"Schumacher'e Karşı Kaybedecek Bir Şeyim Yok"

yazar:

kategori:

24 yaşındaki pilot, geçen yaz Brawn ile anlaştığında umduğundan daha fazla bir sezonla karşı karşıya. Alman pilot, Jenson Button’u beklerken yanında 7 dünya şampiyonluğu ile en başarılı F1 pilotu olan Michael Schumacher’i buldu.

L’Equipe’ye konuşan Rosberg: “Doğruyu söylemek gerekirse kolay bir durum değil. Brawn ile anlaşma imzaladım ama Mercedes’in satın alması ile ilgili belirsizlikler sürüyordu. Bu benim için önemliydi. Bu yüzden Williams’tan ayrılmıştım. Button’un takım arkadaşı olacağımız düşünüyordum ama sonrasında o McLaren’e gitti ve buna gerçekten şaşırmıştım. O zamanda Michael hakkında konuşmalar yoktu”

“Motor sporlarında referanslara ihtiyacınız vardır ve bu inanılmaz: yanımda çok iyiye sahibim, daha fazlasını hayal edemezsiniz. Kaybedecek bir şeyim yok. F1’deki referans nokyasına sahibim. Şimdiden sonra 5, veya hatta 15 sene boyunca insanlar Michael Schumacher hakkında konuşacaklar. Ve en önemli şey, aynı donanıma sahip olacağız”

Bu noktada Rosberg, kendisinden emin ve konu hakkında Ross Brawn ile görüşmelerinin ayrıntılarını sunuyor.

Rosberg: “Schumacher’in, onun arkadaşı olduğunu biliyorum. Durumu açıklığa kavuşturmak ve takımda sıkıntı yaratabilecek şüpheleri ortadan kaldırmak önemliydi. Bütün zamanların en iyi pilotuna karşı silahlarımı donandım”

Rosberg ayrıca Schumacher’in numara değiştirme talebi hakkında da ilk kez konuştu. Genç pilot, batıl inançları olmadığını söyledi.

Rosberg: “Amacım Bahreyn’de kazanmak. Kimse artık araç numaraları ile ilgilenmeyecek.”

Rosberg ayrıca Valensiya’da 1 Şubat’ta yeni aracın tadına ilk bakma şansına sahip olacak. Ardından da Bahreyn öncesinde her iki pilota da eşit zamanla test hakkı tanınacak.

Rosberg, aradan uzunca bir süre geçmesine rağmen henüz takım arkadaşı ile konuşmadığını, en son görüşmelerinin 2006 olduğunu söyledi.

İkili, Stuttgart’ta yeni aracın resmi tanıtımına kadar da bir araya gelmesi için bir etkinlik yok

Nico’nun olumlu mesajlarına rağmen basın, Nico’nun babası Keke Rosberg’in Schumacher hakkında yaptığı eleştirileri eşeleyecektir.


Yorumlar

  1. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    konu dışı olacak ama brawn gp nin sitesi değişiyor tamamen Mercedes gp olarak
    isteyenler bakabilir yarın F1 dünyası için büyük gün zaten sitede göreceksiniz.

  2. şumiyle bu çocuk eşit olmaz… olamaz… oldurmazlar…

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    F1'deki referans nokyasına sahibim.

    İyi Laf.

  4. Çok güzel konuşmuş. Hem takdir ettim hemde olması gerekenleri açıklıkla söylediği için sevindim. Açık görüşlü olmak ve durumları iyi değerlendirebilmek her zaman avantajlıdır.
    Birde keşke numara değişimi konusunda daha fazla konuşsaydı. Şimdi değil ama ileride bunun üzerine gidecek bazı insanlar…

  5. mehmet ceviz avatarı

    rosberg in işi hem çok kolay;hem çok zor;geride kalırsa(ki çok çok büyük ihtimal)şumi nin gerisinde kalmış olacak.aynı donanıma sahip olacağını söylüyor(bende inanıyorum).ama şuminin takım arkadaşlarının bile itiraf ettiği birşey var;oda şuminin onlarının yaptığı ayarlarla bile kendilerinden iyi olduğu hatta uçtuğu gerçeği.biz bunu yüce yaradanın şumi ye verdiği yeteneğe bağlıyoruz

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    ptesi

  7. peki mercedes lansmanı ne zaman ve netten izleyebilirmiyiz?

  8. nico ve sebastian f1 in genç yıldızları.
    sizde ilerde birer efsane olabilirsiniz.
    senna ve prost gibi rosberg ve vettel

  9. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    güzel söyleşi yapmış takdir ettim kendisini ve bu çocuğu sevmeye başladım
    yalnız bir şey var ki haberin son paragrafında görüldüğü gibi keşke diyorum babası Schumi hakkında zamanında atıp tutmasaydı ben buna kimse kusura bakmasın aptallık olarak diyorum yani karma olayı vardır bilirmisiniz bilmem aynı o olaya benzedi babasının geçmişte yaptığı ki eğer sezon içerisinde olaylar bazında farklı yere geldiğinde ki ben şahsen hiç istemem oğlu bundan çok büyük zarar görebilir
    eyyyy Keke Rosberg efendi geçmişte yaptığın aptallık umarım oğluna zarar vermez basın basındır hiç belli olmaz hiççç umarım sorunsuz geçer herkes için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir