Alonso “Düzlükte 3 Sn Kaybediyoruz”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren’in sıralamalarda sadece Manor’u geçebildiği İtalya’da sonuca şaşırmadıklarını söyledi.

Motorun çok önemli olduğu Monza pistinde McLaren pilotları beklendiği gibi yavaş kaldılar.

Alonso “Üzerinde çalıştığımız bir çok şey var bu yüzden bir çok alanda gelişmeliyiz ancak sadece 6 virajı olan bir pistte, GPS verilerine göre bu virajlarda 0.2 – 0.3 sn kaybediyoruz. 3 saniyenin geri kalanını düzlükte bulmalıyız.”

“Ve düzlükte direksiyon düz bir şekilde tam gaz gidiyoruz. Yapabileceğimiz çok bir şey yok. Önemli ölçüde güç eksiğimiz var ve böyle pistlerde daha çok kaybediyoruz.”

“2. seansa geçsek bile önemli değildi çünkü lastiğimiz kalmadığı için piste çıkamazdık.”

“Bu yüzden Spa gibiydi: 1. seansta bir tur atıp aracın kontrolüne baktık ve yarış için hazırlanıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso “Düzlükte 3 Sn Kaybediyoruz”” için 19 yanıt

  1. bizim 93 model şahin var onun motoru koysak fena olmaz aslında
    şimdiye kadar sıkıntı çıkarmadı taş gibi motor hem daha az yakar

  2. Ferrari de olduğundan daha mutlusun alonso, fazla dert etme bunları ?

  3. @xspace veya her neyse, Öyle bir yorum atmışsın ki, yorumunu okuyanlar, herhangi biri hakkında beter olsun demenin normal bir şey olduğunu sanır. İğrenç insanlarsınız. Sen ve senin gibi tiplerin her gün Fernando hakkında attığı iğrenç yorumları görmekten, en alakaya limon haberlerde bile saçma sapan yorumlarınızı okumaktan bıktım. Seni tam olarak şikayet etmişte sayılmam, benimkisi bugün silinen yorumum için isyandı. Birileri Alonso’yla ilgili her haberde bizi kışkırtan ve istisnasız bir şekilde silinmesi gereken yorumlar atarken, benim yorumumun silinmesi sinirimi bozdu. Merak etme, ben de zaten bugünden sonra sitenin takipçisi olmaya pek niyetli değilim. Profil’de bir kenarda durabilir, nasıl olsa kimseye ne yararı var ne zararı.

    1. Bu arada bu yorumu silmeyin. Xspace midir nedir, onun yorumunu silmişsiniz, bari buradan attığım cevabı okusun, söyleyecek bir şeyi varsa söylesin.

  4. Dediklerinin hepsini uyguluyorsunuz zaten rahat ol..

  5. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Sorun şasidedir motorda olsa duramazdın.

  6. Alonso’nun bu tür ayrıntılar ile ilgilenmesi onun kararlılığını gösterdiği için sevindirici ve tekrardan şampiyonluk uğrunda cebelleşmesinin karşılığını olumlu olarak alacağını umuyorum.

  7. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    motorsuz gitse arac daha az kaybeder düzlükte bu ne be 3sn 😀

  8. Güzel detaylar. Virajlardaki 0.3 kaybın da bir kısmı motor kaynaklı olabilir.

    Düzlükte kaybedilen hız sadece motor demek değildir. Verimsiz bir aero paket yüksek sürüklenme etkisiyle aracın hızlanmasını ciddi etkiler. Honda motorunun güçsüz olduğunu biliyoruz ama Mercedes motoru olan bazı takımlar da ana takımdan 1-2 saniye geride kalıyorsa şasiye de bir bakmak gerekiyor.

  9. Ron amca ne gerek vardı honda motoruna mercedes motoruyla iyidi.

  10. Araç 10-15 km hızlansa biraz daha rekabetçi bir araç olacak. Motor bariz yavaş ve düzlükte çok zaman kaybediyoruz. Arai aklını başına toplasın.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bana sadece 0.5 sn daha yavaş bir araç verin dedi dedi bak şimdi ne oldu 😀

  12. Arai’yi taca atmış bu demeçle 🙂 Arai mclaren’in şasisı kötü demeye getiriyordu bundan bir kaç hafta önce 🙂
    Alonso düzlükte 3 sn kaybediyoruz diyince top Arai’de 🙂

  13. Hondaya şikayet edebilir ah be.

  14. Sabret be kral biraz daha sabret. Elbet bizim de eğleneceğimiz günler gelecek. Aslan tatile çıkınca maymunlar kendilerini kral ilan ederler diye bir söz vardır, boşa dememişler.

    1. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Bu yorumu aklı selimle yapabildiğine inanmıyorum. Alonso yu bir tiffosi olarak sevmedim ısınamadım. Ama gidip niye şampiyon olamadın niye hamiltonu geçemedin yada neden kaza yaptın demedik. Ayrıca bu iş yani Formula 1 de araç yarıştırmak öyle 2 araba yap benzini koy piste yolla değil. Kaç farklı ihtimal var sn içinde değişip işi bozan. Ama siz çıkmış neler diyorsunuz. Hondadan trilyon alan birisi ile şampiyonluğu bulunan biri çıkıp diyecekki aman şöle takımız yaman şöle takımız ilk sene podyumlar 2.sene şampiyonluk kovalayacağız dersen gülenler olur vede kızmaya vede canınızı üzmeye deymez. Eee massa ne yapsın direkten döndü çok iyi olduğu sezon. Şampiyonluğu olmayan için bu çok büyük kayıptır. Ama ne yapıyor massa ileri geri konuşmuyor ne kadar tahrik edilsede basın tarafından. İnanıyorum ki Ferrari takımında çalışan temizlik görevlisinden aerodinami uzmanına pit ekibinden motor fabrikasındaki teknisyene kadar sorsan Massadan övgü ile söz ederken Alonsoya olan saygılarını kaybetmiş durumdadırlar. Aynısını jos da yapıyor geri planda kalınca çıkıp 2 laf edip gündem oluyor ve en son alonso açıklamalarından önce jordan efendi de yaptı. Samimi söylüyorum 72 yaşındaki helmut amcadan nefret eden bunama belirtileri gören ben Alonsonun açıklamalarını okuyunca acaba diyorum helmut amca daha mı az saçmalıyor. Bakın kendi kişisel görüşümdür. Kimsenin pilotluğuna insanlığına bişey diyemem ama düşüncelerine saygı göstermeyebilirim. Alonso da o gurubun içinde çok uzun bir süreden beri. Ferrarinin 100 puan gerideyken sevinmemesi gerekir diye açıklamalar yapabilen birinin pilotlarda 216 puan , takım olarak 409 puan gerideyken sadece ve sadece len ben neler söylüyorum ben dibin dibindeyim tek rakibim Manor takımı kalmış ne diyorum saçmalıyorum vallahide billahide demesi gerekir. Ama nerede o feraset. Ben açık açık söylüyorum Mc laren takımının eski güzel günleri görebileceğine inanmıyorum. Eğer bir sihirli değnek önümüzdeki 1 sene içinde hondaya deymezse ya da honda ben f1 branşımı kapattım lemans serisine toyotanın karşısına gidiyorum der de mclaren kendine yeni bir motor partneri(coswort falan hortlarda DFV ayarı bi makine yaparsa) bulursa belki ama o zamana alonso abi emekli olurmu olmaz mı bilinmez ki…….

  15. Yusuf Hitay avatarı

    bu kurallar altında, seneye honda’ dan ve mclaren’ dan muhteşem bir geri dönüş bekleyen kişi gerçekten mucize bekliyordur.

    1. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Yok sihirli değnek bulmuşlar bilader seneye şampiyonluğa koşacaklar ama altta arai amca üstünde pilot olarak alonso bilader….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir