Red Bull, Ferrari ve McLaren'i Zorlamakta Kararlı

yazar:

kategori:

Milton Keynes merkezli ekibin takım patronu Christian Horner geçen sezondaki deneyimlerinin takımdaki herkes için bir ders olduğunu söyledi.

“(Geçen seneden) çok fazla ders aldık ve takım artık daha olgun. Altı grand prix kazanmak, her iki şampiyonayı ikinci sırada tamamlamak, dört kez 1-2 sonuç elde etmek, pol posizyonları ve yakaladığımız istikrar gerçekten dikkate değerdi.”

“Aldığımız derslerle bu sezon bu başarılara yenilerini eklemek istiyoruz ve McLaren ve Ferrari’yi çok zorlayacağımıza eminim.”

“Her ikisi de zorlu takımlar ve Alonso-Ferrari kombinasyonunu ya da McLaren’daki son dünya şampiyonlarını küçümsemek hata olur ama ben F1’in harika bir sezona hazırlandığını düşünüyorum.”

“Bizim hedefimiz bu sezon şampiyonluk mücadelesine dahil olmak ve Bahreyn’de rekabetçi olabileceğimize inanıyoruz.”

Horner, takımın piste çıkma konusunda endişelenmediğini, şu anda 2010 aracının mümkün olduğu kadar kıza zamanda hazır olmasına odaklandıklarını belirtti.

“Şu andaki hedefimiz kesinlikle performans üzerine. Bu performans daha sonra bizim mücadelemize yön verecek. Son aylarda kafalarımızı öne eğip 2009’dan aldığımız derslerin üzerinde çalışıyoruz.”

“Gerçek performansı uzun zaman sonra ilk kez Bahreyn’de görebileceğiz.”

Ayrıca Horner, Red Bull Racing’in geçen sezondaki zorlu mücadelenin ardından 2010’da artık daha tecrübeli olan Vettel’in faydasını göreceğini de belirtti.

“Sebastian 2009’da oldukça fazla geliştirdi kendini. Sezon boyunca büyüdü adeta. Kesinlikle çok yetenekli bir genç pilot ve artık yavaş yavaş komple bir pilot oluyor. Önümüzdeki sezon için o da oldukça istekli. Çok sıkı çalışıyor ve gelişmeye devam edecek.”


Yorumlar

  1. redbull için en önemli şey renault motorunun performansı olacak.aslında mclaren ve ferrariden 1 adım öndeler aero olarak mclaren ve ferrari sil baştan araba yaptılar red bull ise var olan arabayı geliştiriyor.mercedesten bahsetmemesi de mercedesin redbulldan daha güçlü olacağı için olabilir..çünkü mercedeste redbull gibi var olan araba üzerinden gidecek mercedesin redbulla göre avantajı ise mercedes motoru olacak.

  2. Gerçekten anlamıyorum red bull'u arkalarda görmekten duyacağınız hazı…Adamlar jaguar'ı alıp şampiyonluk için yarışacak duruma getirdiler…Bırakında onlarında şampiyonlukta iddiası olsun iyi bir araç çıkarsınlarda rekabet sağlansın…Birçok rekabetçi aracın olduğu ortamda pilotlarların amansız çekişmelerini bu sefer daha çok izleyebiliriz…Kim webber-vettel schumi-rosberg lewis-jenson gibi pilotların yavaş bir araçta kalmasını ister ki daha çok önde olmalarını isteyip yeteneklerini sergilemesini arzu eder…

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Redbull saçmalamış arkadaşlar..Yine kanatlanmışlar..

  4. Başarıların devamlılığı sağlam temellere ve kaliteli organizasyona bağlıdır ancak böyle anlıkmış deyip geçilmez.
    Redbull'un bu seneki performansını bana motoru belirleyecekmiş gibi geliyor.
    Oynadıkları pozisyonlar için takımın background'u pilotlarından daha sağlam aslında. Bu takımın Alonso gibi Kimi gibi tecrübeli, yetenekli bir pilota ihtiyacı var. İşte o zaman çok farklı noktada olacağına inanıyorum. Mücadele büyüdüğünde böyle pilotların ve elinizdekilerin farkı ortaya çıkar. Redbull'un halen sahip olmadığı Mclaren ve Ferrari'nin sahip olduğu şeyler var. Ya pilotları ile beraber yavaş yavaş büyüyecekler yada olmak istedikleri gibi her zaman kafaya oynayabilecekleri kadroya ihtiyaçları var.

  5. Geçen seneki başarılarını yakalayamazlar.

  6. Red Bull, Jaguar takımını satın aldığında Formula 1'e "eglence için" girmiş gibiydi. Gerçekten de eğlendiler. Partilerin en iyilerini yaptılar. Şovlar yaptılar. Ama bunun yanında şu an gerçekten kaliteli bir takım oldular. Köklerinden (Stewart ve Jaguar) daha başarılılar. Formula 1 2010 sezonunun zevkli bir sezon olması için rekabetçi bir Red Bull'a da ihtiyaç var diye düşünmekteyim. Christian Horner'ın dediği gibi zorlayacaklardır.

  7. bnce redbull cok mutevazı davranms bu aeroda maccada ferraride redbullun elıne su dokemez bence haber ferrari ve mclaren redbullu zorlamaya kararlı olmalıydı ferrari ve mclarenı favorı gormek hangı mantıga sıgıyor bılmyrm herkes bu aeroda cok uzmanlasms redbull ve brawnı es gecıyor mclaren ve ferrari gcn senekı gıbı bıle baslayablr dıye dusunyrm cok erken kendılerını yuksekte gormeye basladılar işler kötü de gidebilir tıpkı 2008 i 2009 ıcın heba eden bmw sauber ornegı gıbı

  8. normal bir açıklama. son şampiyonu söylememekle hata etmişler. redbull bu işi kafaya taktı. adrenalin yüklü sporlarda bir numara olma hedefleri var. wrc de ve burada mücadele aynı anda gösteren başka takım yok sanırım. üstelik iki takımla her iki seride. gelecek te gerçekten çok daha iyi netice alma adına ne lazımsa yaparlar kanaatindeyim.

  9. Bend bir schumi hayranı olarak michael'ın bütün seneyi domine etmesini istemem biraz rekabet olmasını bekliyorum…Schumaer'le sene boyunca kazanmaya 2004'te doydum 😀 Şimdi 2001'leri 2005-2006'lardaki rekabeti görmenin zamanı…Herkes iddialı nede olsa

  10. Schumii Kimi avatarı

    zaten şampiyonlukla ilgili de bişey dememiş. ikncilik için ferrari ve maclarenle çekişiriz zolarız, şampiyon çoktan belli diyor. yani Mercedes ve Schumi :))

  11. mclaren ve ferrari yi zorlayabilceğini, ama mercedes i zorlayamayacakları için onu sölememişler 🙂 rahat ol one schumi 🙂

  12. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Mercedes gp yeni sezonda yoksa rekabetçi olamayacakmı :S
    bu nasıl açıklama böyle hiç bir şey anlamadım gerçekten hiç bir şey anlamadımmmmmmm 🙁
    biri bana anlayabileceğim bir şey söylesin lütfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir