğrenmeyi bırakın da, Spordan keyif almaya çalışın.

    Tabii Alonso yu illaki eleştirmek zorunda hissediyorsunuzdur, Pilotajında eleştirecek birşey bulamıyorsunuzdur, eleştirecek sadece kişiliği vardır, o ayrı. O zaman sizin yazmanız gereken yer magazin siteleridir.Burada biz sporu konuşmaya çalışıyoruz.

  25. McLaren in Wooking deki merkezi yeni yapıldı vee o kadar muhteşem bir yer olmuştu ki Biriatore bir açıklamasında ' bu kadar büyük bir yer yapılırmı… iki birim arasını araçla yol almak zorunda kalıyorsunuz demişdi'. Zaten buranın adının teknoloji merkezi olduğunu hepimizde biliyoruz. Bu merkezin herşeyi çok yeni ve oldukça iddialı olarak yapılmışdı.Renault F1 de olmasına rağmen teknolojisi kadar diğer yatırım noktalarına çokda yatırım yapan bir takım değildi.Geliştirmemiş olduğun simülatörün yanında teknolojinin yeniliğinin hissedileceği kadar ii bir simülatörün ayırdedilmemesine imkan yok. Artı … Alonso nun bu demecinin eleştirilerinin çoğunun McLaren taraftarlarından gelmeside çok komik.İki teknoloji aracında ki farkın söylenmesi neden aşırılık olarak değerlendirilir? Traktör ile Cadillac aynımıdır…

  26. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Burdaki Birçok Fan'i Anlamis Degilim Gerçekten… Yok Alonso Cok Konusuyor Yok Soyle Yok Boyle Ya Adamlarin İşi Gücü Yok Hergün Basini Çağrıp Açıklama Mi Yapacak..
    Bu Konu Bir Kenara Ben Pilot Değil Takim Destekledigimi Soyledim Koyu Bir Mclarenci Olarak Ama Diliyorum Ki Umarim Ferrari Alonso'ya Rekabetci Bir Arac Verir Ki Zeyir Zevkimiz Heyecanimiz Artar..2008 Brezilya Gp'sine kadar bircogumuz nefesimizi tutarak izledik yarisi..neden cünkü pilotlar rekabetciydi,yarislar zevkliydi son ana kadar sürdü sampiyonluk!
    Benim Gönlümde Hala Alonso nun Mclaren'a gelmesi yatar..Cünkü 2007'de Hamilton&Alonso Cekismesi Birbirlerinin Üstüne Araba Sürmeler-Pist Dısına Atmalar..Formula 1 Zevkli Yapan Seyler Bunlar Bana Göre
    Ama burda herkes bakiyorum alonso boyle yapti,kimi sunu dedi,hamilton konustu,button böbürlendi..Kimse Formula 1 seyretmek istemiyor anlasina herkes dedikodu birbiri asağalama pesinde..Bu yorumama bile bir sürü seyler yazan cikacaktir eminim…

  27. Alonso: "Beni en çok etkileyen şey atmosferdi. Buradaki herkes yarışları yaşıyor, onunla soluyor, onun için tutkulu. Ve burada insanların birbirleriyle konuşmasını gerçekten sevdim. Birbirlerinin karşısında oturup da e-postalarla iletişim kurmuyorlar."
    burda e mail ile iletişim kurmak derken kimi kastediyor acabe..sen ile beni mi? :))

  28. pilotların kişilikleri önemlidir ama tarihe bakarsak hız ve zekanın üstün olduğu pilotlar kişilik olarak daima zor olan pilotlardır.
    onlar başarıya uluşmaya iten şey reflexleri ve ani tepkileridir, buda ister istemez zaman zaman onların özel yeteneklerine ve kişiliklerine zarar verir.
    ALONSO zaman zaman hata yapmıştır belkide bir çok kez ama bir gerçek var oda ALONSO nun özel yetenekleri ! eğer'ki bu yeteneklerini korumaya devam ederse tarih onu geçmişiyle değil başarılarıyla hatırlayacaktır.

    kim kimden üstündür gibi garip tepkiler verenler var şunu anlamak lazım bu bir "YARIŞ" ve burada olabilmek için zaten en iyi olmak gerekir kimi bu başarıyı kısa sürede bitirir kimi'de her geçen gün gelişip tarih yazar…!

    F1'de bulunan tüm pilotlar için aynı durum geçerlidir…!

  29. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fuak kaya adlı şahıs alopnso mclarenle uğraşmıo sizin yaranızca kaşın tı yapıo gidiyonuz alonsoyu eleştiriyorsunuzalonso mclarenel ilgili kötü bişi söylemiyo.

  30. mclaren taraftarı durup dururken yorum yazmıyor buraya..haberi okursan, Alonsonun mclaren takımına laf attığını farkedeceksin.ama,Alonso bu..bakarsın yıllar sonra bu laflarını da yer..yer mi? bence uygun ortam bulursa yer

  31. "bence büyütülmeli yenilir yutulur cinsten değil okey çok iyi pilot olabilirsin ama birazda karakter ve onurlu olması gerek bir pilotun.
    bu sadece alonso için değil schumi içinde geçerli onunda geçmişte rakiplerine yaptığı muameleleri aldığı diskalifiyeleri.centilmenlik sportmenlik dışı hareketleri unutmuş değiliz.7 değil 70 kezde şampiyon olsa " jet man e katılıyorum..birini eleştir diğerini melek say ..olmaz 🙂 şumi şu an hayalini kurduğum takımda yqarışacak..kendisine, rekorlarına..f1 e kattıklarına saygı duyuyorum..ki, bu sezon kendisini destekleyecem de..ama , f1deki çifkefliklerini de görmezden gelemem.
    bu arada, italyanlara laf atan bi arkadaş var..sen önründe kaç tane italyanın yüzüne tükürdün , de böyle konuşluyorsun? esasında, şu millet böyledri bu millet şöyledir demek ne büyük bir aptallık..ya da dostum, sen, nickin ytaptığın o takımı Adolf hitler için mi destekliyorsun..nedir olayın

  32. m-sc efsane avatarı

    fernando ulaş sana şu kadarını söylüyorum eğer alonso bu takıma gelmek için bu kadar can atıyorsa, o takıma gitmek için sponsorların torpiline başvuracak kadar bu takımı istiyorsa bu schumi döneminde alınan başarılar sayesindedir. schumi gelmeden önce ferrarinin halini herkes biliyordur. söylememe gerek yok.. bu ferrari demek schumi demek değil fikrine cevap olmuştur sanırım..

  33. ben hakaret içeren bir şey yazmadım.yazdığım şeyde rakiplerine yaptıkları muameleler dedim.ayrıcada gerçeği yazdım diskalifiye olayları yalanmı benmi uydurdum.dünyada 6,5 milyar insan biliyor schumiyede kötü pilot demedim.schumi pist dışında çok iyi bir insan yardımsever maddi olsun manevi olsun onuda biliyorum.ben pistte geçen mücadelelerden bahsediyoruum.

  34. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    İtalyanlar genelde böyledir, yüzlerine tükür sağol falan derler.Demek ki Alonso' nun yaptığı hareket hem doğruymuş, hem de tifosiler bunu haketmiş.Yoksa neden koştura koştura bu adamı aldılar..Bakın daha neler çıkacak.Sezonun başlamasını iple çekiyorum.Alonso-Ferrari kaosu sezonun önüne geçecek.

  35. Jet man kardeşim… muhalif olabilirsin amma bunu pilotlara yada buradaki katılımcılara hakaret boyutunu ulaştırmayalım.
    Diğer bazı insanlar yine uzakdan gördükleri ve tanımadıkları bir insanın karakteriyle ilgili yorum yapmaya kalkmışlar.Bir insanın karakteriyle ilgili yorum yapanlar bu adamlarla kaç gece yattılar ve kaç gün dolaştılar.Karakteri kör sapan taşı gibi sanan insanların saban a sap olamayacağıda açıkdır.
    Şu McLaren in bazı taraftarlarına lafım yok, eleştirmen gibi davranıyorlar. Bazı nın dışında olan bir taraftar kitlesi varki yani… artık Alonso nun yakasından düşün diyorum.Bu adam artık bir Ferrari pilotu ve onu yerip yorma hakkıda artık tifosilerin ve benim gibi seven taraftarların hakkıdır.McLaren ciler bir sene adamın canına okudularda yetinemediler.' senedir kurtaramadı bu da 3. sene artık kurtarsın yani…
    Şampiyona için mücadele ediyorsun ve insanlar çok acaip bir psikoloji ile birbirine geçebiliyorlar.
    Buraya yazanlar… hiç Serdar Ortaç ın ne olduğumu anladım hikayesini dinledinizmi? Adam karabiberimden sonra çok tutulmuşdu ve arada sırada millete parçalar hazırlayıp köşe dönüp duruyordu.Çok gençti ve insanlar onu öylesine büyütmüşlerdiki şaşırmış hindi gibi şişmişdi.Bir gün kolundan tutup yalla dediler. Senmisin uydurukçuluk yapan hadi bakalım hapse oradan askere. TV programında kendi ağzından (seneler sonra) Serdar Ortaç da kimmiş dedi. Kendimi bişeyler sanmışdım bulutların üstüne çıkmışdım ve bir gün o kadar büyük de deilmişim ve herşey bi anda beliri verdi ve anında kendimi hapihanede buldum.Adam Hapse girdi ve ondan sonra o ana kadar yaptığından daha büyük kariyer yapmasına rağmen hiç bir zaman aşırılıkda bulunur şekilde görünmemişdir ( en azından ben duymadım). Birilerinin şişirmesi insanları böylesine fuzuli hale getirebilmekde amma bu pilotların birde birebir mücadelesi ve şampiyonluk pastası varki… artı bu yarışlardaki paranın hatrıda az deil.
    İnsanlara böyleisne aşırı yanaşmanın yerine raahat olalım ve yarışlardan zavk almaya çalışalım.Yarışlar başlamadan ne pilotları nede araçları çekiştirebiliriz… herşey şu an muamma.

  36. laflarını bilmem ama sanrm monacodaydı tifosilere yaptıgı el hareketi yencek gibi değil ama geçmişe de takılı kalmamak lazm

  37. ylnız schumici arkadaşlar pilotlarına hiç toz kondurmuyorlar.pilotları hakkında herhangi bir eleştiriye tahammülleri yok.
    arkadaşlar schumi çok iyi bir pilot çok rekorları var bunu samimi söylüyorum.ancak internete girin schumini kırdığı rekorlara bakın bunların arasında f1 tarihinde en çok diskalifiye olan pilot rekoruda ona ait.
    bu gerçeği bile kabullenmiyorsunuz.

  38. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    m-sc.efsane senki gercek tifosicilkten bahsediyosun ferrari demek shumi demek değildir bunun nedeni ortada shumi nerde mercedes gpde. kral eğer ferrariye bağlı olsaydı gitmezdi mercedes gpye nokta…………

  39. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    site yöneticileri alonsonun karakterine laf edelince yorumlar silinmiyo ama ben gercekci bi yorum yazınca siliniyor bumu adalet osaman alonsonun karkterine laf eden kişilern yorumalrınıda silin lütfen

  40. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonsonun karekterine laf eden arkdşlar siz önce kendi karekterinize bakın…

  41. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gökhan türk bir insanın karekterine laf etmeden öcne kendi karekterine bak olurmu………..

  42. arkadaşlar belki biraz fazla büyütmüş olabilirim.tabi onlar da sonuçta bir insan duygularına yada öfkelerine yenik düşebilirler bazen önemli olan tabi ders almaları.bahsettiğim durumlarda her ikisi içinde gençlik yıllarında olan olaylar.ancak insanlar üzerinde bir kişinin ilk intibasıda çok önemli.buda bir gerçek

  43. alonso yu geçmişiyle gündeme getiren arkadaşlar..aynı yerde takılı kalmayın..bi insan zamanla olgunlasır..o zamanlar deli fişek bi gençti…simdi olgun bir adam..bunu anlayın artık..

  44. kusura bakmayında bir pilot komple bir sporcu olmalı her şeyiyle duruşu çizgisi konuşmaları davranışları vs.vs.bu benim şahsi görüşüm tabi

  45. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    jet man arkadaşım ateşe körükle gitme istersen tamammı uyarıyorum seni.

  46. fernando ulaş arkadaşların geçmişi eleştirmeleri bence gayet normal
    sen eskiden adam öldürmüş bir adama bebek bakıcılığı yaptrırırmısın onun geçmişini sorgularsın buda aynen öyle birşey alonso tükürdüğünü yalayan bi karektersiz bir insan bence

  47. bence büyütülmeli yenilir yutulur cinsten değil okey çok iyi pilot olabilirsin ama birazda karakter ve onurlu olması gerek bir pilotun.
    bu sadece alonso için değil schumi içinde geçerli onunda geçmişte rakiplerine yaptığı muameleleri aldığı diskalifiyeleri.centilmenlik sportmenlik dışı hareketleri unutmuş değiliz.7 değil 70 kezde şampiyon olsa

  48. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonsyu sevmeyen arkdaşlarımız hep geçmişle eleştiriliyor biraz geleceğ bakalım arkdşlar.

  49. McLAREN TEAM, sağduyulu düşüncelerin için seni tebrik ederim, senin gibi F1 taraftarlarına ihtiyacımız var…

  50. MagicAlonso avatarı

    Ben mi başka ülkede yaşıyorum acaba yoksa farkında değilken bu ülke ve insanları bir anda değişti mi ne namusuzluğun hırsızlığın onursuzluğun dizboyu olduğu bir ülkenin insanları olarak en azından bukadar kişilik edebiyatı yapmayında spor için bişeyler anlıyorsanız o konularda yorum yapmanız daha yerinde olacaktır.Bu söylediklerimi hiçbir arkadaşın şahsına söylemedim bu tarz konuşan arkadaşlar için kimin taraftarı olursa olsun genelleme yapmak için söyledim

  51. m-sc efsane avatarı

    geçmişi karıştırmak değil amacım.. bir pilotun pilotajı kadar karakteride çok önemli.. schuminin fotoğrafına eliyle çarpı atmak, renaulttan mclarene geçince renault simülatörü için 'playstation oyunu gibiydi' deyip kendisini şampiyon yapan takımla dalga geçmeyi şampiyon bir pilota hiçkimsenin yakıştırmayacağını düşünüyorum..

  52. burak bocek avatarı

    Bravo Mclaren Team.Keşke herkes senin gibi bakabilse olaylara

  53. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Birbirlerinin karşısında oturup da e-postalarla iletişim kurmuyorlar."
    acaba mclarenimi kastetti renault u mu?.bende merak ettim.
    m-sc efsane olanlar bencede fazlasıyla büyük bişey büyütülmemeli demiş çünkü zaten yeterince büyük.gittiği her takımda skandalların,kendi yaşadığı problemlerin ardı arkası kesilmiyor ve böyle birisi Ferrari'de Allah tifosilere sabır versin sponsoru sayesinde gelmiş , geçmişi olaylarla dolu bi pilotları var

  54. FERRARİ: hayalini kurduğu pilota ulaştı

    ALONSO : hayalini kurduğu takıma ulaştı

    bizlere burada düşen geçmişi karıştırmak değil! gelecekte başarılı durumlarına bakıp yorum yapmak!

    F1'de kararlar hislere göre değil mantığa göre verilir.

  55. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Sezon bi başlasın, o pistte konuşmayı da çok iyi bilir. Merak etmeyin siz. Onun pistte yapacaklarını bilip, çekinenler de boş versin. korkunun ecele faydası yok nede olsa.

  56. Yobazmısın nesin bilmiyorum ama alonso için kimse boyle konuşamaz dostum….Ben raikkoneni de çok seven birisiyim ama raikkonen sırf suskunluğu yüzünden daha doğrusu karekterinin boyle olmasından dolayı ferrariden gitmek zorunda kaldı….Şimdi konuşan biri geldi ve size de bahane çıktı….Cnını sıkma konuştuklarının yüzde ikiyüzünü yapıyor o sen rahat ol……

  57. m-sc efsane avatarı

    alonso ranaulttayken(2005 veya 2006 yılında tam hatırlamıyorum) renaultta şampiyon olan pilotların fotoğrafının asılı olduğu duvarın önünden geçerken schuminin fotosuna eliyle çarpı atmıştı..bunu hiç unutamıyorum.. hiçbir tifosinin de unutmaması gerktiğine inanıyorum.. bunun büyütülecek bir tarafı yok doğru.. zaten fazlasıyla büyük büyük bişey..7 kez dünya şampiyonuna saygı göstermeyi öğrenememiş bir pilot alonso

  58. yaw ammada konusuyor bu alonso ya valla su konustugunun yuzde birini yapsa yeterde artar bile ya iyiki ferrariye gitti simdi kimse susturamaz bunu

  59. Birbirlerinin karşısında oturup da e-postalarla iletişim kurmuyorlar."
    acaba mclarenimi kastetti renault u mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir