Donnelly Artık Hakemlere Başkanlık Etmeyecek

yazar:

kategori:

Donnelly, hızlı karar verme, yarış kontrolü ile hakemler arasında iletişimi geliştirme maksadıyla 2008’de göreve başlamıştı.

Bu amaçlar yerine getirilmişti ama bu sefer de Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) tarafından, yarışlarda FIA Başkanı Max Molsley’i temsil etme yönündeki diger görevi konusunda yaptıkları için eleştirilmişti. FOTA’nın o zamanki suçlamaları, FIA tarafından reddedilmişti.

Jean Todt’un FIA Başkanı olması ile F1 hakem orgnizasyonunda düzenlemeye gidildi ve oy hakkı olmayan başkanın etkisi ortadan kalktı. Donelly’ye F1’de görev verilip verilmeyeceği net değil ve bazıları, F1 delegesi bile yapılabileceğini iddia ediyordu.

Kaynaklar şimdi, Donnelly’ye tamamıyla yeni görev verileceğini, bundan sonra FIA’nın başka konusu, otomativ stratejileri ile ilgileneceğini söylüyor.

Donnelly’nin görevi yanında FIA’da başka görev değişiklikleri de oldu.

Jaguar eski takım patronu, şimdilerin FIA teknik danışmanı Tony Purnell,  artık yönetim kurulu ile çalışmayacak ve FIA artı, gerekli olan işi, kendisine ait tam zamanlı mühendislerle yürütecek.

Düzenlemelerin bir parçası olarak Peugeot Ar-Ge eski sorumlusu Bernard Niclot ve Ferrari’nin eski motor sorumlusu Gilles Simon göreve alındı.

FIA sözcüsü: “Tony Purnell artık danışman olarak bizimle çalışmayakca ve gelecek içn ona iyi dileklerimizi sunuyoruz”

“Şu anda kendi bünyemizdeki uzmanlıkları güçlendirme ve gelişmeye yoğunlaşıyoruz. Bu bağlamda PSA Peugeot Citroen’de Araştırma ve Geliştirme eski sorumlusu Bernard Niclot, üst düzey enik Danışman; Ferrari Formula 1 Takımı Motor ve Elektronik Bölümü eski sorumlusu Gilles Simon ise Güç Ünitesi ve Elektronikler sorumluluğuna getirildiler.”

“Bernard, bütün seviyelerde motor sporlarıyla ilgili teknik meselelerde danışmanlık ve kılavuzluk yapacak. Otomotiv dünyasında teknik gelişmelerde rehverlik yapacak, özellikle de güvenlik, çevreye duyarlılık ve tüketici meselelerinde. Görevine 1 Şubat’ta başlayacak.”

“Gilles, FIA Spor Bölümü ile birlikte çalışarak FIA’nın bu alandaki performansını ve uzmanlığı arttırmaktan; motor sporlarının ve genel olarak otomotivin yararına olacak potansiyele sahip yeni teknolojilerin üretiminde FIA’nın lider konumda olmasını sağlamaktan sorumlu olacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir