Yamaha: Rossi F1'e Geçişi Yeniden Düşünebilir

yazar:

kategori:

Rossi, F1’e geçiş fırsatını artık kaçırdığını sadece gerçekleştirdiği testlerle bu işten zevk almaya çalıştığını belirtmişti.

Ancak Rossi’nin Barselona’da F1 hızına yaklaşması sonrası Brivio, italyan sürücünün yeniden F1 ile ilgili bir gelecek planlamaya başlama düşüncesinin oluşmasından korktuğunu belirtti.

“Bu harika tur zamanları beni endişelendiriyor çünkü Valentino bir değişiklik yapmayı gerçekten düşünebilir.”

Rossi’nin Yamaha ile anlaşması bu sezon sonrasında sona eriyor ve gelecek sezon Ducati’ye geçebileceği spekülasyonları da yer alıyor basında. Bu spekülasyonlar, Rossi’nin takım arkadaşıyla eşit statüler altında yarışmaktan şikayetçi olmasıyla alevlenmişti.

Ancak Brivio Yamaha’dan ayrılması durumunda Ducati’nin Rossi için bir seçenek olmadığını düşünüyor.

“En büyük tehlike Ferrari.”

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali de kuralların değişip üçüncü araçlara izin verilmesi durumunda Rossi’nin ideal bir aday olabileceğini belirtmişti daha önce.


Yorumlar

  1. alonso yeni transer edildiğine göre, burada koltuğu sallanması muhtemel massa olacaktır böyle bir ihtimale karşı. ne olacağı bilinemez ama f1 bu neler oluyor 🙂

  2. Kullanma, başarma noktasındaki bazı eleştirilere katılamıyorum. İyi bir şoför, pilot iseniz yarış aracı pek farketmez. Bazı ek bilgilere ve yeteneğe de sahipseniz bir çok farklı aracı kullanabilir ve iyi de derece yapabilirsiniz. Şampiyonluk ve en iyi olmak için tabi bunlar yetmiyor diğer etmenlerde birleşirse ancak olabilir. Dünyada bir çok pilot var farklı serilere geçiş yapan hatta başarılı olabilen. Söz konusu adam yeteneği, bilgisi ile üst düzey bir adam, farklı pist araçlarını kullanmış bir kişi. Zaten kendi serisinin Schumacher'i. Schumacher'de GP motorlarını kullandı ve berbat da değildi. Bu derece yetenekli adamları kestirmek zordur. Rossi'de başarılı olabilir. 18-19 yaşındaki gençler F1 araçlarını kullanabiliyor hatta iyi derece yapabiliyorsa Rossi bunları çoğundan daha kolay başarır. Bunlar sonuçta F1 araçları çok abartmamak lazım kozmonot değil yarışan pilotlar. Ki aradaki farklarda öyle Apache'den SR-71'e geçiş veya uzaya çıkış gibi çok ayrı değil.
    İsim Rossi, sadece boş koltuk yok şuan geçiş yapabileceği. Bu bağlamda yarışması zor Formula 1'de. Yoksa başarma noktasında çoluk çocuktan daha fazlasına sahip bir şahıs.

  3. seyfi baydar avatarı

    toyota ve torro rosso champcar sampıyonlarını yarıstırdı ama basarılı olamadılar rossı f1 e gırerse ısı co cok zor olur

  4. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    facebook'ta "rossi f1e gelmesin" diye grup mu açsak acaba. düşünmüyor değilim.

    ama hakkaten motogpnin rossiye ihtiyacı var. ve Umutbg'ye katılıyorum. Yarışlar testler gibi değildir.

    Yıllardır iki tekere alışınca dört tekere alışmak en az iki buçuk üç yılını alır bence.

  5. her horoz kendi çöplüğünde öter demek istiyorum rossi'ye.

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    gel test pilotu ol.

  7. Birisinin Rossi'ye bu işin o yaptığı testler kadar kolay olmadığını anlatması gerek. F1'e katılırsa Badoerden bir farkının olmayacağına eminim.

  8. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    rossi önce 10 yapsın moto gp de.sonra isterim 2011 de ducati ye geçsin.stoner ı birde orda yensin.rossinin gelmesini istemem f1 e.moto gp nin pek bir anlamı kalmaz.çünkü daha gelişme aşamasında moto gp ve rossi bunun en önemli etkeni.istemem f1 de puan için yarışsın.hem test ayrı yarış ayrı.

  9. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    bir de sen gelme rossi. aman sen eksik kal. ya motogp'de yeni bi şampiyonluk yakalama şansın varken hazır yamaha en güçlü motorken… ne işin var f1de. casey stoner olsaydı böyle düşünür müydüm bilmiyorum ama senin gelmemen iyi olur. ayrıca, sen gelirsen Räikkönen kesin vazgeçer geri dönmekten. Ecclestone, Mevlânâ değil ki "ne olursan ol gel" desin. boşver sen f1'i.

  10. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    CILK.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir