Hamilton’un Hedefi Tüm Yarışları Kazanmak

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, sezonun geriye kalan tüm yarışlarını kazanmayı hedefliyor.

İngiliz pilot bu yıl sıralama turlarında 11’de 10 pole pozisyonu alırken yarışlarda da takım arkadaşına büyük üstünlük kurmuş durumda.

Hamilton “Üçüncü şampiyonluk? Ben bunun üzerinde çalışıyorum. Çocukken beni destekleyen bir ailem olduğu için çok şanslıyım. Böyle bir başarı elde edeceğimi düşünmüyordum ama kazanmak zorundaydım”

“Monza’da 40. zaferini almak ve Senna’ya yaklaşmak büyük onur. Ama daha fazlasını istiyorum. Sezon bitmedi. Sert mücadele devam edecek. Ferrari sıralamalarda gelişti ve yarışta da ciddi bir ilerlemek kaydetti. Ama amacım bu yıl geriye kalan tüm yarışları kazanmak” dedi.


Yorumlar

“Hamilton’un Hedefi Tüm Yarışları Kazanmak” için 8 yanıt

  1. Gözün doysun bu sene sonunda

  2. Rosberg’in gardı çok erken düştü piskolojik olarak hiç iyi değil. O yüzden bir aksilik çıkmazsa tüm yarışları kazanabilir.

  3. Nazmi Duman avatarı

    Hamiltonun şampiyon olabilmesi için ilk şart dayanıklılık sorunu yaşamayacağı bir araca sahip olması çünkü aracı sonuna kadar zorluyor. 2007 yılındaki şampiyonluk şansızlık ve son yarıştaki vites kutusu sorunları nedeni ile kaçtı. 2010 yılında ise mclaren belkide en hızlı arabaydı ama araç çok kırılgandı, massa ile vebber ile yaşanan temaslarda yarış dışı kalan hep hamilton oldu, 4-5 kere yarış dışı kaldığın bir sezonda da şampiyonluk mucize olur. Mercedes bu kadar sağlam ve hızlı araç ürettiği sürece hamilton her yıl şampiyonluk mücadesi yapar.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      2010 yılında tek pole alabilen mp4-25 mi en hızlı araçtı? o sene mclaren’ ın ve ferrari’ nin uzun süre potada kalmasının tek sebebi redbull’ un acemiliğiydi. kuru şartlarda en hızlı araç olmadıkları 2-3 yarış hatırlıyorum sadece.

      1. Nazmi Duman avatarı

        İlk yarıyı hamilton lider kapadığı için “mclaren belkide en hızlı arabaydı” dedim, yani yarış kazanabilecek 3 araban(redbull, ferrari ve mclaren) biriydi. Redbulun çok hızlı ve acemi oldukları da bi gerçek tabi. Hatırladığım kadarıyla 2-3 yarışta mekanik arızaya rağmen finiş görüp puan aldığı birkaç yarış vardı, 2 kere de mekanik arıza sebebiyle finiş görememişti(vites kutusu ve jant kırılması). 2 kere de yarış içi temasla yarış dışı kalmıştı. Herkes o yıl massa ile olan temaslarda hamiltonu eleştirdi ama ben telsizden massya “hamiltonun yarışını mahvet” tarzındaki mesajı hiç unutmuyorum. Bence massa o yıl her yarış hamiltonun yarışını berbat etmekle görevlendirilmişti. Massa 2008 yılında şampiyonluk mücadelesi verirken hamilton onu bir çok yarışta geçmişti hiç de temas yaşanmamıştı, neden?? çünkü massa da şampiyonluk mücadelesi veriyordu ve temas sonrası kendisi de yarış dışı kalabilirdi. Dikkat ederseniz artık massayı temas yaşamadan geçmek imkansız, mücadelelerde rakibine yeterli alan bırakmıyor, yap pist dışına atıyor ya temas yaşanıyor. sonrada çıkıp f1 de artık mücadele yok, geçişler çok az deniyor. Millet canını yoldamı bulduki massa ve maldanado gibi eski kaşarları geçmeye çalışsın.

        1. Yok kardeş sen 3 sezonu birbirine karıştırmışsın. Bende Hamilton ve Mclaren fanıyımdır ancak 2011 de Lewis massa sıkıntıları yaşandı. Bahsettiğin dayanıklılık ve diğer pilotların acemiliklerinden giden galibiyetler ise 2012 de idi 2010da ise fduck sistemine uyan pistler harici mclaren redbull ve ferrarili alonsoya kafa tutamadığı..

          1. Son cümleyi yüklemi yanlış yazdığım için toparlayım; “Mclaren fduck sistemine uyan pistler hariç redbull ve ferrarili fernandoya kafa tutamadı

            1. Nazmi Duman avatarı

              2010 Belçika Grand Prix sonrası puan durumu(1 aylık ara öncesi-ilk yarı)

              Pilotlar:
              1. Hamilton 182 1. Red Bull-Renault 330
              2. Webber 179 2. McLaren-Mercedes 329
              3. Vettel 151 3. Ferrari 250
              4. Button 147 4. Mercedes 146
              5. Alonso 141 5. Renault 123
              6. Massa 109 6. Force India-Mercedes 57
              7. Kubica 104 7. Williams-Cosworth 40
              8. Rosberg 102 8. Sauber-Ferrari 27

              2010 yılında hamilton jant kırılması(ispanya), massa ile temas(monza), vites kutusu sorunu(almanya), vebber ile temas(singapur) gibi nedenlerle 4 defa yarış dışı kalmıştı başka dayanılılık sorunlar nedeniyle de zar-zor yarışı tamamladığı 2 yarış vardı. üşenmiyorsanız şu siteden bütün yarış sonuçlarına bakarsınız.
              http://turkiyef1.com/yaris-sonuclari/2010/12/belcika-grand-prix/5/#race

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir