Ferrari: Raikkonen’in Parmakları Dolaşmış Olmalı

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene Kimi Raikkonen’in İtalya GP kalkışında sorun yaşamasının sebebinin parmaklarının dolaşması olabileceğinden şüphe ediyor.

Harika bir sıralama sonucunun ardından Raikkonen yarışta kalkmakta sorun yaşayınca zafer şansını çöpe attı.

Ferrari neler olduğu ile ilgili resmi incelemeyi beklerken Arrivabene araçla ilgili bir sorun olmadığını ve soruna Raikkonen’in yol açmış olabileceğini düşünüyor.

“Eğer teknik bir sorun olsaydı size bunu söylerdik. Şu an TV ekranından görünenlere göre, biraz kafasının karıştığını ve parmaklarının birbirine dolaşıp prosedürü karıştırdığını söyleyebiliriz. Ancak elimizde veri olmadan bunu kesin olarak göremeyiz.”

“Söyleyebileceğim şey harika bir sıralama geçirdiği, yarışta çok çok iyi geçişler yaptığı ve mutlu olduğumuz.”

“Eğer bana ideal olanın ne olduğunu soracak olursanız, Kimi’nin ilk virajı lider döndüğünü görmek istediğimi söylerim.”

“Mutlu olmalıyız. İkinci olan bir sürücümüz var ve hala üreticiler şampiyonasında ikinci sıradayız. Bu fena değil.”


Yorumlar

“Ferrari: Raikkonen’in Parmakları Dolaşmış Olmalı” için 48 yanıt

  1. Raikkonen’in eski McLaren günlerindeki Raikkonen olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama bu derece rezalet bir start alacak kadar da yavaş veya kötü bir pilot değil. İlla ki bir problem vardır zaten bu yıl Ferrari ne zaman problem yaşasa Kimi’yi buldu. Takımda Raikkonen’in artık ikinci planda kaldığını düşünüyorum. Bunda biraz geçen seneki performansının da payı var. Vettel büyük, genç ve hızlı bir pilot. Takım yatırım yapacak birini buldu. Raikkonen artık son yıllarında. Takımda kalmasındaki en büyük etkenlerden birisi Vettel ile iyi anlaşması. Tabi ki tifosiler ile özel bir bağıda var. Sonuçta son dünya şampiyonu. Maaşında da indirime gidildiği bir gerçek. Ancak Vettel istemeseydi Raikkonen takımda kalamazdı.

    Bu yıl zor zamanlar geçirdi, ama zamna zamanda güçlü performanslar ortaya koydu. Bana Schumacher’in 2012 senesini hatırlatıyor hep. Sonları benzemez umarım.

    Son olarak Raikkonen’in nasıl bir pilot olduğu hakkında birkaç şey söylemek isterim. Raikkonen McLaren ve ilk Ferrari döneminde saf hız anlamında çok iyiydi. Ama kendisini yarışlara pek vermiyor. Karakteri böyle adamın yapacak birşey yok. Zaman zaman canı sıkılınca en hızlı tur kaydederdi eskiden. Sıralama turları performansı bana göre yarış performansından biraz daha kötü. Az önce istatistiklerine baktım çoğu yarışı başladığı sıranın önünde bitirmiş. Bence seneye Ferrari iyi bir araç verirse şampiyonluk mücadelesi verebilir, ama bu tabi ki de biraz Vettel’e bağlı

  2. kardeşim hala anlamadınızmı raikonen kalkış ve sıralama özürlü bir pilottur
    bunu 2001,den buğüne hep gördük çoğu yarışlarda .
    kariyerine açın bakın
    raikonen hep istikrarsız bir pilot oldu hiçbir sezon şöyle düzgün domine ettiğini görmedik
    bir iyi üç kötü iki iyi beş kötü buğüne kadar hep böyle geçti sezonlar raikonen için

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bir özür aranacaksa sende var gibi gözüküyor. Aynaya bakabilirsin.

    2. 2 GP önce (Macaristan), 400 metrede 5’ten 2’ye yükseldiğinde neredeydin kardeş?

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Ölü taklidi yapıyordur

    3. Önce Räikkönen yazmayı öğremelisin, sonra 2001’den günümüze analiz yaparsın.

    4. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      F1 i 2010 lardan sonra izlemeye başlar daha önceleri için 1-2 video görüntüsünden yorum yapmaya çalışırsan güldürürsün işte böyle 😀 Schumi91 nick yapıyorsan 91 Jordan avatarını kullan bari Benetton değil.

      1. Yalnız arkadaşı ayar manyağı yapmışsınız. Şurda verdiğiniz ayarı pilotlar üç antreman seansında veremiyor hahah:)))

  3. Kimi hata yapmaz diyenler yahu bu adam pistte yolu şaşıran adam değilmiydi benmi yanlış hatırlıyorum.

    Olur olur takımın önünde pilotun neye basıp neye basmadığını gösteren veriler var kafadan sallamıyorlarki 🙂

    Olmuştur hata yapılmıştır.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Kimse hata yapmaz demiyor. Adamın F1’de kaçıncı sezonu bana bir tane kendi hatasıyla start alamadığı yarış göster. Böyle bir adam hakkında takımdan “parmakları dolaştı herhalde” tarzı bir açıklama gelirse bu saçmalıktır.

  4. Bence gaz ve freni karıştırdı.

  5. zekeri sayin avatarı

    Tek kelime aslında bu olayı anlatmaya yeter.REZALET..
    Açıklama ise REZALET Ötesi.
    Ferrarinin bu açıklaması Raikonene yapılan büyük bir hakaret.Oysa sanki rai rakip takım pilotu..İnsan için yürümek ne ise bir f1 pilotu için aracı sürmek de odur.Ferrariyi kınıyorum Vettel lanetinin veberden sonra raiyi geçtiğini gormekten hicap duyuyor Ferrarinin bu anlayışla asla yarış kazanamamasına temenni ediyorum.

  6. Murat AYDIN avatarı

    “Parmakları karışmış derken” sanırım Go Kart’tan gelmiş ve ilk kez F1 aracına oturan birinden bahsediyor olmalı. Bunu söyleyen insan Kimi’yi hiç mi tanıyamamış hayret. Santimlik rekabetlerle geçişler yapan birinin parmakları nasıl dolaşır?

  7. gerçekten herşeyin kiminin başına gelmesinin açıklaması nedir. Tesadüf mü şanssızlık mı yoksa emeklilik zamanı geldi de geçti mi?

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ben ilk başta araç stop etti sandım ama start alınca şaşırdım. Ellerinin karıştığını sanmıyorum. Kaç yıllık pilot. Maldonado, Verstappen bile parmaklarını karıştırmıyorken şampiyon bir pilot, pek çok final yarışına çıkmış bir pilot mu böyle hata yapacak? Var bir bit yeniği. Ferrari’de ne olursa Raikkonen’in başına geliyor. Şansızlıkla açıklanamaz artık bu. Monza’da Alman-İtalyan milli marşını tekrar dinletmek istemiş olamaz mı Ferrari? Sesli düşünüyorum. 😉

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      1 olur 2 olur ama bir adam her hafta sonu sorun mu yaşar? McLaren bile bazen sorunsuz hafta sonları geçiriyor yavaş olsa da. Vettel’in başına bu sezon sadece lastik patlama olayı geldi. Raikkonen’i say desen kitap olur. Bu iş şansızlık, tesadüfle geçiştirilebilecek bir durumu çokta geçti. Şampiyon olmuş, 20 küsür yarış kazanmış. 100’lerce yarışa çıkmış bir adamın parmakları dolandı yalanını kimseye inandırmazsın. Verstappen bile 17 yaşında çatır çatır start alacak, şampiyon pilot panikle parmaklarını karıştıracak öyle mi? Ben bunu yemem, yiyene afiyet olsun.

  9. Onboardda gördüğüm kadarıyla ya araç 1. vitese geçmemiş yada Rai vitese atmayı unuttu 🙂 Debriyajı zamanında bıraktı çünkü, antistahl da devreye girmedi çünkü araç hiç hareket etmedi..

    1. Anti stall devreye girmiş, o zaman araç 1. vitese geçmiş ve Rai vitesi atmayı unutmamış, o zaman incelemenin bitmesini beklemek lazım. Gerçekten bıktık bu sorunlardan..

  10. Debriyajı çok hızlı bıraktı ve aracın stop etmeyi engelleme sistemi devreye girdi

    1. Debriyaj hızlı bırakılır zaten çünkü yüksek devirde motor o an ve aniden güç aktarılıp hızlanmalı araç. Günlük otomobilde bile yüksek devire getir bir anda bırak asla stop etmez

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şimdi burada 2 ihtimal var:

    1. Vitesi 1’e almayı unuttu (büyük saçmalık olur eğer öyleyse zaten bu işi bıraksın)
    2. SKY yorumcularına göre: Bazen vitesi 1’e alırsınız ekranda da 1 gözükür fakat mekanik olarak 1 ile N arasında kalmıştır dişliler tam yerleşmemiştir. Dolayısıyla debriyajı bıraktığınızda dişliler yerinden atabilir ve araç tekrar N yani boşa geçmiş olur.

    Ya da başka bir problem oldu. Onboard’da Kimi’nin bariz bir hatası görünmüyor. Bizim bilmediğimiz ince bir detay var belki artık bilemiyorum. Fakat;

    Kimi’yi seven de nötr olan da hiç sevmeyip nefret eden adam da bilir ki Kimi palavra üretmez. Kendi hatası varsa çıkıp bunu söyler. Daha geçen yarışta “çok kötü kalktım” tarzında demeç vermişti. Burada da baiz bir hata yapmışsa ben bunu örtmek için yalan söyleyeceğine inanmıyorum. Belki kendisinin farkında olmadığı bir hatası söz konusu ise de, bunu bir an önce takımdan öğrenip düzeltmesini söylemekten başka bir şey diyemeyiz. Çünkü bu sene gerçekten iyi bir performansı var ama sorunlar yakasını bırakmadı bir türlü.

    Öte yandan böyle saçma bir açıklama da olamaz. Kaç kez şampiyonluğa oynamış 200’den fazla GP’Ye çıkmış 15 yıllık pilotun elleri dolaşmaz kardeşim. Geçiniz.

    1. Unstoppable avatarı

      Ben şu an yazdığını görünce aklımdaki olasılık bi temel bulmuş oldu.
      2. seçenek olarak yazdığın şey çok mantıklı geldi bana çünkü sanki bi an ben n ile 1 arasında bi kayma gördüm onboard görüntüde izlerken hatta çok şaşırmıştım bu N niye duruyor hala diye

    2. Anti-stall devreye girmez bu saydığın durumlarda. Raikkonen’in aracının debriyajı bozuktu. Diğer debriyajla kalkabiliyor zaten.

  12. Takım Kimi’ye özen göstermiyor Kimi’de istenileni vermiyor. Ne olacak bakalım 🙂

  13. Rai ye nazikce herseyi eline ayagina dolastirdi imzada attik artik yapicak birsey yok demis.

  14. volkankanax avatarı

    Evet evet hata hep kimi de zaten…ya adam anti Stall devreye girdi evet kimi veya her hangi biri kötü kalkabilir ama kalkamamak başka bişey bambaşka birsey ve kimi 36 yaşında yeni baslamadi önceden de manuel startlar vardı 17 yaşındaki verstappen start alıyor koskoca kimi raikkonen mi alamıyor

  15. Onur Gentas avatarı

    Mercedes’te Lauda ve Rosberg, Ferrari’de Arrivabene ve Raikkonen pek uyuşamadılar ne yazık ki. Toto’yu sevmem ama durumu bunlardan daha iyi idare ediyor bu tür problemlerle karşılaşıldığında. Burada Kimi’nin hata yapması da olası fakat her şeyin de ulu orta konuşulması gerekmiyor. Bazen biz Türkler mi yanlış düşünüyoruz diye düşünmeden edemiyorum. Sanki bu tür açıklamalar adamlarda gayet normal.

  16. Laflara bak. Sen Ferrarinin değil sadece Vettelin çalışanısın gıcık herif!

  17. İzlediğim bilgisayara yumruk atacaktım, o kadar sinirlendim. Elimdeki elmayı fırlattımda rahatladım. Herşey bu kadar iyi gitmişken bu basit hata çok çok ucuza gitti.
    raikkonen’in oturup kalkış çalışması gerek. Bu hiç hoş değildi.

    1. Evet kalkış iyileştirmesi yapması gerektiği bir gerçek

  18. Bu adamı sevmiyorlar. Her yarışta bir sıkıntı var nedense buda normal değil. Her sorunun sadece kiminin başına gelmesi tesadüf olamaz. Kimi dobra adamdır kendinden kaynaklanan bir hata varsa zaten söyler ama böyle alay edercesine bir açıklama takım olarak bir bütün olamadıklarını gösteriyor

  19. Bu yeni kalkış prosedürü ile geçen yarışta çok kötü kalkmıştı rai sonda olduğundan pek dikkat çekmemiştir bu yarıştada kötü kalktı(aslında kalkamadı). Bütün umutlarını kırdı fanlarının yazık valla her yarış bir umut ama sonucunda sürekli bir bahane şeklinde gidiyor. Rai gibi bir pilota bu yakışmıyor.

  20. hadi spa da dedik yeni kurala alışamadı. Ama bu adam da o kadar çaylak değil aynı hatayı tekrarlayacak.

  21. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Yanlış konuşuyorsun sevgili Maurizio. Halbuki sezon başında RAİ yi öve öve bitiremiyordun ki performans olarak bir fark yoktu. Senin sıcak kanlılığına aynı şekilde karşılık vermedi diye(Bahreyn de bir sahne vardı bazı arkadaşlar hatırlar RAİ sarılmasına karşılık vermiyordu Maurizio nun) adamı önce göndermeye çalıştın medyanın her fırsatta önüne attın gücün yetmedi gönderemedin. Sana VET gibi her yarış sonu forza Ferrari diye bağıran sözünden çıkmayan uslu çocuklar lazım anlaşılan. J Todt gibi çok iyi siyaset yapan birinin gelmesi gerek bence ne Dominic gibi pasif ne de Maurizio gibi agresif ve taraftar gibi davranan biri yerine.

    1. göndermek istese elinde fazlasıyla sebep vardı emin ol. kiminin sürekli hatalarından bıkmış ve rekabetçi biri. yarışın hemen ardından soru gelince de aklına ne gelirse söylemiş. size göre kimi hiç hata yapmıyor zaten. şu son 2 sene gösterdiği performans resmen rezillik. griddeki başka hiçbir şampiyon bu kadar kötü sürmedi. button’a bakın, alonso’nun yanında hiç de sırıtmıyor.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Yaptığı hatalardan bıkabilirsin rekabetçi değilsen orada işin ne zaten? Ancak bunlar aklına ilk geleni söylemeye yetecek bahaneler değil, bu iyi bir yöneticinin yapmaması geren bir şey o zaman taraftardan ne farkın kalıyor? Bu arada RAİ çok hata yaptı evet iyi de sürmüyor yaşının ve ya çocuk sahibi olmasının etkileri olabilir. Zaten şu anki performansı yüzünden de desteklemiyoruz desteklememizin pek çok sebebi var teker teker sayamam burada.

  22. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Arrivabene ile Kimster arasında muazzam bir ilişki var.
    Müdür Kimi nin en büyük fanı.
    Ondandır ki Kimi ye karşı bu denli rahat konuşabiliyor.

    Aralarında Ron-Mika tarzı bir muhabbet var.

    1. İnceden inceden çakıyor Kimi ye 😀

  23. Spa’da gelen debriyaj kuralı bu tür olaylar içindi arkadaşlar. Ayarlarda bir hata yapmış olabilir Raikkonen. Ancak başkanın açıklaması fiyasko 🙂

  24. Ferrari; “yeni çekiş kontrol sistemini deniyoruz, doğrudur startın içine*ttik, Kimi Raikkonen bu takımla şampiyon olmak mı? yarış dahi kazanamaz.” diyor. Kısacası değişen bir şey yok.

  25. Spa da sonda olduğu için pek görülmedi ama ordada kötüydü. Ben kötü kalkmasını bekliyordum ama bukadar değil.Normalde kimi nin startları iyidir ama bu yardım olayı kesildiğinden beri ikidir kötü kalkıyor. Bence biraz çalışmalı bu kalkışlara.

  26. Yusuf Hitay avatarı

    küfür etselermiş daha iyiymiş.

  27. Bu hatayı Vettel yapsaydı aynı konuşmayı yaparmıydın Bay Arrivabene ? Bu adamın Kimi’den zerre haz ettigini sanmıyorum.

  28. Eminim başkanım öyle olmuştur.F1’e damga vurmuş, şampiyon olmuş, soğuk kanlı oluşu ve hata yapmayışı ile tanınan Raikkonen neler olduysa birden yarışmayı unutmuş olmalı iki senedir.

    Hatırlarmısınız bilmem ama, Webber Vettelîn her önünde olduğu sıralamada debriyajın gittiğinden şikayet ederdi 🙂

    Diyeceğim o ki Ferrari aynı Ferrari, önümüzdeki yarışlarda yine sorunlar Kimi’nin başına gelecek, sizde çıkıp suçluyu ilan edeceksiniz.

  29. Bu ne biçim açıklama lan!

  30. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ferrariye diyorsa kesin dolaşmıştır hayatında boş konuşmayan kimi anti-stall devreye girdi düzeltene kadar sonuncu oldum diyor diyor ferrari ise kimi ye suç atıyor hayırlısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir