Mercedes Rosberg’in Motorunu Tam Güçte Çalıştırmış

yazar:

kategori:

Nico Rosberg’in aracının motoru, Sebastian Vettel’in Ferrari’sini yakalayabilmek için tam güç moduna alındıktan sonra patlamış.

Mercedes’ten Toto Wolff Vettel’i geçebilmesi için Rosberg’e motoru tam güç çalıştırarak daha çok zorlaması talimatını verdiklerini kabul etti.

“Sonlarda Sebastian’ı yakalayabilmesi için motoru daha fazla zorlamasını istedik. Motor altıncı yarışındaydı ve çok fazla yol katetmişti. Ne yazık ki patlama öncesinde hiçbir uyarı almadık.”

Rosberg’in yarıştan sıfır çekmesi ve Hamilton’ın  kazanması Alman pilotun şampiyonluk şansını çok düşürdü.  Hamilton artık takım arkadaşının 53 puan önünde.

Rosberg: “Ters yönde devasa bir adım oldu, bu gerçek. Bu tüm sezonda bir günde olan en büyük kaybım. Çok kötü, şimdi birkaç puan koparmak için çalışacağım.”

“Devam edeceğim, benim için bırakmak yok. Savaşmaya devam edeceğim ve önümüzdeki yarışları kazanmaya çalışacağım.”

Rosberg’in motor sorununun kökeni yeni motorunun soğutma sistemindeki bir kaçaktan dolayı değiştirilmek zorunda kalınmasıydı.

“Tüm haftasonu kötü gitti, şanssızdım. Motor sorunu çok fazla şeyin sonucu. Bir şasi sorunu sıfır motoru değiştirmemi gerektirdi.”

“Eski motorun ise sondan iki tur önce patlaması tamamen inanılmaz. Bu daha da hayal kırıklığı yaratıyor.”

“Vettel’e yaklaşıyordum, çünkü frenleri soğutabilmiştim ve elektrik gücünü biriktirebiliyordum. Bunu gerçekten yapabilirdim.”


Yorumlar

“Mercedes Rosberg’in Motorunu Tam Güçte Çalıştırmış” için 4 yanıt

  1. Dayanıklılık güncellemesi geliyor.

  2. Onur Gentas avatarı

    Geçen hafta Vettel bu hafta Rosberg, son turlarda yaşanan yarış dışılar her zaman üzücüdür, her şey den önce emeklerine yazık oldu.

  3. Üzücü bir olaydı Lastik basınçları muhabbetlerini bir kenara bırakırsak Vettel ile neredeyse DRS mesafesine gelmişti en azından bir şansı olacak gibiydi geçmek için min 15 puandan oldu Grid cezası almamak için risk aldılar ama tutmadı

  4. Hep şanslı olunmuyor..Bazen dönüyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir