Red Bull ve Toro Rosso, Renault Güncellemelerini Kullanmayabilir

yazar:

kategori:

Red Bull ve Toro Rosso takımları, Renault’nun Amerika’ya getirdiği güncellenmiş motoru kullanmayabileceklerini kabul ettiler.

Bu sene henüz motorda güncelleme hakkını kullanmayan Renault, hepsini kullanarak hazırladığı yeni motoru Amerika’ya getirecek.

Yeni motoru kullanmayı tercih eden Renault pilotları çok sayıda grid cezası alacaklar.

 

Toro Rosso pilotlarıyla Red Bull’da Daniil Kvyat’ın sahip olduğu motorlarla sezonu tamamlama şansı var ancak Ricciardo için durum daha zor görünüyor.

Christian Horner “Kullanmama ihtimalimiz var. Bu güncellemenin değerine bağlı olacak. Motordaki performans artışı kaybedilecek grid pozisyonlarına değecek mi?”

“Ricciardo’nun bir kere daha motor değiştirmesi gerekebilir bu yüzden teorik olarak D versiyon motor dayanıklı olursa o geçebilir.”

“Şu an için motoru dayanıklı yapmak için arka planda çok fazla çalışma oluyor.”

“Hayal kırıklığından öte bir durum. Yarış yarış duruma bakarak idare etmeliyiz.” dedi.

Franz Tost “Motor değişikliğinin arkasında her zaman farklı sebepler olur. Öncelikle performans avantajı olması lazım aksi takdirde mantıklı olmaz. Şu ana kadar D versiyon hakkında tüm bilgilere sahip olmadık. Göreceğiz.”

“Tabi ki D versiyon şu ankinden çok daha iyi olacak. Kullanırsak grid cezası alacağız çünkü en iyi performansı göstermek istiyoruz. O performans varsa avantajı kullanmalıyız.”

“Austin’den sonra Meksika’da uzun düzlük var ve Sao Paolo’da da çok uzun düzlük var. Mümkün olan en iyi motor olmalı.”

“Bana sorarsanız ben kullanmamızı isterim. Ancak sadece ben değil, mühendislik tarafına da bakmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull ve Toro Rosso, Renault Güncellemelerini Kullanmayabilir” için 6 yanıt

  1. Redbull’la ayrılık kararı resmen açıklanınca güncel motor sadece 1 pilot (muhtemelen Riccardo) a verilecek

  2. Motor gücünün en önemli olduğu pistler Spa ve Monza geride kaldı zaten. Reno’nun motor güncellemelerinin hâlâ gelmemiş olması rezaletten başka bir şey değil. Herkes motorunu geliştirirken Reno olduğu yerde sayıyor, ki motorları en baştaki haliyle de iyi değildi zaten.

    1. Guncelleyonce geri gidiyolar.

      1. Keşke güncelleseler de görsek geri gidip gitmeyeceklerini. O kadar uğraşıldı, kuralda açık bulundu, motor gelişim hakkı elde edildi. En yüksek güncelleme hakkına sahip üretici Reno. Bundan en büyük avantajı Reno sağlıyor. Ama bundan faydalanmıyorlar. Rezalet.

        1. ben bılerek güncellemediklerini düşünüyorum redbull iyice bıksın sözleşmeyi iptal etsin ve bize ödeme yapsın ki az bir ödeme değil bizde onu lotusun borçlerına yatıralım diye düşünüyor olabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir