Marko Açıkladı: Mercedes Konusu Red Bull İçin Kapandı

yazar:

kategori:

Helmut Marko, Mercedes ile motor görüşmelerinin sona erdiğini açıkladı.

Mercedes’in Monza’da yaptığı son görüşmelerin ardından Red Bull’a motor vermekten vazgeçtiği iddia edilmişti.

Bunun sebebi olarak ise güçlü bir Red Bull’un Mercedes dominasyonunu durduracak olması gösterilmişti.

Konu hakkında konuşan Helmut Marko “Mercedes konusu bizim için bitmiştir. Şuanda diğer seçenekler üzeirnde duruyoruz” dedi.

Şimdi Red Bull için tek seçenek Ferrari kaldı. İki takımın temsilcileri Monza’da bir araya geldiler.

Horner “Herkesle konuşmak benim işim” dedi.

Arrivabene ise zaten Red Bull’a motor vermekten korkmadıklarını ancak herhangi bir görüşme de yapmadıklarını açıklamıştı.

Bu durumda iki tarafın kısa süre içerisinde bir araya gelerek anlaşma zemini arayacağı düşünülüyor.


Yorumlar

“Marko Açıkladı: Mercedes Konusu Red Bull İçin Kapandı” için 6 yanıt

  1. FerrariFanTR avatarı

    B versiyon motoru veririz rakibimizi oyundan düşürürüz. Ipler bizim elimizde olacaktır. Tipki mercedes in williamsa yaptigi gibi

    1. Nazmi Duman avatarı

      Mercedes 2009 yılında brawngp ‘ye b versiyon motor mu vermişti, adamlar açık ara şampiyon oldular. Ben mercedesin a-b versiyon oyunlarına girdiğini düşünmüyorum, williams dahil.

      1. CaptainKiller avatarı
        CaptainKiller

        kardeş mercedes 2009’da f1’de takım olarak var mıydı? Yazmadan önce bi araştır da öyle yaz.

        Brawn gp’ye b versiyon motor vermesi için bir sebep yoktu, zaten merecedes o takımın temelleri üzerine kuruldu.

        1. O zamanlar mercedes olmadigindan mercedesin fabrika takimi mclarendi tipki renaultum su an redbull la oldugu gibi iyi motor onceligi mclarendeydi arkadasin dedigi cok da yanlis degil

        2. Nazmi Duman avatarı

          Araştırmama gerek yok çünkü söylediğim şeyi bizzat görerek tecrübe ettim. 2009 yılında mercedes ayrıca takım olarak yoktu, mclaren-mercedes ortaklığından oluşmuş bir takımdı. Brawngp’ye motor verirken insiyatif mercedeste idi, mclarende değil.

          Ayrıca mercedes brawn-gp yi sadece müşteri olarak gördüğü için onlara motor verdi, ileride o takımı satın almak gibi bir düşünceleri yoktu. O dönemlerde en iyi motorları üretmelerine rağmen mclarenin yeterince iyi şasiler üretemeyip emeklerinin karşılığını alamamalarından dolayı, yavaş yavaş mclarenden ayrılarak motor+şasi olarak kendi takımlarını kurma düşüncesi ve istekleri oluştu. Birkaç sene sonra da brawngp’yi satın alarak mclarene olan bağımlılıklarından kurtuldular, iyi de yaptılar.

          1. Nazmi Duman avatarı

            Bu iyi motor kavramını nereden çıkarıyorsunuz anlamadım, motor üreticilerinin arasındaki anlaşmaların detaylarına hakim olup da mı söylüyorsunuz bunları? Motor standart iken bütün takımlara aynı motor tedarik edilir, heee geliştirme aşamasında olan motoruda mercedes önce kendi takımında kullanır(aynı zamanda motoru test etmiş olur), stabil hale gelip üretimini tamamlayabildiği motorları da sırası ile öncelikli takımlarından başlayarak bütün müşterilerine dağıtır. Mclaren-Mercedes ortaklığında ise durum farklıdır, burada motor para ile satılmaz ve motorun karakteri ve çok ayrıntı özellikleri sadece ortaklık yapılan takım ile paylaşılır, Bal tutan parmağını yalar misali. Müşteriler ise parayı verip motor ve temel bilgileri alır, sonra sen sağ ben selamet. Benim bildiğim işler böyle yürür, ama birisi çıkar “ben üreticiler ve müşteriler arasındaki anlaşmalara hakimin, olayın aslı şudur derse, onun sözüne itibar ederim. Sonuç olarak 2009 yılında mercedes brawngp ye şampiyon olabilecekleri bir motor vermişti hatta ilk 6 yarışı button aynı motorla kazanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir